Ruotsalaishiihtäjä haastoi Aino-Kaisa Saarisen New Yorkin maratonille: ”En uskaltanut hiihtourani aikana juosta” iltalehti 22:06 18.03

Suomalainen saatetaan nähdä rapakon takana juoksemassa ensi syksynä. Aino-Kaisa Saarinen tapasi sunnuntaina Falunissa uransa viimeisen maailmancupin kisan jälkeen Ruotsin Anna Haagin, joka suomalaisen tapaan lopetti kansainvälisen uransa Taalainmaalla pyhänä. - Hän pyysi minua mukaan New Yorkin maratonille. Minulla on ollut sellainen "sit, kun" -lista, josta toteutan asioita urani jälkeen. Maraton on yksi listalla olevista asioista. Se on jaloille niin rankka, etten uskaltanut hiihtourani aikana juosta. Kenties menen New Yorkiin, Saarinen kertoi.


Uudet F1-kisat ottavat askeleita eteenpäin – "Erityinen sija moottoriurheilussa" MTV 21:43 18.03

Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Jean Todt näkisi mielellään F1-sarjan kisakalenterin laajentuvan Argentiinan ja Vietnamin osakilpailuilla.


Päävalmentaja Jylhä jää kaipaamaan Saarisen asennetta – "Tekemisen suhteen esimerkillinen" MTV 15:15 18.03

Maastohiihto kauden päättänyt Falunin kymmenen kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailu jäi Aino-Kaisa Saarisen kansainvälisen hiihtouran viimeiseksi.


Uudistukset pelottavat! Norjalainen hiihtotähti huolissaan FIS:n suunnittelemista muutoksista – Pelkää niiden lisäävän kaaosta kilpailuihin suomiurheilu 12:12 18.03

Norjalainen hiihtotähti Martin Johnsrud Sundby sijoittui lauantaina Falunissa käydyssä 15 kilometrin yhteislähtökilpailussa kahdeksanneksi. Kisan jälkeen Sundby kertoi norjalaislehti Verdens Gangille huolensa Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) suunnittelemista...


Kansainvälinen valjakkokoiraliitto järkyttyi Turun kitumiskuolemista - puheenjohtaja IL:lle: ”Voit varmaan arvata, missä tilassa Venäjän joukkue on” iltalehti 22:20 16.03

Kansainvälisen valjakkourheilijoiden liiton puheenjohtaja Arno Steichler pitää lajin sisäisiä rangaistuksia mahdollisina. Steichler ei kuitenkaan halua spekuloida asialla. Turun poliisi tutkii epäiltyä eläinsuojelurikosta, jossa venäläinen valjakkojoukkue menetti viisi koiraa ylitettyään Itämeren ruotsinlautalla. Poliisi alkoi tutkia asiaa, kun se sai ilmoituksen kuolleista koirista Pansiontiellä sijainneen huoltoaseman pihalla. Koirat olivat olleet suljettuna autoon lautan autokannella. Poliisi epäilee niiden kuolinsyyksi lämpöhalvausta. Osaa epäillyistä on puhutettu. Rikosylikonstaapeli Lasse Höystin mukaan asiassa ei ollut ainakaan torstaina ilmennyt syytä epäillä tahallisuutta. Eläinsuojelurikoksen tunnusmerkistö voi kuitenkin täyttyä huolimattomuudellakin.


FIA lanseeraa uuden kansainvälisen F3-sarjan – toimii ponnahduslautana nuorille kuljettajille MTV 15:05 16.03

Kansainvälinen autourheiluliitto FIA lanseeraa uuden kansainvälisen Formula 3 -sarjan. FIA on valinnut F1:n uuden F3-sarjan promoottoriksi. Uuden sarjan on määrä käynnistyä vuonna 2019.


Miamissa romahti silta - ainakin 4 kuollut iltalehti 03:14 16.03

Vastavalmistunut silta romahti Miamissa Floridan kansainvälisen yliopiston välittömässä läheisyydessä. Ainakin neljä ihmistä on kuollut jalankulkusillan romahdettua torstaina Miamissa Floridassa, kertoo uutistoimisto AFP. Loukkaantuneita on hoidettu paikan päällä ja kahdeksan ihmistä on kuljetettu sairaalaan. Rakenteilla oleva silta sijaitsi Miamissa Floridan kansainvälisen yliopiston välittömässä läheisyydessä. Sillan alla on viimeisimpien tietojen mukaan jumissa ainakin kahdeksan autoa.


Miamissa romahti silta - jopa 10 kuolonuhria iltalehti 00:14 16.03

Vastavalmistunut silta romahti Miamissa Floridan kansainvälisen yliopiston välittömässä läheisyydessä. Arvioiden mukaan noin kuudesta kymmeneen ihmistä on kuollut jalankulkusillan romahdettua torstaina Miamissa Floridassa, kertoo floridalaissenaattori Bill Nelson CBS Miami -tv-kanavalle. Loukkaantuneita on hoidettu paikan päällä ja kahdeksan ihmistä on kuljetettu sairaalaan. Rakenteilla oleva silta sijaitsi Miamissa Floridan kansainvälisen yliopiston välittömässä läheisyydessä. Sillan alla on viimeisimpien tietojen mukaan jumissa ainakin kahdeksan autoa.


Miamissa romahti silta - useita kuolonuhreja iltalehti 23:03 15.03

Rakenteilla oleva silta romahti Miamissa Floridan kansainvälisen yliopiston välittömässä läheisyydessä. Jalankulkusilta romahti Floridassa. Paikallisen WTVJ-televisiokanavan mukaan useita ihmisiä on kuollut, ja myös loukkaantuneita on hoidettu paikan päällä sekä kuljetettu sairaalaan. Rakenteilla oleva silta sijaitsi Miamissa Floridan kansainvälisen yliopiston välittömässä läheisyydessä. Sillan alla on viimeisimpien tietojen mukaan jumissa ainakin kahdeksan autoa.


Isabella pelastui täpärästi Miamin romahtaneen sillan alta: ”Autot murskaantuivat kokonaan” iltalehti 21:57 15.03

Romahtamisen syy ei ole toistaiseksi selvillä. Silta oli tuotu paikan päälle yhtenä kappaleena viime lauantaina. Torstaina rakenteilla oleva, upouusi silta romahti Miamissa Floridan kansainvälisen yliopiston välittömässä läheisyydessä. Useita ihmisiä on kuollut ja loukkaantunut. Viimeisimpien tietojen mukaan viisi tai kuusi autoa murskaantui sillan alle.


Jean Todt haluaisi viedä Ferrarilta sääntöjen veto-oikeuden MTV 12:44 15.03

Ferrarin tulisi menettää veto-oikeutensa F1-sarjan sääntömuutoksiin, katsoo Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Jean Todt.


Nordean omistajat kokoontuvat loistohotelliin päättämään kotipaikasta - ”Pyydämme tukea tälle päätökselle” iltalehti 12:43 15.03

Nordean omistajat kokoontuvat tänään Tukholmaan päättämään pääkonttorin kohtalosta. Nordean hallitus päätti viime syksynä pitkän pohdinnan jälkeen esittää yhtiökokoukselle, että Nordean kotipaikka on jatkossa Suomi, koska Suomi on jo Euroopan pankkiunionin jäsen. - Uskomme, että yhtenä Euroopan suurimmista ja vahvimmista pankeista meille on etua siitä, että konsernitasolla toimintaamme valvoo Euroopan vahvin finanssivalvoja eli Euroopan keskuspankki. Kun liitymme kansainvälisenä pankkina pankkiunionin kaltaiseen yhteiseen monikansalliseen sääntelykehykseen, voimme hoitaa Nordean liiketoimintaa samojen säännösten mukaan kuin eurooppalaiset kilpailijamme, kuuluu Nordean hallituksen viesti osakkeenomistajille.


Kova kaappaus! Ferrari nappasi riveihinsä FIA:n turvallisuusjohtajan MTV 12:14 15.03

Kansainvälisen autoliiton FIA:n turvallisuusjohtaja Laurent Mekies siirtyy vahvistamaan Ferrari-tallin teknistä osastoa.


USA ja Britannia rinta rinnan: Venäjä on vastuussa hermomyrkkyiskusta Britannian maaperällä - Venäjän lähettiläs jaaritteli historiasta ja Sherlock Holmesista iltalehti 22:56 14.03

YK:n turvaneuvosto kokoontui käsittelemään puolitoista viikkoa sitten ilmi tullutta kielletyn hermomyrkyn käyttöä. Britannia ja Yhdysvallat totesivat peräjälkeen YK:n turvaneuvoston kokouksessa, että Venäjä on vastuussa vaarallisesta, välinpitämättömästä ja törkeästi kansainvälisen lain ja kemiallisten aseiden kieltosopimuksen vastaisesta hermomyrkkyiskusta Britanniassa. Tilaisuuden ensimmäinen puhuja oli Britannian edustaja Jonathan Allen, joka toisti käytännössä samat asiat, mitkä pääministeri Theresa May oli jo kertonut. Entinen venäläisvakooja Sergei Skripal myrkytettiin sotilastason novitshok-hermomyrkyllä, jonka valmistaminen ei ole mahdollista kenellekään muulle kuin valtioille. Ainoa valtio, jossa sitä on valmistettu, on Venäjä. Ja lisäksi Venäjä ei ole antanut merkityksellisiä vastauksia Britannian kysymyksiin siitä, miten kyseinen myrkky päätyi Lontoon naapuriin Salisburyyn viime viikon sunnuntaina.


Niinistö: Britannian murhayritys on vakava isku kansainväliselle turvallisuudelle uusisuomi 17:58 14.03

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö pitää Britannian maaperällä tapahtunutta hermomyrkkyiskua huolestuttavana kansainvälisen turvallisuuden kannalta. Niinistö lausui asiasta keskiviikkona.


Uutiset