Professori: Saimaannorppakin on hallitusohjelmassa tärkeämpi kuin suuret kaupungit – "Tilanne on huono" MTV 06:59 22.03

Suomen hallitusohjelma ohittaa kaupunkien erityiskysymykset täysin, väittää professori Mari Vaattovaara. Professorin mukaan kaupungeilla menisi paljon paremmin, jos niitä ei olisi valtiovallan taholta jätetty hoitamaan ongelmiaan yksin.


Tamperelaisyrittäjän liikuntafirman toiminta uhkaa päättyä – kovaa kritiikkiä virkamiehille: ”Tekisi mieli sanoa, että pitäkää tunkkinne” iltasanomat 06:43 22.03

Tamperelaisen liikuntayrityksen toiminta uhkaa päättyä nouseviin tilavuokriin. Yrittäjä Ilkka Virjo ei ole tyytyväinen tapaan, jolla Tampereen kaupunki on hoitanut asian.


KRP:n rikostarkastaja Aarnio-sotkujen jälkeisestä ajasta: "Nyt yhteistyö toimii" MTV 18:04 21.03

Keskusrikospoliisin, paikallispoliisin ja Tullin välinen yhteistyö pääkaupunkiseudun huumerikostutkinnassa toimii tänä päivänä eri malliin kuin Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion valtakaudella. Näin vakuuttaa KRP:n rikostarkastaja Ari Lahtela illan Rikospaikan haastattelussa.


Keskustapuolueesta syytettiin Vapaavuorta: "Johtavana riidankylväjänä Helsingin puuhakas pormestari" MTV 17:17 21.03

Eduskunnassa keskustapuolueesta syytettiin Helsingin kokoomuslaista pormestaria Jan Vapaavuorta riidan lietsomisesta maaseudun ja kaupunkien välille. Eduskuntakeskustelun kanssa samaan aikaan oli käynnissä Vapaavuoren koolle kutsuma Helsinki Symposium -niminen keskustelutilaisuus kaupunkipolitiikasta. 


”Murskaava vastaus hallitukselle” – Kaupunkikapinallinen Jan Vapaavuori kokosi 28 tutkijan arviot uusisuomi 16:28 21.03

Suomessa tarvitaan kaupunkien erityispiirteet huomioon ottavaa kaupunkipolitiikkaa, katsotaan Helsingin kaupungin julkaisemassa pamfletissa, johon on ottanut osaa yhteensä 28 kaupunkitutkijaa.


Ulkoministeriö: Pohjois-Korean diplomaatin Suomen-vierailussa oli kyse ”akateemisesta vierailusta” iltalehti 12:49 21.03

Vierailu päättyi tänään keskiviikkona Vantaan Köningstedtin kartanossa. Ulkoministeriö kertoo, että Pohjois-korean kanssa käydyt epäviralliset keskustelut ovat nyt päättyneet. Keskustelut käytiin pääkaupunkiseudulla. Ulkoministeriön tiedotteessa kerrotaan, että tapaaminen liittyi akateemisten vierailuiden sarjaan, joita on käyty vuosien ajan. Niiden tarkoituksena on ulkoministeriön mukaan rakentaa luottamusta ja vähentää jännitteitä Korean niemimaalla. Ulkoministeriön mukaan tapaamisessa keskusteltiin hyvässä hengessä.


San Francisco kieltää turkisten myynnin kaupungin alueella - päätös astuu voimaan vuoden alussa iltalehti 08:38 21.03

San Franciscosta tuli kolmas turkisten myynnin kieltänyt Kalifornian Berkeleyn ja West Hollywoodin lisäksi. San Franciscon kaupunki päätti tiistaina kieltää turkisten myynnin kaupungin alueella, kertoo Los Angeles Times. Kaupungin päättävä elin teki päätöksen turkisten kieltämisestä yksimielisesti.


Viisi kaupunkia sai luvan kielikokeiluun – ruotsi voidaan korvata muulla kielellä MTV 11:59 19.03

Vain viisi kaupunkia lähti loppujen lopuksi mukaan kielikokeiluun, jossa peruskouluissa voidaan opiskella toisen kotimaisen kielen tilalla jotakin vierasta kieltä.


Alma Media myy Lapin Kansan Kalevalle – kaupassa mukana myös kaupunkilehtiä ja jakelutoimintaa MTV 10:10 19.03

Mediakonserni Alma Media myy Lapin lehti- ja jakeluliiketoimintansa Kalevalle. Kauppa astuu voimaa huhtikuun 2018 alusta.


Uutiset