KalPa paketoi Savon paikallisen kuudessa minuutissa - "Pelkkä into ei riitä kuin oven koputtamiseen" jatkoaika.com 22:36 16.02

KalPa jätti Jukurit kauden viimeisessä Savon paikallisväännössä tylysti nollille. Avauserän jälkimmäisellä puoliskolla hallinnan pelistä ottanut KalPa ei osastaan luopunut enää myöhemmin ja nappasi toisen erän tehohetken osumillaan 3?0-voiton Kalevankankaalta.


Mikkelissä kamppaillaan Savon herruuden päätöstaistelu jatkoaika.com 10:00 16.02

Kalevankankaan perjantai-illassa kamppaillaan viimeistä kertaa tällä kaudella Savon paikallisottelun merkeissä, kun Jukurit saa vieraakseen KalPan.


Kaleva: Poliisi tutkii eläinsuojelurikosta Kiimingissä - nälkiintyneitä koiria löydettiin pimeästä huoneesta omissa jätöksissään iltalehti 15:32 13.02

Kaleva kertoo Kiimingissä tammikuun lopussa eläinsuojelutarkastuksen yhteydessä paljastuneesta eläinsuojelurikoksesta. , että eläinsuojelutarkastuksen yhteydessä kiiminkiläispariskunnan talosta löydettiin 17 koiraa, joista yhdeksän oli pentuja. Koirista vain neljä oli normaalikuntoisia, muille ravinnon ja veden puute oli aiheuttanut kärsimystä. Eläinsuojelukertomuksen mukaan koirien ruokinta oli ollut puutteellista pitkällä aikavälillä. Kalevan mukaan pariskunnan saunasta ja kylpyhuoneesta löytyi kolme aikuista koiraa ja yhdeksän koiranpentua. Kylpytiloissa ei ollut valoja, eikä koirille ollut tarjolla vettä. Lattialla oli myös runsaasti koirien jätöksiä.


Museojohtaja kohutusta Gallen-Kallelan maalauksesta: Aino-teosta on ymmärretty väärin iltasanomat 20:24 07.02

Museojohtaja Markku Valkosen mukaan Kalevalaan perustuva Aino-triptyykki on ymmärretty väärin.


Suoranta kantaa Ässiä olkapäillään iltasanomat 21:20 06.02

Porilaiset ovat voittaneet yhä kaikki liigaottelunsa Kalevankankaalla.


Professorilta ei heru ymmärrystä Ateneumin Aino-taulusta nousseelle kohulle: ”Tulee mieleen tämä vanha sanonta, että osta elämä” iltalehti 18:52 06.02

Jyväskylän yliopiston musiikin, taiteen ja kulttuurin laitoksen johtaja Heikki Hanka on järkyttynyt suomalaisten medialukutaidosta ja siitä, että 1800-luvulla maalatun taulun merkitystä pohditaan vuonna 2017. Ateneumin taidemuseon johtaja Susanna Pettersson kirjoittaa , että häneltä ja Ateneumilta on aika ajoin kysytty, miksi Akseli Gallen-Kallelan vuonna 1891 maalaama Aino-taru saa olla museossa esillä. Kuvassa on alaston nainen ja veneessä oleva mies, joka ojentaa käsiään naista kohti. Taulun hahmot ovat Kalevalan Aino ja Väinämöinen. Petterson kirjoittaa, että #Metoo-hengessä kysymykset ovat jälleen tulleet hänen mieleensä, sillä monet kansainväliset museot ovat kohdanneet vaateita teosten poistamiseksi seiniltä. Blogissa ei kuitenkaan mainita, että kukaan olisi vaatinut Ateneumia poistamaan taulua. Niin Ateneum ei aio tehdäkään.


Jukurit ja Ässät kamppailevat isoista pisteistä jatkoaika.com 09:00 06.02

Kalevankankaan tiistai-illassa yhteen lyövät viimeisestä pudotuspelipaikasta kamppailevat Jukurit ja Ässät. Tällä hetkellä viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävän porilaisjoukkueen tilanne on tällä hetkellä tukala, sillä takana tulevat joukkueet hengittävät jo niskaan ja mahdollinen tappio toisi niitä vain entistä lähemmäs.


Kaleva: Tappavan vaarallista huumetta tavattu Suomessa, poliisi harkitsee vasta-aineen hankkimista työnsä turvaamiseksi MTV 05:00 05.02

Poliisi suunnittelee hankkivansa naloksonia sisältäviä nenäsumutteita oman työturvallisuutensa parantamiseksi, kertoo Kaleva.


Pystyykö Jukurit tylsyttämään Lukon kontrollin? jatkoaika.com 09:00 01.02

Jukurit saa torstaina vieraita Raumalta, kun Pekka Virran suojatit saapuvat Kalevankankaan jäähalliin. Jukurit pyrkii siihen, ettei Lukko pääse kontrolloimaan pelin virtaa.


Kaleva: Rosatom antaa Fennovoiman yhä odottaa - Pyhäjoen ydinvoimalan rakentaminen saattaa siirtyä iltalehti 13:37 31.01

Fennovoima odottaa yhä Venäjän valtionyhtiöltä Rosatomilta tarkkaa aikataulua Pyhäjoen ydinvoimalaitoshankkeen toteuttamiseksi. Asiasta kertoo sanomalehti Kaleva. Fennovoima arvioi, että keskustelut jatkuvat ainakin rakennusluvan saamiseen asti. Yhtiö huomauttaa, että pohtiminen voi viivästyttää voimalan valmistumista. Fennovoima siirsi rakennuslupatavoitettaan syksyllä, kun Rosatom ei ollut toimittanut suunnitteluaineistoa Säteilyturvakeskukselle. Voimalan suunniteltu valmistumisaika on kuuden vuoden päässä. Lähde:


Tätä presidentiltä toivotaan juuri nyt – Tutkija Kalevassa:”Erotuomari omalla maalla” uusisuomi 09:55 27.01

Yliopistonlehtori ja Eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkija Jenni Karimäki arvioi, että Suomen polarisoitunut ilmapiiri saa äänestäjät painottamaan arvojohtajuutta huomisissa presidentinvaaleissa.


Reissulaisten päätepysäkkinä Kalevankangas - sytyttääkö Euroopan kuumin joukkue Jukureiden ylivoiman liekkeihin jatkoaika.com 12:07 20.01

Kalevankankaan lauantai-illassa kohtaavat Jukurit ja JYP. Kamppailu päättää molempien joukkueiden reissuviikon, sillä kumpikin joukkue on kuluvan viikon pelannut matkaotteluita.


Kaleva: 12 sairaalasta vain yksi täyttää laajan päivystyksen sairaalalle asetetut kriteerit iltalehti 08:08 16.01

Kalevan mukaan laajan päivystyksen 12 sairaalasta vain Turun yliopistollinen keskussairaala täyttää hallituksen laajalle päivystykselle asettamat kriteerit. Kaleva kertoo, että Tampere, Helsinki, Keski-Suomen keskussairaala Jyväskylässä ja Satakunnan keskussairaala Porissa ovat yhden kahden erikoisalan päässä kriteereiden täyttymisestä. Sairaaloiden työnjaon määritellyt päivystysasetus astui voimaan viime vuoden alussa. Laaja päivystys siirtymäajalla otettiin kokonaan käyttöön tämän vuoden alussa.


Suomi-hiihdon huippulupaus Johanna Matintalo, 21, kukisti itsensä Charlotte Kallan: Kertoi nyt, miten supertähti reagoi sokkitappioon iltalehti 22:56 14.01

Nuoren Johanna Matintalon päänahkakokoelma alkaa olla jo melko kovaa luokkaa. 21-vuotias pöytyäläinen on vasta suhteellisen lyhyen aikaa sitten alkanut panostaa hiihtoon päälajinaan. Yleisurheilu on kulkenut rinnalla vuosia, ja silläkin rintamalla meriitit ovat kovia. Vai kuinka moni hiihtäjä voi sanoa, että plakkarissa on yleisurheilun aikuisten SM-kulta? Matintalo vei 800 metrin mestaruuden Kalevan kisoissa 2013. Vaan nyt, Vantaan sunnuntaissa, oli aika napsia päänahkoja ratapinnoitteen sijasta ladulla. Matintalo paahtoi täysin yllättäen yhdistelmäkilpailun hopealle. Yllätyksen tempusta tekee ennen muuta se, että tähän saakka nuori kyky on tunnettu lähinnä perinteisen hiihtotavan taitajana.


Yle ja Kaleva: Poliisi kokeilee kasvojentunnistusteknologiaa Suomessa MTV 13:14 12.01

Suomen poliisi testaa parhaillaan teknologiaa, joka tunnistaa ihmisen kasvojen perusteella. Asiasta uutisoi aiemmin Svenska Yle ja nyt perjantaina Kaleva.


Kaleva: Suomen poliisi testaa kasvojentunnistus-teknologiaa iltalehti 08:25 12.01

Poliisilla on koekäytössä sovelluksia, jotka tunnistavat ihmisen kasvojen perusteella. Suomen poliisi on aloittanut kasvojentunnistusteknologian testauksen, kertoo sanomalehti . Poliisi testaa alkuvaiheessa kasvojentunnistusta omiin työntekijöihinsä, mutta myöhemmin teknologiaa on tarkoitus hyödyntää rikosten tutkimiseen.


Kaleva: Poliisi kokeilee kasvojentunnistusteknologiaa Suomessa iltasanomat 07:42 12.01

Suomen poliisi testaa parhaillaan teknologiaa, joka tunnistaa ihmisen kasvojen perusteella, uutisoi Kaleva.


Huhtasaari kuvaili saamelaisia matkailuvaltiksi Ylen tentissä - saamelaiskäräjien puheenjohtaja: ”Paljastaa, että saamelaiset on hänelle eksoottinen käsite” iltalehti 22:12 10.01

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaaren kommentti saamelaisvähemmistöstä on herättänyt huomiota sosiaalisessa mediassa. Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaaren kommentti saamelaisvähemmistöstä on herättänyt huomiota sosiaalisessa mediassa. Huhtasaari sanoi Yle Oulun ja sanomalehti Kalevan Oulussa vaalitentissä: "Meillä on alkuperäiskulttuuri, joka on meille myös matkailuvaltti, on todella hienoa, että Suomessa on tällainen erikoisuus." Saamelaiskäräjien puheenjohtaja Tiina Sanila-Aikio ihmettelee Huhtasaaren kommenttia.


Tarvitaanko ”Lex Hakkarainen”? – ”Sirommat naiset pyytävät avuksi hissiin” uusisuomi 14:28 10.01

Seksuaalinen ahdistelu ja me too -kampanja nousivat esiin Ylen ja Kalevan järjestämässä vaalitentissä. Asiaan puuttumista vaativat Merja Kyllönen (vas.), Tuula Haatainen (sd.) ja Pekka Haavisto (vihr.).


Uutiset