Suomi liittyy Britannian johtamaan nopean toiminnan sotilasjoukkoon - Ruotsikin tulossa mukaan iltalehti 11:51 27.06

Suomi liittyy Britannian johtamaan nopean toiminnan JEF-sotilasjoukkoon. Puolustusministeri Jussi Niinistö (uv) allekirjoittaa liittymisasiakirjan perjantaina Tukholmassa. Britannian johtamalla JEF:llä ei ole pysyviä joukkoja, vaan maat tarjoavat yhteistyöhön yksikköjä kriisitilanteissa. Toimintaan on tähän mennessä osallistunut joukko Naton jäsenmaita, muun muassa Norja ja Tanska.


Moniveto: Seinäjoella revanssi mielessä iltasanomat 11:42 26.06

Tiistain pesismonivedon yksi peli-ideoista on Seinäjoen JymyJussien kotimenestys Koskenkorvaa vastaan.


IL selvitti: Mökkikauppa murroksessa - näin maakuntasi mökkien hinnat ovat muuttuneet iltalehti 07:38 26.06

Kesämökkien hintakehitys on vaarassa taantua. Keskihinnat ovat olleet laskussa eritoten Tampereella ja Etelä-Karjalassa, joka on ollut perinteisesti suosittua mökkialuetta. Suosittujen rantamökkienkin keskihinnat ovat laskeneet vuosien 2014-2016 välisenä aikana Suomen kaikissa maakunnissa. - Viimevuosina mökkien myynti hiljeni. Kauppamäärät pysyivät suhteellisen alhaisina, koska ostohalukkuutta oli vähän. Nyt kun talous on lähtenyt rullaamaan, ihmisten usko on palannut. He kokevat jälleen pystyvänsä sijoittamaan vapaa-aikaan, sanoo Suomen Kiinteistönvälittäjien (SKVL) toimitusjohtaja Jussi Mannerberg.


"Kenokaula" ja "itsevaltias" - Soini ja Halla-aho sanasodassa iltalehti 20:57 25.06

Timo Soini tuomitsee arvostelijansa blogissaan. Jussi Halla-aho puolestaan vihjaa Facebookissa, että Soini toimii itsevaltiaan tavoin. Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Timo Soini kritisoi kovin sanankääntein arvostelijoitaan . - Nyt kenokaulat huutaa, että lupaukset on petetty. Kuinka lapsellista. Kun ottaa vastuuta ja tekee sekä saa aikaan, on sanansa syöjä. Kun emme ottaneet vastuuta, se oli väärin. Kun otimme vastuuta. Se oli väärin, Soini kirjoittaa.


Soini haukkuu arvostelijoitaan tylyin sanoin ”kenokauloiksi” – Halla-aho kuittaa: ”Terapoi itseään” iltasanomat 19:56 25.06

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vihjaa Facebookissa, että Timo Soini toimisi yksinvaltiaan tavoin. Ilta-Sanomille hän arvioi, että Soini terapoi itseään kirjoituksillaan.


Ihminen vajosi pinnan alle Naantalissa - meripelastus lopetti etsinnät iltalehti 10:20 25.06

Turun Meripelastus etsii varhain aamulla Rymättylässä pinnan alle vajonnutta ihmistä. Turun Meripelastuskeskus kertoo, että Rymättylän Röölän edustalla etsitään ihmistä vedestä. Varsinais-Suomen hätäkeskus sai hieman kello seitsemän jälkeen sunnuntaiaamuna ilmoituksen ihmisen painumisesta veden alle. Hän putosi moottoriveneestä. Meripelastusjohtaja Jussi Ikola Länsi-Suomen merivartiostosta, kertoo, että rannalla ollut ihminen oli huomannut moottoriveneen pyörivän ympymää hänen rantansa edustalla. Veneen kuljettaja oli huutanut ihmisen joutuneen veden varaan.


Ihminen vajosi pinnan alle Naantalissa - meripelastus etsii iltalehti 08:49 25.06

Turun Meripelastus etsii varhain aamulla Rymättylässä pinnan alle vajonnutta ihmistä. Turun Meripelastuskeskus kertoo, että Rymättylän Röölän edustalla etsitään ihmistä vedestä. Varsinais-Suomen hätäkeskus sai hieman kello seitsemän jälkeen sunnuntaiaamuna ilmoituksen ihmisen painumisesta veden alle. Hän putosi moottoriveneestä. Meripelastusjohtaja Jussi Ikola Länsi-Suomen merivartiostosta, kertoo, että rannalla ollut ihminen oli huomannut moottoriveneen pyörivän ympymää hänen rantansa edustalla. Veneen kuljettaja oli huutanut ihmisen joutuneen veden varaan.


Halla-aho tylyttää Ylellä: Veera Ruoho puhuu asioista, joista hän ei tiedä mitään iltalehti 19:02 23.06

Perussuomalaisista loikannut Veera Ruoho sanoi Ylen haastattelussa Jussi Halla-ahon tarjonneen "heppoisia ehdotuksia" ministereiksi. Halla-aho vastasi, että mitään ministerilistaa ei ole olemassa. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja kansanedustaja Veera Ruoho ovat käyneet julkisuudessa kiivassanaista keskustelua juhannuksen alla. Veera Ruoho sanoi torstaina haastattelussa, että Halla-aho tarjosi kariutuneissa hallitusyhteistyöneuvotteluissa heppoisia ehdotuksia ministereiksi. - Mitään ministerilistaa ei ole olemassa, joten Veera Ruoholla ei voi olla sellaisesta tietoa, Halla-aho vastasi juhannusaattona.


Seinäjoki toteutti todellisen tilastoharvinaisuuden Superpesiksessä iltalehti 22:03 22.06

Superpesiksen juhannustauko alkoi torstaina hyvissä ajoin. Seinäjoen Jymy-Jussit tarvitsi toukokuulta siirretyssä ottelussa alle kaksi tuntia Kiteen Pallon lyömiseen lukemin 1-0 (5-1, 3-3). Avausjakson erikoisuus oli sataprosenttinen kotiutusteho. Jussit karkasi ensimmäisen tasoittavalla neljällä peräkkäiskotiutuksella. Lyöntiruletin aloittanut jokeri Jukka-Pekka Vainionpää myös toi juoksun kentän kärjen takana kierrettyään. Vainionpää pelasti Jussit toisella jaksolla lyötyään kahden palon tilanteissa kolme juoksua, joista kaksi viimeisenä lyöjänä. KiPa nipisti Robert Tallbackan viimeisen vuoroparin tasoittavan tasoituksella pisteen isäntien potista.


Jymy-Jussit Seinäjoella lyömättöminä jussin viettoon iltasanomat 20:50 22.06

Kiteen Pallo taipui lukemin 1–0.


Ex-perussuomalaiset: Ryhmässämme ei muita lähtijöitä - yhteishenki vahvistui Elomaan lähdön jälkeen iltalehti 19:28 22.06

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho arvioi torstaina, että Uuden vaihtoehdon riveistä saattaisi olla Kike Elomaan lisäksi muitakin tulijoita takaisin perussuomalaisiin, mutta STT:n haastattelemat ex-perussuomalaiset tyrmäsivät moiset puheet. Pentti Oinonen ei Elomaan lähdön jälkeen pysty kuvittelemaan ketään Uuden vaihtoehdon jäsentä, joka palaisi perussuomalaisten riveihin. - Tuuli huulia heiluttaa, Oinonen arvioi Halla-ahon puheita.


Nooralotta Nezirin uusi valmentaja suojattinsa kohupäätöksestä: ”Voin kuvitella, ettei Jussilla ole hirveän hyvät fiilikset” iltasanomat 18:38 22.06

Suomen aitajuoksutoivo Nooralotta Neziri on jo harjoitellut uuden valmentajansa Petteri Jousteen opissa.


Näkökulma: Sipilän kannatus luisuu - kohta ollaan Mari Kiviniemen eroluvuissa iltalehti 18:06 22.06

Keskustan kannatus hiipuu. Kohta ollaan luvuissa, joilla Mari Kiviniemi erosi puheenjohtajan paikalta, kirjoittaa Iltalehden Juha Ristamäki. Pääministeri Juha Sipilä paistatteli viime viikolla julkisuudessa isona johtajana. Hän puhui kauniita arvoista ja heitti yhdessä kokoomusjohtaja Petteri Orpon kanssa perussuomalaiset oppositioon. Diiliin kuului "parempien" persujen kanssa jatkaminen hallituksessa. Operaation onnistuneisuus on niin ja näin. Kansa pitää sitä poliittisena teatterina. Torstaina Kike Elomaa jo palasi takaisin perussuomalaisten ryhmään. Hallituksella on nyt vain 105 kansanedustajan enemmistö ja Jussi Halla-aho ottaa mielellään muutkin palaajat huomiinsa.


Ovatko Nooralotta Nezirin valmentajat puheväleissä? "En varmaan ihan heti ole yhteydessä" iltalehti 15:47 22.06

Nooralotta Nezirin uusi valmentaja Petteri Jouste uskoo, että hänen suojattinsa yltää vielä tänä kesänä koviin aikoihin. Aitajuoksijan ulkoratakausi on sujunut alle odotusten, ja viime päivinä pyöritys hänen ympärillään on ollut kovaa. Suomalaisaiturin pitkäaikainen valmentaja Jussi Ihamäki käytti maanantaina Iltalehden jutussa kovia sanoja puhuessaan suojattinsa kaudesta.


Simon Elo kertoo, miksi puolustaa yhä Jussi Halla-ahoa tämän saamaa tuomiota vastaan - kehuu Halla-ahon kirjoituksia muutenkin iltalehti 11:40 22.06

Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo oli vieraana IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa. Elo loikkasi 19 muun kansanedustajan kanssa perussuomalaisista uuteen ryhmään Jussi Halla-ahon valinnan jälkeen. Vaikka Elo halusi eri leiriin Halla-ahon kanssa, hän on aiemmin puolustanut tätä muun muassa silloin, kun Halla-aho sai tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. - Olen edelleen sitä mieltä, ja jos haluat, niin perustelen, Elo sanoi lähetyksessä.


Kike Elomaa taipui palauteryöpyn alla ja palasi PS:n leiriin: "Minun on oltava lojaali äänestäjilleni" iltalehti 11:30 22.06

Elomaa sai "järjettömät määrät" palautetta loikatessaan Uusi vaihtoehto -ryhmään. Hän kertoo olevansa surullinen puolueen jakaantumisesta. Perussuomalaisten puheenjohtajavaihdoksen aikaansaama saaga sai torstaina uuden käänteen. Kansanedustaja Ritva "Kike" Elomaa ehti Jussi Halla-ahon puheenjohtajavalinnan jälkeen irtaantua puolueen eduskuntaryhmästä. Hän loikkasi puolueen soinilaisen siiven muodostamaan Uusi Vaihtoehto -ryhmään reilu viikko sitten.


Näkökulma: Halla-aho aikoo viedä hallitukselta enemmistön iltalehti 10:09 22.06

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vierittää nyt Sipilän hallituksen enemmistöä. Perussuomalaisista lähteneitä Uuden vaihtoehdon tai nykyisin Sinisen tulevaisuuden kansanedustajia houkutellaan nyt väellä ja voimalla takaisin perussuomalaisten eduskuntaryhmään. Ensimmäinen takaisinmuuttaja on Ritva "Kike" Elomaa, joka ilmoitti harkinneensa asian huonosti ja siirtyvänsä takaisin perussuomalaisten ryhmään. Elomaa seisoi tiedotustilaisuudessa perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon rinnalla, mutta ei suostunut vastaamaan kysymyksiin tai perustelemaan laajemmin loikkiaan.


Uutiset