Pääkaupunkiseudun päättäjät kapinoivat sote-uudistusta vastaan - samaan aikaan virkamiehet iloitsevat Uudenmaan saamista miljoonista ja järjestävät sote-juhlat iltalehti 08:07 17.05

Uudellemaalle myönnetään 50 miljoonaa euroa valinnanvapausmallin testaamiseen. Pilottihakemuksia laatineille työntekijöille järjestetään kiitostilaisuus. Pääkaupunkiseudun kaupunginvaltuustot linjasivat myöhään tiistai-iltana julkistetussa lausunnossaan, että pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallituksen ajama sote- ja maakuntauudistus on kaadettava. Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginvaltuustojen mukaan uudistuksella on paljon vahingollisia vaikutuksia kasvavien kaupunkien taloudelle, palveluille ja investointikyvylle, eikä se ota huomioon pääkaupunkiseudun erityispiirteitä.


Pääkaupunkiseudun päättäjät sotekapinassa - Samaan aikaan virkamiehet iloitsevat Uudenmaan saamista miljoonista ja järjestävät sote-juhlat iltalehti 08:07 17.05

Uudellemaalle myönnetään 50 miljoonaa euroa valinnanvapausmallin testaamiseen. Pilottihakemuksia laatineille työntekijöille järjestetään kiitostilaisuus. Pääkaupunkiseudun kaupunginvaltuustot linjasivat myöhään tiistai-iltana julkistetussa lausunnossaan, että pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallituksen ajama sote- ja maakuntauudistus on kaadettava. Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginvaltuustojen mukaan uudistuksella on paljon vahingollisia vaikutuksia kasvavien kaupunkien taloudelle, palveluille ja investointikyvylle, eikä se ota huomioon pääkaupunkiseudun erityispiirteitä.


Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen kaataisivat sote-uudistuksen - Sote-ministeri Saarikko: ”Rohkenen sanoa, että me nähdään toisin” iltalehti 18:13 16.05

Annika Saarikon mukaan pääkaupunkiseudulle on annettu jo kädenojennus kasvupalvelujen muodossa. Saarikko mainostaa myös Uudellemaalle ohjattavaa 50 miljoonan pilottirahoitusta. Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginvaltuustot julkistivat tiistaina harvinaisen yhteislausunnon, jonka mukaan sote- ja maakuntauudistuksella on "paljon vahingollisia vaikutuksia kasvavien kaupunkien taloudelle, palveluille ja investointikyvylle, eikä se ota huomioon pääkaupunkiseudun erityispiirteitä". Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginvaltuustot linjasivat, ettei eduskunnan käsiteltävänä oleva sote- ja maakuntauudistus toteuta riittävästi asetettuja tavoitteita, eikä sitä tule esitetyssä muodossa hyväksyä.


Pääkaupunkiseudun sote-kapinan taustalla huoli kasvukaupunkien tilanteesta iltalehti 01:04 16.05

Pääkaupunkiseudun kaupunginvaltuustojen yhteisessä keskustelutilaisuudessa Vantaalla kuultiin kannanottoja sekä sote- ja maakuntauudistuksen puolesta että vastaan. Kokoukseen osallistui 262 valtuutettua ja siinä kuultiin kunkin kaupungin avauspuheiden lisäksi yli 50 puheenvuoroa. Lopulta Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginvaltuustot hyväksyivät Vantaalla järjestetyssä yhteiskokouksessa yhteisen lausunnon, jossa ne tuomitsivat uudistuksen. Lausuntoa kannatti 79 ja vastusti 3. Yksi äänesti tyhjää ja 2 oli poissa. Noin joka viides suomalainen asuu pääkaupunkiseudulla. Yhteislausunnon mukaan sote- ja maakuntauudistus on vahingollinen kasvavien kaupunkien taloudelle, palveluille ja investointikyvylle. Se ei ota huomioon pääkaupunkiseudun erityispiirteitä, kerrotaan lausunnossa.


Pääkaupunkiseudun kunnat vastustavat yhdessä sotea – "Tämä on viesti, jota hallituksen on pakko kuunnella" MTV 22:47 15.05

Pääkaupunkiseudun kaupungit vastustavat yhteistuumin sote- ja maakuntauudistusta. Neljän kaupungin kaupunkien valtuustot olivat tänä iltana koolla Vantaalla pohtimassa kaupunkien yhteistä kantaa uudistukseen. Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten mukaan uudistus on huono kasvavien kaupunkien palveluiden kannalta.


Pääkaupunkiseudun kaupungit käyvät sote-kapinaan yhteisrintamassa: ”Paljon vahingollisia vaikutuksia” iltalehti 21:59 15.05

Aiemmin vastahankaan pistänyt Espoo yhtyi muiden pääkaupunkiseudun kaupunkien esittämään kritiikkiin. Pääkaupunkiseudun kaupungit julkaisivat tiistai-iltana yhteisen lausuntonsa maakunta- ja sote-uudistuksesta. Seuraavan lausunnon ovat hyväksyneet Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginvaltuustot: - Maakunta- ja sote-uudistuksella on paljon vahingollisia vaikutuksia kasvavien kaupunkien taloudelle, palveluille ja investointikyvylle, eikä se ota huomioon pääkaupunkiseudun erityispiirteitä. Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginvaltuustot toteavat yhteisenä lausuntonaan, että eduskunnan käsiteltävänä oleva maakunta- ja sote-uudistus ei riittävästi toteuta sille asetettuja tavoitteita, eikä ehdotuskokonaisuutta tule esitetyssä muodossa hyväksyä.


Seuraa livenä: Pääkaupunkiseudun kunnat sorvaavat sote-kritiikkiään iltalehti 18:20 15.05

Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginvaltuustot pitävät kello 18.30 alkaen yhteisen keskustelutilaisuuden sote- ja maakuntauudistuksesta. Kello 18.30 alkavassa tilaisuudessa käsitellään pääkaupunkiseudun valtuustojen yhteistä lausuntoa maakunta- ja sote-uudistuksesta. Sorvatussa lausunnossa on ollut voimakasta kritiikkiä sote-uudistusta kohtaan. Sen mukaan uudistus ei ota huomioon pääkaupunkiseudun erityispiirteitä. - Pääosin maaseutu- ja haja-asutusalueiden tarpeisiin pohjautuva ratkaisu ei vastaa pääkaupunkiseudun erityispiirteisiin tai kasvaville kaupungeille tyypillisiin haasteisiin. Alueiden erojen huomioiminen olisi kaikkien etu, lausunnossa kirjoitetaan.


Yllätys vaatehuoneessa: pörröhäntä kiipelissä - Palokunta pelasti ”pienen oravan” kunnassa, jonka vaakunaeläin on orava iltalehti 20:40 12.05

Pelastustehtävä tapahtui siis tietysti Suomen rikkaimpana kuntanakin tunnetussa Kauniaisissa. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos tiedottee onnellisesti päättyneestä eläimen pelastustehtävästä, joka tapahtui vehreällä omakotitaloalueella Kauniaisten Yhtiöntiellä lauantaina iltakahdeksan aikaan. Pelastuslaitoksen mukaan "pieni orava" oli päätynyt vaatehuoneeseen "haasteelliseen paikkaan." Pelastustehtävä oli menestys:


Nyt tuli tyrmäys koko pääkaupunkiseudulta: Sotea ei tule hyväksyä uusisuomi 16:28 03.05

Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunkien kannan mukaan eduskunnan käsiteltävänä oleva maakunta- ja sote-uudistus ei toteuta riittävästi sille asetettuja tavoitteita. Kaupunkien lausunnon mukaan ehdotuskokonaisuutta ei tule hyväksyä esitetyssä muodossa.


Häiriö rautatieliikenteessä välillä Kauniainen-Espoo korjattu MTV 19:41 30.04

Sähköratavaurio aiheutti myöhästymisiä ja peruutuksia lähijunaliikenteeseen Kauniaisten ja Espoon välillä vappuaattona. Vika havaittiin iltapäivällä noin kello 15.


Tutkimus: Kauniaisissa tyytyväisimmät asukkaat - Kuopio nousi suurten kaupunkien kärkeen iltalehti 08:30 26.03

Kauniaisissa on manner-Suomen alhaisin kuntavero ja siellä asuu runsaasti hyvätuloisia ihmisiä. Kauniaisissa asuvat Suomen tyytvväisimmät asukkaat, ilmenee EPSI Ratingin vuosittaisesta tutkimuksesta suomalaisten tyytyväisyydestä asuinkuntiinsa. Kauniaisissa on manner-Suomen alhaisin kuntavero. Siellä asuu runsaasti hyvätuloisia ihmisiä. Kauniaisten kaupunginjohtaja Christoffer Masar perustelee menestystä yhteisöllisyydellä.


Escobarin Pablo perustavansa ”komentokeskuksia” presidentin legendaaristen sanojen puheesta kuin

Uutiset