Leijonat ja Super-Eeli joutuvat hirmuiseen testiin: Tre Kronor ei ole päästänyt yhtä ainutta maalia! ”Kun katsoo nimilistaa, paljon on purtavaa” iltalehti 06:02 18.02

Leijonien illan vastustaja Ruotsi on aloittanut olympiaurakkansa pelottavan väkevästi. Ottelussa on panoksena lohkovoitto, sillä molemmat ovat odotetusti voittaneet lohkon ennakkoon heikommat ryhmät, Norjan ja Saksan. Leijonat johtaa lohkoa tällä hetkellä maalieron turvin saldolla 10-3. Vaikka Ruotsi on tehnyt puolet vähemmän osumia, päästettyjen maalien määrä hivenen hirvittää: niitä on nimittäin pyöreä nolla! - Laatujoukkue. Ei se sattumalta ole päästänyt nollaa maalia kahdessa pelissä, päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi Suomen aamujäiden jälkeen.


KalPa hurjastelee Kuopiossa – kolme maalia reiluun kahteen minuuttiin MTV 20:12 17.02

KalPa pisti Sportia vastaan pelatussa ottelussa hurjan vaihteen päälle, kun se iski kahdessa ja puolessa minuutissa kiekon kolmesti Sportin verkkoon.


Hirmuvireinen Eeli Tolvanen nöyryytti Norjan maalivahtia suorastaan härskisti - ”Kokeillaan jotain erilaista” iltalehti 17:15 16.02

Eeli Tolvanen on nyt latonut kahdessa pelissä murhaavat tehot 3+3 - ja johtaa olympialaisten pistepörssiä! Video: Eurosport. Katso videolta Suomi-Norja-ottelun kaikki maalit! Tolvanen tirvaisi ensimmäisen maalinsa ylivoimalla Sami Lepistön tarjoilusta. Suosiollista apua tarjosi Norjan maalivahti Lars Haugen, jonka länget olivat sopivasti auki.


Eeli Tolvasen kisastartti lyö Selänteenkin laudalta – ikäluokassaan jo harvassa joukossa MTV 16:48 16.02

18-vuotiaan Eeli Tolvasen kahdessa ensimmäisessä olympiaottelussaan tekemät tehot 3+3 pärjäävät vertailussa jo melkoisia legendoja vastaan.


Tuulivatuloinnissa romahtaneen Kaisa Mäkäräisen viimeinen toive: Edes yksi tasapuolinen kisa olympialaisissa iltalehti 06:00 15.02

Suomalaistähti toivoo ammuntapenkalle tasapuolisia tuuliolosuhteita. Kahdessa ensimmäisessä Korean olympiastartissa ammuntapenkalla romahtanut Kaisa Mäkäräinen saa uuden mahdollisuuden torstaina, kun naiset ovat radalla 15 kilometrin kilpailussa. Suomalainen esittää hartaan toiveen ennen väliaikalähdöllä suoritettavaa tapahtumaa.


TES-neuvottelut jäissä: PAM uhkaa siivoojien ja talonmiesten lakolla iltalehti 20:50 14.02

Kiinteistöpalvelualan lakot alkaisivat maaliskuun alussa, mikäli työehtosopimusta ei saada sitä ennen aikaiseksi. Palvelualojen ammattiliitto PAM on antanut lakkovaroituksen kiinteistöpalvelualalle. Lakko koskisi siivoojia, kiinteistöhoitajia ja talonmiehiä kahdessatoista yrityksessä eri puolilla maata. PAMin ja Kiinteistötyönantajien väliset neuvottelut katkesivat eilen tiistaina osapuolten palattua neuvottelupöytään liki kahden viikon tauon jälkeen. PAM on sanonut tiedotteessaan, ettei edellytyksiä neuvottelujen jatkamiselle ollut.


Kotihoidon työntekijä avautui Aamupostissa armottomasta ”juoksulistasta” - työoikeuden professori: ”Liian tiukaksi ajoitettua” iltalehti 19:10 14.02

Kotihoidon työntekijöiden aikatauluissa ei oteta huomioon tehtävien vaativaa todellista aikaa eikä edes hoitajan siirtymistä hoidettavan luota seuraavaan paikkaan, kertoo työnsä jättänyt hoitaja Aamupostille. Itkeviä hoitajia, koteihinsa lukkojen taakse suljettuja muistisairaita vanhuksia ja mahdottomia aikatauluja. Näin voi tiivistää kotihoidon työntekijän kuvauksen, kun hän kertoi työstään Aamupostille (16.1.). Hoitaja jätti lopulta työnsä, koska piti vanhusten kohtelua kotihoidossa epäinhimillisenä. Itkua jo aamusta Hoitajan työtä kiritti ns. juoksulista eli päivän ohjelma, joka vaati hoitajaa käymään jopa 25 asiakkaan luona työvuoronsa aikana. Pahimmillaan lista oli laadittu niin, että hoitajan olisi pitänyt olla kahdessa paikassa yhtä aikaa kaupungin eri laidoilla.


Israelin pääministeri ei eroa vaikka lahjussyytteet uhkaavat MTV 22:31 13.02

Israelin poliisi suosittelee pääministeri Benjamin Netanjahun asettamista syytteeseen lahjonnasta kahdessa rikostutkinnassa. Asiasta päättää Israelin pääsyyttäjä.


Jalankulkijoilta siepattu laukkuja ja lompakoita Keravan keskustassa – poliisi pyytää havaintoja iltasanomat 16:31 13.02

Kahdessa tapauksessa varkaus jäi yritykseksi.


Mies ammuskeli autosta silmittömästi asuintaloja kohti USA:ssa - 5-vuotias Xavier kuoli: Epäilty nyt kiinni iltalehti 15:16 12.02

Viranomaisten mukaan rikoksen motiivina olivat huumeet, mutta pikkupojan koti valikoitui kohteeksi sattumalta. Kolme miestä on pidätetty vuoden 2017 lopussa tapahtuneesta kahdesta ammuskelusta Kalifornian Modestossa. Viranomaiset kertoivat viikonloppuna ottaneensa kiinni 21-vuotiaan Robert Davisin motellista Santa Cruzista. Häntä epäillään murhista. Davisiä epäillään ampujaksi kahdessa erillisessä ampumistapauksessa, jotka johtivat 5-vuotiaan Xavier Smithin ja 21-vuotiaan Cody Lean kuolemaan lokakuussa.


Päivän veto- ja vakiovihjeet: Karanka onnistuu vihdoin - Brentford ykköshakuna iltalehti 06:24 10.02

Lauantain vetovihje uskoo Aitor Karankan vihdoin onnistuvan Hullia vastaan myös vastustajan maalimäärien pienentämisessä - oman joukkueensa nollaamisen sijaan. Karankan alku Nottinghamissa ei ole ollut odotusten mukainen; miehen uskottiin laittavan etenkin joukkueen puolustuspelaamisen Warburtonin jäljiltä paremmin jengoille. Toistaiseksi on käynyt lähes päinvastoin; vastustajat latovat maaleja, ja Nottinghamin sarakkeessa loistavat nollukat. Toki pitää huomioida, että kahdessa viime pelissään Nottingham on kohdannut kovavireiset Fulhamin ja Prestonin. Nyt vastaan tuleva, loukkaantumisista kärsivä Hull ei ole tällä hetkellä samaa kaliiperia edellisten kanssa.


Palkkakuopassa olevat sairaanhoitajat pettyivät kunta-alan neuvottelutulokseen: ”Jäsenistöllä oli isot odotukset” iltalehti 10:09 09.02

Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Nina Hahtela olisi toivonut kunnollista korotusta sairaanhoitajien palkkoihin. Kunta-alan työehtosopimuksista päästiin sopuun eilen illalla. Terveysalan ammattijärjestö Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen ja Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola olivat tyytyväisiä neuvottelujen tuloksiin. Uusi sopimuskausi on kahden vuoden ja kahden kuukauden mittainen. Siihen kuuluu koulutettujen hoitajien oman sopimuksen valmistelun aloittaminen, palkan yleiskorotuksia ja paikallisesti neuvoteltava kertaerä, jonka suuruus kuntatyöntekijälle on keskimäärin 260 euroa kahdessa vuodessa. Kertaerällä kompensoidaan lomarahoihin tulleita leikkauksia.


Tehy ja SuPerin jäseniltä täystyrmäys neuvottelujen tuloksista somessa: ”Paremman korotuksen saa eroamalla liitosta” iltalehti 08:16 09.02

Jotkut jäsenet ovat Facebook-kommenttien perusteella jättäneet jo liiton. Kunta-alan työehtosopimuksista päästiin sopuun eilen illalla. Uusi sopimuskausi on kahden vuoden ja kahden kuukauden mittainen. Siihen kuuluu koulutettujen hoitajien oman sopimuksen valmistelun aloittaminen, palkan yleiskorotuksia ja paikallisesti neuvoteltava kertaerä, jonka suuruus kuntatyöntekijälle on keskimäärin 260 euroa kahdessa vuodessa. Kertaerällä kompensoidaan lomarahoihin tulleita leikkauksia. Sekä terveysalan ammattijärjestö Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen että Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola olivat tyytyväisiä neuvottelujen tuloksiin. Rytkösen mukaan etenkin oman sopimuksen läpilyöminen oli yksi keskeisistä tavoitteista. Paavola nostaa esille kertaerän, jota SuPer ja Tehy ajoivat neuvotteluissa hartiavoimin.


Satoja havaintoja tulipallosta Etelä-Suomen taivaalla – monet kuvailevat kirkkaammaksi kuin täysikuu MTV 07:33 06.02

Etelä-Suomessa on tehty taas havaintoja kirkkaasta tulipallosta. Tähtitieteellisen Ursa-yhdistyksen Taivaanvahti-palveluun raportoitiin vain kahdessa tunnissa yli 200 havaintoa tulipallosta, jota moni kuvailee täysikuuta kirkkaammaksi.


Selviytyjät Suomi alkaa: Porukasta erottuvat heti besserwisser, strategi ja marakatti iltalehti 12:59 04.02

Kisaaminen käynnistyy välittömästi heimojen jakamisen jälkeen. Viidakon pusikot rytisevät, kun 16 suomalaista julkkista alkaa ottaa toisistaan mittaa kahdessa eri heimossa. Selviytyjät Suomi starttaa vauhdilla jullkkisten saapuessa Filippiinien Caramoanille. Jo ensimmäisestä jaksosta lähtien on selvää, ettei tänne ole tultu leikkimään.


Antti Niemi pysäytti Anaheim Ducksin, Senatorsille pisteet Philadelphiasta jatkoaika.com 23:31 03.02

NHL:n lauantai-illan kahdessa ottelussa Antti Niemi pelasi kauden parhaan pelinsä torjuten Montreal Canadiensin voittoon Anaheim Ducksista. Ottawa Senators oli lähellä voittoa jo varsinaisella peliajalla.


Lukon takaa-ajo jäi piippuun - SaiPa hengittää sarjataulukossa jo niskaan jatkoaika.com 21:47 02.02

SaiPa otti arvokkaan kolmen pisteen voiton Lukosta, jolla oli suuria ongelmia erikoistilanteissa ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä. Kolmannen erän kiri sai lopulta Lukon kannalta ikävän käänteen.


Yökerhon järjestyksenvalvoja kävi kiinni kahden asiakkaan kurkkuun - uhri valahti veltoksi iltalehti 22:15 01.02

50-vuotias mies kiisti molemmat rikokset väittäen toimineensa hätävarjelutilanteessa ja työtehtävissä. Kahdessa oikeusasteessa kiistellyt tapaukset ovat täysin erillisiä, mutta ne sattuivat samassa forssalaisessa yökerhossa ja niiden pääsyytetty oli sama tuon yökerhon järjestyksenvalvoja. Yhteistä niissä oli järjestyksenvalvojan ylimitoitettu voimankäyttö.


Pieksämäkeläinen Joni hankki kaksimetrisen aidon Lordi-nuken: ”Onneksi mulla ei ole tyttöystävää, voisi yllättyä aika lailla, jos tulisi kotiin” iltalehti 15:01 29.01

Lordi-faniksi tunnustautuva mies kruunasi fanitavarakokoelmansa hankkimalla aidon kokoisen Lordi-nuken kotiinsa. Pieksämäkeläisen Joni Markkasen kotiin muutti lauantaina järkälemäisen kokoinen kopio Lordi-artistista. Kyseessä on yli kaksimetrinen nukke, joka on tehty tarkaksi näköiskopioksi Tomi Putaansuun Lordi-hahmosta. Markkanen tunnustaa, että ei ole suinkaan itse valmistanut nukkea. Sen on loihtinut Lordin maskien näköiskopioden tekemisessä kunnostautunut Sami Snällström, joka on Markkasen mukaan myös esitellyt tekeleensä Putaansuulle. Kun hinnasta päästiin sopuun, Lordi-nukke hurautti kahdessa osassa henkilöautossa Turusta Pieksämäelle.


Yllättävä ostoryntäys Helsingissä: Postin varastoissa pölyttyneet taideteokset paljastuivat halutuksi tavaraksi iltalehti 13:15 28.01

Posti tyhjensi taideteoksia varastostaan, ja ne revittiin käsistä. Posti myi nopeasti noin 600 taideteostaan viikonloppuna. Taidekokoelmasta oli kaupan tänään sunnuntaina parisataa teosta ja ne menivät alle kahdessa tunnissa. Eilen myytiin nelisensataa teosta. - Kello 8 sunnuntaiaamuna oli ihmisiä jonossa. Avasimme kello 10, ja kello 11.30 mennessä kaikki oli myyty, Postin liiketoimintajohtaja Laura Luoma kertoo.


Uutiset