Mieletöntä, Suomen sprintterit! Peräti viisi kuudesta hiihti kirkkaasti jatkoon iltalehti 13:25 09.12

Suomen miesten sprinttiryhmä uhkuu mahtavaa alkukauden kuntoa, kuten Davosissa jälleen nähtiin. Sprintin aika-ajoihin osallistui kuusi suomalaishiihtäjää, joista peräti viisi paineli erähiihtoihin. Kovinta vauhtia piti Ristomatti Hakola, joka oli aika-ajon neljänneksi nopein. Muut jatkoon menijät olivat Martti Jylhä, Anssi Pentsinen, Matias Strandvall ja Lauri Vuorinen. Suomen ainoa karsiutuja oli Juho Mikkonen, joka jäi jatkopaikasta vajaan kahden sekunnin päähän.


Missä Suomen hiihto menee tällä hetkellä? ”Naisten sprintistä harmaita hiuksia” MTV 09:45 08.12

Hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Reijo Jylhä paketoi kahden maailmancupin viikonlopun jälkeen tilanteen Suomen osalta. Missä lajeissa hiihto on mallillaan ja missä vaaditaan parannusta?


Suomen maajoukkuehiihtäjä julkaisi lyhyen videon harjoituslenkiltä – ”Suomalainen suklaajuna” suomiurheilu 09:26 08.12

Suomen maajoukkuehiihtäjä Martti Jylhä lähetti videon välityksellä terveisiä Sveitsin Davosista. Maastohiihdon maailmancup jatkuu tulevana viikonloppuna Davosissa. Osa Suomen joukkueesta on ollut Sveitsissä jo tovin valmistautumassa. Jylhä...


Huikea video: Metsäkoneet soittavat Finlandian keskellä jylhää savolaista mäntymetsää iltasanomat 19:48 05.12

Neste ja Ponsse onnittelevat satavuotiasta Suomea metsäkoneiden Finlandialla.


Iivo Niskanen todisti Iltalehden asiantuntijan arvion oikeaksi: Päävalmentajakin huomasi suuren kehitysloikan iltalehti 18:07 03.12

Suomen päävalmentajan Reijo Jylhän papereissa Krista Pärmäkosken sprintin kakkossija oli maailmancup-viikonlopun kruunu, mutta hän nosti esille toisenkin ilahduttavan näyn. Iivo Niskanen on tähän saakka opittu tuntemaan ennen muuta maailmanluokan perinteisen hiihtäjänä. Vapaalla hiihtotavalla matka planeetan terävimpään kärkeen on ollut pidempi. Vaan nyt kulkee vapaallakin aivan eri tavalla. Niskanen alleviivasi monipuolistumistaan Lillehammerin yhdistelmäkisassa. Norjan tykkien vauhti oli vielä liikaa, mutta Niskanen pysyi upeasti kärkiletkan kannoilla myös vapaan osuudella. Suomalainen oli lopulta seitsemäs.


Suomen päävalmentaja Reijo Jylhäkin hämmästyi Norjan supertykistä: ”Sellaista lahjakkuutta, ettei kyllä joka päivä tule” iltalehti 17:36 03.12

Viimeistään Lillehammerin maailmancup-viikonloppu osoitti todeksi yhden asian: hiihtomaailmalla on nyt uusi kuningas. Tuo kuningas on mahdollisesti varsin pitkäaikainen, sillä nuori mies on vasta 21-vuotias. Jo Rukan sprintin järkyttävä ylivoima pudotti hiihtoväen leuat ja antoi esimakua tulevasta. Lillehammerin kotiladuilla nuorukainen ei ehkä ollut yhtä suvereenin ylivoimainen, mutta kun hirvittävä kiri yhdistelmäkisan lopussa käynnistyi, oli leukojen taas aika tipahdella. Johannes Hösflot Kläbon häkellyttävä dominointi hämmästyttää niin kanssakilpailijat, asiantuntijat kuin valmentajatkin. Latujen uusi sheriffi on Lillehammerin tuplajuhlien jälkeen kairannut jo neljä voittoa maailmancupin kisoista - eikä mikään viittaa siihen, että se jäisi tähän. Mikäli kunnonajoitus kestää olympialaduille saakka, korkeimmalle korokkeelle kiipeäminen on muilla aivan poikkeuksellisen työn takana. Harvinaisuus


Riihimäellä kadonneen Leenan tapausta tutkitaan nyt henkirikoksena - taposta epäiltyä esitetään vangittavaksi iltalehti 12:16 01.12

Naista ei ole vielä löydetty, ja poliisi pyytää hänestä edelleen silminnäkijähavaintoja. Riihimäellä 10. marraskuuta kadonneen Leena Pekkarisen tapauksen tutkinta on muuttunut henkirikoksen tutkinnaksi, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Lalli Jylhä vahvistaan Iltalehdelle. Taposta epäilty 48-vuotias mies on otettu kiinni, ja poliisi esittää häntä tänään vangittavaksi Hyvinkään käräjäoikeudessa.


Ristomatti Hakola upeasti Rukan sprintin neljäs - norjalaiselle murskavoitto iltalehti 15:07 24.11

Norja otti kaksoisvoiton Rukan sprintissä. Ristomatti Hakola ilahdutti suomalaisfaneja. Norjan Johannes Klaebo oli ylivoimainen miesten perinteisen sprinttifinaalissa Rukalla. Suomen Ristomatti Hakola oli hienosti finaalin neljäs. Hakola oli ainoana suomalaisena sprinttifinaalissa. Välierävaiheeseen ylsivät Martti Jylhä ja Lauri Vuorinen. Alkuerävaiheessa suomalaiset olivat rautaa, kun peräti kymmenen meikäläistä selvitti tiensä eriin.


Suomalaismiehet hyvässä iskussa Rukalla - Ristomatti Hakola taisteli finaaliin! iltalehti 14:48 24.11

Martti Jylhä, Lauri Vuorinen ja Ristomatti Hakola menivät vakuuttavasti jatkoon Rukan sprintin ensimmäisestä erävaiheesta. Ristomatti Hakola on Suomen sprinttitykkejä. Suomalaissprintteri Ristomatti Hakola taisteli tiensä Rukan sprinttihiihdon finaaliin. Ensimmäisen erän hiihto riitti viemään Hakolan kuuden parhaan joukkoon.


Suomalaismiehet hyvässä iskussa Rukalla - kolme miestä sprintin välieriin! iltalehti 14:24 24.11

Martti Jylhä, Lauri Vuorinen ja Ristomatti Hakola menivät vakuuttavasti jatkoon Rukan sprintin ensimmäisestä erävaiheesta. Ristomatti Hakola on Suomen sprinttitykkejä. Suomalaismiesten sprinttikarsinta sujui suorastaan loistavasti, kun peräti kymmenen miestä selvitti tiensä erävaiheeseen.


Reijo Jylhän villiintymisestä tuli hitti Lahden MM-kisoissa – muistelee nyt onnenhetkiään: ”Palautetta tuli” iltasanomat 06:16 24.11

Suomen hiihtomaajoukkueen valmentaja uskoo, että tunteet on hyvä näyttää.


Iivo Niskasen ylivoima vakuutti Suomen päävalmentajan – povaa huippusijoituksia maailmancupin avauksesta iltasanomat 13:36 20.11

Päävalmentaja Reijo Jylhä ilahtui Iivo Niskasen vauhdista.


Hiihdon päävalmentajahaun suosikki vetäytyi - kertoo yllätysratkaisunsa taustat iltalehti 20:11 16.11

Toni Roponen laittoi perheen työunelmansa edelle. Vuosi sitten mestarivalmentaja Toni Roponen kertoi julkisuudessa hakevansa hiihdon päävalmentajaksi Reijo Jylhän jälkeen. Hän kuvaili sitä unelmatyökseen ja sanoi tuntevansa polttavaa halua kehittää suomalaisten suosikkilajia.


IL-TV:n asiantuntija: Hiihdon päävalmentajahaussa yllätyskäänne - Reijo Jylhä saattaa kääntää takkinsa iltalehti 13:24 15.11

Iltalehden hiihtoasiantuntija Toni Roponen arvioi maastohiihdon päävalmentajahakua. Reijo Jylhä on ilmoittanut vetäytyvänsä hiihtomaajoukkueen ruorista tämän kauden jälkeen, mutta Iltalehden asiantuntijakommentaattorin Toni Roposen mielestä Jylhän takki voi kääntyä. - Meillä on todella vähän potentiaalisia päävalmentajaehdokkaita. Jos sopivaa ei löydy, Jylhän jatko on mahdollista. Minä tiputtaisin Reijon matkapäivät puoleen ja tekisin hänestä valmennuksen johtajan. Hänen alaisinaan toimisi kolme valmentajaa, mutta Reijo vastaisi kokonaisuudesta, Roponen sanoo.


Iivo Niskanen ehdottaa yllätysnimeä hiihdon päävalmentajaksi iltalehti 13:49 13.11

MM-kultamitalisti korostaa, ettei hän lobbaa ketään, mutta pohtii Mikko Virtasen tai Teemu Pasasen valintaa hiihdon uudeksi päävalmentajaksi. Hiihtopiirien kuuma peruna on Suomen päävalmentaja-asia. Reijo Jylhä vetäytyy tämän kauden jälkeen, joten Hiihtoliitto etsii uutta vetäjää. Iivo Niskanen haluaisi Harri Kirvesniemen, mutta tämä ei suksibisneksensä takia ole valmis pestiin.


Kuva: Suomen huollon haukkunut Anne Kyllönen vetäytyi suljettujen ovien taakse - myös pappi paikalla: ”Se on nyt kuitattu” iltalehti 14:46 11.11

Anne Kyllönen neuvotteli lauantaina iltapäivällä Muoniossa hiihtojohtajien kanssa viime kauden suksiavautumisesta. Muonion Lapland Hotel Oloksen kabinettitila oli lauantaina varattu kello 13:00-14:00 Suomen hiihtomaajoukkueen käyttöön. Tilaan astuivat hiihtäjä Anne Kyllönen, maajoukkueen päävalmentaja Reijo Jylhä, Suomen huoltopäällikkö Matti Haavisto, Kyllösen henkilökohtainen suksihuoltaja Ari Marjetta ja maajoukkueen pappi Leena Huovinen.


Suomalaispaukku hiihtokauden avauksessa! ”Lähti kuin rusakko makuulta” iltalehti 14:49 10.11

Ristomatti Hakola voitti Oloksen sprinttikilpailun. - Lähti kuin rusakko makuulta tänään. Alkuun oli herkkä pito, mutta taistelin itseni keulaan ja siitä sitten kärjessä maaliin. Olin keulassa koko päivän, niin oli vaikea sanoa, mitä takana tapahtui, sanoi Ristomatti Hakola Oloksen Tykkikisojen perinteisen hiihtotavan sprinttikilpailun jälkeen. Hakola takana Venäjän Aleksander Bolshunov oli kakkonen, tämän maanmies Andrei Parfenov kolmas ja Suomen Juuso Haarala neljäs. Kokenut Aleksei Poltoranin jäi viidenneksi. Martti Jylhä ei startannut finaaliin.


Aamupäivällä pilvistä ja tuulista - Illalla sateet yleistyvät iltalehti 05:02 09.11

Etelätuuli voimistuu, iltaa kohden lännestä leviää sateita. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Antti Jylhä-Ollila kertoo Iltalehdelle, että aamupäivän sää on pilvinen ja tuulinen. Varsinkin illalla sää on erittäin kostea. - Aamulla tulee tihkusadetta, mutta iltaa kohden sateet alkavat yleistyä lännestä alkaen, hän kertoo.


Reijo Jylhä tapasi olympiapannan saaneen venäläishiihtäjän valmentajan – näin saksalaisluotsi selitti kohua iltasanomat 17:03 05.11

Suomen hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Reijo Jylhä kertoo keskustelleensa Aleksandr Legkovin tilanteesta tämän valmentajan kanssa.


Sää jatkuu pilvisenä ja sateisena - ajokeli heikko lähes koko maassa iltalehti 06:31 29.10

Ajokeli on sunnuntaina huono koko Suomessa lukuun ottamatta aivan maan pohjoisosia. Lähes koko maassa on tänään pilvistä ja sateista, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan. - Tänään sää on hyvin paljon toisinto eiliseltä, eli suureen osaan maata on luvassa pilvistä ja sateista keliä, päivystävä meteorologi Antti Jylhä-Ollila sanoo.


Uutiset