”Tomek ulos” ei toteutunut, Sportin kurssi kääntyi: ”Harmitti pelaajien puolesta” iltalehti 13:35 15.12

Tiistaina 28. marraskuuta Kuparisaaren jäähallin lehtereille levitettiin lakana, jossa luki ”Tomek ulos”. Sportin johto yritti poistattaa lakanan, mikä ymmärrettävästi suivaannutti lakanan takana olleen Ultras 06 -faniryhmän. Myöhemmin samalla viikolla se julisti boikotoivansa Sportin pelejä, kunnes päävalmentaja Tomek Valtonen on erotettu. - Kun se lakana tuli, me oltiin tehty kauhea työ, että me ladataan joukkue siihen KalPa-peliin, ja meillä meni kaksi erää ihan ohi. Hallin ilmapiiri oli erittäin negatiivinen, Valtonen kommentoi kohua Iltalehdelle.


Pitkäveto: Hurja tili! – Tykkikohde Sport piti! iltasanomat 17:19 14.12

Keskiviikko oli karkkipäivä. SM-liigan tykki Sport ja sijoituskohde KalPa osuivat, SM-liigan tipseihin tuli myös muita osumia. Tätä säesti vielä Evertonin voitto päälle kolmen kertoimella. Hienoa! Ja nyt kohti uutta SM-liigan satsia...


Sami Kapasen KalPa rajussa nosteessa, HIFK:n putkikin katkaistiin uusisuomi 00:07 14.12

HIFK:n syyskuussa alkanut voittoputki Nordiksella tuli päätökseen KalPan voitettua keskiviikkona 3-2 HIFK hävisi kamppailun jo avauserään, kun nopea ja yritteliäs KalPa karkasi kahden maalin johtoon.


KalPan maalitykki Ruuttu ihmeissään maalivahti Hovisen hirmuvireestä: ”En ole vastaavaa nähnyt koskaan” iltalehti 21:59 13.12

Alexander Ruutun kaksi maalia vauhdittivat KalPan 3-2-vierasvoittoon Helsingin IFK:sta. Suomen NHL-legendoihin lukeutuvan Christian Ruutun poika Alexander Ruuttu on pitkään tiedetty lupaavaksi pelaajaksi, mutta läpimurto huipulle on antanut odottaa. - Ruotsin-vuosi auttoi mua tosi paljon. Siellä kun alkoi verkko heilua vähän enemmän, niin tajusi taas miten hauskaa tämä lätkä on, Ruuttu sanoi viitaten kauteen 2015-16 Allsvenskanin Tingsryds AIF:ssä.


HIFK ei pystynyt murtamaan KalPan puolustusmuuria: "Olimme hitaampi joukkue" jatkoaika.com 21:35 13.12

Keskiviikko-iltana HIFK sai vieraakseen KalPan. Kotijoukkue tuli otteluun hieman vajavaisella latauksella, mikä näkyi pitkin ottelua. KalPa oli parempi joukkue, ja otti voiton lukemin 3-2.


Unisuus maksoi HIFK:lle paljon – tyri pitkän putkensa jo avauserään iltasanomat 21:16 13.12

KalPa taisteli voiton siipirikkoisella kokoonpanolla. HIFK oli hävinnyt kotihallissaan viimeksi syyskuun 22.päivä.


HIFK-hyökkääjän hurja pisteputki jatkuu – SaiPalle jo viides kotitappio putkeen MTV 20:58 13.12

KalPa kukisti HIFK:n 3-2 keskiviikon SM-liigakierroksella. HIFK:n ruotsalaishyökkääjän Erik Thorellin pisteputki venyi jo 11 ottelun mittaiseksi.


Hirviömolari Hovinen HIFK:n mörkönä - KalPa ryösti pisteet Helsingistä iltalehti 20:51 13.12

Liigan kuntopuntarin kärkijoukkueet HIFK ja KalPa iskivät yhteen Helsingissä, ja KalPa voitti 3-2. KalPa hävisi lokakuun lopulla IFK:n vieraana 1-5 ja valui sarjassa toiseksi viimeiseksi. Pian sen jälkeen kuopiolaisten kelkka kääntyi, ja joukkue on noussut tukevasti ylempään keskikastiin. Nyt KalPa tuli peliin aivan eri meiningillä kuin edellisellä Nordiksen-vierailullaan - siitäkin huolimatta, että siltä puuttui tukku vakiopelaajia muun muassa maajoukkue-edustusten takia. KalPalla ei ollut edes täyttä neljää kentällistä.


Suomen NHL-legendan poika kurittaa HIFK:ta Nordiksella - KalPa karkasi avauserässä iltalehti 19:56 13.12

Liigan kuntopuntarin kärkijoukkueet HIFK ja KalPa iskevät yhteen Helsingin jäähallissa. KalPa hävisi lokakuun lopulla IFK:n vieraana 1-5 ja valui sarjassa toiseksi viimeiseksi. Pian sen jälkeen kuopiolaisten kelkka kääntyi, ja viimeisten 10 ottelun otannassa KalPalla on 25 pistettä. Se takaa kuntopuntarin kärkipaikan ennen 24 pistettä kerännyttä IFK:ta. Nyt KalPa tuli peliin aivan eri meiningillä kuin edellisellä Nordiksen-vierailullaan. Suomen NHL-legendoihin lukeutuvan ja HIFK:ssa mestaruuden 1998 voittaneen Christian Ruutun poika Alexander Ruuttu, 25, iski KalPalle kaksi maalia, joiden ansiosta vieraat johtavat avauserän jälkeen 2-0.


KalPa menettää myös toisen tähtipuolustajansa kuluvan kauden jälkeen iltasanomat 15:20 13.12

Juuso Riikola jättää kuopiolaisseuran kuluvan kauden jälkeen.


Tuore maajoukkuepakki jättää KalPan yhdeksän kauden jälkeen: ”Ymmärrämme ratkaisun” iltalehti 11:24 13.12

KalPalla on 19 sopimusta ensi kaudeksi. Juuso Riikolaa ei nähdä Kuopiossa enää ensi kaudella. KalPa tiedotti keskiviikkona, että Riikola on käyttänyt purkuoptionsa. - Ymmärrämme Juuson ratkaisun ja koitamme yhdessä rakentaa tästä kaudesta hienon kruunun tälle hänen pitkälle, kaikkiaan yhdeksän kauden KalPa-ajalleen, kommentoi Toni Saksman, kuopiolaisseuran toimitusjohtaja.


Kuuden parhaan joukkoon pyrkivä KalPa blokkaamaan HIFK:n pistejatkumon jatkoaika.com 10:00 13.12

Keskiviikkona Savon sydämestä saapuva KalPa pyrkii takaisin voittokantaan helsinkiläisten kustannuksella. Joukkueet ovat kuluvalla kaudella kohdanneet jo kahdesti. Voitot ovat tasan.


IS: TPS ryöstöretkellä – nappasi kaksi profiilihankintaa suomikiekko 18:20 11.12

TPS on vahvistanut jo ensi kauden joukkuettaan kahdella kiinnostavalla pelimiehellä, uutisoi Ilta-Sanomat. Lehden tietojen mukaan KalPan Santeri Lukka sekä HPK:n Oula Palve kiekkoilevat ensi kaudella...


TPS ahne siirtomarkkinoilla – hankki vahvistukset KalPasta ja HPK:sta iltasanomat 16:54 11.12

TPS vahvisti ensi kauden joukkuettaan varsin nimekkäillä hankinnoilla.


Liigassa nähtiin todella raju taklaus – puolustajan hirmuniitistä selvittiin säikähdyksellä suomikiekko 11:32 09.12

SaiPan ja KalPan välisessä ottelussa nähtiin perjantaina todella raju taklaus, kun SaiPa-puolustaja Lauri Taipalus ajoi voimalla päin Topi Piipposta. Laitaa pitkin kiekon kanssa noussut...


TPS-konkarit tehoilivat – SaiPa katkaisi KalPan voittoputken MTV 22:55 08.12

TPS:n kokeneet Ilkka Heikkinen ja Tomi Kallio viettivät kahden pisteen iltaa, kun TPS haki 4-3-voiton HPK:sta.


SaiPan taistelu liikaa KalPan voittoputkelle – "Juostiin koko ajan perässä" MTV 22:03 08.12

SaiPa katkaisi KalPan ennätyksellisen yhdeksän ottelun voittoputken voittamalla kuopiolaiset 5-2.


SaiPan ylivoima katkaisi KalPan voittoputken - Ville Koho onnistui kahdesti iltalehti 21:06 08.12

KalPan yhdeksän ottelun voittoputki tuli vihdoin päätökseen, kun SaiPa haki Niiralasta 5-2 -voiton. Vaikka KalPa lähti otteluun pahasti vajaamiehisenä, oli joukkueen otteissa näkyvissä ennätysmäisen voittosarjan jälkeistä ulospuhallusta. SaiPa voitti kaksinkamppailut, oli selvästi tiiviimpi ja halukkaampi voittamaan. Ottelun ratkaisu oli SaiPan pahasti kauden mittaan tökkinyt ylivoima, joka onnistui toisessa erässä kahdesti. Myös SaiPan avauserän maali pohjustettiin ylivoiman päätteeksi, kun KalPa oli juuri ehtinyt päästä täysilukuiseksi.


Uutiset