Tärkein tuki löytyy kotoa – olympiaurheilijoiden rakkaat kannustavat puolisoitaan: ”Urheilu hallitsee elämäämme 11 kuukautta vuodesta” iltasanomat 17:44 18.02

Olympiaurheilijoiden tärkeimmät tukijat löytyvät kotoa. Urheilijapariskunta Kerttu Niskasen ja Juho Mikkosen elämä täyttyy urheilusta lähes koko vuoden ajan.


Suvi Kerttulan kommentti: Vanha emäntä, tyttö ja kattilanpohja iltasanomat 08:12 18.02

Katselin ratikassa kuusivuotiaiden eskariryhmää. Iloinen toppahousuporukka oli matkalla museoon. Samanikäisenä isoäitini joutui kerjäämään ruokansa, kirjoittaa toimittaja Suvi Kerttula.


Kerttu Niskanen viestipettymyksestä: ”Venäjä on hemmetin kova” MTV 21:40 17.02

Suomi jäi naisten viestihiihdossa Pyeongchangissa neljänneksi. Toisen osuuden hiihtänyt Kerttu Niskanen muistutti, että vastustajatkin olivat kovia.


Krista Pärmäkoski vaikeni viestivalinnoista: ”Ei keskustella siitä” MTV 18:33 17.02

Krista Pärmäkoski oli naisten viestihiihdon ankkuriosuudella liian kovan haasteen edessä. Aino-Kaisa Saarinen, Kerttu Niskanen ja Riitta-Liisa Roponen eivät pystyneet pitämään Suomea taistelemassa kolmen joukossa.


Pieleen meni naisten viestissä: ”Olen tehnyt työtä käskettyä”, Ei se ollut mun vika” uusisuomi 15:14 17.02

Maastohiihdon päävalmentaja Reijo Jylhä päätti valita veteraanit Aino-Kaisa Saarisen ja Riitta-Liisa Roposen naisten 4x5 viestiin Pyeongchangin olympialaisissa. Kumpikaan ei ollut mitalitason vauhdissa. Kun Kerttu Niskanenkaan ei ollut parhaassa terässään, oli tuloksena Marja-Liisa Kirvesniemeä siteeraten se ”inhottava neljäs sija”.


Kommentti: Kerttu Niskasen huipputaistelu ei auttanut – Marit Björgen päästi itkeneen toverinsa piinasta iltasanomat 12:58 17.02

Ei tullut Suomelle sitä ”varmaa mitalia” naisten 4 x 5 kilometrin hiihdosta.


IL seuraa suomalaisten kisapäivää: Naisleijonat jahtaa välieräpaikkaa - vastassa Ruotsi iltalehti 09:20 17.02

Iltalehti seuraa hetki hetkeltä olympiakisapäivän suomalaissuorituksia. Päivä alkaa Naisleijonien puolivälieräottelulla, jossa vastaan asettuu rakas länsinaapuri Ruotsi. Panoksena ottelussa on välieräpaikka ja mitalipelit. Lounasaikaan päästään jännittämään mahdollista kolmatta hiihtomitalia, kun naisten hiihtoviesti alkaa kello 11.30. Suomen joukkue hiihtää järjestyksessä Aino-Kaisa Saarinen-Kerttu Niskanen-Riitta-Liisa Roponen-Krista Pärmäkoski.


Reijo Jylhä on tehnyt päätöksensä: Tässä on Suomen naisten viestijoukkue olympiahiihdossa iltalehti 12:27 16.02

Hiihtovalmentaja jätti Johanna Matintalon ja Laura Monosen reserviin. Suomen hiihtomaajoukkue on valinnut joukkueen lauantaina hiihdettävään naisten 4x5 kilometrin viestiin. Joukkueessa hiihtävät Aino-Kaisa Saarinen, Kerttu Niskanen, Riitta-Liisa Roponen ja Krista Pärmäkoski.


Kerttu Niskanen mukana – Suomen nelikko naisten hiihtoviestiin selvillä MTV 12:20 16.02

Pyeongchangin olympialaisissa sairastellut Kerttu Niskanen on mukana naisten hiihtoviestissä lauantaina.


Virpi Sarasvuo: Kerttu Niskasella kriittinen heikkous – "Muutoksen pitää näkyä nopeasti" MTV 23:20 15.02

Entinen maastohiihtotähden, kuusinkertaisen maailmanmestarin Virpi Sarasvuon (o.s. Kuitunen) mukaan Kerttu Niskasen täytyy saada kehitettyä jatkossa nopeusominaisuuksiaan.


Lisätietoa naisten 10 kilometrin kisasta sivuun jääneestä Kerttu Niskasesta – ”Se on ikävä kyllä tilanne” iltasanomat 20:45 15.02

Ilta-Sanomien toimittajat Pekka Holopainen ja Marko Lempinen keskustelevat mm. naisten viestijoukkueesta.


Pärmäkosken pronssi sai Riitta-Liisa Roposen puhkeamaan itkuun - halasi ja suuteli maalissa! ”Aivan mahtava tyyppi” iltalehti 09:45 15.02

Riitta-Liisa Roposen kympin kisa päättyi pettymykseen, mutta maalissa hän liikuttui Krista Pärmäkosken eleestä. - Ensimmäisenä hän kysyi sitä, että miten minulla meni. Aivan mahtava tyyppi, Roponen kertoi suomalaismedialle kisan jälkeen. Roponen ja Kerttu Niskanen antoivat Pärmäkoskelle pusun poskelle yhdistelmäkisan pronssin jälkeen. Kuva tapahtumasta on somessa.


Kerttu Niskanen vetäytyy seuraavalta olympiamatkalta iltalehti 10:47 14.02

Suomalainen kokee olevansa epävireessä. Kerttu Niskanen vetäytyy seuraavalta olympiamatkalta. Hän ei hiihdä torstaina 10 kilometrin vapaan väliaikalähtömittelössä.


Kerttu Niskanen vetäytyy seuraavasta kisasta iltasanomat 10:43 14.02

Kerttu Niskanen ei osallistu naisten 10 kilometrin vapaalle.


Naisten viestijoukkueen ympärillä draaman ainekset – Matintalo: ”Näinköhän Reijolla on uskallusta päästää minut viestiin?” iltasanomat 07:49 14.02

Uskalletaanko minut päästää viestiin? kysyy Aino-Kaisa Saarisen ja Kerttu Niskasen pessyt Johanna Matintalo.


Aino-Kaisa Saarinen: ”Jännitin hirveästi ja tein kaikki mahdolliset virheet” iltasanomat 13:41 13.02

Kerttu Niskasella oli alusta asti todella vaikeaa.


Kerttu Niskasella oli tärkeää asiaa Krista Pärmäkoskelle välittömästi maaliintulon jälkeen: ”Huusin hänelle heti” iltalehti 13:09 10.02

Kerttu Niskasen piti saada heti tieto, pääsikö joukkuekaveri mitaleille. Kerttu Niskasella oli tärkeää asiaa Krista Pärmäkoskelle välittömästi yhdistelmäkisan maaliintulon jälkeen. - Huusin hänelle heti ensimmäisiksi sanoiksi, että olitko kolmen joukossa. Hän vastasi, että olin. Siinä oma huono suoritus kirkastui tai pikemminkin mieli kirkastui, sijalle 16 päätynyt Niskanen kertoi.


Uutiset