TS: Kimiltä nokkela kuitti kouluarvosanaa tivanneelle toimittajalle: "Huono säkä!" iltalehti 13:54 02.08

Kimi Räikkönen arvioi oman F1-kautensa sujumista Turun Sanomissa. Kaksikymmentä osakilpailua kattava formulakausi 2017 ylitti viime sunnuntaina puolivälin, kun Ferrari otti Unkarissa kaksoisvoiton järjestyksessä Sebastian Vettel - Kimi Räikkönen. Vettel johtaa MM-sarjaa 202 pisteellään ennen Mercedes-kaksikkoa Lewis Hamilton (188) - Valtteri Bottas (169). Räikkönen (116) on viidentenä pisteen Red Bullin Daniel Ricciardoa perässä. Sarja jatkuu kesätauon jälkeen elokuun lopussa Belgian GP:llä.


Parikymmentä lasta sairaalaan tarkistettavaksi autopalon takia Malmössä iltalehti 20:20 21.07

Ainakin yli kaksikymmentä ihmistä vietiin sairaalaan tarkistettavaksi, kun henkilöauto paloi parkkihallissa Malmön keskustassa perjantai-iltapäivällä, kertovat ruotsalaismediat. Ensimmäisten tietojen mukaan sairaalaan olisi viety jopa 22 lasta ja yhdeksän aikuista. Vähän myöhemmin pelastusviranomaiset kertoivat kuitenkin SVT :lle, että sairaalaan vietiin 18 lasta ja neljä aikuista. Palosta muodostui voimakkaasti savua, ja se levisi ilmeisesti ilmastointiputkia pitkin päiväkotiin ja kahteen liiketilaan. Pelastusviranomaisten mukaan kukaan ei varsinaisesti loukkaantunut, mutta savulle altistuneet vietiin silti tutkittaviksi.


Alhainen vesivoimatuotanto painoi Fortumin tulosta huhti-kesäkuussa iltalehti 09:31 20.07

Yhtiö tiedottaa, että myös uudet liiketoiminnat ja tutkimus nielivät varoja. Fortumin vertailukelpoinen liikevoitto pieneni 109 miljoonaan huhti-kesäkuussa, kun tulos vuotta aiemmin oli 122 miljoonaa. Yhtiön liikevaihto kasvoi yli kaksikymmentä prosenttia.


Ainakin 15 kuollut janoon Saharan autiomaassa - kymmeniä kadonnut matkalla Eurooppaan iltalehti 20:50 27.06

Yli 50 siirtolaisen pelätään kuolleen Saharan autiomaassa tiistaina, kun kuljettajat hylkäsivät heidät, kertovat avustustyöntekijät ja paikalliset viranomaiset. Kolmen avopakettiauton saattue kuljetti yli 70 siirtolaista Saharan autiomaan läpi kohti Libyaa, kun kuljettajat hylkäsivät heidät, kertoo Reuters. Reitti on tavanomainen länsiafrikkalaisille, jotka yrittävät päästä Eurooppaan. Kaksikymmentäkolme siirtolaista selvisi, koska he kävelivät läheiseen kaupunkiin etsimään apua, kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö IOM kertoo tiedotteessaan. Selviytyneet ovat kotoisin Nigeriasta, Gambiasta, Norsunluurannikolta ja Senegalista. Viranomaiset eivät tiedä kadonneiden kansalaisuuksia. Kadonneita yritettiin löytää autiomaasta tuloksetta. Ainakin 15 on kuollut janoon.


Uuden vaihtoehdon Elo: Jos perussuomalaiset pitävät tätä voittona, se heille suotakoon iltalehti 13:36 27.06

Perussuomalaisista irtautuneen Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo sanoo, ettei kansanedustaja Arja Juvosen loikkaaminen takaisin perussuomalaisten riveihin yllättänyt häntä millään tavalla. Elo sanoo veikanneensa tätä kuultuaan, että perussuomalaisten ryhmällä on uutta tiedotettavaa. -  Kaksikymmentäkaksi edustajaa heiltä lähti, ja nyt sitten kaksi on palannut. Jos he pitävät sitä voittona, niin se heille suotakoon, Elo sanoi.


Arja Juvonen vihjasi paluustaan Twitterissä: "Oli aika, jolloin Hakkarainen ja hänen äänensä kelpasivat" iltalehti 13:23 27.06

Perussuomalaisista loikannut kansanedustaja Arja Juvonen ilmoitti tiistaina palaavansa "omiensa joukkoon". Juvonen vihjasi aikeistaan jo ennen juhannusta Twitterissä. Kaksikymmentä kansanedustajaa teki 13. kesäkuuta joukkoloikan perussuomalaisten eduskuntaryhmästä. Arja Juvonen ja Veera Ruoho ilmoittivat jättävänsä ryhmän, mutta pysyvänsä sitoutumattomina. Ensimmäinen paluumuuttaja oli Ritva "Kike" Elomaa, joka ilmoitti viime viikolla palaavansa perussuomalaisten eduskuntaryhmään. Tiistaina vuorossa oli Juvonen, joka ilmoitti paluustaan Twitterissä.


Suomalaisten opiskelijoiden rakentama Aalto-satelliitti laukaistiin avaruuteen onnistuneesti iltalehti 08:26 23.06

Satelliitti Aalto ykkönen lähti matkaan aamuseitsemältä Suomen aikaa. Opiskelijoiden rakentaman satelliitti Aalto ykkösen laukaisu on sujunut hyvin. Useita satelliitteja kuljettanut raketti laukaistiin aamuseitsemältä Suomen aikaa. Raketti laukaistiin avaruuteen Intiasta. - Laukaisu onnistui erittäin hyvin. Kaikki meni täsmälleen etukäteen lasketun mukaisesti, kertoo projektin vetäjä, apulaisprofessori Jaan Praks STT:lle. Aalto-1 irrotettiin omalle radalleen suunnitelmien mukaisesti raketin lennettyä noin kaksikymmentä minuuttia.


Opiskelijoiden rakentama Aalto-satelliitti laukaistiin avaruuteen onnistuneesti iltalehti 08:18 23.06

Opiskelijoiden rakentaman satelliitti Aalto ykkösen on määrä lähteä matkaan tänään aamuseitsemältä Suomen aikaa. Opiskelijoiden rakentaman satelliitti Aalto ykkösen laukaisu on sujunut hyvin. Projektin vetäjä Jaan Praks kertoo, että useita satelliitteja kuljettanut raketti laukaistiin avaruuteen Intiasta aamuseitsemältä Suomen aikaa. Aalto-1 irrotettiin omalle radalleen suunnitelmien mukaisesti raketin lennettyä noin kaksikymmentä minuuttia. Satelliitti vie avaruuteen suomalaista tekniikkaa: sen matkassa on muun muassa spektrikamera, säteilyilmaisin ja plasmajarru, joka on kehitetty vähentämään avaruusromua.


Seuraa suoraa lähetystä: Uusi hallituspohja eduskunnan riepoteltavaksi -  oppositio ryöpyttänyt hallituskuvioita jo etukäteen iltalehti 14:14 19.06

Eduskunta käsittelee tänään kello 12 valtioneuvoston tiedonantoa hallituspohjan muutoksesta. Hallituksen riveistä lähti viime viikolla iso joukko kansanedustajia, kun perussuomalaisten eduskuntaryhmä hajosi kahtia. Kaksikymmentä kansanedustajaa lähti puolueesta ja perusti Uusi vaihtoehto -ryhmän. Kaikki entiset perussuomalaisten ministerit kuuluvat Uuteen vaihtoehtoon, joten hallitus jatkaa entisellä kokoonpanolla.


Pakettiauto ajoi jalankulkijoita päin Lontoossa, yksi kuollut ja useita loukkaantuneita - muslimijärjestön mukaan kyseessä oli hyökkäys heitä vastaan iltalehti 08:55 19.06

Pakettiauto ajoi Pohjois-Lontoossa kohti muslimeja. Tapausta tutkitaan mahdollisena terrori-iskuna. Pakettiauto ajoi aamuyöllä jalankulkijoita päin Finsburyn puistoalueen edustalla, Seven Sisters Roadilla. Poliisi sai hälytyksen tapahtuneesta kaksikymmentä yli 12.. Asiasta kertoi ensimmäisenä LBC. Poliisin mukaan yksi on kuollut ja kymmenen loukkaantunut.


Hyökkäys länsimaalaisten suosimaan turistikohteeseen Malissa - ainakin kaksi kuollut iltalehti 23:10 18.06

Malin hallitus syyttää teosta islamisteja. Asemiehet hyökkäsivät sunnuntaina Länsi-Afrikassa sijaisevassa Malin tasavallassa länsimaalaisten suosimaan turistikohteeseen, joka sijaitsee pääkaupunki Bamakon lähellä. Alueelta kuului hyökkäyksen ja sitä seuranneen tulitaistelun aikana räjähdyksiä. Yksi rakennus syttyi tuleen. Tällä tietoa kaksi henkilöä on kuollut. Hyökkääjät ottivat myös panttivankeja, joista kaksikymmentä on vapautettu sunnuntaina myöhäisiltana Suomen aikaa. Terrorismia


Tanskalainen vankikarkuri surmasi kaksi poliisia lähes 20 vuotta sitten – ”Miehet makaa maassa, kahdesti päähän ammuttu” iltasanomat 07:05 18.06

Lähes kaksikymmentä vuotta sitten tanskalainen vankikarkuri ja taparikollinen Steen Christensen surmasi kaksi poliisia öisen Helsingin kaduilla. Seuraava Katastrofin anatomian jakso kertoo ennennäkemättömästä ihmisjahdista.


Jussi Halla-aho IL:n erikoishaastattelussa: "Tiedän, että minusta ei pidetä" iltalehti 06:58 12.06

Perussuomalaisten tuore puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo Iltalehden erikoishaastattelussa, että hän ei voi muuttaa itseään edes hallituksen pelastamisen vuoksi. Jussi Halla-ahon ura perussuomalaisten puheenjohtajana alkoi pienimuotoisella kaaoksella, kun hänen sunnuntainen ehdotuksensa siirtää presidenttiehdokkaasta päättäminen puoluekokouksesta puoluevaltuuston ratkaistavaksi aiheutti sääntöselkkauksen ja perinteisen torikokouksen puhujalavan eteen. - Kun edeltäjä oli toiminut tässä tehtävässä kaksikymmentä vuotta ja minä olen toiminut yhden vuorokauden, niin rutiinit eivät ole vielä yhtä kehittyneet, Halla-aho selittää tapahtunutta Jyväskylän messu- ja kongressikeskus Paviljongin kokoussalissa katsellessaan presidenttiehdotuksesta äänestämään jonottavaa puoluekokousväkeä.


Jussi Halla-ahon IL:n erikoishaastattelussa: "Tiedän, että minusta ei pidetä" iltalehti 06:58 12.06

Perussuomalaisten tuore puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo Iltalehden erikoishaastattelussa, että hän ei voi muuttaa itseään edes hallituksen pelastamisen vuoksi. Jussi Halla-ahon ura perussuomalaisten puheenjohtajana alkoi pienimuotoisella kaaoksella, kun hänen sunnuntainen ehdotuksensa siirtää presidenttiehdokkaasta päättäminen puoluekokouksesta puoluevaltuuston ratkaistavaksi aiheutti sääntöselkkauksen ja perinteisen torikokouksen puhujalavan eteen. - Kun edeltäjä oli toiminut tässä tehtävässä kaksikymmentä vuotta ja minä olen toiminut yhden vuorokauden, niin rutiinit eivät ole vielä yhtä kehittyneet, Halla-aho selittää tapahtunutta Jyväskylän messu- ja kongressikeskus Paviljongin kokoussalissa katsellessaan presidenttiehdotuksesta äänestämään jonottavaa puoluekokousväkeä.


Yksi kuva tiivistää Timo Soinin murskatappioon päättyneen lauantain: ”Se oli siinä” iltasanomat 20:38 10.06

Lauantaina perussuomalaisten puheenjohtajuudesta luopunut perussuomalaisia kaksikymmentä vuotta johtanut Timo Soini ei ollut juttutuulella.


Yksi kuva tiivistää Timo Soinin pettymysten lauantain: ”Se oli siinä” iltasanomat 20:38 10.06

Lauantaina perussuomalaisten puheenjohtajuudesta luopunut perussuomalaisia kaksikymmentä vuotta johtanut Timo Soini ei ollut juttutuulella.


Uutiset