Pettymyksistä ennätysvauhtiin – Alisa Vainio palaa Kalevan kisoihin: "Ettei jännittäisi liikaa" MTV 18:53 16.07

Juoksijalupaus Alisa Vainio, 20, on ollut lupaavassa vauhdissa viime aikoina. Kalevan kisoissa hän osallistuu ainakin 10 000 metrille.


Terrorismiasiantuntija Lontoossa pidätetystä suomalaisesta: "Briteillä on täytynyt olla jonkinlainen tieto, mitä Suomella ei ollut" MTV 12:21 18.06

Jihadismitutkija Atte Kalevan mukaan Iso-Britannian viranomaisilla on todennäköisesti ollut parempaa tiedustelutietoa Lontoon Heathrown lentokentällä pidätetystä suomalaismiehestä kuin Suomen viranomaisilla.


Veikka yllättyi: Prismasta ostetussa banaanitertussa lymyili valeskorpioni iltalehti 19:18 16.05

Tamperelainen perhe sai yllätysvieraan, kun banaanitertun mukana kotiin tuli myös pieni saksiniekka. Se oli ehkä matkustanut Suomeen Costa Ricasta asti. Tamperelainen Veikka kävi tiistaina perheensä kanssa ostoksilla Kalevan Prismassa, ja ostoskärryyn valikoitui muun muassa noin kymmenen banaanin terttu. Keskiviikkona iltapäivällä paljastui, että banaanien mukana kotiin oli tullut salamatkustaja. Hedelmäkulhon vieressä pöydällä käveli pieni skorpionin näköinen eläin. Veikka kuvasi tulijan ja tutki netistä, mikä on noin puolen sentin pituinen ötökkä, jolla on kahdeksan jalkaa ja joka näyttää skorpionilta, mutta jolla ei ole myrkkypiikkiä peräpäässään.


Kaleva: Vihapuheesta tehdyt rikosilmoitukset nelinkertaistuneet iltalehti 09:16 27.04

Poliisi on lisännyt rasistisen nettikirjoittelun valvomista, kertoo sanomalehti Kaleva. Kalevan mukaan poliisin tietoon tuli viime vuonna lähes 200 rikosilmoitusta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tai sen törkeästä tekomuodosta. Se on lähes neljä kertaa edellisvuotta enemmän. Myös uskonrauhan rikkomisesta tehdyt rikosilmoitukset ovat lisääntyneet.


Kaleva: Vihapuheilmoitusten määrä on rajussa kasvussa iltalehti 05:00 27.04

Vihepuheeksi määriteltäviä rikoksia ilmoitetaan aiempaa enemmän, uutisoi sanomalehti Kaleva. Lehden mukaan poliisin tietoon tuli viime vuonna lähes 200 rikosilmoitusta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tai sen törkeästä tekomuodosta. Ilmoitusten määrä on Kalevan mukaan liki neljä kertaa edellisvuotta enemmän.


Turun puukottaja käyttäytyy oikeudessa oudosti – asiantuntija: Bouanane toimii kuin Breivik iltasanomat 08:20 17.04

Jihadismin tutkija Atte Kalevan mukaan Turun puukotuksesta syytetty Abderrahman Bouanane käyttäytyy tutulla tavalla. Oikeudenkäynti jatkuu tiistaina Bouananen itsensä kuulemisella. IS seuraa istuntoa.


Kaleva: Yhteispäivystyksen henkilökunta avautuu työoloistaan Oulussa: ”Potilasturvallisuus vaarassa pelon ilmapiirin vuoksi” - Avi tekee tarkastuksen iltalehti 10:00 15.04

Hoitajat ovat kertoneet ongelmien syyksi uupumisen, jonka taustalla on autoritäärinen esimiestoiminta ja siitä johtuva pelko. Oulun yliopistollisen sairaalan päivystyspoliklinikan henkilökunta kokee, että heidän työpaikallaan pelätään esimiehiä ja uuvutaan työssä. Asiasta uutisoi . Kalevan mukaan aluehallintovirasto on päättänyt tehdä yksikköön tarkastuskäynnin.


Kaleva aloittaa yt-neuvottelut iltalehti 15:42 11.04

Oulussa ilmestyvän Kalevan yhteistoimintaneuvottelut voivat johtaa enimmillään 23 henkilötyövuoden vähennykseen. Osana uuden kokonaisuuden rakentamista Kaleva Mediat -liiketoiminta aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, joissa käsitellään suunnitelmia yhtiön toiminnan organisoimiseksi uudelleen, Kaleva kertoo verkkosivuillaan. Yt-neuvottelujen aloittaminen osana uudistuksia on Kaleva-konsernin toimitusjohtajan Juha Laakkosen mukaan välttämätöntä, jotta yhtiön elinkelpoisuus ja kyky vastata asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin voidaan turvata.


Tampere sai vuoden 2021 Kalevan kisat - yhden äänen erolla iltalehti 18:02 07.04

Vuoden 2021 Kalevan kisat järjestetään Tampereella, SUL tiedotti. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen Suomen Urheiluliiton liittovaltuuston kokouksessa Helsingissä. Tampere voitti Joensuun äänestyksessä tiukasti äänin 21-20.


Kaleva: Leijonille paha takaisku ennen MM-kisoja - Jussi Jokinen kieltäytyi, taustalla koskettava perhesyy: ”Lapset kaipaavat isäänsä” iltalehti 10:14 04.04

NHL-konkari Jussi Jokinen kertoi sanomalehti Kalevan haastattelussa, että ei ole Leijonien käytettävissä kevään MM-kisoissa Tanskassa. Jussi Jokinen kertoo videolla seuraavansa laaja-alaisesti urheilua. Jokinen, 35, kertoi, että kieltäytyy nyt urallaan ensimmäistä kertaa MM-koneesta. Kärpät-kasvatti on edustanut Suomea peräti seitsemissä MM-kisoissa. Syy kieltäytymiseen on selkeä:


Kaleva: Leijonille paha takaisku ennen MM-kisoja - Jussi Jokinen kieltäytyi, taustalla koskettava syy iltalehti 08:56 04.04

NHL-konkari Jussi Jokinen kertoi sanomalehti Kalevan haastattelussa, että ei ole Leijonien käytettävissä kevään MM-kisoissa Tanskassa. Jokinen, 35, kertoi, että kieltäytyy nyt urallaan ensimmäistä kertaa MM-koneesta. Kärpät-kasvatti on edustanut Suomea peräti seitsemissä MM-kisoissa. Syy kieltäytymiseen on selkeä: - Laitan ykköseksi perheeni, jota olen nähnyt niin vähän kauden aikana. Lapset kaipaavat isäänsä ja isä lapsiaan, Jokinen sanoi Kalevalle.


Kuva: Ilmoitus asemiehestä nostatti raskaan poliisihälytyksen Tampereella - silminnäkijä: ”Alkon muovikassi, ase näkyi” iltalehti 14:29 22.03

Sisä-Suomen poliisi otti Tampereella kiinni miehen, joka tepasteli käsiaseen kanssa Kalevan kaupunginosassa torstaina iltapäivällä. Ase paljastui leikkipyssyksi. Poliisi otti näyttävällä väliintulolla kiinni miehen, joka käyttäytyi sekavasti ja häiritsevästi Sammonkadun itäpäässä Tampereen Kalevassa. Iltalehden haastattelema silminnäkijä kuvailee tilannetta äänekkääksi.


Autoletka siirtyy eurooppalaiset murheet huipputapaamisesta ja Hyydyttääkö helle Hyydyttääkö helle pitkän kehäteillä kirkkaudessa mielenosoituksia – Nyt on aika peukkua sortui laukkailemaan Trumpin saattueen vastustava joukko Video Kehonkielen

Uutiset