Sairaanhoitajat kertovat ammatin pimeästä puolesta: Väkivalta arkipäivää, oikeusturva olematon - ”Kädestäni lähti pala irti” iltalehti 08:54 24.05

Iltalehteen yhteyttä ottanut sairaanhoitaja kertoo, että väkivalta on arkipäivää. Tehyn blogissa ihmetellään, miksi hoitajia saa lyödä ja potkia ilman seurauksia. Iltalehti kertoi viikonloppuna tapauksesta, jossa potilas puri hoitajaa ja tämän jälkeen hoitaja oli läpsäissyt potilasta kasvoihin. Tapaus sattui Kanta-Hämeen keskussairaalan Hämeenlinnan yksikön päivystysklinikalla torstain ja perjantain välisenä yönä viikko sitten. - Iltavuoron aikana naispotilas, joka käyttäytyi hieman aggressiivisesti ja sekavasti, oli purrut hoitajaa käsivarteen. Hoitaja reagoi niin, että läpsäisi potilasta kämmenellä kasvoihin, johtajaylilääkäri Seppo Ranta Kanta-Hämeen keskussairaalasta vahvisti.


Potilas puri hoitajaa ensiavussa, hoitaja läpsäisi kasvoihin: ”Ei ammattimaista käyttäytymistä” iltalehti 21:24 19.05

Tilanne sattui Hämeenlinnassa torstain ja perjantain välisenä yönä. Johtajaylilääkäri Seppo Ranta Kanta-Hämeen keskussairaalasta kertoo, että asiasta on jo järjestetty kuuleminen. Kanta-Hämeen keskussairaalan Hämeenlinnan yksikön päivystysklinikalla sattui loppuviikosta öinen tilanne, jossa potilas puri hoitajaa. Tämän jälkeen hoitaja läpsäisi potilasta kasvoihin. Asian vahvistaa Iltalehdelle johtajaylilääkäri Seppo Ranta Kanta-Hämeen keskussairaalasta. - Iltavuoron aikana naispotilas, joka käyttäytyi hieman aggressiivisesti ja sekavasti, oli purrut hoitajaa käsivarteen. Hoitaja reagoi niin, että läpsäisi potilasta kämmenellä kasvoihin, Ranta kertoo.


Katso kuvat: Pienkone teki maastolaskun keskelle hämäläistä viljapeltoa - ”Onni onnettomuudessa, että tähän sujahti” iltalehti 20:31 15.05

Yhden hengen purjelentokone teki tiistai-iltapäivänä maastolaskun viljapellolle Jokioisten kunnassa. Päivystävä palomestari Antti Kinnunen Kanta-Hämeen pelastuslaitokselta kertoo lentäjän tekemän maastolaskun johtuneen siitä, että lentokeli oli muuttunut yhtäkkiä huonommaksi, eikä nostetta enää riittänyt ilmassa. - Lentäjä ei päässyt lentokentälle asti vaan laskeutui pellolle. Se oli hallittu laskeutuminen, vahinkoja ei syntynyt, Kinnunen sanoo.


Katso kuvat: Pienkone teki pakkolaskun keskelle hämäläistä viljapeltoa - ”Onni onnettomuudessa, että tähän sujahti” iltalehti 18:21 15.05

Yhden hengen purjelentokone teki tiistai-iltapäivänä pakkolaskun viljapellolle Jokioisten kunnassa. Päivystävä palomestari Antti Kinnunen Kanta-Hämeen pelastuslaitokselta kertoo lentäjän tekemän pakkolaskun johtuneen siitä, että lentokeli oli muuttunut yhtäkkiä huonommaksi, eikä nostetta enää riittänyt ilmassa. - Lentäjä ei päässyt lentokentälle asti vaan laskeutui pellolle. Se oli hallittu laskeutuminen, vahinkoja ei syntynyt, Kinnunen sanoo.


Kulotus riistäytyi hallinnasta – henkilöauto tuhoutui maastopalossa Janakkalassa MTV 18:08 08.05

Kanta-Hämeen Janakkalassa peltomaan kulotuksesta alkanut, hallusta riistäytynyt maastopalo on tuhonnut alueella pysähdyksissä olleen tyhjän henkilöauton.


Alikersantti tungettiin väkivalloin tuvan roskikseen - viestimiehille ja toiselle alikersantille tuomiot pahoinpitelystä iltalehti 08:00 06.05

Varusmiehet nostivat alikersantin roska-astiaan, sulkivat kannen ja istuivat sen päälle. Panssariprikaatissa sattui varusmiesten kesken viime marraskuussa välikohtaus, josta Kanta-Hämeen käräjäoikeus langetti kolmelle varusmiehille sakkotuomiot pahoinpitelystä. Tapaus sattui eräänä päivänä kasarmin tuvassa, jossa alikersantti käski toista alikersanttia menemään tuvan pulloroskiksen sisälle "vapaaehtoisesti tai väkisin".


Sotilaslääkärille kovat sakot - puristeli naispuolisten varusmiesten takapuolta ja ilmoitti sen olevan ”perinne” iltalehti 08:51 04.05

Sotilaslääketieteen laitoksen palveluksessa oleva lääkintäkapteeni puristeli kahden naispuolisen varusmiehen takapuolta. Kanta-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut 53-vuotiaan lääkintäkapteenin 60 päiväsakkoon. Rangaistus luettiin palvelurikoksesta. Käräjäoikeus katsoi, että harjoituksessa pääsyytetyn esimiehenä toiminut 33-vuotias lääkintäyliluutnantti on syyllistynyt tuottamukselliseen palvelusrikokseen. Oikeus jätti kyseisen nuoren lääkärin kuitenkin rangaistukseen tuomitsematta, koska hän oli tekoaikaan vasta aloittanut puolustusvoimien palveluksessa ja hänen sotilastaitonsa olivat peräisin varusmiesajalta.


Isoisä oli sukupuoliyhteydessä lapsenlapsensa kanssa – oikeus tuomitsi molemmat MTV 14:47 19.04

Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi tänään 74-vuotiaan miehen ja 24-vuotiaan naisen sukupuoliyhteydestä lähisukulaisten kesken. Mies on naisen isoisä.


Syyte: Lääkintäkapteeni puristi naispuolisia aliupseereita pakaroista ja lähetti oudon WhatsApp-kuvan - esimies ei tehnyt mitään iltalehti 21:41 14.04

Uhrit olivat lääkintäkapteenin alaisia naisia. Kanta-Hämeen käräjäoikeus käsitteli tapausta torstaina. Lääkintäkapteeni sai syytteen palvelusrikoksesta. Hänen esimiehensä, päällikkölääkäri sai saman syytteen mutta myös vaihtoehtoisen lievemmän syytteen tuottamuksellisesta palvelusrikoksesta.


Palokunta pelasti koiran tulipalosta Riihimäellä - katso suloinen yhteiskuva: ”Koirasta ja pelastajasta tuli heti ystävät” iltalehti 15:19 14.04

Kanta-Hämeen pelastuslaitos muistuttaa palovaroittimen tärkeydestä. Pelastuslaitos sai torstai-iltana ilmoituksen, jonka mukaan Riihimäellä sijaitsevan kerrostalon porraskäytävään oli kantautunut savua. Savuavassa asunnossa ei ollut palovaroitinta, minkä vuoksi sitä oli hankala paikaltaan. Pelastuslaitos joutui etsimään oikeaa asuntoa kiertämällä asuntoja yksi kerrallaan.


Erikoinen sattuma: kaksi ambulanssia kolareissa Hämeessä torstaina - kolme sairaalaan iltalehti 13:40 12.04

Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen alueella tapahtui torstaina kaksi erillistä kolaria, joissa molemmissa oli osallisena ambulanssi. Ensimmäinen kolareista tapahtui noin yhdeksän aikaan aamulla. Toinen kolareista tapahtui noin kello 12.40. Kummassakaan ambulanssissa ei ollut kolarihetkellä potilaita. Kolareista ensimmäinen tapahtui Riihimäellä ambulanssille. Kolarin toisena osapuolena oli henkilöauto, jonka kyydissä oli kaksi henkilöä. Kukaan ei loukkaantunut kolarissa.


Erikoinen sattuma: kaksi ambulanssia kolareissa Hämeesä torstaina - kolme sairaalaan iltalehti 13:40 12.04

Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen alueella tapahtui torstaina kaksi erillistä kolaria, joissa molemmissa oli osallisena ambulanssi. Ensimmäinen kolareista tapahtui noin yhdeksän aikaan aamulla. Toinen kolareista tapahtui noin kello 12.40. Kummassakaan ambulanssissa ei ollut kolarihetkellä potilaita. Kolareista ensimmäinen tapahtui Riihimäellä ambulanssille. Kolarin toisena osapuolena oli henkilöauto, jonka kyydissä oli kaksi henkilöä. Kukaan ei loukkaantunut kolarissa.


Kirjanpitäjälle pitkä syytelista: Kavalsi pariskunnalta yli 70 000 euroa ja lahjoitti itselleen 255 000 euroa iltalehti 05:12 04.04

Epäillyt rikokset tapahtuivat vuosina 2012-2016 Kanta-Hämeessä. Syyttäjä vaatii kirjanpitäjälle yli kolmen vuoden vankeusrangaistusta. Kirjanpitäjälle luettiin viime viikolla pitkä syytelista Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa. Syyttäjän mukaan eläkeikää lähestyvä nainen olisi kavaltanut nyt jo kuolleelta pariskunnalta 70 000 euroa, jättänyt ilmoittamatta yrityksensä liiketuloja 180 000 euron edestä ja kiertänyt tällä tavoin kymmenien tuhansien eurojen verot.


Saija Varjus kamppailee kipujen ja avun saamisen kanssa: ”Rupean olemaan todella väsynyt tähän” iltalehti 16:30 02.04

Tangokuningatar Saija Varjus on kamppaillut jatkuvasti toistuvien kipukohtausten kanssa jo pari kuukautta. Kipujen estäessä kuntoutuksen Saijan kunto ja liikuntakyky ovat heikentyneet. Saija Varjus tulee tulijoita vastaan kotinsa eteisaulassa rollaattoria kävelyapunaan käyttäen. Hän on pirteä siihen nähden, että joutui edellispäivänä hakeutumaan kipujen takia Kanta-Hämeen Keskussairaalan päivystykseen. - Jalkaan tuli taas niin hirveä kramppi, että oli soitettava ambulanssi. Kuvat ja kokeet otettiin, mutta mitään ei löytynyt liian alhaisen suolatasapainon lisäksi. MS-tautiini nämä kipukrampit eivät liity.


Kahden metsähaudasta löytyneen mysteerivainajan henkilöllisyydet selvisivät: 24-vuotias Karl ja 15-vuotias Niilo teloitettiin ampumalla MTV 09:58 29.03

Kanta-Hämeen Hausjärveltä metsähaudasta murhatutkimusten yhteydessä viime keväänä löytyneistä tuntemattomista vainajista kaksi on tunnistettu, kertoo keskusrikospoliisi. Toinen vainajista siirretään nyt samaan hautaan vaimonsa kanssa.


Hausjärven metsähaudan mysteeri ratkennut - kaksi vainajaa tunnistettu iltalehti 09:20 29.03

Hausjärveltä löytyneestä neljästä vainajasta kaksi on pystytty tunnistamaan. KRP kiittää yleisövihjeistä. Viime keväänä keskusrikospoliisi löysi Kanta-Hämeen Hausjärveltä metsähaudan, jossa lepäsi neljä todennäköisesti sisällissodan aikana teloitettua nuorta miestä. Hautapaikka sijaitsi Hikiäntien varrella ja poliisi tutki haudan, koska sen epäiltiin mahdollisesti liittyvän toiseen, merkittävästi tuoreempaan henkirikostutkintaan. Hausjärven hautakumpu löydettiin "Hausjärven hiekkakuoppasurmina" tunnetun jutun tutkinnan yhteydessä. Ristillä merkitty hautakumpu sijaitsi muutaman kilometrin päässä 1990-luvun alussa murhatun Tuula Lukkarisen ruumiin löytöpaikasta. Henkirikos on yhä ratkaisematta, sillä kyseiset vainajat eivät liittyneetkään hiekkakuoppasurmiin. Vainajien DNA-näytteet saatiin haudoista löytyneistä luista, jotka tutkittiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiloissa Helsingissä.


helteistä - sään nuoren miehen murhaepäilystä seuransa faneille Tapaaminen Trumpin – ”Sitten kilpaillaan,

Uutiset