Palomies kuoli maastopalon sammutustöissä Kaliforniassa MTV 09:20 16.12

Thomas-maastopalo jatkaa riehumistaan Yhdysvaloissa Kalifornian osavaltiossa. Nyt raskaat sammutustyöt ovat vaatineet palomiehen hengen, kertoo USA Today. Yhteensä yli 8 100 palomiestä on osallistunut palon sammutukseen.


Kannabisviini lanseerattiin – ei sisällä lainkaan alkoholia stara 08:30 16.12

Kannabiksen viihdekäyttö tulee olemaan sallittua Kalifornian asukkaille 1. tammikuuta 2018


Viihdelehti Stara.fi stara 08:30 16.12

Kannabiksen viihdekäyttö tulee olemaan sallittua Kalifornian asukkaille 1. tammikuuta 2018


Gene Simmons hankaluuksissa - nainen syyttää kähminnästä ravintolan avajaisissa iltalehti 06:22 16.12

Viihdemedia TMZ:n mukaan nainen ajaa tapauksesta oikeusjuttua. KISS-yhtyeen nokkamiehenä tunnettu Gene Simmons saattaa joutua oikeuteen, sillä TMZ:n mukaan eräs nainen on nostanut häntä vastaan kanteen seksuaalisesta ahdistelusta. Väitetty kähmintä tapahtui Kalifornian San Bernandinossa Rock&Brews-nimisen ravintolan avajaisissa marraskuussa.


Palomies kuoli sammuttaessaan maastopaloa Kaliforniassa iltasanomat 08:45 15.12

Yhdysvalloissa palomies on kuollut sammuttaessaan yhtä Kalifornian historian suurimmista maastopaloista, kertoivat viranomaiset torstaina paikallista aikaa.


Palomies kuoli sammuttaessaan maastopaloa Kaliforniassa MTV 05:28 15.12

Yhdysvalloissa palomies on kuollut sammuttaessaan yhtä Kalifornian historian suurimmista maastopaloista, kertovat viranomaiset. Pelastusviranomaiset eivät antaneet tapauksesta tarkempia tietoja.


Palomies kuoli sammuttaessaan tulipaloa Kaliforniassa iltasanomat 05:11 15.12

Yhdysvalloissa palomies on kuollut sammuttaessaan yhtä Kalifornian historian suurimmista tulipaloista, kertovat viranomaiset.


Arnold Schwarzenegger varasti shown Pariisin ilmastokokouksessa - paineli katua pitkin vihreällä sähköpyörällä ja otti Macronin kanssa selfien iltalehti 15:25 12.12

Schwarzenegger korosti kokouksessa, että monet amerikkalaiset yritykset ovat edelleen sitoutuneita ilmastosopimukseen, vaikka Trump onkin irtisanonut Yhdysvallat siitä. Pariisissa pidettiin tiistaina ylimääräinen ilmastohuippukokous Ranskan presidentin Emmanuel Macronin johdolla. Huippukokous pidettiin kaksi vuotta Pariisin ilmastosopimuksen solmimisen jälkeen, ja sen tarkoituksena on keskustella siitä, miten Yhdysvaltojen irtaantuminen sopimuksesta tulee vaikuttamaan tulevaisuudessa. Sopimuksesta irtaantumisesta päätti presidentti Donald Trump, jota ei ollut kutsuttu Pariisiin. Sen sijaan paikalla oli Arnold Schwarzenegger, joka työskenteli aiemmin Kalifornian kuvernöörinä. Schwarzenegger on tunnettu ilmastonmuutoksen haitoista julkisesti puhuvana julkkiksena, ja Pariisissakin hän oli odotettu vieras. Hän pyöräili kirkkaanvihreällä sähköpyörällä ja otti selfien Macronin kanssa.


Helsingin keihäänheiton olympiavoittaja on kuollut: Menehtyi Suomen itsenäisyyspäivänä iltalehti 22:34 11.12

Yhdysvaltalainen ex-keihäänheittäjä Cy Young on kuollut kotikaupungissaan Kalifornian Modestossa. Kuolemasta kertoo paikallislehti Modesto Bee. 89-vuotiaana kuollut Young nukkui pois kotonaan Suomen itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta. Lehden mukaan hän oli jo jonkin aikaa kärsinyt aivojen verenkiertohäiriön aiheuttamasta muistisairaudesta. Cy Young muistetaan ennen muuta Helsingin olympialaisista vuonna 1952. Amerikkalainen voitti Olympiastadionilla miesten keihäänheiton kultamitalin tuolloisella olympiaennätyksellä 73,78. Hopeaa otti maanmies Bill Miller, ja pronssia Suomen Toivo Hyytiäinen. Hyytiäisen jääminen pronssille oli pienoinen pettymys, sillä karsinnassa hän oli heittänyt koko porukan parhaan tuloksen.


Kalifornian paloalue on jo New Yorkin kokoinen - tältä se näyttää ilmasta iltalehti 12:55 11.12

USA:n Kaliforniaa koettelevat maastopalot ovat pahimmat vuosikymmeneen. Kaliforniassa palanut alue on laajuudeltaan 930 neliökilometriä ja näin ollen New Yorkin kaupunkia suurempi, yhdysvaltalaismedia kertoo. Suomeen suhteutettuna pinta-ala vastaa Sysmän kuntaa ja on parisataa neliökilometriä pääkaupunkiseutua suurempi. Thomasiksi nimetty suurpalo ja muut pienemmät palot ovat viikon aikana tuhonneet noin tuhat kotia ja pakottaneet 200 000 ihmistä pois kodeistaan. Tähän mennessä vasta yksi ihminen on kuollut.


Astronautti kuvasi Kalifornian tuhoisia metsäpaloja kolmen päivän aikana – mykistävät kuvat Maan kiertoradalta iltasanomat 18:11 10.12

Satoja rakennuksia Etelä-Kaliforniassa tuhonneet metsäpalot näkyvät selkeästi avaruuteen asti, kertoi ISS-avaruusasemalla Maata kiertävä astronautti.


Kalifornian rajut maastopalot ovat ”uusi normaali” - syynä ilmastonmuutos iltalehti 15:39 10.12

Jo 200 000 ihmistä on joutunut pakenemaan kodeistaan. Kalifornian kuvernööri Jerry Brown on tutustunut jo viidettä päivää riehuneiden maastopalojen aiheuttamiin vaurioihin. Hän sanoi tiedotustilaisuudessa, että palot voivat tästä eteenpäin olla riesana joka vuosi. - Meillä on edessämme aivan uusi todellisuus Kaliforniassa. Maastopalot uhkaavat ihmisten henkeä, asuntoja ja ympäristöjä. Vahingot ovat miljardeja ja miljardeja dollareita, sanoi Brown .


Video: Vapaaottelijalta järjetön temppu kesken UFC-ottelun – ”Mitä helvettiä juuri tapahtui?” suomiurheilu 12:31 10.12

UFC Fight Night 123 -tapahtumassa nähtiin todella poikkeuksellinen välikohtaus. Kalifornian Fresnossa pidetyssä vapaaotteluillassa välejään selvittelivät Jason Knight ja Gabriel Benitez. Höyhensarjan ottelu päättyi Benitezin eduksi...


Kalifornian tulipätsejä lietsovat tuulet laantuivat – ilma vuoristossa on paikoin lähes hengityskelvotonta iltasanomat 20:18 09.12

Palot ovat vaatineet yhden kuolonuhrin.


Video: Palomiehet olivat jäädä 10-metrisen liekkimeren keskelle – sahasivat tiensä vapauteen MTV 16:02 09.12

Palomiehet ovat jo päivien ajan taistelleet taltuttaakseen Kalifornian rajut metsäpalot. Santa Paulassa julkaistu video taltioi erään palomiesryhmän ihmepelastumisen.


Kalifornian maastopalot eivät laannu, kova tuuli ruokkii liekkejä iltasanomat 21:24 08.12

Kulunut vuosi on ollut osavaltiossa historian pahin maastopalojen suhteen.


Ikean pihamaan veistos ihmetyttää – jättimäinen sukuelin? stara 20:00 08.12

Kalifornian Burbankissa sijaitsevan Ikean pihaan ilmestynyt veistos on herättänyt hämmennystä


Kalifornian metsäpaloissa ensimmäinen kuolonuhri iltalehti 03:23 08.12

Eteläisessä Kaliforniassa riehuvat metsäpalot ovat pakottaneet kymmeniä tuhansia ihmisiä jättämään kotinsa. Toistaiseksi yhden ihmisen on vahvistettu kuolleen palossa. Ventura Countyn poliisiasema vahvisti, että palossa kuolleen henkilön toistaiseksi tunnistamaton ruumis löydettiin torstaina. Jo maanantaina uutisoitiin palojen vaatineen ensimmäisen uhrinsa, mutta juttu paljastui myöhemmin perättömäksi.


Uutiset