Pelicansin uhrautuva taistelu liikaa sarjakärki Kärpille – "Kumi rupesi maistumaan" MTV 22:14 15.12

Pelicans palasi voittokantaan sarjakärki Kärppien kustannuksella 3-1-voitolla. Puolustusongelmien kanssa paininut Pelicans sai päävalmentaja Petri Matikaisen mukaan puhtia joukkueen epätoivoisesta tilanteesta.


Kärppien uskomaton pisteputki päättyi vihdoin – Jari Sailion ulosajo katkaisi kirin Lahdessa iltasanomat 21:23 15.12

Pelicans taisteli kovan päänahan kotonaan.


Pelicans katkaisi hukkaputkensa Kärppiä vastaan - Sailio sikaili Lahdessa iltalehti 21:11 15.12

Mikko Kousa, Casimir Jürgens, Alex Lindroos, Roni Rukajärvi, Aleksi Ek ja Waltteri Ruuskanen. Näiden Pelicansin puolustajien yhteenlaskettu pelimäärä liigan runkosarjassa ennen Kärppien kohtaamista oli 470 ottelua. Kun kuusikosta pyyhkii Kousan nimen yli, pelimäärä tippuu lukemaan 122. Vaikka vastassa oli sarjan tehokkain hyökkäyskalusto, selvisi lahtelaisjoukkue kuivin jaloin ja voitti 3-1. Olkoonkin, että oululaisilta puuttui muun muassa maajoukkueen mukana olevat tehomiehet Julius Junttila, Mikael Ruohomaa sekä Miika Koivisto.


Poikittaisella naamaan – Kärppä-agitaattori isoista ovista ulos MTV 21:08 15.12

Kärppien Jari Sailion ottelu päättyi viimeisillä minuuteilla suihkukomennukseen, kun hän taklasi Pelicansin Mikko Kousaa.


TPS:n suurlupaus debytoi – Kärppien tehoketju pakon sanelemana uuteen uskoon MTV 13:25 15.12

TPS:n 16-vuotias lahjakkuus Kaapo Kakko pelaa ensimmäisen ottelunsa SM-liigassa. Nuorten SM-liigassa kovia tehoja takonut hyökkääjä on ikäluokkansa lahjakkaimpia lupauksia.


MM-kultavahti Kärpissä kaksi seuraavaakin kautta – Liigan kärki ällistyttävillä tilastoilla suomikiekko 16:20 10.12

Liigaseura Oulun Kärpät ja maalivahti Veini Vehviläinen ovat jatkaneet sopimustaan kahdella kaudella. Näin Vehviläinen on Kärppien mies kevääseen 2020 asti. Kahden ailahtelevan kauden jälkeen Vehviläinen...


Lukon puolustustaistelu ei riittänyt – tehokas ykkösketju ratkaisi voiton Kärpille MTV 21:32 09.12

Kärpät nappasi 3-1-voiton Lukosta tiukan taistelun jälkeen lauantaina. Kärppien tehokkaassa hyökkäysvitjassa pelaavien Mikael Ruohomaan ja Charles Bertrandin maalit päätöserässä ratkaisivat voiton isännille.


Mikko Niemelä jatkaa Kärpissä jatkoaika.com 20:52 09.12

Puolustaja Mikko Niemelä on solminut jatkosopimuksen Kärppien kanssa. Niemelän sopimus kattaa tulevan kauden.


Kärppien kova kotitahti jatkuu – ykkösnyrkki taas terävänä iltasanomat 20:12 09.12

Kärppien jäätävä kotiputki jääkiekon Liigassa jatkui Rauman Lukon isäntänä.


Veini Vehviläiselle jatkosopimus Kärppiin jatkoaika.com 18:49 09.12

Veini Vehviläinen on tehnyt jatkosopimuksen nykyisen seuransa Oulun Kärppien kanssa. Uusi sopimus päättyy kauteen 2019-2020.


Sihvonen: Kärppien salaisuus – ”Ainoa, joka onnistui nopeuttamaan” MTV 12:10 08.12

Käsillä olevan syyskauden suurin sensaatio Suomalaisessa jääkiekkoilussa on ollut kiistatta Oulun Kärpät. Kärpistä voi sanoa, etteivät pelkästään ne tulokset – vaan vieläpä se tapa ja tyyli! On syytä tarkastella sitä, mikä on Kärppien salainen resepti.


Kärpät nousi Vaasassa tasoihin ja ohi - Veini Vehviläinen voiton takaajana jatkoaika.com 22:49 07.12

Kärpät saapui torstaina Vaasaan taistelemaan pisteistä Sportia vastaan. Ottelun avauserä oli Sportilta hyvä, mutta Kärpät meni toisessa erässä tasoihin ja ohi. Kolmas erä oli tasainen ja Sport taisteli loppuun asti. Molempien joukkueiden maalivahdit pelasivat hyvin ja pitivät maalimäärän suhteellisen matalana. Ottelu päättyi Kärppien 3?1-voittoon.


Sportin ahdinko syvenee – Kärppien luotsilta toive kannattajille MTV 21:47 07.12

Kärpät kasvatti Sportin tappioputken jo kuuden ottelun mittaiseksi hakemalla 3-1-vierasvoiton vaasalaisista.


Tolpat kilisivät hiljaisessa hornankattilassa - Kärpät nipisti kolme pistettä Kuparisaaresta iltalehti 21:17 07.12

Vaasan torstai-illan Sport-Kärpät-ottelun pelillinen anti jäi melko laimeaksi. Kärpät hoiti kolme pistettä kotimatkalleen rutiinisuorituksella lukemin 3-1. Oi aikoja, oi tapoja! Näin totesi roomalainen filosofi, poliitikko ja valtiomies Marcus Tullius Cicero joskus ennen ajanlaskun alkua. Samaa voidaan soveltaa tällä hetkellä Vaasan Kuparisaareen, joka oli Vaasan Sportin ja Oulun Kärppien välisessä ottelussa kenties hiljaisempi kuin sitten Mestis-aikojen.


Jatkuuko Kärppien sulaminen Sportin vieraana? jatkoaika.com 10:00 07.12

Sarjakärki Kärpät saapuu kauden toiselle visiitilleen Vaasan Kuparisaareen. Oululaisvieraat ovat menettäneet voitokkaan kulkunsa, mutta pisteitä on silti petopaidoille ropissut.


Oulu ansaitsee ulkoilmaottelun jatkoaika.com 15:41 06.12

Oulun Kärppien on jo korkea aika tuoda ulkoilmaottelu Ouluun. HIFK:n ja Kärppien välinen peli todisti, etteivät ulkoilmatapahtumat ole kuolleet, ne vain muuttavat muotoaan.


Kärppä-sankarin kasvutarina johti Leijona-kutsuun – "Monesti tuollaisia pelaajia saatetaan hyljeksiä" MTV 10:09 06.12

Tiistaina Kaisaniemessä HIFK:n ja Kärppien välisen ulkoilmaottelun iso sankari oli Mikael Ruohomaa, joka napautti näyttävällä yksilösuorituksella 4-3-jatkoaikamaalin Kärpille.


Herra Presidentti jatkoaika.com 07:00 06.12

Helsingin IFK:n ja Oulun Kärppien välinen Helsinki Ice Challenge -ulkoilmaottelu itsenäisyyspäivän aattona sai arvoisensa aloituskiekon pudottajan, kun Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö kävi pudottamassa kevyessä lumisateessa kumilaatan jäähän. Seremoniallisessa aloituksessa vastakkain asettuivat joukkueidensa kapteenit, HIFK:n Lennart Petrell, sekä Kärppien Lasse Kukkonen.


Suru-uutinen tutun valmentajan Mikko Saarisen kuolemasta saavutti HIFK-hyökkääjän pelin jälkeen: ”Laittaa mieltä matalaksi” iltalehti 23:54 05.12

HIFK:n hyökkääjä Vili Sopanen sai tiedon valmentaja Mikko Saarisen poismenosta Kaisaniemen ulkoilmaottelun päätyttyä. Sopanen kertoi medialle ensin tunnelmiaan HIFK:n 120-vuotisjuhlaottelusta, joka päättyi Kärppien 4-3-jatkoaikavoittoon. - Päällimmäisenä jäi mieleen, että saatiin hyvä nousu. Kolmas erä oli ryhdikäs, Sopanen kiitteli.


Kärppien sankari Ruohomaa haltioissaan Kaisaniemen lumisadepelistä: ”Jää ikiajoiksi muistoihin” iltalehti 23:34 05.12

Mikael Ruohomaa teki Kärpille kaksi upeaa maalia, joista jälkimmäinen ratkaisi 4-3-jatkoaikavoiton HIFK:sta. Ensin oululaisten ykkössentteri iski toisen erän lopussa alivoimalla numerot 3-0:aan, ja kun IFK kiri minuutti ennen kolmoserän summeria tasoihin, ratkaisu piti hakea jatkoajalta. Ruohomaa pääsi oikealla laidalla yksi yhtä vastaan -tilanteeseen ottelussa jo maalin tehneen IFK-pakki Oliwer Kasken kanssa.


Uutiset