Puljujärvi-McDavid-parin kemiat toimivat – suomalaiselle maali ja syöttö! MTV 07:33 13.12

Edmonton Oilersin nuori suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi vietti tiistaina kahden tehopisteen iltaa ottelussa Columbus Blue Jacketsia vastaan.


Puljujärvi-McDavid-parin kemiat toimivat – suomalaiselle maali ja syöttö MTV 06:25 13.12

Edmonton Oilersin nuori suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi vietti tiistaina kahden tehopisteen iltaa ottelussa Columbus Blue Jacketsia vastaan.


Kuninkaalliset poistuivat Nobel-juhlista puolita öin: tanssilattialla meno vasta villiintyi iltalehti 08:13 11.12

Nobel-illallisten pönötyksestä ei ollut tietoakaan, kun väki pääsi parketille. Eilen sunnuntaina jaettiin Nobel-palkintoja kahdessa maassa, Norjassa ja Ruotsissa. Oslossa jaettiin Nobelin rauhanpalkinto, Tukholmassa puolestaan fysiikan, kemian, lääketieteen ja kirjallisuuden Nobelit sekä Ruotsin keskuspankin taloustieteen palkinto Alfred Nobelin kunniaksi.


Prinsessa Madeleinen Chris-puoliso edusti Nobel-illallisilla yksin - pärjäsi hyvin, vaikka kuninkaallinen pönötys ei kiinnosta iltalehti 07:16 11.12

Prinsessa Madeleine jätti Nobel-juhlan illallisen väliin raskauden aiheuttamien selkäkipujen vuoksi. Nobelin palkinnot jaettiin eilen sunnuntaina Tukholmassa ja Oslossa. Tukholmassa jaettiin fysiikan, kemian, lääketieteen ja kirjallisuuden Nobelit sekä Ruotsin keskuspankin taloustieteen palkinto Alfred Nobelin kunniaksi.


Sadat juristialan naiset kertovat kokemastaan seksuaalisesta häirinnästä: ”Vanhempi mies tarttui minua molemmilla käsillään takapuolesta”, ”Esimieheni tiedusteli häpykarvojeni väritystä” iltalehti 19:41 10.12

Juristialalla työskenteleviä naisia on muun muassa kourittu, vähätelty ja asetettu puheilla häpeälliseen asemaan. Sunnuntaista lähtien sosiaalisessa mediassa on julkaistu juridiikan alalla työskentelevien naisten kokemia kirjoituksia seksuaalisesta häirinnästä. Uudessa #milläoikeudella -nimellä kulkevassa kampanjassa naiset kertovat konkreettisia esimerkkejä muun muassa heihin kohdistuneesta kourimisesta ja vähättelystä. Naisten kertomuksia oli julkaistu sunnuntaina alkuiltaan mennessä millaoikeudella-nimisessä blogissa 200 kappaletta. Iltalehti ei ole saanut suoraan kirjoittajilta nähtäväkseen seksuaalisesta häirinnästä kertovia kirjoituksia, mutta blogista löytyy muun muassa nämä kirjoitukset naisten kokemuksista.


Joet ja järvet tulvivat Etelä-Suomessa – Ravinteet huuhtoutuvat pelloilta vesistöihin MTV 21:06 09.12

Koko syksyn jatkuneet sateet ovat saaneet Etelä- ja Lounais-Suomen vesistöt tulvimaan. Monissa joissa virtaamat ovat jo kevättulvia suuremmat. Järvien vedenpinnat ovat myös hyvin korkealla - useissa järvissä hätyytellään jo vuodenajan ennätyslukemia.


Joet ja järvet tulvivat Etelä-Suomessa - Ravinteet huuhtoutuvat pelloilta vesistöihin MTV 21:06 09.12

Koko syksyn jatkuneet sateet ovat saaneet Etelä- ja Lounais-Suomen vesistöt tulvimaan. Monissa joissa virtaamat ovat jo kevättulvia suuremmat. Järvien vedenpinnat ovat myös hyvin korkealla - useissa järvissä hätyytellään jo vuodenajan ennätyslukemia.


Ilkka Heikkisen pyssy puhui kahdesti - sitten tapeltiin iltalehti 21:25 08.12

TPS iski kolme helponnäköistä maalia ja vei pisteet 4-3-voitolla Hämeenlinnassa. Maaliverkkojen lisäksi heiluivat nyrkit. TPS:n Ilkka Heikkinen oli tehokkaana joukkueensa vierasottelussa Hämeenlinnassa. Kolme joukkueen neljästä maalista oli puolustajien tekemiä. Vierasjoukkueen rynnistyksen aloitti Heikkinen, joka siirtyi kahdella maalillaan puolustajien maalipörssin kärkeen ohi Miro Heiskasen. Heikkisellä on nyt koossa kymmenen osumaa. Kerho pääsi vielä toisessa erässä tasoihin, mutta kotijoukkueen ilta synkkeni vielä ennen toista erätaukoa kahdella peräkkäisellä TPS:n osumalla.


Vilja, alkoholit, tukkipuu, autot, lääkkeet, liha... - EK:n selvitys paljastaa, että nelostie on Suomen selkäranka iltalehti 12:21 08.12

Kartat kertovat, miten tavara liikkuu Suomen valtateillä. Vilja, virvoitusjuomat, rehut, tukkipuu, selluloosa, kodinkoneet, aseet, raakateräs, lääkkeet, maalit, asfaltti, sora, betoni, kukat, taimenet, tekstiilit - tämä kaikki kulkee pitkin nelostietä, käy ilmi EK:n selvityksestä, jossa tarkasteltiin eri tieosuuksien taloudellista arvoa. Myös kolmostie on niin maataloustuotannon, elintarvike-, teknologia- ja kemianteollisuuden kuin kaupankin näkökulmasta kannalta merkittävä valtatie.


Neon 2 tulee taas! Uusi biisi julki tänään, kesällä festareille iltalehti 07:00 08.12

90-luvun suosikkibändi nousee taas lavalle ja lupaa soittaa vanhojen hittien lisäksi myös uutta musiikkia. Käsi pystyyn, kuka ei osaa ulkoa 1990-luvun suosikkibändin, Neon 2, hittikappaleita? Yhtye löi itsensä kertaheitolla läpi vuonna 1992 tuplaplatinaa myyneellä Polku-esikoisalbumillaan. Albumin nimikappale sekä biisit Tässä talossa, Kemiaa ja Ei yksinäinen unta saa soivat sen jälkeen korvamatoina itse kullakin.


Vuosittainen Huuhaa-palkinto energiahoidoille - ”Epämääräisiä hoitoja tarjotaan vakaviin sairauksiin” iltalehti 08:27 06.12

Skepsis on aiemmin myöntänyt Huuhaa-palkinnon muun muassa Power Balance -rannekkeelle, ”korvavalolle” ja Rokotusinfo- sivustolle. on myöntänyt vuosittaisen Huuhaa-palkintonsa Suomen Energiahoitajat Oy:lle. Perusteena on Skepsiksen tiedotteessa mainittu ansioituminen pseudotieteellisten väitteiden esittämisessä ja asiakkaiden harhaanjohtamisessa. - Suomen Energiahoitajien kotisivuilla kerrotaan hyvistä hoitotuloksista muun muassa selkärangan kieroutumaan, leukemiaan, aivokasvaimeen, vatsasyöpään, eripituisiin jalkoihin sekä väkivaltaan kehottaviin häiritseviin ajatuksiin.


Tampereella Suomi on 100, mutta kumpi pääsee lähemmäksi juhlalukemia maalimäärässä? jatkoaika.com 08:00 05.12

Ilves ja Lukko kohtaavat itsenäisyyspäivän aattona Suomi 100 -juhlateemaisessa ottelussa, jossa Ilveksen hyökkääjä Eemeli Suomi kantaa pelinumeroa 100 tavanomaisen 10:n sijaan.


Mustosesta ensimmäinen 500 Suomi-sarjaottelua pelannut kiekkoilija – ”NHL-tavoite jäi viime kesänä” jatkoaika.com 12:00 03.12

Toisinaan alasarjat tarjoavat mielenkiintoisia henkilötarinoita. Yksi sellainen on Kalajoen JHT:n riveissä kiekkoileva Henri Mustonen, joka sai lauantaina vierasottelussa S-Kiekkoa vastaan täyteen 500 Suomi-sarjaottelua. Kukaan muu ei ole päässyt edes lähelle näitä lukemia.


Illan kiekkokierros: Kärpille kymmenes voitto putkeen - Pelicans vei Hämeen herruuden iltalehti 21:07 28.11

Oulun Kärpät jatkaa murskaavaa menoaan jääkiekkoliigan kärjessä. Tiistaina oululaisryhmä otti kymmenennen peräkkäisen voittonsa, kun Jukurit kaatui 4-1. Kärpät meni ottelussa johtoon jo kolmannella minuutilla. 1-0-osuma oli Aleksi Mäkelän ensimmäinen maali tällä kaudella. Toisessa erässä oululaisisännät menivät menojaan Saku Mäenalasen ja Miika Koiviston osumilla. Jukurien Zach Budish kaunisteli lukemia päätöserässä, mutta Mäenalanen tuplasi vielä maalisaldonsa tekemällä loppulukemat tyhjään maaliin. Liigan kärjessä porskuttava Kärpät on hävinnyt liigaottelun viimeksi 21. lokakuuta, kun SaiPa oli kotonaan parempi 2-1-lukemin. Jukurit on sarjataulukossa viimeisenä. Tappara-Ässät 3-4 ja.


Typpihappoa pääsi vuotamaan 500 litraa Loviisassa - synnytti harmaan pilven taivaalle iltalehti 11:34 28.11

Typpihappovuoto aiheutti hälytyksen pelastuslaitokselle kemian laboratoriossa Loviisan Tesjoella. Nalco Finland Manufacturing Oy:n teollisuuslaitoksessa Kivikummuntiellä tapahtui typpihappovuoto hieman ennen aamuyhdeksää tiistaina. - Raaka-aineen säiliön vaihdon yhteydessä tapahtui vahinko. Typpihappoa pääsi valumaan suoja-altaaseen noin 500 litraa. Sitä valui hallitusti suoja-altaan kautta keräilysäiliöihin, kerrotaan Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselta.


Tutkimus: IT-palveluiden vienti on jo Suomen ”uusi Nokia” - lähentelee jo metsäteollisuuden lukemia iltalehti 11:50 27.11

Suomi elää enenevässä määrin palveluviennistä. Valtioneuvoston tilaaman selvityksen mukaan palvelujen vienti oli viime vuonna jo 36 prosenttia kokonaisviennistä, ja niiden merkitys kasvaa palvelualojen lisäksi myös teollisuudessa. Tutkimuksen mukaan palveluviennin kasvu on jo korvannut Nokian romahduksen jättämän aukon viennin luomassa kotimaisessa arvonlisäyksessä. Tutkimuksen mukaan ulkomaankaupan vaikutukset Suomen talouden kasvuun ja työllisyyteen perustuvat viennin luomaan kotimaiseen arvonlisäykseen, ei viennin bruttoarvoon.


Mikä kemia! Erja Lyytiseltä ja André Linmanilta maaginen duetto mtv 20:50 26.11

Tähdet, tähdet -ohjelman kahdeksannessa livelähetyksessä kilpailijat pääsivät myös duetoimaan.


Jokerien Eeli Tolvanen, 18, sivusi KHL-ennätystä – superlupaus iski jälleen maalin iltasanomat 22:29 24.11

Jokerien teinitähti sivusi nykyisen NHL-tähden lukemia


Uutiset