Muusikkopariskunta Johanna Kurkela ja Tuomas Holopainen julkaisevat ensimmäisen yhteisen levynsä: ”Musiikki tuntui lähes virtaavan meistä ulos” iltasanomat 16:57 17.02

Tuomas Holopaisen ja Johanna Kurkelan Auri-yhtye julkaisee debyyttilevynsä maaliskuussa. Miten taiteilijapariskunnan yhteistyö sujui?


Somessa leviää tarina mummon ikävästä 1 900 euron sohvakaupasta - myyjä: ”Tyypillistä, että lapset yrittävät perua kaupat” iltalehti 07:21 17.02

Leppävirtalainen eläkeläismummo kokee tulleensa huijatuksi pahanpäiväisesti sohvakaupoilla kuluvalla viikolla. Muutaman sadan euron sohvaa miehensä kanssa hakemaan lähtenyt iäkäs nainen syyttää kiertävää huonekalukauppiasta pakkomyynnistä. - Olin jo lähdössä myyntitilanteesta pois, kun myyjä otti kädestä ja veti väkisin takaisin kaupoille. Näin mainoksen paikallislehdessä ja lähdin ostamaan muutaman sadan euron sohvaa, mummo kommentoi Iltalehdelle.


Tommi Korpela työnsä varjopuolista: ”Joudut olemaan paljon pois kotoa” iltalehti 16:15 16.02

Näyttelijä Tommi Korpela, 49, nähdään keskeisessä roolissa keväällä TV2:lla alkavassa Karppi-rikossarjassa. Näyttelijä Tommi Korpela tähdittää maaliskuun puolivälissä TV2-kanavalla alkavaa Karppi-rikossarjaa. Hän näyttelee ohjelmassa suuren yrityksen visionääriä. Rooliin valmistautuminen sujui näyttelijän mukaan tutulla rutiinilla. - Otin selvää niin paljon kuin pystyin tuulivoimahankkeesta, jota yritys haluaa viedä eteenpäin TV-sarjassa. Keskustelin ohjaaja Rike Jokelan kanssa tästä roolihahmosta. Esittämäni hahmo on karismaattinen, boheemi ja innostava yritysjohtaja. Olen esittänyt samankaltaisia henkilöitä teatterin puolella - toivottavasti esittämäni roolit eivät ole liian samankaltaisia, hän naurahtaa Iltalehdelle.


Puhemiesten Lindén-spesiaali: Työpaikka Helsingissä on Suvi Lindénille liian kaukana, mutta Ugandaan ehtii aina iltalehti 14:57 16.02

Puhemiehet omistavat tämän viikon jakson kokoomuksen entiselle kansanedustajalle, ministerille ja erityiselle lähettiläälle Suvi Lindénille, joka lienee Suomen kiireisin eläkeläinen. Kuluvan viikon henkinen ja fyysinen pääuutinen on ollut entisen golf- ja viestintäministerin ja nykyisen YK:n valelähettilään ja koko kansan sopeutumiseläkeläisen Suvi Lindénin (kok) hyväntekeväisyysmatka umpikorruptoituneeseen Ugandaan samalla lennolla Patrian aseiden (esitteiden) kanssa. Matka päättyi Lindénin matkakumppanina olleen liikemiehen kuolemaan, jota tutkitaan nyt murhana. Lindén korostaa olleensa Ugandassa jollain muulla kuin Suomen valtion omistaman Patrian asialla. Merkitään pöytäkirjaan.


Mä oon ihan naamat, yläfemma! Abimatkalla biletettiin täysillä – MTV seurasi menoa 900 abin hotellissa MTV 09:02 16.02

Kello 04.33: Opi opi opi, hyvää yötä, kuuluttaa dj, ja niin ovat illan viralliset bileet ohi 900 abimatkalaiselle Tallinnan hotelli Meritonissa. Viimeinen biisi oli Anssi Kelan 1972. 


Yle: Länsimetro avattiin - kuljettajat uupuivat: ”Ajat seitsemän miljoonan euron junaa kahden tuhannen euron palkalla” iltalehti 07:48 16.02

Kuljettajat kokevat, että työn vaatimukset ovat kasvaneet kohtuuttomasti länsimetron liikenteen alkamisen jälkeen. Helsingin kaupungin liikelaitoksen eli HKL:n metronkuljettajien mukaan työn vaatimukset ovat kasvaneet kohtuuttomasti länsimetron liikenteen alkamisen jälkeen, selviää HKL:n henkilöstökyselystä, josta kertoo Täysiä junia ajetaan tällä hetkellä sekuntiaikataululla. Kuljettajien tulee seurata ohjaamossa ajamisen ohella neljää eri kellonaikaa. Pienetkin myöhästymiset johtavat seuraamuksiin. Niinpä osa kuljettajista on väsynyt ja jäänyt sairauslomalle. Moni on jopa jättänyt työpaikkansa länsimetron avaamisen jälkeen. HKL yrittää paikata työvoimapulaa teettämällä jatkuvasti ylitöitä.


Teiden talvikunto järkyttää rekkayrittäjää - ”Mietin joka päivä, syyllistynkö työnantajana työsuojelurikkomukseen” iltalehti 06:30 16.02

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL viettää hiljaisen hetken kuluvana talvena liikenteessä menehtyneiden muistolle perjantaina. Kuluva talvi on ollut hankala. Järjestön puheenjohtaja, mynämäkeläinen yrittäjä Teppo Mikkola on järkyttynyt teiden talvikunnossapidon tasosta. Hän ihmettelee, uskaltaako työntekijöitä enää lähettää tien päälle. - Tilanne on ollut aika toivoton. Kunnossapito ja suolaus ovat olleet auttamattomasti myöhässä. Kelikeskuksista on vastattu, että taitaa olla turha odottaa apua, Mikkola kertoo kokemuksistaan.


Näkökulma: Jokela, Kauhajoki ja Florida - viisastuuko USA koskaan kouluampumisista iltalehti 21:26 15.02

Yhdysvaltain Floridan verilöylyllä on kylmäävän paljon yhtäläisyyksiä Suomen kouluammuskelujen kanssa. Ehkä merkittävin on se, että yhdenkään oirehtimiseen ei reagoitu, vaikka kaikki vaaran merkit olivat ilmassa. Sen sijaan vain toinen maista on pystynyt ottamaan tapauksista opikseen, kirjoittaa toimittaja Antti Halonen. Taas. Yhdysvallat suree taas kouluammuskelun uhreja. 19-vuotiaan Nikolas Cruzin epäillään tappaneen entisessä koulussaan ainakin 17 ihmistä kylmäverisellä ja suunnitellulla hyökkäyksellä. Suruun tuo oman lisänsä se, että Cruz teki hirmutyönsä juuri ystävänpäivänä. Se tuskin oli sattumaa. Vaikka murhenäytelmä on tapahtunut valtameren toisella puolella, suomalaiset osaavat edelleen jollain tapaa samaistua amerikkalaisten suruun Jokelan (2007) ja Kauhajoen (2008) tapahtumien jälkeen.


Pirkko, Liisa, Toivo, Jaakko... Katso, mikä on sinun eläkeläisnimesi iltasanomat 17:21 15.02

Eläkeläisiä on Suomessa valtava määrä, noin 1,5 miljoonaa. Nyt voit katsoa, mikä on sinun eläkeläisnimesi!


TVOF: Olli Lindholm on vauhdissa - kuittailee Lenni-Kallellekin iltalehti 07:40 15.02

Olli Lindholmilla lentää läppä koko illan The Voice of Finlandin jakson ajan. Tähtivalmentaja Olli Lindholm on vauhdissa koko illan jakson ajan. Hän aloittaa heti ensimmäisen kokelaan kohdalla. Anna Puu utelee laulajalta tämän musiikkimausta. Kun hän vastaa kuuntelevansa Annan musiikkia, havahtuu Olli penkissään. - Tykkäätkö sä mun biiseistä? hän kyselee ilkikurisesti.


Saarikko paljasti viimeisen niitin perhevapaauudistukselle iltasanomat 21:09 14.02

Kelan tekemien laskemien mukaan hallituksen perhevapaamalli olisi ollut heikennyt valtaosalle perheistä.


2 kokoomuslaista sai vapautuksen eduskunnasta: ”Pyöröovi terveysyrityksiin” suututtaa ja epäilyttää uusisuomi 19:56 14.02

Eduskunta myönsi keskiviikkona kokoomuksen kansanedustajille Sanna Lauslahdelle ja Outi Mäkelälle vapautukset edustajantoimistaan. Kansanedustajien aikaiset erot luottamustoimestaan sekä kokoomuksen yhteys terveysyrityksiin ovat herättäneet keskustelua jo aiemmin ja tekivät sen myös keskiviikkona.


2 kokoomuslaista sai vapautuksen eduskunnasta: ”Pyöröovi terveysyrityksiin” herättää jo puheita korruptiosta uusisuomi 19:56 14.02

Eduskunta myönsi keskiviikkona kokoomuksen kansanedustajille Sanna Lauslahdelle ja Outi Mäkelälle vapautukset edustajantoimistaan. Kansanedustajien aikaiset erot luottamustoimestaan sekä kokoomuksen yhteys terveysyrityksiin ovat herättäneet keskustelua jo aiemmin ja tekivät sen myös keskiviikkona.


2 kokoomuslaista sai vapautuksen eduskunnasta: ”Pyöröovi terveysyrityksiin” puhuttaa uusisuomi 19:56 14.02

Eduskunta myönsi keskiviikkona kokoomuksen kansanedustajille Sanna Lauslahdelle ja Outi Mäkelälle vapautukset edustajantoimistaan. Kansanedustajien aikaiset erot luottamustoimestaan sekä kokoomuksen yhteys terveysyrityksiin ovat herättäneet keskustelua jo aiemmin ja tekivät sen myös keskiviikkona.


2 kokoomuslaista sai vapautuksen – ”pyöröovi terveysyrityksiin” suututtaa eduskunnassa uusisuomi 19:56 14.02

Eduskunta myönsi keskiviikkona kokoomuksen kansanedustajille Sanna Lauslahdelle ja Outi Mäkelälle vapautukset edustajantoimistaan. Sekä kansanedustajien aikaiset erot luottamustoimestaan että kokoomuksen yhteys terveysyrityksiin ovat herättäneet keskustelua jo aiemmin ja tekivät sen myös keskiviikkona.


Vesikidutusta ja pahoinpitelyä kaksi tuntia vain 40 euron tähden - oululaismiehille vaaditaan teosta ehdotonta iltalehti 18:50 14.02

Kaksi miestä pahoinpiteli miestä julmasti Oulussa saadakseen rahaa. Syyttäjä vaatii vuonna 1981 syntyneille oululaismiehille 3,5 vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta törkeästä ryöstöstä, vapaudenriistosta, varkaudesta, ryöstön yrityksestä ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta. Kaksikko kidutti ja pahoinpiteli oululaismiestä marraskuussa 2017 asunnossa Oulun Koskelan kaupunginosassa.


Nanna Karalahden tuliset sisarusriidat: ”Siskoja voi haukkua kusipääksi” iltalehti 17:32 14.02

Hyvinvointialan yrittäjä Nanna Karalahti, 30, omaa läheiset välit siskojensa kanssa. AVA-kanavalla maaliskuussa alkavan Siskot-sarjan tiedotustilaisuudessa Nanna Karalahti kertookin, että riidat siskojen Pirke Koskelaisen ja Karoliina Koiviston kanssa saattavat saada tulisia sävyjä. Sisko on läheisin ystävä, jolle tulee kerrottua kaikki - siksi myös riidat ovat avointa ja peittelemätöntä kommunikaatiota. - Viimeksi tänään aamulla riitelimme. Nämä kaksi siskoani olivat myöhässä ja en kestä sitä, koska haluan olla aina ajoissa, Nanna Karalahti nauraa.


Kokoomuksen Lauslahti ja Mäkelä jättävät eduskunnan maalis- ja huhtikuussa iltasanomat 17:30 14.02

Kokoomuksen Sanna Lauslahdelle ja Outi Mäkelälle myönnettiin keskiviikkona vapautus kansanedustajan toimesta.


Uutiset