Pelastuslaitos kiittää asukkaita Pohjois-Karjalassa - avotulentekokielto on toiminut toivotulla tavalla iltalehti 13:03 14.05

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos muistuttelee ruohikko- ja metsäpalovaroituksien jatkumisesta. Pohjois-Karjalan pelastuslaitos iloitsee avotulentekokiellon toimimisesta. - Maakunnassamme ei ole ollut maastopaloja. Kiitämme kansalaisia kiellon noudattamisesta, pelastuslaitos tiedottaa.


Veturin jarruista lentäneet kipinät sytyttäneet useita maastopaloja – palo myöhästyttää Pietarin-junia MTV 17:49 13.05

Maastopalot ovat katkaisseet junaliikenteen Luumäen ja Vainikkalan välillä Lappeenrannan Simolassa. Alueella sammutetaan useita pieniä maastopaloja, kertoo Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen päällystöpäivystäjä.


Veturin jarruista lentäneet kipinät sytyttäneet useita maastopaloja – junaliikenne poikki Luumäen ja Vainikkalan välillä MTV 17:49 13.05

Maastopalot ovat katkaisseet junaliikenteen Luumäen ja Vainikkalan välillä Lappeenrannan Simolassa. Alueella sammutetaan useita pieniä maastopaloja, kertoo Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen päällystöpäivystäjä.


Hirvi aiheutti pienen maastopalon Joensuussa - joutui sähköjohdon kärventämäksi ja menehtyi iltalehti 21:35 10.05

Tapauksesta aiheutui myös joitakin sähkönjakelun häiriöitä lähialueelle. Hirvi aiheutti pienen maastopalon Joensuun Enossa torstaina törmättyään matalalla roikkuneeseen keskijännitejohtoon. Palomestari Pentti Päivinen Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselta kertoo, että hirvi käveli sähköjohtoon, sai sähköiskun ja menehtyi. Tapauksesta syntyi pieni maastopalon kytö. Palo levisi kuitenkin vain muutaman aarin alueelle, ja pelastuslaitos kävi paikalla sammuttamassa palon.


Pelastuslaitosta tarvittiin, kun noidannuoli iski katonkorjaajaan MTV 21:45 06.05

Kattoa korjaamassa ollut mies joutui sunnuntaina kiipeliin Pohjois-Karjalan Liperissä.


Miehelle iski noidannuoli selkään, ei päässyt alas katolta - ensihoito ja pelastuslaitos apuun iltalehti 20:45 06.05

Mies ei päässyt omin avuin katolta alas. Pohjois-Karjalan pelastuslaitos sai sunnuntaina iltapäivällä hieman tavallisuudesta poikkeavan pelastustehtävän Liperissä, kun mies ei päässyt alas katolta. Kaksikerroksisen omakotitalon kattoa korjaamassa olleelle miehelle oli iskenyt noidannuoli selkään, minkä vuoksi hän ei päässyt omin avuin alas.


Tyhjillään oleva yläaste joutui jälleen vandalismin kohteeksi Outokummussa – ”riskejä ei ole tiedostettu” iltasanomat 21:19 05.05

Entinen yläaste tuikattiin tuleen Pohjois-Karjalan Outokummun sijaitsevassa kaupungissa. Palokuntaa tarvittiin paikalle.


Piisami joutui katiskaan Joensuussa - pelastajat vapauttivat perjantai-iltana iltalehti 00:24 05.05

Eläimen pelastaminen Joensuun Noljakassa kesti puolisen tuntia. Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen pelastajat auttoivat katiskaan joutuneen piisamin vapaaksi perjantaina illalla. Venerannan läheisyydessä ulkoillut henkilö oli havainnut räpiköintiä rantavedessä olleessa katiskassa. Katiska oli osittain näkyvissä ja osittain veden alla.


Vuosikymmenen väistötilakuviolle piste: Lappeenranta saa uuden oikeustalon iltalehti 18:01 03.05

Uuden oikeustalon rakentamista puolsi valtioneuvoston raha-asiainvaliokunta istunnossaan keskiviikkona. Lappeenranta saa uuden oikeustalon, tiedottaa oikeusministeriö. Uusi oikeustalo rakennetaan Lappeenrannan keskustaan valtion virastotalokortteliin, jossa se kohoaa purettavan Teletalon tontille. Uuteen oikeustaloon sijoitetaan sekä Etelä-Karjalan käräjäoikeus että Salpausselän syyttäjänviraston Lappeenrannan palvelutoimisto. Lisäksi uusi rakennus sijaitsee poliisilaitoksen yhteydessä.


Poliisi avaa Joensuun yökerhopuukotuksen taustoja – teosta epäilty 20-vuotias vangittu MTV 13:33 03.05

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi tänään miehen, jota epäillään joensuulaisessa yökerhossa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä tapahtuneesta puukotuksesta.


Yökerhopuukotuksesta epäilty vangittiin – teon taustalla joensuulaismiesten aiemmat ristiriidat iltasanomat 11:29 03.05

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus käsitteli tänään vangitsemisasiaa liittyen vappuaattona Joensuussa varhain aamuyöllä yökerhossa tapahtuneeseen tapon yritykseen.


Pyöräilijä loukkaantui vakavasti jäätyään auton alle Liperissä iltalehti 16:22 01.05

Keski-ikäinen naispyöräilijä jäi henkilöauton alle tiistaina hieman ennen kello kolmea iltapäivällä. Pohjois-Karjalan pelastuslaitos tiedottaa Liperissä tapahtuneesta onnettomuudesta. Keski-ikäinen nainen oli lähtenyt ylittämään Kuopiontietä Käsämäntien suunnasta, mutta ei ollut huomannut Outokummun suunnasta risteysalueelle saapuvaa autoa. Autoilija ei ollut ehtinyt pysähtyä, vaan törmäsi pyöräilijään risteysalueella. Pyöräilijä loukkaantui törmäyksessä vakavasti ja hänet kuljetettiin Pohjois-Karjalan keskussairaalaan ambulanssilla.


Joensuun yökerhopuukotuksen 18-vuotias uhri sai hengenvaaralliset vammat - 20-vuotiasta miestä epäillään tapon yrityksestä iltalehti 14:37 30.04

Vakavasti loukkaantuneen uhrin tila on tällä hetkellä vakaa. Poliisi on tämän päivän ajan suorittanut alkutoimia viime yönä yökerhossa tapahtuneeseen tapon yritykseen liittyen. Poliisi on suorittanut tapahtumapaikalla teknistä tutkintaa, hankkinut ja käynyt läpi yökerhon valvontakameratallenteita sekä puhuttanut asianomistajaa ja todistajia. Todistajia tullaan kuulustelemaan vielä tämän illan aikana. Asianomistaja on Pohjois-Karjalan keskussairaalassa hoidossa ja hänen tilansa on vakaa. Hänessä on todettu useita teräaseella tehtyjä vammoja. Vammat ovat olleet hengenvaarallisia. Asianomistaja on 18-vuotias joensuulainen mies.


Pelastuslaitos sai houkuteltua neljä päivää karkuteillä olleen koiran takaisin yllättävällä herkulla – operaatioon kului tunteja MTV 23:27 27.04

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos on Outokummussa saanut kiinni neljä vuorokautta karkuteillä olleen koiran perjantai-iltana.


Pelastuslaitos sai houkuteltua neljä päivää karkuteillä olleen koira takaisin yllättävällä herkulla – operaatioon kului tunteja MTV 23:24 27.04

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos on Outokummussa saanut kiinni neljä vuorokautta karkuteillä olleen koiran perjantai-iltana.


Päiviä karkuteillä ollut koira löytyi saaresta - pelastuslaitoksella kova työ kiinniotossa: ”lihapiirakalla saattoi olla ratkaiseva merkitys” iltalehti 22:10 27.04

Pohjois-Karjalan Pelastuslaitos tiedottaa pelastaneensa monta päivää kateissa olleen koiran Outokummussa. Äskettäin paikkakunnalle muuttaneen omistajan koira oli päässyt karkuun. Koirasta ei kuulunut mitään, kunnes perjantaina tuli pelastuslaitokselle ilmoitus, että saaressa olleessa riistakamerassa oli näkynyt koira. Jäät ovat jo heikot, eikä saareen päässyt niitä pitkin. Pelastuslaitoksella on käytössä vene, jolla pääsee kelirikkoaikana heikoilla jäillä ja myös vedessä.


STTK:n Antti Palola: Onko todella helpotus, että pätkätyöt lisääntyvät – Riemua on vastenmielistä seurata MTV 13:34 27.04

Kun pari viikkoa sitten seurasin hallituksen työelämää koskevia kehysriihipäätöksiä, mieleeni tuli Väinö Linnan Tuntemattoman sotilaan sotamies Honkajoen lausahdus: "Ja varjele noita Suomen herroja, etteivät toista kertaa löisi päätään Karjalan mäntyyn," kirjoittaa STTK:n puheenjohtaja Antti Palola kolumnissaan.


Vappu Pimiä tolppakoroissaan nostalgisessa ysärikuvassa - verrataan Beverly Hills 90210 -sarjan Kelly Tayloriin iltalehti 09:19 27.04

Vappu Pimiä tunnelmoi takavuosien tyylinäytteellään sosiaalisessa mediassa. Videolla Vappu Pimiä kertoo karjalanpiirakoista. Vappu Pimiä julkaisi Instagram-tilillään otoksen takavuosilta. Hän kertoo kuvan ohessa, että otos on napattu Helsingin Citykäytävässä vuonna 1999. Pimiä on pukeutunut ajan henkeen viimeisen päälle. Hänellä on polvet näkyviin jättävä mekko sekä samanpituinen takki karvakauluksella. Jaloissaan Pimiällä on tolppakorolliset hopeiset sandaalit ja selässään sininen reppu.


Mummun sydän särkyi: karjalanpiirakkatarina herätti auttamishalun toisessa mummissa - ”Näemme isovanhempia liian harvoin” iltalehti 08:06 21.04

82-vuotiaan mummun avuksi leivottiin 1600 karjalanpiirakkaa. uutisoi pari viikkoa sitten Mirella Miettisen 82-vuotiaasta mummusta, jolta epärehellinen mies vei rahat. Mirella siskoineen leipoi mummulle 700 karjalanpiirakkaa laskujen maksamiseksi. Iltalehden uutista luettiin monessa pirtissä ja heräsi ajatus vaikeaan tilanteeseen joutuneen mummun auttamiseksi.


asia etenemässä oikeuteen hengitys­oireita aiheuttavaa höyryä kyytiä Sdpn taituroi itsensä kolmanneksi testasi pelaajaansa Työttömien määrä

Uutiset