Sunnuntaina luvassa poutaista ja aurinkoista pakkassäätä iltalehti 05:37 18.02

Sunnuntain sää on enimmäkseen poutainen ja pilvipeite rakoilee koko maassa. Etelä- ja Keski-Suomessa pilvisyyttä on vaihtelevasti ja paikoin sataa heikosti lunta, kertoo Ilmatieteen laitos. Lämpötila vaihtelee -3:n ja -10:n celsiusasteen välillä. Maan pohjoisosassa sää on pitkälti samanlainen kuin etelämmässäkin. Ainoastaan pakkanen on kireämpi: päivällä alimmillaan noin -15 astetta.


Etelän hiihtoloma alkaa talvisessa säässä - pilvistä ja heikkoa lumisadetta iltalehti 05:25 17.02

Lauantaina sää on laajoilla alueilla pilvistä ja paikoin on luvassa heikkoa lumisadetta. Etelä- ja Keski-Suomessa pilvipeite rakoilee paikoin, mutta enimmäkseen alueella on kuitenkin pilvistä, kertoo Ilmatieteen laitos. Paikoin sataa heikosti lunta. Päivällä lämpötila vaihtelee pikkupakkasista -10 asteeseen. Yöllä pakkanen kiristyy paikoin jopa -15 asteeseen.


2 euron vessamaksusta nousi haloo - Huoltoasemayrittäjä taipui tahtoon: ”Maksu on jäänne, nyt se poistetaan” iltalehti 17:39 16.02

Järvenpään Neste K-huoltoasema sai niin paljon negatiivista palautetta maksullisista vessakäynneistä, että palvelu päätettiin muuttaa ilmaiseksi. Keski-Uusimaa-lehti järvenpääläisestä Mikko Andelinista, joka pöyristyi huoltoaseman perimästä 2 euron wc-maksusta ja kirjoitti siitä Facebookin Järvenpää ryhmään. - Meille on tärkeintä, että asiakkaat ovat tyytyväisiä. Emme halua provosoida. Yllätyin kuinka paljon asia herätti tunteita Facebookissa, Väisänen sanoo Iltalehdelle.


Rekkakuskien hiljaiseen hetkeen osallistunut Harri: ”Mietityttää kun aamulla lähtee liikkeelle, tullaanko illalla kotiin” iltalehti 17:05 16.02

Puutavara-autoa ajava Harri Vehviläinen pitää maanteiden talvikunnossapidon tasoa luokattoman huonona. - Maantiet eivät ole kunnossa. Liukkaus on jatkuvaa alemmalla tieverkostolla. Vaaratilanteita on päivittäin. Tänäkin päivänä rekka lähti luisumaan kaksi kertaa, Vehviläinen kertoo. Vehviläinen on kuljettanut puutavara-autoa toistakymmentä vuotta. Hän siirtyy Hankasalmella Keski-Suomessa toimivan kuljetusyrityksen johtajaksi lähiaikoina.


Kioskiryöstöistä epäillyt nuoret vangittiin – veivät olutta, tupakkaa ja käteistä aseella uhaten MTV 16:08 16.02

Keski-Pohjanmaan käräjäoikeus on vanginnut kaksi kokkolalaisnuorta todennäköisin syin epäiltyinä Kannuksessa ja Kalajoella 12. helmikuuta tapahtuneista ryöstöistä.


Mies kiristi toiselta yli 35 000 euroa tekaistulla rikosjengillä – pelotteli käsien katkomisella ja sillalta heittämisellä MTV 14:20 16.02

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut kahden vuoden vankeuteen miehen, joka kiristi toiselta mieheltä yli 35 000 euroa.


700 neliön teollisuushalli liekeissä Kuhmoisissa – palaa maan tasalle MTV 05:22 16.02

Keski-Suomessa Kuhmoisissa palaa 700 neliön teollisuushalli, kertoo pelastuslaitos. Halli on ilmiliekeissä, mutta henkilövahinkoja ei ole tullut. Päivystävä päällikkö arvioi, että sammutustyöt kestävät puoleenpäivään asti ja rakennus palaa maan tasalle. 


Pyramideja, palatseja, teitä... Syvältä viidakon uumenista paljastui 60 000 aiemmin tuntematonta rakennelmaa iltasanomat 08:37 14.02

Syvältä Keski-Amerikan viidakoista on uuden teknologian ansioista löytynyt Maya-kulttuurin aiemmin tuntemattomat rauniot.


Kommentti: Sprinttikatastrofi ei muuta mitään – naisten viestijoukkueessa jo kolme varmaa ja neljäskin lähes varma iltasanomat 08:02 14.02

Suomelle on tulossa keski-iältään historiallinen joukkue 4x5 kilometrin viestiin, kirjoittaa Pekka Holopainen Pyeongchangista.


Kolumni: Yltäkylläisyyden huippu Ruotsissa - ampumahiihdon olympiahopea ei kiinnosta ketään iltalehti 06:25 14.02

Suomalaisia syytetään menestyshulluiksi, mutta ruotsalaiset ovat paljon pahempia, kirjoittaa Pyeongchangista Santtu Silvennoinen. Vuonna 2007, kun olin ensimmäisen kerran työmatkalla Keski-Euroopan mäkiviikolla, paikalla oli suomalaistoimittajia yhdeksästä eri lehdestä ja kahden eri kanavan tv-porukat. Tänä vuonna koko mäkiviikon kiersi vain tv-oikeudet omistavan MTV:n ryhmä.


Pohjoisessa sataa lisää lunta - katso tästä päivän sää iltalehti 04:38 14.02

Forecan ennusteen mukaan päivästä on luvassa pilvinen. Etelässä ja Keski-Suomessa keli on lauha mutta pohjoisessa saadaan lumisateita. Lounais-Suomessa voi aurinkokin pilkahtaa ja lämpötilat nousevat etelässä ja lännessä jopa nollan tasolle. Muualla ulkoillaan muutaman asteen verran pakkasen puolella tasolla. Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta ajokelistä aamupäivällä Pohjois-Suomessa. Varoitukset ovat voimassa Simossa, Ranualla, Kemissä, Keminmaalla, Torniossa, Ylitorniossa, Tervolassa, Pellossa ja Rovaniemellä.


Pihla Viitala Hollywood-tuotantojen pelon ilmapiiristä: ”Voit saada koska tahansa potkut” iltalehti 16:51 13.02

Näyttelijä Pihla Viitala haluaisi nähdä lisää kotimaisia elokuvia ja televisiosarjoja, joissa on vahva naispääosa. Päärooli TV2-kanavalla maaliskuussa alkavassa Karppi-rikossarjassa oli Pihla Viitalalle mieluinen haaste. Hän on iloinen nähdessään yhä enemmän viihteessä elokuvia ja sarjoja, joissa elämää katsotaan vahvan naishahmon silmien kautta. - On tärkeää, ettei tarinaa kerrota vain vaalean keski-ikäisen miehen näkökulmasta. Naisen ääni alkaa kuulua pikkuhiljaa. Jos vaikka mietitään, mitä esimerkiksi 90-luvulla ollaan tehty Uuno Turhapuroa sun muita elokuvia, niin ovathan ne naisroolit niissä ihan helvetin kapeita. Koen, että eletään murrosta, ja ihmiset ovat kriittisempiä sen suhteen, kenen tarinaa he katsovat, Viitala sanoo.


Naamioituneet henkilöt ryöstivät R-kioskin aseella uhaten – kolme nuorta otettu kiinni MTV 15:06 13.02

Kolme nuorta henkilö on otettu kiinni maanantai-iltana Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla tapahtuneisiin törkeisiin ryöstöihin liittyen.


Rekka osui kaiteeseen, satoja litroja polttoainetta valui Nelostielle – liikenne ruuhkautui tunneiksi MTV 15:02 13.02

Pelastuslaitos puhdisti Keski-Suomessa Viitasaarella tiistaina satoja litroja vuotanutta polttoainetta Nelostieltä. Tavararekasta pääsi vuotamaan runsaat 500 litraa polttoainetta tielle ennen puoltapäivää.


Rekasta valui satoja litroja polttoainetta Nelostielle – liikenne ruuhkautuu MTV 13:18 13.02

Keski-Suomessa Viitasaarella on valunut satoja litroja polttoainetta rekasta tielle. Pelastuslaitoksen arvion mukaan polttoainevuodon suuruus on noin 600 litraa. Onnettomuuspaikka on Nelostiellä Hännilänsalmen kohdalla, pohjoisen suuntaan ajettaessa vähän ennen kantatie 77:n risteystä.


Satoja litroja polttoainetta tielle Viitasaarella iltasanomat 13:16 13.02

Keski-Suomessa Viitasaarella on valunut satoja litroja polttoainetta rekasta tielle.


R-Kioski ryöstettiin Kannuksessa aseella uhaten - poliisi kaipaa havaintoja iltalehti 23:32 12.02

Ryöstäjät saivat mukaansa olutta, savukkeita ja rahaa. Kannuksen R-Kioski Keski-Pohjanmaalla ryöstettiin käsiaseella uhaten maanantai-iltana hieman ennen kahdeksaa, tiedottaa poliisi. Saaliiksi jäi olutta, savukkeita ja reilusti käteistä rahaa.


Tunnistatko kuvan epäillyt? Kioski ryöstettiin aseella uhaten Kannuksessa – poliisi kaipaa vihjeitä MTV 23:22 12.02

Kannuksessa Keski-Pohjanmaalla sijaitseva R-kioski ryöstettiin maanantaina ennen iltakahdeksaa käsiaseella uhaten, kertoo poliisi.


Ruotsin ralli: Puuppolan jengiä osataan pelätä vastustajan leirissä uusisuomi 04:08 12.02

Kauden toinen MM-ralli ajetaan tutusti Keski-Ruotsin lumiränneissä. Rallin voittoa lähtee puolustamaan Jari-Matti Latvala, joka varsin todennäköisesti saa kovimman vastuksen oman tiiminsä sisältä.


Uutiset