"Luottamus puolueisiin jo nyt aivan surkealla tasolla" – Kansanedustajat jättävät kautensa yhä useammin kesken MTV 07:13 20.04

Vapautuksen edustajantoimestaan saajien kansanedustajien määrä sivuaa tällä vaalikaudella jo ennätystasoa. SDP:n kansanedustaja Susanna Huovinen jättää eduskunnan kesken kauden, jos hänelle myönnetään vapautus eduskuntatyöstä.


Miksi kansanedustajat anovat eroa kesken kauden? Lähtijät kertovat: "Parempi lähteä työelämään kuin sopeutumiseläkkeelle" MTV 10:48 19.04

SDP:n kansanedustaja Susanna Huovinen kertoi eilen hakevansa eroa kansanedustajan tehtävästä. 19 vuotta kansanedustajana toiminut Huovinen valittiin vastikään Keski-Suomen ensi- ja turvakodin toiminnanjohtajaksi.


Eduskunnan vierasmäärät tuplaantuivat peruskorjauksen jälkeen - kansanedustajat varasivat kaikki kesän opastetut kierrokset: ”Tulee olemaan iso ryysis” iltalehti 20:43 17.04

Eduskunnan sivuilla kerrotaan, että vierailut on varattu täyteen syksyyn saakka. Syksyn opastusajat eivät ole vielä varattavissa. Monet pohtivat, miltä eduskuntatalo näyttää sisältäpäin sen 14 ikonisen pylvään takana. Poliitikkojen ja lobbareiden lisäksi tavallinen kansa on tervetullut eduskuntaan muun muassa opastetulle kierrokselle. Kierrokset ovat kuitenkin hyvin kysyttyjä. Iltalehti sai pettyneen yhteydenoton lukijalta, joka kaavaili kesäkuista piipahdusta eduskuntaan. Hänelle sanottiin puhelimessa, että varaus onnistuu huhtikuussa. Kun lukija yritti varauksen tehdä, sivuilla odottikin tyly ilmoitus, että kaikki kevään ja kesäkuun vierailut ovat täynnä. Heinä- ja elokuussa vierailuja ei järjestetä ja syksyn kierrokset eivät ole vielä varattavissa.


Uutuuskirja: Kansanedustajat käyttivät avustajarahoja härskisti omaksi edukseen – keskustan Vilkuna piti kymppitonneja itsellään iltasanomat 19:26 17.04

Kansanedustajat ohjasivat avustajarahojaan omalle lähipiirille ja jopa omalle tukiyhdistykselleen.


Lepomäki ja Harkimo jatkavat oman puolueensa ajaman sote-uudistuksen haukkumista iltalehti 15:27 16.04

Kokoomuskansanedustajat Harry Harkimo ja Elina Lepomäki jatkoivat viikonloppuna sote-kritiikkiään. Kansanedustaja Harry Harkimo (kok) moitti Savon Sanomien blogissaan 15.4. soteen liittyvää potilaiden pistetystä eli kapitaatiojärjestelmää "melkoiseksi farssiksi" Harkimo oli jo päättänyt, ettei hän kirjoita enää sanaakaan sosiaali- ja terveysuudistuksesta, mutta toisin kävi, ja harmistunut Harkimo ryhtyi jälleen viikonloppuna ”sote-kirjeenvaihtajaksi”.


”Taaperobonus, reilu vauvaraha” – Näin kansanedustajat nostaisivat syntyvyyttä uusisuomi 14:18 16.04

Kansanedustajat ehdottavat rahallista kannustinta lapsiperheille, jotta syntyvyys Suomessa saataisiin kääntymään nousuun. 


Venäjä valmistelee vastapakotteita USA:n asettamille pakotteille iltalehti 10:30 16.04

Kremlissä koetaan Yhdysvaltain asettamat pakotteet perusteettomiksi, ja duuma vastaa uudella lakiesityksellä. joka koskee etupäässä ”epäystävällisiä toimia” harjoittavaa USA:ta. Venäjän duuma on suunnitellut vastapakotteita Yhdysvaltain asettamille pakotteille. Asiasta kertoi ensimmäisenä Suomessa Ilta-Sanomat. Duuman lakiehdotus vastapakotteista pitää sisällään muun muassa yhdysvaltalaisten tavaroiden ja palvelujen tuonnin ja tuottamisen rajoittamista Venäjällä. Lakialoitetta kannattavat kansanedustajat pitävät Yhdysvaltain toimia hyvin epäystävällisinä, minkä vuoksi käyttöön tulee ottaa taloudellisia sekä poliittisia vastapakotteita. Yhteensä duuman lakialoitteessa on 16 kohtaa, jotka koskevat etenkin Yhdysvaltoja, mutta tarvittaessa myös muita länsivaltioita. Rajoituksia ja kieltoja


Jukka Tennilän kolumni: Tyhmä vai vastuuton? iltasanomat 08:08 16.04

Ei olisi ennenkuulumatonta, että hallituspuolueen kansanedustajat toimivat eri lailla eduskunnassa ja kotikuntansa valtuustossa.


Timo Soini jatkaa perussuomalaisten ryöpyttämistä: ”Tuolla tiellä ei ole jytkyjä tulossa” uusisuomi 10:23 15.04

Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja, nykyinen Sinisen tulevaisuuden kansanedustaja, ulkoministeri Timo Soini jatkaa perussuomalaisten kovasanaista arvostelua. Hänen mukaansa perussuomalaisten kansanedustajat äänestävät nyt oppositiossa sellaisia hallitusohjelman toimenpiteitä vastaan, joita ovat itse olleet hyväksymässä.


Politiikot kuin gladiaattorit areenalla – kansanedustajat eivät kelpaa hyvän keskustelun malliksi MTV 14:59 10.04

Suomalaiset päätoimittajat julkaisivat tänään yhteisen kannanoton, jossa he vaativat puuttumaan lainsäädännöllä toimittajien ja muiden julkisuudessa toimivien henkilöiden painostukseen, uhkailuun ja jopa järjestelmälliseen vainoamiseen.


IL:n saama muistio: Tuija Nurmi ja Suvi Lindén saavat pitää sopeutumiseläkkeen etuudet, vaikka eläkkeestä luovuttaisiin – kaikki ex-kansanedustajat eivät ole yhtä onnekkaita MTV 14:49 10.04

Iltalehti on saanut haltuunsa eduskunnan ja Kevan yhteisen taustamuistion, jossa kerrotaan ehdotuksesta lopettaa sopeutumiseläkejärjestelmä. Iltalehden mukaan entiset kansanedustajat saavat todennäköisesti pitää etuutensa, vaikka sopeutumiseläkkeet muuttuisivatkin sopeutumisrahaksi.


Muistio: Tuija Nurmi ja Suvi Lindén saanevat pitää avokätiset etuutensa - Tanja Karpela, Päivi Lipponen ja Anne Holmlund eivät ole yhtä onnekkaita iltalehti 11:04 10.04

Iltalehden haltuunsa saaman muistion perusteella julkisuudessa olleet entiset kansanedustajat saanevat pitää avokätiset etuutensa, vaikka sopeutumiseläkkeet muuttuisivatkin sopeutumisrahaksi. Eduskunnan ja Kevan yhteisessä taustamuistiossa kuvataan muutosehdotusta, joka lopettaisi kansanedustajien ja siirtäisi kaikki järjestelmän piirissä olevat entiset ja nykyiset edustajat määräaikaisen sopeutumisrahan piiriin. - Muutoksen jälkeen kaikki kansanedustajana toimineet olisivat kansanedustajan eläkkeestä ja sopeutumisrahasta annetun lain mukaisen sopeutumisrahajärjestelmän piirissä, Iltalehden haltuunsa saamassa muistiossa todetaan.


Opposition kansanedustajat häkeltyivät ministerin vastauksista: ”Kela-indeksi” uusisuomi 09:44 06.04

Opposition kansanedustajat olivat selvästi hämillään, kun sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin.) ei tuntunut eduskunnan kyselytunnilla ymmärtävän, mikä on Kela-indeksi.


Oppositon kansanedustajat häkeltyivät ministerin vastauksista: ”Kela-indeksi” uusisuomi 09:44 06.04

Opposition kansanedustajat olivat selvästi hämillään, kun sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin.) ei tuntunut eduskunnan kyselytunnilla ymmärtävän, mikä on Kela-indeksi.


Yle: Kansanedustaja Packalén ei usko Venäjän olevan syyllinen myrkkyiskuun iltalehti 08:04 06.04

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan jäsenet, kansanedustajat Pertti Salolainen (kok) ja Tom Packalén (ps) olivat eilen vieraina Ylen A-studio: Talk -keskustelussa. Perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalén kertoi , ettei usko hetkeäkään Venäjän syyllisyyttä myrkkyiskuun. Packalénin mukaan Venäjä olisi halutessaan kyennyt tappamaan iskun kohteet, ja olisi onnistunut siinä jo aikoja sitten - viimeistään Salisburyn iskussa. Packalénin mukaan Venäjän syyllisyydellä ei tuntunut olevan painoarvoa, kun EU päätti venäläisdiplomaattien karkotuksista, vaan EU pyrki osoittamaan vastatoimilla olevansa yhtenäinen.


Löytyykö yritystuista sittenkin saksittavaa? Ministeri: Hallitus voi panna täytäntöön uusisuomi 12:07 05.04

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) kertoo, että eri puolueiden yhteistyössä valmistelemasta yritystukiraportista hallitus voi löytää leikattavaa, vaikka työryhmän kansanedustajat eivät tukien leikkaamisesta päässeet yhteisymmärrykseen.


Löytyykö yritystukiraportista sittenkin saksittavaa? Ministeri: Hallitus voi panna täytäntöön uusisuomi 12:07 05.04

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) kertoo, että eri puolueiden yhteistyössä valmistelemasta yritystukiraportista hallitus voi löytää leikattavaa, vaikka työryhmän kansanedustajat eivät tukien leikkaamisesta päässeet yhteisymmärrykseen.


Terhon puhe kuumensi tunteita Helsingin kapinakokouksessa: ”Hillotolpasta kiva pitää kiinni - kuinka te kehtaatte!” iltalehti 22:18 04.04

Kokoomuksen kansanedustajat jättivät Helsingin kaupunginvaltuuston sote- ja maakuntauudistuskokouksen väliin. Helsingin kaupunginvaltuuston ylimääräinen "kapinakokous" sote- ja maakuntauudistuksesta sujui keskiviikkoiltana varsin odotetuissa tunnelmissa: lähes kaikki valtuutetut yli oppositio-hallitus-rajojen moittivat hallituksen uudistusta kovin sanoin Helsingille, pääkaupunkiseudulle ja osin myös Uudellemaalle vahingolliseksi - vain keskustan ja sinisen tulevaisuuden valtuutetut asettuivat uudistuksen taakse. Helsingin kaupunginvaltuuston kaikkiaan 85 jäsenestä keskustalaisia on kaksi ja sinisiä samoin kaksi.


eivät löydä jo seinää vasten” kaataa kiivettävä vuori lannisti Tapparan United kaatoi vapaapotku vapautti FC

Uutiset