Kuhmon Saunajärvellä kateissa ollut iäkäs nainen on löytynyt iltasanomat 01:54 12.07

Kainuussa Kuhmon Saunajärven kylällä kateissa ollut iäkäs nainen on löytynyt, tiedotti Kainuun rajavartiosto varhain torstaina.


Hurja rikosepäily Kainuun keskussairaalassa – Syyttäjä: Työntekijä katsoi luvatta yli 250 ihmisen tietoja MTV 12:31 06.07

Kainuun keskussairaalan työntekijän epäillään katselleen luvatta yli 250 ihmisen potilastietoja. Oulun syyttäjänvirasto kertoi perjantaina, että työntekijää vastaan on nostettu syyte henkilörekisteririkoksesta.


Superpesis: Toni Kohonen taikoi Sotkamon hurmokseen - seuraavana uhrina Hamina iltasanomat 11:45 05.07

Sotkamo näytti hauistaan keskiviikkona legenda Toni Kohosen johdolla Vimpelissä. Kainuun karhu on herännyt ja Haminalle on luvassa raskas reissu Hiukkaan.


Puolanka keksi hilpeän pessimistisen tyylin toivottaa turistit "tervetulleiksi": Vielä ehdit kääntyä pois MTV 15:40 25.06

Puolangan kunta Kainuun pohjoisosassa houkuttelee turisteja vierailulle varsin erikoisella tavalla. Juhannusta ennen kuntaan vievien teiden varsille alkoi nousta hilpeitä ulkopaikkakuntalaiset tervetulleksi toivottavia kylttejä.


Käänne Talvivaaran aiheuttamissa ympäristöongelmissa: kaivoksen alapuolisten vesistöjen laatu on kohentunut MTV 13:21 15.06

Useiden Talvivaaran kaivoksen alapuolisten jokien ja järvien tila on kohentunut, kertovat Kainuun ja Pohjois-Savon ely-keskukset.


Armeijan sukeltajat nostavat talvisodan aikaisen lentokoneen moottorin – vajosi jään läpi 20 metrin syvyyteen MTV 11:38 15.06

Kainuun prikaatin sukeltajat nostavat Suomussalmella Kainuussa sijaitsevasta Kiantajärvestä talvisodan aikaisen lentokonemoottorin heinäkuussa.


Leipomo paloi ilmiliekeissä Kajaanin keskustassa: Video paljastaa dramaattisen näyn ennen pelastajien saapumista MTV 15:39 23.05

Kajaanin keskustassa sijaitsevassa leipomossa riehui aiemmin tänään suuri tulipalo. Kainuun Sanomien kuvaaja Jukka Keränen taltioi riehuvan tulipalon ennen pelastajien saapumista paikalle.


Kainuun Sanomat: Suuri tulipalo riehuu Kajaanin keskustassa – leipomo evakuoitu, rakennus ilmiliekeissä MTV 14:44 23.05

Kainuun Sanomat kertoo, että Kajaanin keskustassa sijaitsevassa leipomossa riehuu suuri tulipalo. Leipomo on ilmiliekeissä.


Kainuun Sanomat: Leipomo palaa ilmiliekeissä Kajaanin keskustassa iltasanomat 14:24 23.05

Kajaanin keskustassa on syttynyt keskiviikkona iltapäivällä raju rakennuspalo, kertoo Kainuun Sanomat.


Kolmekymppinen nainen vangittu - epäillään puukottaneen noin 50-vuotiasta miestä Kajaanissa iltalehti 16:23 22.05

Vuonna 1985 syntynyt kajaanilainen nainen on vangittu Kainuun käräjäoikeudessa todennäköisin syin tapon yrityksestä epäiltynä. Naisen epäillään puukottaneen vuonna 1967 syntynyttä kajaanilaismiestä useita kertoja ylävartaloon lauantaina aamuyöllä yksityisasunnossa Kajaanissa. Uhrilla ei ole hengenvaaraa. Nainen otettiin kiinni lauantaina.


Suora lähetys iltapäivällä: Seuraa kuinka ukkosmyrsky iskee Kainuuseen iltasanomat 12:53 17.05

Sade- ja ukkoskuuroja on luvassa Kainuun lisäksi Lounais-, Itä- ja Etelä-Suomeen.


ISTV-live iltapäivällä: Seuraa kuinka ukkosmyrsky iskee Kainuuseen iltasanomat 12:53 17.05

Sade- ja ukkoskuuroja on luvassa Kainuun lisäksi Lounais-, Itä- ja Etelä-Suomeen.


Iskeekö kohta hyttyssuma? Nyt eletään ratkaisevia aikoja - ”Jos lammikot pysyvät veden alla, hyttysiä tulee paljon” iltalehti 13:55 14.05

Runsasluminen talvi tietää yleensä myös runsasta hyttyskesää, mutta lumen määrää oleellisempaa on se, miten lumi on sulanut. Kainuun ely-keskuksen suunnittelija, hyönteistutkija Reima Leinonen sanoo, että kesähyttysten runsauden osalta eletään ratkaisevia viikkoja. Kesähyttysten kannalta ratkaisevaa on se, miten kosteat paikat, joihin hyttyset ovat edellisenä kesänä munineet, pysyvät kosteina.


Ajokeli on tänään huono maan pohjoisosissa iltasanomat 05:54 04.05

Sateet tulevat Kainuun pohjoispuolella suurelta osin lumena.


Mies ajoi poliisia karkuun 180 km/h ja kolaroi – vangittu epäiltynä muun muassa viidestä murhan yrityksestä MTV 19:03 23.04

Kainuun käräjäoikeus on määrännyt vuonna 1983 syntyneen miehen vangittavaksi Oulussa viime viikolla sattuneen takaa-ajon ja kolarin jälkeen.


Kainuulaisen sote-työntekijän epäillään urkkineen jopa sadan tietoja ilman perusteita iltalehti 14:02 13.04

Poliisi sai valmiiksi henkilörekisteririkoksen tutkinnan. Kainuun Soten työntekijän epäillään katsoneen ilman perustetta jopa sadan potilaan tietoja. Poliisi on saanut valmiiksi henkilörekisteririkoksen nimikkeellä kulkevan asian tutkinnan ja asia on siirtynyt syyteharkintaan.


Jari Sillanpäätä pian 20 vuotta fanittanut sairaanhoitaja: ”Mies on muuttunut, hänellä on pitkä tie kuljettavana” iltalehti 11:23 13.04

Jari Sillanpää palaa lauantaina keikkalavoille ensimmäistä kertaa huumepidätyksen jälkeen. Fanit ovat miehen tukena. Pian parikymmentä vuotta Jari Sillanpäätä fanittanut ja lukuisia tähden keikkoja ja konsertteja vuodessa kiertänyt sairaanhoitaja ja Kainuun Sote:n pääluottamusmies Marjo Kangasharju, 45, odottaa suosikkiaan Kajaaniin lauantaiksi. Marjo ja moni muu ihmettelee, että Kajaanin Kaukametsän salista on myyty kolme päivää ennen konserttia vain reilu puolet. Iltalehti tarkisti tilanteen Kajaanista ja paikkoja vajaan 500 istumapaikan saliin oli jäljellä 200. Juha Tapio konsertoi Sillanpään jälkeen ja konsertti myytiin loppuun heti.


Syyte: Isä tappoi poikansa 12 puukoniskulla - keski-ikäinen mies pelkäsi poikaansa ja soitti siksi kolmasti hätäkeskukseen ennen veritekoa iltalehti 13:11 09.04

Tapauksen käsittely alkoi tänään Kainuun käräjäoikeudessa. Syyttäjän mukaan puolankalainen, kuusikymppinen mies tappoi helmikuun toisen päivän vastaisena yönä poikansa. Teko on puukotus. 35-vuotiaan miehen kehosta laskettiin yhteensä 12 teräaseen iskua tai viiltoa.


jälleen ainakin Kaloja voi

Uutiset