JYP tavoittelee eurounelmaa Tshekissä iltasanomat 16:37 16.01

JYP lähtee kahden maalin johdosta CHL:n välierien toiseen osaotteluun.


Myanmar ja Bangladesh sopivat rohingya-pakolaisten palauttamisesta – moni väkivaltaa kokenut ei haluaisi palata MTV 16:25 16.01

Bangladesh ja Myanmar ovat sopineet aikataulusta satojentuhansien rohingya-muslimien palauttamiseksi. Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan Bangladesh pyrkii palauttamaan kaikki maahan saapuneet Myanmarin pakolaiset kahden vuoden sisällä.


Myanmar ja Bangladesh sopivat rohingya-pakolaisten palauttamisesta – moni on vastahakoinen palaamaan MTV 16:25 16.01

Bangladesh ja Myanmar ovat sopineet aikataulusta satojentuhansien rohingya-muslimien palauttamiseksi. Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan Bangladesh pyrkii palauttamaan kaikki maahan saapuneet Myanmarin pakolaiset kahden vuoden sisällä.


Rantasauna ilmiliekeissä Helsingissä - läheinen hotelli evakuoitu savun vuoksi iltalehti 15:28 16.01

Helsingissä Ramsinrannassa palaa rantasauna. Helsingin pelastuslaitos sai hieman kello kahden jälkeen iltapäivällä tiistaina hälytyksen Furuborginkadulla Ramsinrannassa palavasta rantasaunasta. Kello kolmen jälkeen rantasauna oli täyden palon vaiheessa ja Helsingin pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Kimmo Tuominen arvioi, että koko 50-neliöinen saunarakennus tullaan menettämään.


Paavo Väyrynen: ”Meillä on erittäin paljon manipuloitu vaalituloksia näillä gallupeilla” iltalehti 13:57 16.01

Presidenttiehdokas Paavo Väyrynen (valitsijayhdistys) uskoo, että hänen todellinen kannatuksensa on vielä ”piilossa” samaan tapaan kuin vuoden 2012 presidentinvaaleissa. Paavo Väyrynen jäi kuusi vuotta sitten keskustan ehdokkaana vajaan 38 000 äänen päähän presidentinvaalien toisesta kierroksesta. Nyt Väyrynen pyrkii presidentiksi valitsijayhdistyksen kautta. Olitte viime vuoden kuntavaaleissa kahden puolueen jäsen ja kolmannen eli kristillisdemokraattien listalla ehdokkaana. Nyt teillä on alla neljäs poliittinen liike ehdokkaana. Vaikuttaa - anteeksi nyt vaan - aika mielipuoliselta. Miten kommentoitte?


Kaleva: 12 sairaalasta vain yksi täyttää laajan päivystyksen sairaalalle asetetut kriteerit iltalehti 08:08 16.01

Kalevan mukaan laajan päivystyksen 12 sairaalasta vain Turun yliopistollinen keskussairaala täyttää hallituksen laajalle päivystykselle asettamat kriteerit. Kaleva kertoo, että Tampere, Helsinki, Keski-Suomen keskussairaala Jyväskylässä ja Satakunnan keskussairaala Porissa ovat yhden kahden erikoisalan päässä kriteereiden täyttymisestä. Sairaaloiden työnjaon määritellyt päivystysasetus astui voimaan viime vuoden alussa. Laaja päivystys siirtymäajalla otettiin kokonaan käyttöön tämän vuoden alussa.


Anthony Joshuan fyysisyys avainasemassa MM-ottelussa – "Nyt tulee totuus esiin" MTV 07:13 16.01

Anthony Joshua lähtee selvänä ennakkosuosikkina kahden raskaan sarjan mestarin väliseen MM-otteluun, arvioi nyrkkeilyvalmentaja ja -manageri Pekka Mäki.


Lauri Markkanen astui esiin ratkaisuhetkillä - upotti jääkylmän kolmosen ja punnersi todellisen tahtokorin iltalehti 01:00 16.01

Chicagon Lauri Markkanen pussitti kolmen pisteen heiton hyökkäysajan umpeutuessa runsas minuutti ennen loppua Miamia vastaan. Chicago karkasi kahdeksan pisteen johtoon ja voitti 119-111 Aivan viime hetkillä Lauri Markkanen ajoi korille kahden vastustajan repimisestä välittämättä, nosti pallon koriin ja heitti vapaaheiton läpi renkaan.


6 ammattia, joihin on paljon pulaa hakijoista Tampereella iltalehti 22:00 15.01

Kiinteistönvälittäjä on yksi niistä harvoista ammateista, joihin Tampereella on paljon pulaa hakijoista ammattibarometrin mukaan. Tampereella on paljon pulaa hakijoista kuuteen ammattiin. Tällainen on tilanne viimeisimmän, syksyllä laaditun ammattibarometrin mukaan. Ammattibarometri on laadittu syyskuussa, ja siinä TE-toimistojen ammattilaiset arvioivat eri mittareiden mukaan yli kahdensadan keskeisen ammatin työllisyysnäkymiä puoleksi vuodeksi eteenpäin.


Eero Markkanen saapui Randersiin - joukkueen paras maalintekijä on suomalainen: ”Olisi tarkoitus mennä ainakin Kaukon ohi” iltalehti 21:58 15.01

Eero Markkasella riittää työsarkaa Tanskan Superliigan jumboseura Randersissa. Joukkueen paras maalintekijä on jaetusti Joni Kauko kahdella liigaosumallaan. Eero Markkanen janoaa peliminuutteja. Sarjajumbo Randers kaipaa kipeästi ratkaisijaa. Joukkueen jaetusti paras maalintekijä on kahden maalin Joni Kauko, keskikenttäpelaaja. Superliigan tilastoinnin mukaan keskikenttäpelaaja Joni Kauko on laukonut neljä kertaa kohti maalia ja osunut kahdesti. Kaukon lisäksi kolme muuta Randersin pelaajaa on tehnyt kaksi maalia. Heistä ainoastaan Nikola Djurdjic on hyökkääjä.


Mies yritti tappaa naisystävänsä kahden sosiaalityöntekijän silmien edessä - epäillään myös sosiaalityöntekijän törkeästä pahoinpitelystä iltalehti 19:16 15.01

Mies pahoinpiteli naisystäväänsä ja sosiaalityöntekijää Tampereen Hervannassa. Tampereella Hervannassa Opiskelijankadulla sattui noin kello 13.30 maanantaina harvinainen vakava väkivaltatapaus. Noin 30-vuotias mies suuttui ja aiheutti hengenvaaralliset vammat noin 30 -vuotiaalle naisystävälleen kahden sosiaalivirkailijan ollessa läsnä. Sekä mies että nainen asuvat asunnossa vakinaisesti. Poliisi ei kerro mitä asetta käytettiin väkivaltatilanteessa, mutta vahvistaa sen olleen kättä pidempää.


Väkevä matalapaine puskee kohti – Suomi jää kahden sääilmiön puristuksiin ja silloin myrskyää iltasanomat 17:29 15.01

Ilmapaineen muutos synnyttää voimakkaita tuulenpuuskia.


Lesothosta löytyi maailman viidenneksi suurin timantti - kahden golfpallon kokoinen aarre iltalehti 15:44 15.01

Timantti on hyvin korkealaatuinen, ja sen hinta voi kohota 40 miljoonaan dollariin. Yksi historian suurimmista timanteista on löytynyt eteläisen Afrikan Lesothosta. Gem Diamonds -yhtiö löysi 910 karaatin timantin kaivoksestaan Letsengistä. Timantti on noin kahden golfpallon kokoinen ja historian viidenneksi suurin koskaan löytynyt timantti. Gem Diamondsin mukaan jättitimantti on myös erittäin korkealaatuinen, ja siksi sen arvo nousee korkealle.


Metsolat-sarjan luoja liikuttui suosionosoituksista - käsikirjoittajan muistelmat tekeillä iltalehti 11:24 15.01

Carl ja Anna-liisa Mesterton saivat kahden minuutin seisovat aplodit. Kainuulaisesta pienviljelijäperheestä kertova televisiosarja Metsolat on nyt kokonaisuudessaan katsottavissa Yle Areenassa. Ensi kertaa 90-luvun alussa esitetty, sittemmin pariin otteeseen uusittu sarja on supersuosittu. Jo televisiosta tullessaan se keräsi joka jaksollaan ruutujen ääreen miljoonayleisön. Nyt sitä tuijotetaan netistä maratoneina.


Ainakin 15 loukkaantunut Venäjällä oppilaiden välisessä veitsitappelussa - 750 evakuoitu iltalehti 10:07 15.01

Permin kaupungissa sijaitsevassa koulussa veitsikahakka johti ainakin 15 ihmisen loukkaantumiseen ja koko koulun evakuointiin. Venäjällä Permin kaupungissa sijaitsevassa koulussa tapahtui maanantaiaamuna alaikäisten välinen veitsitappelu. Uutistoimisto Interfaxin mukaan veitsikahakka syttyi kahden ihmisen välillä, joista toinen on koulun entinen ja toinen nykyinen oppilas. Opettajan ja oppilaat yrittivät puuttua veitsitappeluun. Välikohtauksessa loukkaantui viimeisimpien tietojen mukaan 15 ihmistä, veitsitappelijat mukaan lukien. Loukkaantuneet on toimitettu sairaalaan. Kolmen vammat ovat vakavat.


Emmerdalen faneille ikäviä uutisia: enää vain yksi jakso illassa - sarja jatkuu tänään iltalehti 06:31 15.01

Jatkossa brittisarjaa katsellaan arki-illoissa enää vain kello 18.25 alkaen. Innokkaimmat fanit ovat jo kaipailleet Emmerdale-brittisaippuaa takaisin ohjelmistoon. Tänään sarjan joulutauko vihdoin päättyy ja ruutuun saadaan odotettuja uusia jaksoja. Jatkossa niitä esitetään päivittäin kuitenkin enää vain yksi kahden sijaan. Esitysaika on arkisin kello 18.25-18.55. Vuoden ensimmäisessä osassa Dania kuulustellaan Joshin pahoinpitelystä. Ericillä on omat epäilyksensä tekijän - tai tekijöiden - henkilöllisyydestä, eikä hän ihme kyllä usko Danin syyllisyyteen. Virkavallalla on kuitenkin hyvät perusteet uskoa, että juuri Dan oli asialla.


Vain Kyllönen ja Niinistö avanneet vaalirahoituksensa - ”Oli kyllä tarkoitus jättää ilmoitus, mutta...” iltalehti 05:56 15.01

Presidentinvaalit ovat jo kahden viikon päästä, mutta suurin osa ehdokkaista ei ole vieläkään kertonut mistä jopa satojen tuhansien eurojen kampanjarahat ovat tulleet. Presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen äänestyspäivä on enää kahden viikon päässä ja ehdokkaat kampanjoivat täydellä teholla ympäri maata. Vaalirahoituslain mukaan ehdokkailla on ollut mahdollisuus tehdä vapaaehtoinen vaalirahoitusilmoitus kampanjoidensa rahoituksesta, mutta sunnuntai-iltaan mennessä vain vasemmistoliiton Merja Kyllönen ja oman valitsijayhdistyksensä ehdokas, tasavallan presidentti Sauli Niinistö olivat tehneet ennakkoilmoituksen.


Pelikielto katkaisee Coglianon teräsmiesputken jatkoaika.com 00:15 15.01

Anaheim Ducksin Andrew Cogliano on saanut kahden ottelun pelikiellon lauantain ottelun taklauksestaan.


NHL:n teräsmiehen taival päättyi nololla tavalla iltalehti 00:15 15.01

830 perättäisen NHL-ottelun putki menee poikki oman hölmöyden takia. Anaheim Ducksin hyökkääjä Andrew Cogliano sai NHL:ltä kahden ottelun pelikiellon Los Angeles Kingsin hyökkääjän Adrian Kempen estämisestä. Kempe oli syöttänyt kiekon pois jo kauan ennen kuin Cogliano taklasi Kempeä ylävartaloon ja osittain päähän.


Barcelona piti kirousta pilkkanaan - pinteestä kahden maalin voittoon iltalehti 23:53 14.01

Barcelona kukisti Real Sociedadin Anoeta-stadionilla ensimmäisen kerran sitten vuoden 2007. Helpolla se ei tullut, sillä Sociedad pääsi ottelussa kahden maalin johtoon. Ottelu alkoi Barcelonan näpeissä, mutta Xabi Prieton nappikeskitys Willian Josélle aloitti La Realin marssin. Brassikärki syöksyi päällään kotijoukkueen 1-0-johtoon, jonka jälkeen Barcelona joutui pitkäksi toviksi kovan paineen alle.


Uutiset