Kapellimestari Santtu-Matias Rouvali metsästää vapaallaan kyyhkyjä ja potkii renkaita – ”Ostin juuri traktorin leikkikaluksi” iltasanomat 21:09 17.02

Santtu-Matias Rouvali, 32, on yhtenä päivänä huippuorkesterin kapellimestarina maailmalla, toisena anivarhain kyyhkymetsällä. – Oikeasti olen omimmillani maatilalla, kun iltaisin lämmitän saunaa ja savustan lohta, hän sanoo.


Vitali vaihtoi poliisista ihmisoikeuksien puolustajaksi - ”Siivoan huonoa ainesta” iltalehti 20:37 17.02

Viktor Filinkovin asianajaja Vitali Cherkasov puolustaa ihmisoikeusloukkauksien uhreiksi joutuneita henkilöitä Venäjällä. Aktivisti Viktor Filinkovin asianajaja Vitali Cherkasov puolustaa ihmisoikeusloukkauksien uhreiksi joutuneita henkilöitä Venäjällä. Cherkasov on yksi Agoran (Association of Human Rights Organizations) asianajajista. Kyseessä on ihmisoikeusjärjestö, joka taistelee etenkin Venäjän viranomaisten kuten poliisien ja turvallisuusviranomaisten tekemiä ihmisoikeusloukkauksia vastaan. Agora on avustanut muun muassa toimittajia, aktivisteja ja bloggareita. Järjestön toiminta kiellettiin Venäjällä kaksi vuotta sitten.


Asianajaja näki uransa pahimmat kidutuksen jäljet Viktorin selässä - vankilalääkäri kuittasi venäläisaktivistin vammat vain pieninä iltalehti 20:36 17.02

Venäjällä pidätetyn aktivisti Viktor Filinkovin lakimies kertoo Iltalehdelle, ettei ole aiemmin nähnyt yhtä rajuja kidutusjälkiä. Aktivisti Viktor Filinkov on edelleen tutkintavankeudessa Pietarissa. Jos asian tutkinta pitkittyy, joutuu hän odottamaan jopa kuusi kuukautta vangittuna asian etenemistä oikeuteen. Iltalehti kertoi 3. helmikuuta.


Venäjä vähättelee Yhdysvaltojen syytteitä: ”Ennen faktoja kaikki on potaskaa” MTV 19:10 17.02

Venäjä vähättelee syytteitä, joiden mukaan 13 venäläistä ja kolme venäläisyhteisöä on sekaantunut Yhdysvaltain presidentinvaaleihin. Yhdysvallat kertoi syytteistä eilen.


Leijonat taistelee Tre Kronoria vastaan, Suomen miehet rohkealla taktiikalla viestiin – tässä sunnuntain kisaohjelma iltasanomat 18:49 17.02

Leijonat joutuu ensimmäiseen todelliseen testiin Ruotsia vastaan. Suomen viestijoukkue lähtee rohkealla taktiikalla haastamaan ennakkosuosikkeja miesten viestissä.


Viime vuonna kaljun ajanut Sara Forsberg julkaisi kuvan hiusten kasvatusprojektistaan - fanit riemastuivat: ”Näytät aivan Harry Potterilta” iltalehti 18:14 17.02

Kielinaisena tunnettu Sara Forsberg kasvattaa hiuksiaan takaisin. Kielinaisena julkisuuteen noussut Sara Forsberg, taiteilijanimeltään Saara, ajoi viime elokuussa päänsä kaljuksi. - Olen halunnut tehdä tämän niin pitkään kuin muistan, Sara kertoo tuolloin videollaan.


Pelicansin valmentajat yllättivät nuorukaisen kotiovella - katso mahtava reaktio! iltalehti 15:41 17.02

Lahden Pelicans järjesti yllätyksen 14-vuotiaalle Eemeli Falkille. Lahtelaisjoukkueen valmentajat Petri Matikainen ja Pasi Nurminen tapasivat pelipäivän aamuna nuorukaisen hänen kotiovellaan. Eemeli pääsee tänään seuraamaan paraatipaikalta liigajoukkueen valmistautumista otteluun. Oheiselta videolta voi katsoa nuorukaisen mahtavan iloiset reaktiot yllätyksestä. Joutui opetella kävelemisen uudestaan


Mertaranta: Roponen ajoi itsensä ansaan – sai oppitunnin viestitaktiikasta nuorelta venäläiseltä MTV 15:27 17.02

Venäläinen Anna Netshajevskaja antoi taktisen oppitunnin Suomen kolmannen osuuden kokeneelle viestinviejälle Riitta-Liisa Roposelle Pyeongchangin olympialaisissa lauantaina, C Moren maastohiihtoselostaja Antero Mertaranta näkee.


Lavrov Yhdysvaltain vaalisyytteistä: ”Niin kauan kun emme näe faktoja, kaikki on pelkkää potaskaa” iltasanomat 14:57 17.02

Toimittaja Edward Lucasin kysymys Venäjän ulkoministerille Sergei Lavroville sai Müncenin turvallisuuskokouksen salin purskahtamaan nauruun.


Asiantuntija pohtii suomalaista työelämää: ”Faktat pilaavat tarinan” uusisuomi 11:36 17.02

OP:n pääekonomistin Reijo Heiskasen mukaan työllisyydestä keskusteltaessa törmää usein voimakkaisiin käsityksiin siitä, miten asiat ovat tai miten ne tulevat olemaan. Hän tyrmää blogissaan muutamia yleisiä väittämiä.


Tällaista reaktiota olympiavoittajalta on tuskin nähty koskaan – kuva 30 sekuntia maaliintulon jälkeen kertoo oleellisen iltasanomat 09:53 17.02

Olympiahistoriassa on nähty useita yllätysvoittoja. Tshekkilaskijalla kesti kuitenkin poikkeuksellisen kauan sulatella tapahtunutta.


Akseli Gallen-Kallelan Mary-vaimo hoiti kodin, auttoi maalaamisessa ja hankki tienestit: ”Hän venyi kaikkeen” iltasanomat 09:08 17.02

Mary Gallén osallistui Akseli Gallen-Kallelan työhön niin aktiivisesti, että maalaamisesta puhuttiin monikossa. Lisäksi Mary hoiti kodin ja hankki lisätienestejä. Tylsää heidän elämänsä ei ollut.


Sote- ja maakuntauudistuksesta seuraa valtava sekaannus ja hämmennys koko valtakuntaan - kymmenet tuhannet joutuvat kortistoon iltalehti 08:33 17.02

Sote- ja maakunta-uudistus johtaa julkisen alan työpaikkojen verilöylyyn. Saneeraus alkaa, kun uudet maakunnat luopuvat lähivuosina kannattamattomasta perusterveydenhuollosta ja siirtävät sen suurille työterveysfirmoille. Jos julkisista palvelulupauksista pidetään kiinni, tulossa on kaikkien aikojen verilöyly, kun kymmeniä tuhansia kuntien palkollisten virka- ja työsuhteita lopetetaan. Vähemmän tuottavia tuki- ja aputoimintoja poistetaan. Asiantuntijoita, keskijohtoa ja päälliköitä irtisanotaan. Työt korvataan tehokkaammilla toimintatavoilla, eikä kaikkia töitä välttämättä korvata mitenkään, koska ne muuttuvat turhiksi töiksi. Suuri työpaikkojen leikkaus toteutuu sote- ja maakuntauudistuksen kautta. Sitä voi hyvin kutsua vaikka yhteiskuntasopimukseksi, jossa yksityinen sektori auttaa valtiota säästämään yt-tsunamin avulla.


Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas rikkoi miljoonan katsojan rajan: ”Tämä ylittää kaiken aiemman menestyksen” iltalehti 08:33 17.02

Ohjaaja Aku Louhimies ei usko vastaavaa projektia tulevan eteen hänen ohjaajaurallaan. Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas teki torstaina 15. helmikuuta historiaa ylittäessään miljoonan katsojan rajan. Iltalehti tavoitti Berliinin elokuvajuhlille matkanneen ohjaaja Aku Louhimiehen. - Tämä on tietysti hienoa koko suomalaiselle elokuva-alalle ja kaikille elokuvan tekijöille, mutta totta kai myös itselle. On hienoa, että elokuva on noin laajasti koskettanut suomalaisia, Louhimies kertoi tunnelmiansa.


Presidentti Niinistö puhuu arktisesta turvallisuudesta Münchenissä MTV 05:09 17.02

Presidentti Sauli Niinistö osallistuu tänään arktista turvallisuutta koskevaan paneelikeskusteluun Münchenin turvallisuuskonferenssissa. Niinistö pitää aloituspuheenvuoron suurvaltapolitiikkaa pohjoisella alueella koskevassa suljetussa tilaisuudessa.


Presidentti Niinistö puhuu arktisesta turvallisuudesta Münchenissä iltasanomat 01:29 17.02

Turvallisuuskonferenssissa ilmeisesti esillä myös hahmotelma Ukrainan rauhanturvaamisesta, jossa Suomellekin nähtäisiin rooli.


Kuuden minuutin tehohetki riitti - KalPa haki pisteet Mikkelistä iltalehti 21:34 16.02

KalPa iski ratkaisun Jukureita vastaan toisessa erässä onnistumalla kolmesti maalinteossa. Avauserä oli kaksijakoinen. Jukurit hallitsi erän avauspuoliskoa ja aiheutti aktiivisella pelaamisellaan ongelmia kuopiolaisryhmälle. KalPa sai juonesta paremmin kiinni erän jälkimmäisellä puolikkaalla, mutta aivan huippupaikkoja sillekään ei siunaantunut. Toisessa erässä jäällä oli vain yksi joukkue, KalPa. Kuopiolaisten hallinnasta omaa kieltään kertoo se, että Jukurit sai ensimmäisen laukauksen maalia kohti vasta erän jälkimmäisellä puoliskolla.


Kissaa ei kiinnostanut – metrosta saapuneet joutuivat väistämään stara 20:30 16.02

On tieteellisesti todistettu fakta, ettei kissoja juurikaan kiinnosta. Tämä tulee


Puolustusministeri Niinistö Münchenissä: EU:n turvatakuita ei tule - ”ei minkään sortin puolustusliittoa” iltalehti 19:27 16.02

Ministeri Jussi Niinistö toivoo sotilaallisten joukkojen ja kaluston helpompaa liikkuvuutta. Puolustusministeri Jussi Niinistö totesi Münchenin turvallisuuskokouksessa haastattelussa, että Euroopan puolustusyhteistyö on toistaiseksi ollut vain sanoja, ei vielä tekoja. - Osan on kuitenkin mahdollista konkretisoitua, ja varmasti tärkein niistä on tällä hetkellä sotilaallinen liikkuvuus. Eli pyritään EU- ja Nato-maiden kanssa helpottamaan byrokratiaa, järkeistämään lainsäädäntöä ja ohjeistamaan infrastruktuuria, jotta sotilaalliset joukot ja kalustot voivat liikkua helpommin harjoittelutilanteessa mutta myös kriisin hetkellä Euroopassa, Niinistö sanoo. Nato-joukkoja ja suursotaharjoitus?


Puolustusvoimat huolestui ja kutsui bloggaajan yllättäen tapaamiseen – ”Upseeri soitti eilen” uusisuomi 17:36 16.02

Puolustusvoimien tiedusteluosasto kutsui turvallisuuspolitiikasta aktiivisesti bloggaavan Ari Pesosen tapaamiseen tämän raportoitua blogissaan Suomen ilmavalvontatutkien maantieteellisistä sijainneista. Pesonen kuvaa kuulemista lainausmerkeissä ”kuulusteluksi”, mutta Puolustusvoimien mukaan keskustelu sujui hyvässä hengessä.


Uutiset