Katalonian vaaleissa muhii sakea soppa – gallupit: kumpikaan osapuoli ei ole saamassa enemmistöä MTV 15:24 15.12

Kataloniassa pian järjestettävien aluevaalien ei uskota tuovan suurta helpotusta maakuntaa ja samalla Espanjaa piinaavaan poliittiseen kriisiin.


Kova päätös - Javier Mascherano jättää Barcelonan kesken kauden iltalehti 13:31 14.12

Barcelonaa pitkään palvellut toppari Javier Mascherano on vaihtamassa maisemaa tammikuun siirtoikkunassa. Katalonialaislehdet Sport ja Mundo Deportivo kertovat Mascheranon suuntaavan Kiinan liigan Hebei Fortuneen, jota valmentaa Manuel Pellegrino. Argentiinalaistoppari on jo julkisesti vihjaillut lähtöaikeistaan. Mascherano on joutunut tällä kaudella kuluttumaan vaihtopenkkiä Barcelonassa, koska Samuel Umititi on vallannut paikan Gerard Piquén viereltä.


Assangesta Venäjän bottiarmeijaan – Katalonian vaaleissa vaikutusyritysten suma MTV 22:51 12.12

Syvä ja katkera poliittinen jako ei ole ainoa Kataloniaa koetteleva asia ensi viikon torstaina pidettävissä alueparlamenttivaaleissa. Viranomaisten mukaan uhkana ovat myös hakkerit ja valeuutisten levittäjät.


Lisää katalaanijohtajia tutkinnan kohteeksi Espanjassa iltasanomat 21:38 12.12

Katalonia yritti lokakuun alussa julistautua itsenäiseksi ilman Espanjan keskushallinnon suostumusta.


Moniveto: Katalonian derbyssä ei maalipaikoilla juhlita iltasanomat 21:55 10.12

Espanyolin defensiivinen pelitaktiikka voi pitää maalipaikat kortilla. Gironakaan tuskin riskiä liikaa ottaa. Pienimaalisuutta siis kupongille.


Brysselissä suuri mielenosoitus – kymmenettuhannet osoittivat tukea Katalonialle MTV 21:44 07.12

Arviolta 50 000 ihmistä marssi tänään Brysselissä osoittaen tukeaan Katalonian itsenäistymispyrkimyksille.


Valtava mielenosoitus käynnissä Brysselissä - tuhannet katalonialaiset vaativat: ”Herää, Eurooppa!” iltalehti 14:26 07.12

Tuhannet katalonialaiset kerääntyivät torstaina Brysseliin osoittamaan tukensa Espanjan itsehallintoalueen syrjäytetylle johtajalle Carles Puigdemontille. Mielenosoittajat vaativat Euroopan unionia tukemaan Katalonian itsenäistymispyrkimyksiä. Tuhannet katalonialaiset marssivat Euroopan unionin päämajan edustalle Brysselin keskustassa. Kuvissa näkyy, kuinka lukemattomat Katalonian liput liehuvat Belgian pääkaupungin keskustassa. Mielenosoittajat vaativat Euroopan unionia tukemaan Katalonian itsenäistymishanketta sekä itsehallintoalueen syrjäytettyä johtajaa Carles Puigdemontia. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP. - Emme voi hylätä presidenttiämme, joka on täällä maanpaossa. Me olemme täällä jatkaaksemme kamppailuamme itsenäisyytemme puolesta ja pyydämme poliittisten vankiemme vapauttamista, 59-vuotias Antoni Llenas totesi AFP:lle.


Jättimielenosoitus käynnissä Brysselissä – tuhannet katalaanit vaativat EU:ta heräämään iltasanomat 13:23 07.12

Brysselissä aivan EU:n hallintokorttelin tuntumassa tuhannet katalaanit osoittavat tänään mieltään Katalonian itsenäisyyden puolesta ja vaativat poliittisten vankien vapauttamista.


Katalonian Puigdemont aikoo jäädä toistaiseksi Belgiaan – pidätysmääräys yhä voimassa MTV 15:59 06.12

Katalonian erotettu aluejohtaja Carles Puigdemont aikoo toistaiseksi pysytellä Belgiassa, vaikka Espanjan korkein oikeus kumosi eilen häntä koskevan kansainvälisen pidätysmääräyksen.


Espanja perui Katalonian ex-alue­johtajan eurooppalaisen pidätys­määräyksen iltasanomat 12:33 05.12

Korkein oikeus: Espanja on perunut Katalonian ex-aluejohtajaa Carles Puigdemontia ja neljää hänen ex-ministeriään koskevan eurooppalaisen pidätysmääräyksen.


Espanja perui Katalonian ex-alue­johtajan eurooppalaisen pidätysmääräyksen iltasanomat 12:33 05.12

Korkein oikeus: Espanja on perunut Katalonian ex-aluejohtajaa Carles Puigdemontia ja neljää hänen ex-ministeriään koskevan eurooppalaisen pidätysmääräyksen.


Belgia pohtii Katalonian Puigdemontin luovuttamista iltasanomat 12:50 04.12

Espanjan korkein oikeus vapautti osan vangituista katalaaneista.


Puigdemontin luovuttamisen oikeus­käsittely alkaa Belgiassa iltasanomat 11:39 04.12

Brysselissä tuomari kuulee tänään Katalonian syrjäytettyä aluejohtajaa Carles Puigdemontia.


Katalonian syrjäytetty aluejohtaja pysyy Brysselissä – on samaan aikaan ehdolla aluevaaleissa iltasanomat 14:13 03.12

Katalonian syrjäytetty aluejohtaja aikoo pysyä Brysselissä Katalonian aluevaalien yli.


Katalonian Puigdemont pysyy Brysselissä vaalien yli iltasanomat 01:28 03.12

Syrjäytetty aluejohtaja on ehdolla tämän kuun vaaleissa.


Uutta tietoa Leo Messin Kuusamon-matkasta - Joulupukin kohtaaminen oli Thiago-pojan mieleen iltalehti 18:09 29.11

Leo Messi kävi pikavierailulla Suomessa. Uutinen siitä nousi puheenaiheeksi Suomen lisäksi myös Kataloniassa, jossa kapteenin pikaloma yhdistettiin palkinnoksi hänen juuri allekirjoittamasta jatkosopimuksesta. Messi yhdessä puolisonsa Antonela Roccuzzon ja Thiago- sekä Mateo-poikien kanssa oli Kuusamossa, jossa he ainakin barcelonalaisen Sport-lehden mukaan kävivät poroajelulla. Matkan kohokohta oli Thiagon ja Joulupukin kohtaaminen, joka jäi ainakin juuri viisi vuotta täyttäneen esikoispojan mieleen.


Barça jarrutti jatkoon - PSG:ltä seitsemän maalin myrskyvaroitus iltalehti 23:53 22.11

Barcelona tylstytti Juventuksen 0-0-tasapeliin. Pistejako tarkoitti, että katalonialaisjätti varmisti D-lohkon ykköstilan. Kaikkein tyytyväisin nollanollaan oli varmasti Barcelonan päävalmentaja Ernesto Valverde, joka halusi selvittää jatkopaikan minimaalisella rasituksella sekä lepuuttaa Leo Messiä. Vierasjoukkue pelasi kuitenkin niin laiskasti avausjakson, että Messi oli pakko päästää kentälle vajaan tunnin kohdalle. Jo Kirpun lämmittely sivurajalla sai joukkuetoverit terästämään otteitaan. Pahasti varjoon jäänyt Gerard Deulofeu teki Messille lopulta tilaa 56. minuutilla, ja Torinon Allianz Arena osoitti argentiinaistähdelle suosiotaan seisaaltaan.


Katalonian entinen aluejohtaja saapui oikeuden eteen Belgiassa iltasanomat 15:42 17.11

Katalonian entinen aluejohtaja Carles Puigdemont on saapunut oikeuden kuulemiseen Brysselissä, kertoo lähde uutistoimisto AFP:lle.


Jukka Tennilän kolumni: Valtio ei hajota itseään iltasanomat 08:08 13.11

Katalonia ei voi saada Espanjalta enempää kuin itsehallinnon, kirjoittaa Jukka Tennilä.


Uutiset