Jyrki Lehtolan kolumni: Hukassa: Sosialismin alttari iltasanomat 08:08 26.05

”Aave kummittelee Euroopassa, kommunismin aave.”, kirjoittivat Friedrich Engels ja Karl Marx Kommunistisessa manifestissaan vuonna 1848.


Kovaa peliä kulisseissa: Kuopiolaismaisteri Jyrki junailtiin Antti Ruuskasen luotsiksi, vaikka edellinen valmentaja oli virassa: ”En usko, että Jarmolla on katkeruutta” iltalehti 07:20 25.05

Jyrki Blom korvaa Jarmo Hirvosen Antti Ruuskasen valmentajana. Urheilijan mukaan tapaukseen ei liity draamaa. Hirvonen sai tiedon kasvotusten. Kuopiolainen lukion jumppamaikka Jyrki Blom, 56, sai kevättalven aikana yllätyspuhelun. Antti Ruuskasen manageriportaasta lähestyttiin ja tiedusteltiin halua ryhtyä keihäänheittäjän valmentajaksi.


Vain Seppo Räty on selvinnyt: Antti Ruuskasen uusi maisterivalmentaja myönsi karun faktan: ”Aika monen heittäjän ura loppuu olkapääleikkaukseen” iltalehti 18:37 24.05

Akateemisesti koulutettu Jyrki Blom on Antti Ruuskasen uusi luotsi. Antti Ruuskanen ja Jyrki Blom kertovat videolla keihästähden uudesta tilanteesta. Antti Ruuskanen yllätti vappuna, kun hän kertoi päättäneensä valmennusyhteistyön Jarmo Hirvosen kanssa ja ottaneensa uudeksi luotsikseen Jyrki Blomin, vuoden 1986 EM-kisojen keihäsnelosen.


Jyrki Lehtolan kolumni: Susanna Koski ihmistä iltasanomat 08:08 19.05

Nyt on ollut taas surullinen mieli ihanien köyhien puolesta.


Päivän ravivihje: Toto4, Mikkeli 17.5. iltalehti 06:29 17.05

Mikkelin torstairavien Toto4-kohteet vaikuttavat varsin haastavilta pelaajien kannalta. Vihjesysteemin pankiksi valitaan kakkoskohteen Big Lovely, jonka tehtävä takamatkalta ei tosin ole kadehdittava Mikkelin pyöreällä radalla. Viimeksi tamma kilpaili paljon tätä kovemmassa lähdössä Vermon Arvid Åvallin TammaDerbyn loppukilpailussa. Siinä Jyrki Tammimetsän ajokki jäi selkeästi vähärahaisimpana hännille, mutta ennätys korjaantui yli sekunnilla. Nyt vastassa on paljon arkisempi katras.


Poikkeuksellinen kiista: Suomi vastustaa suomalaiskomissaari Kataisen esitystä iltalehti 07:03 16.05

Myös oman puolueen ministeri on suhtautunut nihkeästi Jyrki Kataisen ajatukseen lisätä läpinäkyvyyttä Euroopan unionissa. Syynä ovat Kiinan sijoitukset Eurooppaan. Euroopan komissio ehdotti viime vuoden syyskuussa niin sanottua "investment screeningiä", eli keinoja seurata ulkomaisia suoria sijoituksia unionin jäsenmaihin. Investointien seurantajärjestelmäehdotuksen takana olivat EU:n kauppapolitiikasta vastaava ruotsalaiskomissaari Cecilia Malmström sekä EU:n työllisyydestä, kasvusta, investoinneista ja kilpailukyvystä vastaava suomalaiskomissaari Jyrki Katainen.


Rahariita seisottaa 1500 sotilaan joukkoja - Jyrki Katainen: "Iso ongelma" uusisuomi 17:54 15.05

Euroopan komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen (kok.) on yrittänyt viime aikoina keksiä, mitä muuta hän voisi urallaan tehdä kuin politiikkaa. Samaan aikaan hänellä on pohdittavanaan EU:n nopean toiminnan joukkojen ongelma. 


Jyrki Katainen panttaa jatkoaikeitaan, mutta yksi on varmaa: ”Suomen politiikkaan en tule” iltasanomat 16:23 15.05

Nykyisen komission kausi päättyy ensi vuoden lopulla.


Kanadalainen NHL-tähtipakki puolusti jyrkin sanoin Pekka Rinnettä: "Olen niin kyllästynyt siihen" MTV 07:22 11.05

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Nashville Predatorsin kausi päättyi konferenssivälieriin, kun ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa Winnipeg Jets oli parempi lukemin 5-1. Ottelun jälkeen Predatorsin suomalaisvahti Pekka Rinne ripitti itseään, mutta hänen ympärillä pidettiin voimakkaita puolustuspuheenvuoroja.


Oikeusoppineet Minna Helteen toiminnasta: ”Vaaransi ilmiselvästi häneltä edellytetyn puolueettomuuden” uusisuomi 20:06 06.05

Prosessioikeuden emeritusprofessori Jyrki Virolainen arvioi valtakunnansovittelija Minna Helteen puolueettomuuden vaarantuneen, kun hän neuvotteli Teknologiateollisuuden palvelukseen siirtymisestä samaan aikaan rakennusalan työriidansovittelun kanssa.


Jyrki Lehtolan kolumni: Muhun sattuu, oo hiljaa iltasanomat 08:08 05.05

Freud kyseli rasittavuuteen saakka, mitä nainen haluaa.


Karjalainen: Antti Ruuskasen uusi valmentaja on selvillä - 80-luvun huippuheittäjä nostamaan savolaista takaisin eliittiin iltalehti 19:45 02.05

Antti Ruuskasen uusi valmentaja on Jyrki Blom, kertoo Sanomalehti Karjalainen. Ruuskanen ja edellinen koutsi Jarmo Hirvonen päättivät yhteistyönsä vapun tienoilla. Kotkalaissyntyinen Blom, 55, edusti omalla heittourallaan 80-luvulla Suomea kaksissa kansainvälisissä arvokisoissa. Stuttgartin EM-kisoissa 1986 hän sijoittui neljänneksi ja karsiutui Rooman MM-finaalista vuotta myöhemmin. - Luotan Jyrkin kokemukseen, että saan tälläkin iällä heiton ongelmalliseen loppuvaiheeseen parannusta, Ruuskanen sanoi Karjalaiselle.


Tänään tv:ssä: Jyrki Sukulalle syötetään sokkona eläimen silmämunaa - pistää empimättä suuhunsa: ”Eikä tää oo minkään perseenreikäkään?” iltalehti 11:50 02.05

Illan Mad Cook Show -jakson aiheena on hävikkiruoka. Vierailevina tähtinä Rikun ja Tunnan luotsaamassa ohjelmassa nähdään vloggaaja, radiojuontaja Veronica Verho ja kokki Jyrki Sukula. Vieraat toivotetaan tervetulleiksi lenkkimakkaraan koverretulla drinkillä, joka Sukulan maistuu lämpimältä kossulta. Illan aikana mies pääsee testaamaan tietouttaan muun muassa satuhahmoista osoittautuukin my little pony-asiantuntijaksi. Yökkäilyrefleksiltä kotisohvallakaan ei voine välttyä, sillä Sukula laitetaan maistelemaan silmät sidottuina erään eläimen silmämunia. Mies tarttuu empimättä keitetyksi arvelemaansa suupalaan ja koittaa saada haukattua siitä palasta. Mies arvelee ensin kyseessä olevan jonkinsortin sisäelin. - Onpa sitkeetä, hyvän makusta. Onks tää silmä, ei tää silmä oo? Sukula arvuuttelee.


Jyrki Lehtolan kolumni: Paluu menneisyyteen iltasanomat 08:08 28.04

Kovasti ovat viime aikoina aikuiset olleet innoissaan siitä, että muut ovat menneisyys, me olemme tulevaisuus.


Jyrki Lehtolan kolumni: Vip-Guevarat iltasanomat 08:08 21.04

Suomalaiset ovat sellaisia kateellisia kademieliä kateellisine kateuksineen, että jos täällä joku yrittää vähänkin jotain uutta yhteiskunnallista superkivaa, niin se haukutaan ennen kuin tiedetään, mistä on edes kyse.


Poliisi varoittaa huijaavista kotimyyntikauppiaista: huijausten kohteena vanhukset - Petoksen todistaminen jälkikäteen vaikeaa iltalehti 11:20 20.04

Poliisi neuvoo, että asuntoon ei kannata päästää tuntemattomia sisälle. Poliisihallitus varoittaa kotimyyntikauppiaista, jotka yrittävät tarjota palveluita ja tavaraa epärehellisin keinoin. Poliisin mukaan huijauksen kohteena ovat usein vanhukset. - Poliisi saa joka kevät ilmoituksia kiertelevistä henkilöistä, jotka aiheuttavat huolta ja epäilyksiä. Usein kyseessä ovat kotioville tulevat palveluita ja tavaroita kauppaavat myyjät, kertoo poliisitarkastaja Jyrki Aho Poliisihallituksesta poliisin tiedotteessa.


Kansanedustaja Jyrki Kasvi ei suostu siihen, että keskustelu soten pisteytyksestä leimataan turhaksi: ”Piru piilee yksityiskohdissa” iltalehti 07:09 15.04

Kansanedustaja, tekniikan tohtori Jyrki Kasvin (vihr) mukaan Suomeen tarvitaan uusi yhteiskuntasopimus viranomaisten tietojen keruusta. Helsingin Sanomat uutisoi tiistaina (10.4.), että "jokainen suomalainen pisteytetään sen mukaan, miten paljon hän rasittaa terveydenhuoltoa". Tämän jälkeen sote-pisteytyksestä noussutta kohua on yritetty toppuutella täysin turhana. Muun muassa professori Heikki Hiilamo totesi eduskunnassa perjantaina, (MTV 13.4.) että koko kohu perustuu väärinymmärrykseen järjestelmän toiminnasta.


EU-asiantuntijoiden arvio: Jyrki Katainen on neljänneksi todennäköisin vaihtoehto EU-komission seuraavaksi puheenjohtajaksi - auttaisiko kotikenttäetu? iltalehti 06:02 15.04

Votewatchin yli tuhannelle EU-asiantuntijalle lähettämän kyselyn mukaan Jyrki Katainen on neljänneksi todennäköisin vaihtoehto Jean-Claude Junckerin seuraajaksi EU-komission seuraavaksi puheenjohtajaksi. Brysselin "EU-kupla" listasi komission varapuheenjohtajana nykyisin toimivan Jyrki Kataisen neljänneksi, kun Votewatch (12.4.) kysyi yli tuhannelta EU-asiantuntijalta, kuka on todennäköisin vaihtoehto EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin seuraajaksi. Ehdoton ykkösveikkaus Junckerin pestin perijäksi on taitavana Brexit-neuvottelijana tunnettu ranskalainen Michel Barnier, joka sai 37 prosentin kannatuksen.


Jyrki Lehtolan kolumni: Muutos alkaa somesta iltasanomat 08:08 14.04

Raivona. Mä olen raivona.


12 laudaturia - ei kuitenkaan yllettäne Onnettomuustutkija aloitti kesätyönsä työaika pitenee ja vapautti amerikkalaisvangin – verottomasti - verokarhu Viasatilla ”Mitä sä virheitä finaalissa

Uutiset