Suomalaispuolustajalle maukas jatkosopimus NHL:ään - seurapomolta ylistäviä sanoja iltalehti 19:53 26.06

NHL-seura Dallas Stars kertoi maanantaina tehneensä kaksivuotisen jatkosopimuksen suomalaispuolustaja Esa Lindellin kanssa. Viime kausi oli 23-vuotiaalle Lindellille ensimmäinen Dallasin joukkueessa. Hän pelasi runkosarjassa 77 ottelua ja iski niissä tehopisteet 6+12=18. Lisäksi hänellä oli koko joukkueen kolmanneksi paras teholukema, +8.


Lähde: Antti Niemelle näytetään ovea! NHL-seura uhraa miljoonia päästäkseen eroon iltalehti 19:30 26.06

Toimittaja Mike Heikan mukaan jääkiekon NHL-seura Dallas Stars asettaa suomalaismaalivahti Antti Niemen, 33, waivers-listalle. Waivers-listalle asettaminen tarkoittaa, että mikä tahansa NHL-seura voi poimia Niemen seuraavan 24 tunnin aikana. Dallas Morning News -lehden toimittaja Heika kirjoitti asiasta Twitterissä tänään. Heika lisäsi, että siirron tarkoituksena on ostaa Niemen sopimus ulos, mikä tarkoittaisi, että Niemi ei kelpaa millekään muulle NHL-seuralle. Sopimuksen ulosostaminen maksaisi Starsille kaksi kolmaosaa Niemen sopimuksesta jäljellä olevasta 4,5 miljoonasta dollarista, eli 3 miljoonaa.


Lähde: Antti Niemelle näytetään ovea! NHL-seura maksaa miljoonia päästäkseen eroon iltalehti 19:30 26.06

Toimittaja Mike Heikan mukaan jääkiekon NHL-seura Dallas Stars asettaa suomalaismaalivahti Antti Niemen, 33, waivers-listalle. Waivers-listalle asettaminen tarkoittaa, että mikä tahansa NHL-seura voi poimia Niemen seuraavan 24 tunnin aikana. Dallas Morning News -lehden toimittaja Heika kirjoitti asiasta Twitterissä tänään. Heika lisäsi, että siirron tarkoituksena on ostaa Niemen sopimus ulos, mikä tarkoittaisi, että Niemi ei kelpaa millekään muulle NHL-seuralle. Sopimuksen ulosostaminen maksaisi Starsille kaksi kolmaosaa Niemen sopimuksesta jäljellä olevasta 4,5 miljoonasta dollarista, eli 3 miljoonaa.


HS seuraa: Suomi ensin -mielenosoitus lopetetaan – Poliisi otti ainakin kaksi kiinni Rautatientorilla hs 18:49 26.06


Ruotsalaista jääkiekkotähteä epäillään osallisuudesta lapsuudenystävän kuolemaan: Ajoi yleisellä tiellä kilpaa järkyttävää ylinopeutta iltalehti 18:42 26.06

Aftonbladet kertoo, että ruotsalaista jääkiekkotähteä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta kolarissa, joka aiheutti yhden ihmisen kuoleman. Hälytyskeskus sai ilmoituksen onnettomuudesta keskiviikkoiltana viime viikolla. Poliisi kertoo Aftonbladetille, että kaksi autoa oli ajanut kilpaa Nynäshamnin ja Tukholman välisellä 73-tiellä. Autoilla oli poliisin mukaan vauhtia yli 200 kilometriä tunnissa. Nopeusrajoitus kyseisellä tiellä on nopeimmassakin kohdassa 110 km/h. Onnettomuuteen johtaneet tapahtumat saivat alkunsa, kun kilpaa ajaneiden ajoneuvojen eteen sattui kuljettaja, joka eteni sallittua matkavauhtia. Toinen auto onnistui ohittamaan naiskuljettajan, mutta toinen törmäsi tämän perään.


Kohutörmäys Hamiltoniin toi "kiukuttelija" Sebastian Vettelille murska-arvion: "Saastutti kisan täydellisesti" iltalehti 17:29 26.06

Moottoriurheilun suurjulkaisuihin lukeutuva Autosport ei perinteisissä kuljettaja-arvioissaan armahtanut Sebastian Vetteliä. Neljänneksi Azerbaidzhanin GP:ssä ajanut Vettel aiheutti suuren kuohunnan kolaroinnillaan Lewis Hamiltonin kanssa. Hamiltonin äkkijarrutus keltaisten lippujen aikaan aiheutti törmäyksen, jossa Vettelin etusiipi vahingoittui. Saksalainen raivostui ja törmäsi ilmeisen tahallisesti Hamiltoniin. Vettel sai tempustaan 10 sekunnin pysähdysrangaistuksen, mutta useiden mielestä hylkäys olisi ollut paikallaan. Hamilton sijoittui viidenneksi. Kuten arvata saattaa, juuri nyt mestaruudesta taistelevan kaksikon välit ovat jääkylmät. Autosport-lehden ei kauaa tarvinnut etsiä töhöilyn syyllistä. Julkaisu lätkäisi Vettelin arvosanaksi tylyn nelosen.


Mikkelissä neljän auton kolarissa mukana 12 ihmistä - ei vakavia loukkaantumisia iltalehti 17:10 26.06

Mikkelissä neljän auton kolarissa selvittiin iltapäivällä vähin vaurioin. Viitostien turmassa Otavan kohdalla oli osallisena kaikkiaan kaksitoista ihmistä, joista kuusi oli lapsia. Poliisi arvioi, että etelästä tullut auto ajautui ajovirheen vuoksi vastaantulevien kaistalle ja törmäsi kolmeen henkilöautoon. Onnettomuudessa osallisena olleet vietiin sairaalaan tarkastettavaksi. Ensiarvioiden perusteella heidän vammansa eivät olleet vakavia.


Kaksi suomalaissoittajaa pääsi huippujen joukkoon jazzmaailman arvostetuimmassa äänestyksessä hs 16:25 26.06


Andreoff jatkaa Kingsissä jatkoaika.com 14:49 26.06

Los Angeles Kings on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen Andy Andreoffin kanssa.


Yle: Suurin osa ei halua korottaa nopeusrajoituksia moottoriteillä iltalehti 14:43 26.06

Suurin osa suomalaisista ei halua korottaa moottoriteiden nopeusrajoituksia, selviää Ylen teettämästä kyselystä . Vastaajilta kysyttiin: "Moottoriteillä sattuu vähemmän kolareita kuin muilla teillä. Pitäisikö nopeusrajoituksia moottoriteillä muuttaa?" Kyselyyn vastanneista 69 prosenttia vastasi, että nykyiset rajoitukset ovat sopivia, 17 prosenttia haluaisi korottaa rajoituksia 130 kilometriin tunnissa ja yhdeksän prosenttia 140 kilometriin tunnissa. Kolme prosenttia haluaisi rajoittaa moottoriteiden kattonopeuden 100 kilometriin tunnissa myös kesällä, ja kaksi prosenttia ei osannut sanoa.


Kymmeniä veitseniskuja - syyttäjä vaatii oululaismiehelle raa'asta murhasta "pyttytuomiota" iltalehti 14:38 26.06

Syyttäjä vaatii Oulun käräjäoikeudessa elinkautista vankeustuomiota 32-vuotiaalle oululaismiehelle maaliskuussa 2017 Toppilassa tehdystä henkirikoksesta. Uhria, 43-vuotiasta miestä, oli lyöty veitsellä rintakehään, vatsaan, päähän, selkään ja molempiin yläraajoihin yhteensä noin 40 kertaa. Puukotukset tapahtuivat uhrin kotona, jossa syytetty oli ollut kyläilemässä. Teon jälkeen syytetty poistui asunnosta, mutta ilmoittautui itse poliisille kaksi päivää myöhemmin. Syyttäjän mukaan henkirikos on tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla ja rikosta on pidettävä törkeänä, koska rikoksen uhri on ollut kotirauhan suojaamassa paikassa. Syyttäjä vaatii miehelle niin sanottua pyttytuomiota, jossa tuomittu istuu saamansa tuomion päivästä päivään.


Sebastian Vettel nöyrtyi – haluaa keskustella Hamiltonin kanssa: ”Aion selvittää asiat” iltasanomat 13:58 26.06

Maailmanmestaruudesta taistelevan kaksikon välillä nähtiin ikävä tilanne Bakun osakilpailussa sunnuntaina.


Texasilaisäidille syyte lasten kuolemista: Lukitsi 2-vuotiaan ja 1,5-vuotiaan piinaavan kuumaan autoon ”opetukseksi” iltasanomat 13:44 26.06

24-vuotias texasilainen äiti saa syytteen lukittuaan kaksi lastaan kuumaan autoon.


HS: Ministeri Lindströmin erityisavustaja yritti poistaa somalijärjestöiltä tuet iltalehti 12:42 26.06

Työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö pitää erityisavustajan toimintaa pöyristyttävänä. Työministeri Jari Lindströmin (ps) erityisavustaja Sakari Puisto yritti Helsingin Sanomien mukaan pyyhkiyttää virkamiesten valmistelemalta listalta muun muassa kahden somalijärjestön avustukset kotouttamistoimintaan pois. - Erityisavustajat saavat virkamiesten esitykset tiedoksi. Puisto kävi listat tarkoin läpi ja halusi poistaa avustukset kuudelta järjestöltä. Kaksi näistä oli somalitaustaisia, TEM:n maahanmuuttojohtaja Sonja Hämäläinen kertoi HS:lle.


Italia ajaa alas kaksi kriisipankkia – lasku veronmaksajille voi nousta jopa 17 miljardiin euroon hs 12:26 26.06


Räikkösen autosta puuttui ratti! Kuuntele, kuinka Kimi huusi hullun lailla iltalehti 12:23 26.06

Kimi Räikkösen kisa Azerbaidzhanissa oli yhtä sekamelskaa alusta loppuun. Suomalaisen kisa meni mönkään jo ensimmäisellä kierroksella, kun Valtteri Bottas törmäsi Ferrari-pilottiin. Räikkönen taisteli hetken radalla vaurioituneen auton kanssa, kunnes tuli varikolle. Konkarikuskin kisa näytti jo päättyneen, mutta uusintastartin myötä Ferrari-pomot päättivät passittaa Räikkösen takaisin radalle, vaikka suomalainen oli jäänyt jo kaksi kierrosta kärjestä.


Uusi käänne Espoon pitseriapalossa: Mieskaksikon epäillään heittäneen polttopullon myös toiseen ravintolaan hs 12:06 26.06


Syyte: Ryöstäjät tunkeutuivat "heikkojen" uhrien asuntoon - tappoivat vieraan eteiseen iltalehti 11:48 26.06

Pirkanmaan käräjäoikeus aloitti maanantaina kahden päivän oikeuskäsittelyn, jossa kahdelle miehelle vaaditaan rangaistusta taposta ja kolmannelle törkeästä kuolemantuottamuksesta. Veriteko tapahtui 23. maaliskuuta Tampereella, kun kaksi miestä tunkeutui pariskunnan asuntoon ostamaan tai hakemaan huumeita. Yksi syytetyistä tunsi pariskunnan entuudestaan ja oli syyttäjän haastehakemuksen mukaan kertonut heidän olevan "heikkoja" ja että "heidät voi helposti ryöstää". Pariskunnan tuntenut jäi mies odottamaan kerrostalon läheisyyteen, kun kaksi muuta syytettyä meni taloon sisään.


Päivän veto- ja vakiovihjeet: Eliteserienissä maalit herkässä iltalehti 10:40 26.06

Tasaisen hyvistä lähtökohdista kauteen ponnistaneet Strömsgodset ja Molde ovat aloittaneet kautensa kaksijakoisesti. Molde löytyy kolmentoista pelatun sarjakierroksen jälkeen hieman onnekkaasti sarjataulukon kuudennelta sijalta, kun taas lopputuloksia paremmin esiintynyt Strömsgodset on vasta sarjan neljänneksi viimeisin (13.). Myös joukkueiden kuntokäyrät kulkevat päinvastaisiin suuntiin. Strömsgodset on voittanut viimeisestä kahdeksasta liigaottelustaan ainoastaan yhden, kun taas Molde on selättänyt toukokuun alkupuolella kiusanneen tappioputken ja kuudesta viimeisestä ottelusta tuloksena on peräti viisi voittoa.


Uutiset