Iski 24 kertaa uhria lapinpuukolla - Hovioikeus piti voimassa Multian miehen murhatuomion iltalehti 21:22 16.03

Uhrille aiheutui lapinpuukolla lyönneistä yhteensä 24 pisto- ja viiltohaavaa. Marko Kalervo Kivikko on myöntänyt tappaneensa miehen. Vaasan hovioikeus ei muuttanut Marko Kalervo Kivikon elinkautista vankeusrangaistusta. Hovioikeus antoi yksimielisen ratkaisunsa Kivikon tekemästä valituksesta keskiviikkona. Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi Kivikon elinkautiseen vankeuteen viime toukokuussa. Kivikko puukotti kuoliaaksi 60-vuotiaan miehen Multialla sijaitsevassa yksityisasunnossa kesäkuussa 2016.


Video: Hurja kurvaus alikulkutunneliin – ”Pekka Puupäältä” auton saanut mies kaahasi itsensä vankilaan iltasanomat 19:30 14.03

Holtitonta kaahailua poliisi kintereillä – eikä pisaraakaan katumusta. Näillä eväillä 22-vuotias mies järjesti itselleen ehdottoman vankeusrangaistuksen Keski-Suomen käräjäoikeudessa.


Varoitus: Ajokeli vaarallinen aamulla – jalankulkijoidenkin syytä olla varuillaan MTV 19:05 13.03

Ajokeli on erittäin huono vielä aamulla Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa, varoittaa Ilmatieteen laitos.


Keilausillan dramaattinen käänne: Yrittäjä pelasti asiakkaan hengen - ”Kaveri kaatui suorilta jaloilta, alkoi kouristella ja muuttui siniseksi” iltalehti 14:45 13.03

Matkailuyrittäjä joutui itse tositoimiin Karstulassa, kun asiakas sai sairauskohtauksen kesken keilauksen. Tavallinen tammikuinen maanantai-ilta Keski-Suomen Karstulassa sijaitsevassa matkailuyrityksessä sai dramaattisen käänteen, kun yrityksessä asiakkaana olleeseen keilausporukkaan kuulunut mies sai äkillisen sairauskohtauksen. - Kaveri kaatui yhtäkkiä suorilta jaloilta, alkoi kouristella ja muuttui siniseksi. Menin heti hakemaan sydäniskurin, joka oli tullut meille vasta muutama päivä aiemmin, edellisen viikon perjantaina, muistelee Matkailualue Wanhat Wehkeet Oy:n yrittäjä Jari Lasonen.


Syytetty yritti väittää ”sovintoseksiksi” - oikeus tuomitsi miehen avopuolisonsa raiskauksesta iltalehti 22:37 12.03

Osapuolet asuivat tekoaikaan yhdessä Jyväskylässä, ja yhteinen osoite on voimassa edelleen. Mies oli rikoshetkellä 18-vuotias ja uhri 17-vuotias. Toissa kesänä sattunut tapaus päätyi Keski-Suomen käräjäoikeuteen raiskausasiana. Molemmat osapuolet todistivat riidasta, mutta nuoren miehen kertomus tapahtuneesta on olennaiselta osaltaan erilainen kuin nuoren naisen.


Kuu aiheutti palohälytyksen Kannonkoskella – "Ei lähdetty sammuttamaan, olisi jääneet letkut lyhyiksi" MTV 10:32 07.03

Taivaalla kirkkaana loimottanut kuu aiheutti palohälytyksen Kannonkoskella viime yönä, Keski-Suomen pelastuslaitokselta kerrotaan.


Suomen MM-rallin järjestäjät reagoivat huippukuskien kritiikkiin MTV 12:16 06.03

Viime kesän Suomen MM-rallissa puheenaiheeksi nousivat reitille lisätyt keinotekoiset hidasteet eli shikaanit. Ensi kesänä shikaaneita ei nähdä Keski-Suomen soraerikoiskokeilla.


Jyväskylän MM-rallireittiin tehtiin iso remontti - tarjoaa kuljettajille ja katsojille ennennäkemättömän haasteen: ”Sellaista ei ole nähty” iltalehti 10:00 06.03

Keski-Suomen sorateillä kilpaillaan Suomen MM-rallin herruudesta heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Video: Jyväskylän MM-rallireitti esittelyssä Suomen perinteikäs MM-ralli ajetaan tänä vuonna jo 68. kerran.


Thaipoimijoiden ihmiskauppajuttu menee hovioikeuteen - syyttäjän mielestä Marja-Matti on passitettava vankilaan iltalehti 06:59 01.03

Syyttäjä on valittanut Marja-Mattina tunnetun marjanpoimintayrittäjän ihmiskauppajutun tuomiosta hovioikeuteen. Syyttäjä on valittanut Marja-Mattina tunnetun yrittäjän ihmiskaupasta saamasta käräjätuomiosta. Tämä merkitsee sitä, että jutun käsittely jatkuu hovioikeudessa. Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi tammikuussa yrittäjä Matti Hankosen vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Yrittäjä tuomittiin muun muassa 26 thaimaalaiseen marjanpoimijaan kohdistuneesta ihmiskaupasta.


Nainen jätti 11 kissaa kylmästi oman onnensa nojaan - yksi löytyi kuolleena, loput nälkiintyneinä iltalehti 19:37 28.02

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut 32-vuotiaan naisen eläinsuojelurikoksesta sakkoihin ja eläintenpitokieltoon. Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut 32-vuotiaan naisen eläinsuojelurikoksesta sakkoihin ja eläintenpitokieltoon. Oikeus antoi ratkaisunsa 11 kissan kaltoinkohtelusta maanantaina. Naiselle määrättiin 30 päiväsakkoa, mikä tekee hänen tuloillaan 180 euroa. Lisäksi hänelle tuomittiin kaksi vuotta eläintenpitokieltoa. Nainen on myöntänyt syyllistyneensä eläinsuojelurikokseen.


Ihmiskaupasta tuomitun marjayrittäjän tapaus hovioikeuteen MTV 12:59 27.02

Syyttäjä on valittanut hovioikeuteen ihmiskaupasta tuomitun marjayrittäjän tuomiosta. Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi marjanpoimintayrittäjän vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen muun muassa 26 thaimaalaispoimijaan kohdistuneesta ihmiskaupasta.


Erittäin kylmä sää jatkuu Suomessa - pakkanen puree lujemmin kuin lukemat osoittavat iltalehti 07:07 24.02

Kylmä sää jatkuu lauantaina koko Suomessa. Etelä- ja Keski-Suomen alueella on lännessä enimmäkseen selkeää ja poutaa, idässä sen sijaan ajoittain pilvisempää. Päivän ylin lämpötila vaihtelee -7:n ja -13:n asteen välillä. Yöllä pakkasta voi olla runsaat 20 astetta.


Mies kiristi toiselta yli 35 000 euroa tekaistulla rikosjengillä – pelotteli käsien katkomisella ja sillalta heittämisellä MTV 14:20 16.02

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut kahden vuoden vankeuteen miehen, joka kiristi toiselta mieheltä yli 35 000 euroa.


Kahden lapsen äiti vangittiin murhan yrityksestä – iski aviomiestään mattopuukolla iltasanomat 11:23 09.02

Keski-Suomen käräjäoikeus on vanginnut 28-vuotiaan naisen todennäköisin syin epäiltynä murhan yrityksestä.


Syyte: Kiristäjä uhkasi potkia uhrinsa ”kivekset kurkkuun” ja lähettää liivijengin perään - ”Se homma lähti käsistä” iltalehti 10:36 08.02

Törkeästä kiristyksestä syytetty mies totesi oikeudessa, että hänellä on aina ollut hyvä mielikuvitus. Keski-Suomen käräjäoikeudessa on luettu jyväskyläläiselle miehelle syytteet törkeästä kiristyksestä, useista pahoinpitelyistä, pakottamisesta ja kotirauhan rikkomisesta. Keskiviikkona käräjillä olleen jutun päärikoksena on törkeä kiristys, joka on harvinainen rikosnimike. Kihlakunnansyyttäjä Marika Visakorpi vaatii jyväskyläläiselle miehelle vähintään kahden vuoden vankeusrangaistusta. Syyttäjän mukaan mies on kiristänyt kaveriltaan uhkailemalla ja väkivaltaa käyttäen noin 37 000 euroa.


Riita edelsi veritekoa - poliisi vaatii avio-onnea hehkuttanutta naista vangittavaksi miehensä murhan yrityksestä iltalehti 09:39 08.02

Naisen kuulusteluissa on tullut ilmi vakaa harkinta ja suunnitelmallisuus. Poliisi vaatii tänään Keski-Suomen käräjäoikeudessa vangittavaksi vuonna 1989 syntynyttä naista, jonka epäilee yrittäneen viime sunnuntain aamuyöllä murhata 1974 syntyneen aviomiehensä. Naisen epäillään lyöneen riidan päätteeksi miestään mattoveitsellä hengenvaaralliselle alueelle.


Tuomittiin maksamaan tuhansien korvaukset: Jatkoille kutsuttu nainen nukkui autossa, talon isäntä kävi kourimassa rinnasta - vaimo väitti miehen olleen pissalla iltalehti 06:05 08.02

Oikeus piti uhrin ja todistajan kertomuksia tapahtuneesta luotettavampana kuin tuomitun ja tämän vaimon selostuksia. Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut 42-miehen sakkoihin seksuaaliseen tekoon pakottamisesta Jyväskylässä toukokuussa 2016. Miehen seurue oli päätynyt ravintolaillan päätteeksi jatkoille hänen omakotitalolle Jyväskylässä.  Yksi seurueessa mukana ollut nainen oli jäänyt nukkumaan autoonsa, joka oli pysäköity lähelle talon autotallin ovia. Muut seurueen jäsenet olivat menneet autotalliin. Paikalla oli myös tuomitun miehen vaimo.


Uutiset