Veikka yllättyi: Prismasta ostetussa banaanitertussa lymyili valeskorpioni iltalehti 19:18 16.05

Tamperelainen perhe sai yllätysvieraan, kun banaanitertun mukana kotiin tuli myös pieni saksiniekka. Se oli ehkä matkustanut Suomeen Costa Ricasta asti. Tamperelainen Veikka kävi tiistaina perheensä kanssa ostoksilla Kalevan Prismassa, ja ostoskärryyn valikoitui muun muassa noin kymmenen banaanin terttu. Keskiviikkona iltapäivällä paljastui, että banaanien mukana kotiin oli tullut salamatkustaja. Hedelmäkulhon vieressä pöydällä käveli pieni skorpionin näköinen eläin. Veikka kuvasi tulijan ja tutki netistä, mikä on noin puolen sentin pituinen ötökkä, jolla on kahdeksan jalkaa ja joka näyttää skorpionilta, mutta jolla ei ole myrkkypiikkiä peräpäässään.


Kaleva: Kouluruoka saattaa kallistua maakuntauudistuksen takia - ”Lusikat menevät nyt jakoon” iltalehti 09:01 12.05

Nousu johtuu sote-uudistuksen aiheuttamista muutoksista. Valmistuskeittiöiltä katoaa toinen puoli asiakkaista, kun sote-huolto siirtyy maakuntien hoidettavaksi Kouluissa tarjottava kouluruoka uhkaa kallistua maakuntauudistuksen myötä, uutisoi Nousu johtuu sote-uudistuksen aiheuttamista muutoksista. Valmistuskeittiöiltä katoaa toinen puoli asiakkaista, kun sote-huolto siirtyy maakuntien hoidettavaksi.


Kaleva: Viisuvoittaja Lordi laukoo suorat sanat Saara Aallon kappaleesta: ”Ei se mua paljon hetkauta” iltalehti 16:38 06.05

Lordin euroviisuvoitosta on aikaa 12 vuotta. haastatteli vuonna 2006 Euroviisut voittanutta Mr. Lordia, eli Tomi Putaansuuta. Artisti kertoo suuntaavansa katsomaan viisuja Lissaboniin 12 vuotta oman voittonsa jälkeen. Lordi on mukana ammattilaisjuryssä pisteyttämässä viisuehdokkaita. Hän sanoo kannustavansa Saara Aaltoa, mutta kertoo myöskin suorat sanat siitä, mitä mieltä on Aallon Monsters-kappaleesta.


Kaleva: Kärppien tähtipelaajan isältä koskettava tarina poikansa matkasta Suomen mestariksi - ”Luoja laittoi minut selkä seinää vasten” iltalehti 16:53 27.04

Kärppien Suomen mestaruus herkisti joukkueen ykkössentterin Mikael Ruohomaan isän muistelemaan Kalevassa julkaistussa kirjoituksessa omaa kärppähistoriaansa. Tunnelmia Oulusta Kärppien mestaruuden ratkettua Forssan Palloseurassa kiekkouransa aloittaneen Mikael Ruohomaan Matti-isä pyöritti 1990-luvun alussa kolmen pienen pojan raskasta perhearkea, johon jääkiekkoharrastus toi iloa ja valoa. Isä käytti työnsä ohessa poikien kiekkoharrastukseen paljon omaa aikaansa.


Kaleva: Vihapuheesta tehdyt rikosilmoitukset nelinkertaistuneet iltalehti 09:16 27.04

Poliisi on lisännyt rasistisen nettikirjoittelun valvomista, kertoo sanomalehti Kaleva. Kalevan mukaan poliisin tietoon tuli viime vuonna lähes 200 rikosilmoitusta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tai sen törkeästä tekomuodosta. Se on lähes neljä kertaa edellisvuotta enemmän. Myös uskonrauhan rikkomisesta tehdyt rikosilmoitukset ovat lisääntyneet.


Kaleva: Vihapuheilmoitusten määrä on lähes nelinkertaistunut iltasanomat 05:31 27.04

Vihapuhetta koskevien rikosilmoitusten määrä on kasvanut merkittävästi, kertoo Kaleva.


Kaleva: Vihapuheilmoitusten määrä on lähes nelinkertaistunut MTV 05:25 27.04

Vihapuhetta koskevien rikosilmoitusten määrä on kasvanut merkittävästi, kertoo Kaleva. Sen mukaan viime vuonna poliisin tietoon tuli liki 200 rikosilmoitusta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tai sen törkeästä tekomuodosta. Tämä on lehden mukaan lähes neljä kertaa edellisvuotta enemmän.


Kaleva: Vihapuheilmoitusten määrä on rajussa kasvussa iltalehti 05:00 27.04

Vihepuheeksi määriteltäviä rikoksia ilmoitetaan aiempaa enemmän, uutisoi sanomalehti Kaleva. Lehden mukaan poliisin tietoon tuli viime vuonna lähes 200 rikosilmoitusta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tai sen törkeästä tekomuodosta. Ilmoitusten määrä on Kalevan mukaan liki neljä kertaa edellisvuotta enemmän.


Atte Kaleva: Turun puukottaja on tuomittava terroristisesta murhasta tai uusi laki on pielessä MTV 06:48 18.04

Turun puukottajan rikos on päivänselvää terrorismia, sanoo tutkija Atte Kaleva. Jos Abdelrahman Bouanane ei saa tuomiota terrorismimurhasta, uusi laki on valuvikainen eikä vastaa siihen huutoon, jota varten se on juuri säädetty. Puukottajan viimeaikainen sekava käytös ei lievennä hänen rikoksensa luonnetta, tähdentää Kaleva MTV Uutisten haastattelussa.


Turun puukottaja käyttäytyy oikeudessa oudosti – asiantuntija: Bouanane toimii kuin Breivik iltasanomat 08:20 17.04

Jihadismin tutkija Atte Kalevan mukaan Turun puukotuksesta syytetty Abderrahman Bouanane käyttäytyy tutulla tavalla. Oikeudenkäynti jatkuu tiistaina Bouananen itsensä kuulemisella. IS seuraa istuntoa.


Kaleva: Yhteispäivystyksen henkilökunta avautuu työoloistaan Oulussa: ”Potilasturvallisuus vaarassa pelon ilmapiirin vuoksi” - Avi tekee tarkastuksen iltalehti 10:00 15.04

Hoitajat ovat kertoneet ongelmien syyksi uupumisen, jonka taustalla on autoritäärinen esimiestoiminta ja siitä johtuva pelko. Oulun yliopistollisen sairaalan päivystyspoliklinikan henkilökunta kokee, että heidän työpaikallaan pelätään esimiehiä ja uuvutaan työssä. Asiasta uutisoi . Kalevan mukaan aluehallintovirasto on päättänyt tehdä yksikköön tarkastuskäynnin.


Kaleva aloittaa yt-neuvottelut iltalehti 15:42 11.04

Oulussa ilmestyvän Kalevan yhteistoimintaneuvottelut voivat johtaa enimmillään 23 henkilötyövuoden vähennykseen. Osana uuden kokonaisuuden rakentamista Kaleva Mediat -liiketoiminta aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, joissa käsitellään suunnitelmia yhtiön toiminnan organisoimiseksi uudelleen, Kaleva kertoo verkkosivuillaan. Yt-neuvottelujen aloittaminen osana uudistuksia on Kaleva-konsernin toimitusjohtajan Juha Laakkosen mukaan välttämätöntä, jotta yhtiön elinkelpoisuus ja kyky vastata asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin voidaan turvata.


Kaleva: Leijonapuolustaja Ville Pokalta vihreää valoa MM-kisoille MTV 15:00 08.04

Puolustaja Ville Pokka on valmis liittymään mukaan Leijonien MM-ryhmään, uutisoi Kaleva sunnuntaina.


Kaleva: Lauri Marjamäen luottopuolustaja vahvisti liittyvänsä Leijoniin iltasanomat 14:17 08.04

Ville Pokka liittyy Leijonien matkaan AHL-kauden jälkeen.


Tampere sai vuoden 2021 Kalevan kisat - yhden äänen erolla iltalehti 18:02 07.04

Vuoden 2021 Kalevan kisat järjestetään Tampereella, SUL tiedotti. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen Suomen Urheiluliiton liittovaltuuston kokouksessa Helsingissä. Tampere voitti Joensuun äänestyksessä tiukasti äänin 21-20.


Kaleva: Kauppakeskuksesta löydettiin norovirusta Oulussa – ainakin 15:n epäillään sairastuneen MTV 18:50 04.04

Terveysviranomaiset löysivät norovirusta oululaisen ruokakaupan takatilan oven kahvasta, uutisoi Kaleva. Viime viikolla ainakin 15 ihmisen kerrottiin sairastuneen rajuun vatsatautiin, jonka epäiltiin levinneen Sokos Herkusta kauppakeskus Valkeassa Oulussa. 


Kaleva: Jussi Jokinen kieltäytyi MM-kisoista – perhe Leijonien edelle MTV 10:38 04.04

Vancouver Canucksin NHL-hyökkääjä Jussi Jokinen ei osallistu Tanskassa pelattavaan jääkiekon MM-turnaukseen, vaan aikoo viettää aikaa perheensä kanssa. Jokinen kertoi päätöksestään Kalevalle 4. huhtikuuta 2018.


Kaleva: Leijonille paha takaisku ennen MM-kisoja - Jussi Jokinen kieltäytyi, taustalla koskettava perhesyy: ”Lapset kaipaavat isäänsä” iltalehti 10:14 04.04

NHL-konkari Jussi Jokinen kertoi sanomalehti Kalevan haastattelussa, että ei ole Leijonien käytettävissä kevään MM-kisoissa Tanskassa. Jussi Jokinen kertoo videolla seuraavansa laaja-alaisesti urheilua. Jokinen, 35, kertoi, että kieltäytyy nyt urallaan ensimmäistä kertaa MM-koneesta. Kärpät-kasvatti on edustanut Suomea peräti seitsemissä MM-kisoissa. Syy kieltäytymiseen on selkeä:


Kaleva: NHL-pelaaja Jussi Jokinen kieltäytyi Leijonien MM-joukkueesta – ”Lapset kaipaavat isäänsä” iltasanomat 09:33 04.04

Hyökkääjä haluaa jatkaa hullunmyllykauden jälkeen edelleen NHL:ssä.


- työttömien ammuttu malesialaiskone blokata ihmisiä edustaja lyttäsi Mike Epäselvä kuolema Tampereella jälkeen olin helvetissä” kahta vangittavaksi Kalifornialaiskaupunki nimesi päivän päin rekkaa parkkipaikalla – Oletko puolesta Väkivalta arkipäivää, Tarkkailijat – helläsydäminen – Rahalla vapaaksi ”Pandoran lippaasta” –

Uutiset