Trump väittää p***läpipuheitaan demokraattien valheiksi – Valkoinen talo ei vieläkään kiistä presidentin alatyylistä ilmaisua iltasanomat 22:45 12.01

”Hyvää huomenta mahtavimmasta ja kauneimmasta p***läpimaasta maailmassa”, toivotti eteläafrikkalainen uutisankkuri aamulla. Kaikkialla maailmassa reaktiot Trumpin rasistiseksi tulkittuun kommenttiin eivät olleet yhtä valoisia.


Ranska haluaa rajoittaa sosiaalista mediaa demokratian puolesta - Presidentti Macron pyrkii eroon valeuutisista iltalehti 09:55 04.01

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on ilmoittanut lainsäädäntösuunnitelmistaan uuden vuoden mediavastaanotollaan. Ranska ryhtyy taisteluun sosiaalisen median valeuutisia vastaan. Presidentti Emmanuel Macronin mukaan myös Ranskassa on tarkoituksella yritetty hämärtää totuuden ja valheiden rajoja sekä nakertaa kansan uskoa liberaaliin demokratiaan. Macron esitti näkemyksensä uuden vuoden mediavastaanotolla. Asiasta on uutisoinut muun muassa BBC. - Tuhannet propagandatilit sosiaalisessa mediassa levittävät kaikilla kielillä kaikkialla maailmassa valheita, joiden tarkoitus on loata poliittisia toimijoita, julkisuuden henkilöitä ja toimittajia, hän sanoi BBC:n mukaan.


Aatonaaton menoliikenne hiljenemässä: "Keli on ollut haastava" MTV 14:34 23.12

Liikenteessä on tänään ollut joulun menoliikenteen takia tavallista viikonloppua vilkaampaan. Liikenne on kuitenkin ollut sujuvaa kaikkialla, eikä huono kelikään ole aiheuttanut erityisen paljoa onnettomuuksia.


Ministeri Kimmo Tiilikainen väläyttää isännöintiin rekisteröintipakkoa - ”Alan itsesääntely ei kaikkialla toimi” iltalehti 21:43 08.12

Isännöitsijöiden lukuisat kavallus- ja petostuomiot on huomattu myös ympäristöministeriössä. Iltalehti kertoi viimeksi viime viikolla isännöitsijästä, joka kavalsi useiden taloyhtiöiden varoja yli 160 000 euroa Uudessakaupungissa ja Kalannissa. Iltalehden tavoittama asuntoministeri Kimmo Tiilikainen (kesk) on valmis esittämään alalle sääntelyä ja valvontaa. Yksi sääntelykeino olisi kiinteistönvälityksestä tuttu rekisteröintivelvoite.


Suomen uudelta antidopingpomolta paljonpuhuva tunnustus: ”Dopingtestaus ei ole kaikkialla samalla tasolla” iltasanomat 18:15 08.12

Pekka Rauhala vieraili ISTV:n studiossa.


Superkuu valaisi yötaivaan kaikkialla maailmassa - Suomessakin useita havaintoja iltalehti 09:29 04.12

Rovanemeläinen Olli Sälevä nappasi superkuusta kuvan omalla kotipihallaan. Hämmentävän voimakkaasti loistava superkuu havaittiin viime yönä ympäri maailmaa - ja Suomea. Pilvisestä yöstä huolimatta superkuuta nähtiin erityisesti maan pohjoisosissa. Tähtiteteellisen yhdistyksen Ursan ylläpitämään Taivaanvahti-palveluun kertyi useita havaintoja ja kuvia kuusta, alkuillasta aamun pikkutunneille asti.


Yhdysvallat hälytti kansalaisiaan terroriuhasta: Suomen isku mainittu varoittavana esimerkkinä iltasanomat 16:11 17.11

Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan kaikkialla Euroopassa on kohonnut terrori-iskujen riski joulun ja uudenvuoden juhlien aikaan.


Suurlähettiläs Himanen: Putinin visiona on venäläinen Eurooppa, jota Venäjä hallitsee voimankäytön uhan synnyttämällä pelolla iltalehti 15:33 20.10

Emeritus suurlähettiläs Hannu Himanen listaa uudessa kirjassaan Putinin ja Venäjän tavoitteet. Emeritus suurlähettiläs Hannu Himanen kuvailee vasta julkaistussa kirjassaan suorapuheisesti Venäjää. Himanen toimi vuosina 2012-2016 suurlähettiläänä Moskovassa. Himasen mukaan Venäjä ei ole demokratia eikä oikeusvaltio. Korruptio on systeemin liima, joka on läsnä kaikkialla. Monikansallisuudestaan huolimatta maa on venäläisten johtama venäläisen yhtenäiskulttuurin maa, kuten se on ollut keisarikunnan ajoista lähtien.


USA iski Isisin leireihin Jemenissä: kymmeniä jihadisteja kuoli iltalehti 08:18 17.10

Pentagon kertoi, että kahteen eri leiriin al-Baydassa iskettiin maanantaina. Yhdysvaltojen joukot ovat iskeneet maanantaina Keski-Jemenissä kahteen äärijärjestö Isisin leiriin, joissa koulutettiin uusia taistelijoita käyttämään rynnäkkökiväärejä, konekiväärejä sekä rakettikäyttöisiä kranaatinheittimiä, Pentagon sanoi lausunnossaan. Iskussa al-Baydan provinssissa kuoli ”kymmeniä” jihadisteja. Isis on käyttänyt Jemenissä alueita, jotka eivät ole kenenkään hallinnassa, kouluttaakseen ja rekrytoidakseen jihadisteja tekemään terrori-iskuja Yhdysvaltoja ja sen liittolaisia vastaan kaikkialla maailmassa, Pentagon totesi.


Uutiset