Muistatko Metsoloiden Riitta Vanhasen? Häntä esittänyt Miisa Lindén myös käsikirjoitti sarjaa iltalehti 12:55 13.02

Miisa Lindén ei saanut sarjasta yhtä vahvaa leimaa kuin Metsolan Erkki tai Kaukovaaran Kari. Silti ”naapurin nainen” tunnistetaan. Käsi ylös, kuka ei ole vielä katsonut joulun tienoilla Yle Areenaan saatua Metsolat-sarjaa? 1990-luvun alussa kuvattu ja vuosina 1993-95 ensi kerran esitetty sarja on villinnyt suomalaiset vauvasta vaariin. Urjan rinteiden kehitystä, Metsoloiden ja Kaukovaaran kärhämöintiä ja nostalgisia ysärituulipukuja tapitetaan tietokoneen ruudulta nyt yhtä intensiivisesti kuin aikoinaan keskiviikkoiltaisin televisiosta.


Metsolat-sarjan näyttelijä Juha Hyppönen: ”Kari Kaukovaara pilasi urani” iltalehti 07:16 29.01

Juha Hyppönen muistetaan edelleen Metsoloiden Kari Kaukovaarana, vaikka mies on tehnyt monipuolisen uran näyttelijänä. Hän on myös tuttu mainosääni. Metsolat-televisiosarjaa esitettiin ensi kerran 1993-95, uusintana se on nähty 2000-luvun taitteessa ja vielä vuonna 2008. Joulun tienoilla koko sarja 41 jaksoineen paukahti katsottavaksi Yle Areenaan, josta monet katsojat ovat sen jo löytäneet. Sarjaa seurannut saattaa miettiä, mistä ihmeestä Kari Kaukovaarana nähtävä Juha Hyppönen on tuttu. Sitten se jysähtää mieleen: 1980-luvun vehnäjauhomainoksista!


Metsoloiden tekijä Carl Mesterton paljastaa: Tämän takia otin Helenan hengiltä iltalehti 12:49 13.01

Legendaarinen Metsolat-sarja on nyt kokonaisuudessaan katsottavissa Yle Areenassa. Se vetoaa nostalgiallaan ja elävällä ajankuvallaan katsojiin edelleen. Ennen Metsoloita käsikirjoittaja ja ohjaaja Carl Mesterton oli tehnyt töitä ruotsinkielisen teatterin ja television puolella. Hän ei juurikaan tuntenut suomalaisia näyttelijöitä, mutta ohjaaja pyrkikin löytämään sarjaan nimenomaan tuntemattomampia tekijöitä. - Antin ja Annikin roolitus oli heti selvä, samoin Kaukovaaran. Muihin rooleihin etsin näyttelijöitä koekuvauksilla. Esimerkiksi Jaanaa näyttelevä Jaana Raski on synnynnäinen komedienne. Lisäksi halusin mukaan suomenruotsalaisia, Carl kertoo.


Uutiset