Kommentti: Maailman­politiikan vaarallisin kuvio juuri nyt on Yhdysvaltain, Israelin ja Iranin kolmio­draama iltasanomat 06:55 19.02

Sotilaallinen isku Iraniin olisi puhdasta hulluutta, kirjoittaa erikoistoimittaja Jouko Juonala.


Kommentti: Katalonian kiistassa on kyse tunteista ja juridiikasta – sekä kylmästä poliittisesta pelistä iltasanomat 13:56 12.02

Espanjan pahimmalle poliittiselle kriisille sitten Francon kuoleman ei näy loppua, kirjoittaa erikoistoimittaja Jouko Juonala.


Kommentti: SS-Selvitys on karua kertomaa itärintaman todellisuudesta iltasanomat 18:54 09.02

Suomalaisvapaaehtoisten osallisuus julmuuksiin oli johdonmukaista toimintaa tuhoamissodassa, kirjoittaa erikoistoimittaja Jouko Juonala.


Kommentti: Suomen historian suurin asekauppa on tärkeässä kohdassa – HX-hankkeessa X tarkoittaa vielä tuntematonta iltasanomat 21:27 29.01

Suomen historian suurin asekauppa on tällä viikolla tärkeässä solmukohdassa, kirjoittaa erikoistoimittaja Jouko Juonala.


Pääkirjoitus: Kiinan voittomarssi hidastuu, edessä on isoja ongelmia iltasanomat 21:00 25.01

Euroopan unionin pitäisi olla yhtenäinen suhteessa Aasian jättiläiseen, mutta ikävä kyllä se ei sitä ole, kirjoittaa Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Jouko Juonala.


Kommentti: Kiinaa ei pidä kumarrella iltasanomat 07:22 15.01

Suomen täytyy pitää suhteensa Aasian talousjättiin tiiviinä ja samalla riittävän etäisinä, kirjoittaa erikoistoimittaja Jouko Juonala Pekingistä.


Kommentti: Niinistön Kiinan-vierailu sattuu todella kiinnostavaan ajankohtaan iltasanomat 11:17 07.01

Presidentti matkustaa kauppasodan ja sisäisten jännitteiden keskelle, kirjoittaa erikoistoimittaja Jouko Juonala.


Kommentti: Valkoisen talon lastenhuoneesta lähtee taas yksi aikuinen iltasanomat 14:49 21.12

Trump on polttanut loppuun jo kaksi kansliapäällikköä, ulkoministerin, oikeusministerin ja nyt puolustusministerin, kirjoittaa erikoistoimittaja Jouko Juonala.


Kommentti: Tällainen olisi sopimukseton brexit – luvut nostavat hien pintaan jopa täällä pohjan perukoilla iltasanomat 07:00 18.12

Britannia kiihdyttää varautumista sopimuksettomaan eroon Euroopan unionista, kirjoittaa erikoistoimittaja Jouko Juonala.


Kommentti: Britannia on kriisissä, eikä pääministeriä sovi nyt vaihtaa iltasanomat 11:46 12.12

Konservatiivien selkäänpuukottajat ajoittivat iskunsa väärin, kirjoittaa erikoistoimittaja Jouko Juonala.


Kommentti: May jäi tuleen makaamaan – mutta vaihtoehtoa ei ollut iltasanomat 19:02 10.12

Pääministeri teki ainoan oikean ratkaisun lykätessään äänestystä, vaikka tappio onkin karvas, kirjoittaa erikoistoimittaja Jouko Juonala.


Pääkirjoitus: Ilmastoteot eivät ole helppoja vaan pirullisen vaikeita – mutta niitä on pakko tehdä iltasanomat 21:00 07.12

Lapsiluvun vähentäminen on tehokas keino torjua ilmastonmuutosta, mutta Suomen oloihin se ei ole hyvä ohje, kirjoittaa erikoistoimittaja Jouko Juonala.


Kommentti: Keskimatkan ohjuksia rajoittavalle INF-sopimukselle voi heittää hyvästit – ja se on hulluutta iltasanomat 15:11 05.12

Suurvallat ovat lähellä uutta tuhoisaa varustelukilpaa, kirjoittaa erikoistoimittaja Jouko Juonala.


Kommentti: Nato miettii Ukrainan auttamista – mutta ei tee mitään iltasanomat 14:39 29.11

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko huutaa lännen sotalaivoja apuun Asovanmerelle. Niitä sinne tuskin tulee, kirjoittaa erikoistoimittaja Jouko Juonala.


Uutiset