Kimi Räikkösen auton mieletön savuttaminen kummastuttaa: ”Se on epätavallista” iltalehti 12:23 13.03

Ferrarin uudessa F1-autossa SF71-H:ssa on erikoinen piirre. Talvitesteissä Montmelóssa monien paikalla olijoiden huomion kiinnitti Ferrari-autoista tullut savu. Joka kerralla, kun Scuderian tuore ajokki jätti varikkopilttuunsa Katalonian moottoriradalla, se jätti jälkeensä savuttavaa öljyä. Sky Sportsin asiantuntijan Ted Kravitzin mukaan Ferrarin uusi voimayksikkö sylkee ulos ylijäämäöljyä auton takana sijaitsevasta aukosta. Vielä viime kaudella tämä öljy ohjattiin polttomoottoriin antamaan autoon lisäpotkua, mutta tänä vuonna säännöt kieltävät öljyn ylenmääräisen polttamisen.


Räikkönen sementoi Ferrarin ykkösaseman - rataennätys jäi vain sadasosien päähän iltalehti 19:01 09.03

F1-testien päätöspäivä sujui Kimi Räikkösen komennossa. Ferrarin suomalaisveteraani tempaisi aamulla koko kaksiviikkoisen testisession parhaan kierroksen superpehmeillä renkailla ja lounaan jälkeen hän taikoi uusilla hyperpehmeillä aivan Sebastian Vettelin rataennätyksen tuntumaan. Räikkösen paras veto 1.17,221 oli tietenkin päivän paras ja vain neljän sadasosan päässä Katalonian moottoriradan epävirallisesta ykkösajasta.


F1-varikolta kova arvio Bottaksesta: jo nyt parempi kuin Nico Rosberg - ”Valtteri voi lyödä Hamiltonin isolla erolla” iltalehti 09:03 09.03

Luis Vasconcelosin mielestä Valtteri Bottas on jo parempi kuin Nico Rosberg. Valtteri Bottas on jäänyt Lewis Hamiltonin varjoon puhtaasti suorituskyvyllä mitattuna. Iltalehti lähti kysymään Katalonian moottoriradan pressihuoneesta, joko Bottas nyt toisella Mersu-kaudellaan pystyy haastamaan tallikaverinsa. - Viime vuonna Valtteri oli häikäisevän nopea joillain radoilla. Taso ei kuitenkaan pysynyt jokaisessa kisassa, joten he eivät taistelleet tasaisesti MM-pisteissä, La Gazzetta dello Sportin Luis Perna muistuttaa.


Vettelin rataennätys jäi ilman vertailua - Red Bull ja Mercedes piilottelivat korttejaan iltalehti 19:09 08.03

Sebastian Vettel siirsi Katalonian moottoriradan ennätyksen uudelle sekuntiluvulle. Torstai oli selvästi tehokkain F1-talvitestipäivä. Sebastian Vettel kiersi Katalonian moottoriradan ennen lounastaukoa aikaan 1.17,182, joka on vajaan 0,9 sekuntia parempi kuin Daniel Ricciardon keskiviikkona tekemä ennätys. Vauhti on nyt kova, koska Ricciardoa aiempi ennätys oli kuitenkin kestänyt vuodesta 2008 (Felipe Massa) lähtien. Saksalainen tempaisi useita 1.17-alkuisia kierroksia, mutta huomattavaa oli, että Ferrari oli lähettänyt hänet matkaan hyperpehmeillä renkailla. On vaikea keksiä muuta motiivia kuin muiden pelottelu, koska F1-tallit eivät tarvitse dataa hyperpehmeiden käyttäytymisestä Kataloniassa. Pirelli tuo ne nimittäin ensimmäisen kerran tarjolle vasta sitä seuraavaan osakilpailuun Monacoon.


Vettel paukautti uuden rataennätyksen - Ferrari pisti muille jauhot suuhun iltalehti 15:49 08.03

Mersu-pomo Niki Lauda oli jo epäillyt Red Bullin nousseen Hopeanuolten ykköshaastajaksi. Lauda oli jutellut keskiviikkona Sky Sportsin Ted Kravitzin kanssa. Itävaltalaismestari kertoi Mercedeksen huipputietokoneen laskennallisista kierrosajoista. Lauda sanoi, että tallin analyytikkojen mukaan Red Bull olisi haastamassa Hopeanuolta, mutta Ferrari olisi jäänyt kärjen vauhdista. Torstaina Lauda ja koko Mercedes-talli joutuivat kuitenkin tarkistamaan arviotaan. Sebastian Vettel nimittäin hinasi Katalonian moottoriradan epävirallista kierrosennätystä täysin uudelle sekuntiluvulle. Lounastaukoon mennessä saksalainen oli kaunistellut sen lukemiin 1.17,182, joka on lähes täyden sekunnin parempi kuin Daniel Ricciardon päivää aiemmin tekemä ennätys.


Vettel ahmi kierroksia - ei riittänyt silti kahta Mersu-kuskia vastaan iltalehti 19:16 06.03

Tiistai oli oikeastaan ensimmäinen F1-talvitestipäivä, joka saatiin viedä läpi hyvissä olosuhteissa. Koko ensimmäinen testiviikko meni enemmän tai vähemmän piloille talvisen sään takia. Tiistaina Katalonian taivaalla paistoi jälleen odotusarvon mukaisesti aurinko ja ilman lämpötilankin nousi lähelle 20 astetta. Käytännössä se tarkoitti, että tallien piti nyt testata myös menetettyjen ratapäivien edestä. Tehokkaimmin siinä onnistuivat Ferrari ja Mercedes. Maranellolaisten ajovastuu oli nakitettu yksin Sebastian Vettelin harteille, ja saksalainen teki työtä käskettyä: mies kiersi Katalonian moottoriradan peräti 171 kertaa.


Ferrarin vuoro säväyttää - Vettel suisti Bottaksen kärkipaikalta iltalehti 14:11 06.03

Ferrarin Sebastian Vettel nappasi Valtteri Bottakselta kärkipaikan F1-talvitestien viidentenä päivänä. Kuskit siirtyivät Katalonian moottoriradalla lounaalle saksalaisen johdolla. Vettelin paras aika 1.20,396 syntyi medium-renkailla ja kesken pitkän vedon. Ferrari-kuski oli ehtinyt kiertää radan jo yhdeksän kertaa ennen kuin uusi pohjanoteeraus syntyi. Bottas ehti aamupäivän aikana kiertämään radan 85 kertaa, mutta hänen parhaansa jäi tasan 0,2 sekuntia Vettelistä, vaikka se ajettiin pehmeämmällä rengasseoksella. Joka tapauksessa nastolalainenkin saa olla tyytyväinen työpäiväänsä. Hän siirtyy lounaan jälkeen katsomoon seuraamaan Lewis Hamiltonin ajoa.


Bottas takoi vakuuttavan aloituksen testiviikolle MTV 14:06 06.03

Valtteri Bottas, Sebastian Vettel ja Max Verstappen olivat Katalonian radalla näkyvimmät hahmot tiistain aamupäivänä. Kun sääolosuhteet olivat viimein otolliset, autot kiersivät rataa ahkerasti.


Vain sadasosat erottavat - Mersu ja Ferrari käytännössä tasatahdissa F1-testeissä iltalehti 11:37 06.03

Toinen F1-testiviikko on käynnistynyt keväisissä olosuhteissa Katalonian moottoriradalla. Ensimmäiset neljä päivää menivät pitkälti sormia pyöritellessä, kun tallit päivittelivät kilpaa Kataloniaa vaivannutta takatalvea. Kun jo valmiiksi F1-testikausi on supistettu vain kahteen viikkoon, pakkautuu tälle tiistaina käynnistyneelle jaksolle valtava työmäärä. Valtteri Bottas aloitti heti aamun pitkillä vedoilla. Nastolalainen saa ajaa vain lounastaukoon asti, jonka jälkeen auto annetaan Lewis Hamiltonin haltuun. Jo ensimmäisen tunnin aikana Bottas takoi peräti 24 kierrosta ja kellotti samalla kärkiajan 1.20,756.


F1-kaudelle uusi alku - nyt urakoidaan! MTV 09:48 06.03

F1-testikausi saa kuin uuden alun tänään Katalonian radalla Montmelossa.


Katalonian aluejohtaja Carles Puigdemont väistyy - tilalle yritetään saada vankilassa istuvaa aktivistia iltalehti 09:54 02.03

Jos uutta johtajaa ei löydy, Kataloniassa voidaan joutua järjestämään uudet vaalit. Katalaanit osoittavat mieltään Espanjan kuninkaan vierailun takia helmikuussa 2018. Katalonian aluehallinnon johtaja Carles Puigdemont ei pyri enää uudelleen hallinnon johtoon. Puigdemont on tällä hetkellä Belgiassa maanpaossa. Jos hän palaa Espanjaan, hänet pidätetään. Espanjan hallitus on sanonut, että Puigdemont ei voi pyrkiä Katalonian aluehallinnon johtoon, mikäli hän ei ole fyysisesti Espanjassa. Tällä vaatimuksella hallitus sai Puigdemontin luopumaan virastaan.


Puigdemont luovuttaa, ei enää pyri Katalonian johtajaksi iltasanomat 08:32 02.03

Katalonian syrjäytetty johtaja sanoi yrittävänsä murtaa kriisin myötä syntynyttä poliittista umpikujaa.


Bottas loisti tyytyväisenä testiviikon jälkeen - ”Saimme kaiken irti” iltalehti 22:23 01.03

Mercedes näytti muskeleitaan myös F1-testiviikon viimeisenä päivänä. Valtteri Bottas poistui Katalonian moottoriradalta leveä hymy kasvoillaan. - Aloitimme päivän märän kelin renkailla, ja saimme varsin hyödyllisen määrän kierroksia sekä niillä että välikelin renkailla. Tein noin 30 kierroksen pitkän vedon, ja tunsin, miten rata parani koko sen ajan. Saimme hyvää tietoa renkaiden toiminnasta ja kestävyydestä näissä lämpötiloissa, Bottas aloitti Mersun tiedotteessa.


Belgiaan paennut Carles Puigdemont ei jatka Katalonian aluehallinnon presidenttinä MTV 21:26 01.03

Belgiaan paennut Carles Puigdemont ilmoittaa vetäytyvänsä mahdollisuudesta jatkaa Katalonian aluehallinnon presidenttinä. Asiasta kertoo muun muassa sanomalehti La Vanguardia.


Valtteri Bottas on nyt ”lainsuojaton” - näin hän puhuu paineistaan iltalehti 14:38 01.03

Valtteri Bottas kilpaili Mersun mediahuomiosta tallin oman lumiukon kanssa. Tällaista ei F1-testeissä ole aiemmin nähty. Paksu lumikerros valkaisee Katalonian moottoriradan samalla kun aikataulun mukaan vihreän valon pitäisi lähettää autot testikierroksille. Moottoreita ei käynnistetä. Pelastushelikopteri ei pääse lumisateessa ilmaan, joten F1-sääntöjen mukaan kuskit eivät saa ajaa.


Bottas tykitti torstaiaamun pohjat - Vettel jäi yli kahden sekunnin päähän iltalehti 13:22 01.03

Katalonian moottoriradalla on päästy jatkamaan F1-testejä. Keskiviikko oli käytännössä silkkaa ajanhukkaa, kun Kataloniaa riivannut takatalvi toi harvinaisen lumipeitteen moottoriradan päälle. Torstaina lämpötila oli noussut selvästi, vaikkei 11 astetta voi vielä kutsua trooppiseksi helteeksi. Joka tapauksessa rata on ollut auki aamuyhdeksästä lähtien ja sen on tarkoitus pysyä käytössä ilman taukoja iltakuuteen asti. Aamupäivän nopein oli jälleen Valtteri Bottas, joka kiidätti varsin märällä radalla W09:n aikaan 1.33,774.


Lumen kanssa tuskaileva F1 vitsailee Räikkösen kustannuksella - Kimiltä napakka selfiekommentti Espanjan talvimaisemista iltalehti 12:47 28.02

Kolmas F1-talvitestipäivä valkeni varsin lumisena. Katso videolta tämän ja huomisen päivän Suomen ja Euroopan sää. Tasaisesti taivaalta tippuvat lumihiutaleet tekevät tietenkin F1-autoilusta mahdotonta, mutta varsinainen momentti treenien perumiseksi löytyy ilmailuliikenteen puolelta. Pelastushelikopteri ei voi lentää näissä olosuhteissa, joten ainakin toistaiseksi Katalonian moottoriradalla liehuu punainen lippu sen merkiksi, ettei radalle saa mennä.


Valtteri Bottas vakuuttui uudesta autostaan – onko lumisateesta vain etua Mercedekselle? MTV 11:16 28.02

Lähes sata kierrosta tiistain F1-testeissä Barcelonassa ajanut Valtteri Bottas myhäilee kysymykselle, onko Katalonian huonosta säästä hyötyä Mercedekselle, kun haastajien testikilometrit jäävät vähiin.


Uutiset