Länsiväylällä tapahtunut ketjukolari ruuhkautti liikennettä Matinkylän risteyksessä iltalehti 17:02 16.01

Hieman kello puoli viiden jälkeen iltapäivällä Länsiväylällä tapahtui neljän auton ketjukolari, joka haittasi liikennettä Kirkkonummen suuntaan. Ketjukolarin toimistorakennuksensa ikkunasta havainnut Iltalehden lukija kertoo neljän auton kolaroineen Länsiväylän ohituskaistalla. - Hyvin pitkälle näkyy, että ruuhkaa on jonkin verran, Iltalehden lukija raportoi tapahtumapaikan läheisyydestä.


Napakymppi vaihtaa esityspäivää ja jatkuu uusin jaksoin - neiti X:nä Napakymppi-vauva, jonka vanhemmat löysivät toisensa ohjelmassa iltalehti 16:23 16.01

Napakymppiläiset etsivät matkaseuralaista jatkossa Nelosella sunnuntai-iltaisin. Treffiohjelma Napakympin kevään ensimmäisessä jaksossa luvassa on hulvatonta menoa, kun Neiti X:n paikalle istahtaa ihkaoikea Napakymppi-vauva, 25-vuotias reinkarnaatiotutkija Henniina Tampereelta. Hänellä on erityisen lämmin suhde Napakymppi-ohjelmaan, sillä hänen vanhempansa löysivät toisensa aikanaan ohjelman kuvauksista, kun Henniinan isä oli Herra X:nä. Tämän viikon jaksossa Herra A on Alex, 25, koneenasentaja Tampereelta. Hän paljastaa haaveekseen sen, että hän haluaisi syrjäyttää ohjelman juontajan Janne Katajan ja siirtyvä tämän hommiin.


Brittimies lähti pyörämatkalle Israeliin ja katosi autiomaahan - hiljattain löydetyt paperinpalat viestivät, että mies saattoi kärsiä Jerusalem-syndroomasta iltalehti 15:19 16.01

Jerusalem-syndroomaa sairastava kokee syviä uskonnollisia elämyksiä. Jotkut luulevat olevansa Raamatun henkilöitä. 29-vuotias Oliver McAfee lähti viime vuoden lokakuussa yksin pyöräilemään Israeliin. Aikeena oli viipyä maassa viisi viikkoa. Puutarhurina työskennellyt McAfee tunnettiin hartaana kristittynä, ja hän halusi nähdä "Pyhän maan". Marraskuun lopussa McAfee katosi vaelluksella Negevin autiomaassa, lähellä pientä Mitzpe Ramonin kylää. Miehen kannettava tietokone, lompakko, kengät ja pyörä löytyivät vaellusreitiltä. Puhelinta tai kännykkää ei löytynyt. Reitti, jota McAfee kulki, on nimeltään Israel National Trail, yli 1000 kilometriä pitkä vaellusreitti. Aluksi poliisi uskoi miehen eksyneen reitiltä, mutta uudet todisteet viittaisivat siihen, että McAfee halusi eksyä. Revittyjä sivuja Raamatusta


SK: Saarilammin Arin etsinnät jatkuvat – latvialaissukeltajat tutkivat seuraavaksi ponttooneja MTV 10:19 16.01

Marraskuun 2017 lopussa Tallinnaan kokousmatkalle matkustaneen porilaisen Ari Saarilammen etsinnät jatkuvat yhä, kertoo Satakunnan Kansa. Saarilammia etsivä latvialaisryhmä etsii miestä seuraavaksi satamaa-altaan suurien ponttoonien alta. 


Venäläisessä koulussa tulipalo - yli 800 oppilasta evakuoitiin iltalehti 10:13 16.01

Kukaan ei loukkaantunut tulipalossa koulun henkilökunnan ripeän toiminnan vuoksi. Tomskin kaupungissa Keski-Siperiassa evakuoitiin yli 800 oppilasta koulussa riehuvat palon takia. Uutistoimisto Ria Novostin mukaan tiistaina iltapäivällä paikallista aikaa (aikaisin aamulla Suomen aikaa) koulussa numero 58 havaittiin sähkölaitteesta lähtenyt tulipalo, ja palokunta hälytettiin paikalle.


Vaarallisen aineen onnettomuus ihonhoitoyrityksen tiloissa Loviisassa - työntekijät evakuoitu iltalehti 09:17 16.01

Kukaan ei loukkaantunut kemikaalialan yrityksen sisätiloissa tapahtuneessa onnettomuudessa. Pelastuslaitokselle tuli hälytys keskisuuresta vaarallisen aineen onnettomuudesta tiistaiaamuna noin kello kahdeksan Loviisassa Dunkatiellä. Paikalle lähetettiin 12 pelastusyksikköä. - Siellä on kemikaalialan yritys, joka tekee ihonhoitotuotteita. Siellä on kontti reagoinut ilman kanssa, Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselta kerrotaan.


Muovikassien kulutus romahti, maksullisuus toiminut paremmin kuin uskallettiin odottaa: "Voiko tämä olla mahdollista?" MTV 06:11 16.01

Suomessa käytetään noin 300 miljoonaa muovikassia vuodessa. Tätä lukua halutaan pienentää. Muovikassien muuttaminen maksulliseksi on toiminut jopa paremmin kuin uskallettiin odottaa.


Poliisi ampuu mielenosoittajia kyynelkaasulla Ateenassa iltalehti 21:25 15.01

Maan parlamentti hyväksyi maanantaina kiistellyt reformit, joita Kreikan velkojat ovat vaatineet. Kreikan poliisi on ampunut mielenosoittajia kyynelkaasulla parlamenttitalon edessä Ateenassa, kertovat uutistoimistot Reuters ja AFP. Poliisin mukaan noin 6 000 ihmistä on kokoontunut paikalle protestoimaan vero-, energia- ja työvoimapoliittisia uudistuksia vastaan. Mediatietojen mukaan mielenosoittajia olisi paikalla yli 10 000. Osa mielenosoittajista on heitellyt poliisia palopommeilla ja kivenmurikoilla. Poliisi on vastannut kyynelkaasulla.


Keski-Pohjanmaalla Kokkolassa kateissa ollut 7-vuotias tyttö on löytynyt iltalehti 20:27 15.01

Tyttö oli lähtenyt maanantaina noin kello 15:15 Mäntykankaan koululta kävellen kotimatkalle Katajatielle. Tyttö löytynyt maanantaina illalla. Lapsi on vanhempiensa luona ja hyvässä kunnossa. Poliisi kiittää etsinnässä olleita ja saamista vihjeistä.


7-vuotias tyttö kateissa Keski-Pohjanmaalla Kokkolassa - poliisi pyytää havaintoja iltalehti 19:59 15.01

Tyttö on lähtenyt maanantaina noin kello 15:15 Mäntykankaan koululta kävellen kotimatkalle Katajatielle. Tytöllä päässään Frozen-myssy. Tytöllä oli koulusta lähtiessään selässä sininen hevosreppu, jossa on myös punaista ja mustaa.


Hultqvist: Ruotsin maanpuolustuksen alasajossa mentiin liian pitkälle iltasanomat 15:17 15.01

Ruotsissa puolustus- ja turvallisuuspolitiikan suunta on kääntynyt viime vuosina.


Carolinan luotsilta yllättävä kommentti Sebastian Ahon kolaamisesta MTV 11:34 15.01

Carolinan päävalmentaja Bill Peters on antanut yllättävän kommentin tilanteesta, jossa Calgaryn NHL-puolustaja Mark Giordano kolasi Sebastian Ahon telakalle.


Lähes 30 nautaa kuoli ilmileikkeihin roihahtaneen navetan palossa Uuraisilla – kolme vasikkaa ehdittiin pelastaa MTV 09:36 15.01

Keski-Suomessa Uuraisilla lähes 30 nautaa on kuollut navettapalossa varhain aamulla. Pelastuslaitoksen päivystävän päällikön Tapio Viitasen mukaan ilmiliekeissä ollut navetta romahti hyvin pian sen jälkeen, kun palokunta oli päässyt paikalle.


Arvio haukutusta aktiivimallista Ylellä: ”Tämäkin sataa kokoomuksen laariin” uusisuomi 09:00 15.01

Työttömyysturvan aktiivimalli on jatkoa kokoomuksen ajamalle politiikalle, joka suosii ennen kaikkea elinkeinoelämää, arvioi tutkimusjohtaja Juho Rahkonen Taloustutkimuksesta Ylen Ykkösaamussa.


Koulukodissa työskennellyt nainen sai elinikäiset vammat nuorten karkausyrityksen aikana - ”Ja koko ajan ihmetellään miksi ei löydy työntekijöitä” iltalehti 07:01 15.01

Toistakymmentä vuotta lastensuojelun ohjaajana työskennellyt nainen joutui hyökkäyksen kohteeksi nuorten yrittäessä karata koulukodin suljetulta osastolta Turussa. Hyökkäys tapahtui heti naisen jäätyä yksin yövuoroon eikä hälytetty apu ehtinyt paikalle. Katjan (nimi muutettu) yövuoro Lausteen perhekuntoutuskeskuksessa alkoi 13. heinäkuuta 2012 kuten mikä tahansa yövuoro. Suljetussa yksikössä yövuoroon tultiin kello 21.45. Vartin vaihtopalaverin päätyttyä yövalvojana eli yökkönä toiminut Katja jäi yksin osastolle.


Havaiji ottaa ohjushälytyksen aiheuttaneen ja väärää nappia painaneen työntekijän luokalle: ”Tästä tyypistä tuntuu pahalta” iltalehti 19:58 14.01

Yhdysvaltain Havaijin osavaltion hätätilaviranomaisten mukaan ohjushälytyksen aiheuttanut henkilö koulutetaan uudelleen tehtäviinsä. Havaijilaiset kokivat lauantaiaamuna todellisia kauhun hetkiä. Monet saivat puhelimeensa kylmäävän viestin: "BALLISTISEN OHJUKSEN UHKA MATKALLA HAVAIJIA KOHTI. HAKEUTUKAA VÄLITTÖMÄSTI SUOJAAN. TÄMÄ EI OLE HARJOITUS". Kansainvälinen media on uutisoinut, että tuhannet ihmiset hakeutuivat paniikissa suojaan. Muun muassa näyttelijä Jim Carrey tviittasi lauantaina heränneensä Havaijilla siihen, että hänellä oli "kymmenen minuuttia elinaikaa jäljellä".


Uutiset