Kirjurinluoto muuttui sotatantereeksi – taistelunäytös helteessä pisti sotilaat koville: "Seitsemän litraa nestettä puoleen päivään" MTV 17:41 18.07

Porin Kirjurinluodolla lämpömittari näytti +33 astetta, ja häkellyttävää hellettä kuumensi vielä räjähdyksistä nousseet tulilieskat sekä panssarivaunujen tomut. 


Juristipomolta jyrähdys raiskauksista: ”Se ei ole oikein” – liitto uudistaisi koko lain uusisuomi 18:06 17.07

Seksuaalirikoksia koskeva laki pitäisi uudistaa kokonaan ja työ aloittaa mahdollisimman pian. Näin arvioi Suomen lakimiesliitto.


Putinin avustaja uutistoimistolle: Helsingin huippukokouksen pääaiheena Syyria MTV 05:07 14.07

Syyrian tilanne tulee olemaan Venäjän ja Yhdysvaltain presidenttien huippukokouksen pääaihe, arvioi Venäjän presidentti Vladimir Putinin avustaja Juri Ushakov uutistoimisto Tassille.


Stalinin vainojen tutkija syytteessä hyväksikäytöstä Venäjällä iltasanomat 15:14 03.07

Stalinin vainojen tutkimisesta tunnettua historioitsija Juri Dmitrijeviä syytetään adoptiotyttärensä hyväksikäytöstä.


Viikon kadoksissa ollut nainen on löytynyt kuolleena Porin Kirjurinluodon läheltä MTV 17:53 30.06

Porista maanantaina kadonnut 77- vuotias nainen on löytynyt. Asiasta tiedottaa Lounais-Suomen poliisilaitos.


Stalinin vainojen tutkija Dmitrijev pidätettiin Karjalassa – väitetään yrittäneen paeta Puolaan iltasanomat 09:21 28.06

Venäjän median mukaan Stalinin vainojen tutkija Juri Dmitrijev saatetaan vangita tänään epäiltynä matkustuskieltonsa rikkomisesta.


Robert Helenius ottelee Suomessa elokuussa, uho päällä – "Selvä voitto tulee" MTV 13:53 27.06

Ammattinyrkkeilijä Robert Helenius kohtaa Savonlinnassa elokuussa järjestettävässä otteluillassa valkovenäläisen Juri Byhautsun.


Stalinin vainojen tutkija joutuu taas oikeuteen – korkein oikeus kumosi Juri Dmitrijevin vapauttavan tuomion iltasanomat 07:14 15.06

Venäläishistorioitsijan asianajajan mukaan Karjalan tasavallan korkeimman oikeuden päätös on laiton.


Venäjä takoo murskalukemia MM-avauksessa – Saudi-Arabian kruununprinssi onnitteli Putinia aitiossa iltasanomat 19:34 14.06

Venäjän Juri Gazinski teki MM-turnauksen avausmaalin.


Venäjällä loistoalku MM-turnaukseen – Saudi-Arabian kruununprinssi onnitteli Putinia aitiossa iltasanomat 19:24 14.06

Venäjän Juri Gazinski teki MM-turnauksen avausmaalin.


Venäjällä loistoalku MM-turnaukseen – Saudi-Arabia helisemässä Moskovassa iltasanomat 19:01 14.06

Venäjän Juri Gazinski teki MM-turnauksen avausmaalin.


Venäjä avasi maalihanat MM-turnauksessa – avainpelaaja loukkaantui vain hetkeä myöhemmin iltasanomat 18:39 14.06

Venäjän Juri Gazinski teki MM-turnauksen avausmaalin.


Uskomaton uranainen – Pauliina valmistui 26-vuotiaana juristiksi ja urheili samalla ammatikseen iltasanomat 06:12 14.06

Pauliina Vilponen on opiskellut kuudessa vuodessa oikeustieteen maisteriksi ja pelannut samaan aikaan lajinsa huipputasolla.


Rajavartiolaitoksen tuleva päällikkö Lännen Medialle: Itämerellä sattuvan suuronnettomuuden riski on kasvanut MTV 05:41 13.06

Itämerellä sattuvan suuronnettomuuden riski on kasvanut, arvioi Rajavartiolaitoksen uudeksi päälliköksi valittu kenraalimajuri Ilkka Laitinen Lännen Medialle.


Lasse Laatunen kolumnissaan: Valtakunnansovittelijan virka on nyt virallisesti auki - kaatuuko työmarkkinajärjestöjen nimitysvalta? iltalehti 09:52 30.05

Sovittelujärjestelmässä syntynyt sotku on työmarkkinajärjestöjen omaa käsialaa, kirjoittaa Lasse Laatunen. Valtakunnansovittelija Minna Helteen nimitys kesken virkakauden työnantajaleiriin Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtajaksi viritti kiivaan julkisen keskustelun sovittelujärjestelmän puolueettomuudesta, uskottavuudesta ja asiaintilan korjaamistarpeesta. Tilannetta pahensivat huhut Helteen edeltäjän Teknologiateollisuudessa, Eeva-Liisa Inkeroisen ehdolla olosta valtakunnansovittelijaksi. Helle ja Inkeroinen olisivat vaihtaneet paikkaa. Tapahtumaketju on nyt oikeuskanslerin arvioitavana. Ketään henkilöä tai organisaatiota ei tässä vaiheessa pidä tutkimatta leimata, saati tuomita. Juoruilla on aina vain juorun arvo. Työmarkkinakeskusjärjestöt ovat päätyneet esittämään seuraavaksi valtakunnansovittelijaksi Kirkon työmarkkinajohtajaa, kirkkoneuvos Vuokko Piekkalaa. Piekkala on ilmoittanut hakevansa virkaa. Muista mahdollisista hakijoista ei ole varmaa tietoa. Valtakunnansovittelijana toimii toistaiseksi varatuomari Jukka Ahtela, 65. Valtakunnansovittelijan nimittää hallitus työministerin esityksestä. Sovittelujärjestelmä on Työ- ja elinkeinoministeriön alainen. Työmarkkinajärjestöjen yksimielinen esitys on historiassa ollut vahva suositus. Nimittävä ministeri ei ole siitä poikennut. Juridisesti keskusjärjestösuositus on tulkittavissa viran yleisten kelpoisuusvaatimusten harkinnassa yhdeksi myönteiseksi kriteeriksi hakijan puolesta. Ministerin harkintaa se ei sido.


Mestarien liigan finaali sai juristin raivostumaan: Vaatii miljardia euroa Real Madridin puolustajalta - uskomattomat perustelut! iltalehti 22:39 28.05

Egyptiläisellä juristilla meni niin sanotusti kuppi nurin Mestarien liigan finaalin tapahtumista. Video: Salahin loukkaantumiseen johtanut tilanne. Huippujalkapalloa katsottavissa Viasatin kanavilla ja Viaplayssa. Egyptiläinen Bassem Wahba sanoi -tv-kanavan puhelinhaastattelussa ryhtyneensä tuumasta toimeen ja lähettäneensä Kansainväliselle jalkapalloliitolle Fifalle valituksen lauantain ottelusta. Wahban mukaan Fifa on vastaanottanut valituksen.


Carunan asiakas havaitsi tietoturvamokan sähköpostissa – kampanjasivu suljettiin heti uusisuomi 11:05 27.05

Sähköverkkoyhtiö Carunan asiakas, espoolainen juristi Jussi Salokangas löysi perjantaina saamastaan asiakassähköpostista tietoturvapuutteen, jota piti kardinaalivirheenä.


Jyväskylässä torstaista Maailmancuptason sitten – helteen tuhoutui rajussa tulipalossa vaarantaa omaa henkeään”

Uutiset