Etelän hiihtoloma alkaa talvisessa säässä - pilvistä ja heikkoa lumisadetta iltalehti 05:25 17.02

Lauantaina sää on laajoilla alueilla pilvistä ja paikoin on luvassa heikkoa lumisadetta. Etelä- ja Keski-Suomessa pilvipeite rakoilee paikoin, mutta enimmäkseen alueella on kuitenkin pilvistä, kertoo Ilmatieteen laitos. Paikoin sataa heikosti lunta. Päivällä lämpötila vaihtelee pikkupakkasista -10 asteeseen. Yöllä pakkanen kiristyy paikoin jopa -15 asteeseen.


Rekkakuskien hiljaiseen hetkeen osallistunut Harri: ”Mietityttää kun aamulla lähtee liikkeelle, tullaanko illalla kotiin” iltalehti 17:05 16.02

Puutavara-autoa ajava Harri Vehviläinen pitää maanteiden talvikunnossapidon tasoa luokattoman huonona. - Maantiet eivät ole kunnossa. Liukkaus on jatkuvaa alemmalla tieverkostolla. Vaaratilanteita on päivittäin. Tänäkin päivänä rekka lähti luisumaan kaksi kertaa, Vehviläinen kertoo. Vehviläinen on kuljettanut puutavara-autoa toistakymmentä vuotta. Hän siirtyy Hankasalmella Keski-Suomessa toimivan kuljetusyrityksen johtajaksi lähiaikoina.


700 neliön teollisuushalli liekeissä Kuhmoisissa – palaa maan tasalle MTV 05:22 16.02

Keski-Suomessa Kuhmoisissa palaa 700 neliön teollisuushalli, kertoo pelastuslaitos. Halli on ilmiliekeissä, mutta henkilövahinkoja ei ole tullut. Päivystävä päällikkö arvioi, että sammutustyöt kestävät puoleenpäivään asti ja rakennus palaa maan tasalle. 


Pohjoisessa sataa lisää lunta - katso tästä päivän sää iltalehti 04:38 14.02

Forecan ennusteen mukaan päivästä on luvassa pilvinen. Etelässä ja Keski-Suomessa keli on lauha mutta pohjoisessa saadaan lumisateita. Lounais-Suomessa voi aurinkokin pilkahtaa ja lämpötilat nousevat etelässä ja lännessä jopa nollan tasolle. Muualla ulkoillaan muutaman asteen verran pakkasen puolella tasolla. Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta ajokelistä aamupäivällä Pohjois-Suomessa. Varoitukset ovat voimassa Simossa, Ranualla, Kemissä, Keminmaalla, Torniossa, Ylitorniossa, Tervolassa, Pellossa ja Rovaniemellä.


Rekka osui kaiteeseen, satoja litroja polttoainetta valui Nelostielle – liikenne ruuhkautui tunneiksi MTV 15:02 13.02

Pelastuslaitos puhdisti Keski-Suomessa Viitasaarella tiistaina satoja litroja vuotanutta polttoainetta Nelostieltä. Tavararekasta pääsi vuotamaan runsaat 500 litraa polttoainetta tielle ennen puoltapäivää.


Rekasta valui satoja litroja polttoainetta Nelostielle – liikenne ruuhkautuu MTV 13:18 13.02

Keski-Suomessa Viitasaarella on valunut satoja litroja polttoainetta rekasta tielle. Pelastuslaitoksen arvion mukaan polttoainevuodon suuruus on noin 600 litraa. Onnettomuuspaikka on Nelostiellä Hännilänsalmen kohdalla, pohjoisen suuntaan ajettaessa vähän ennen kantatie 77:n risteystä.


Satoja litroja polttoainetta tielle Viitasaarella iltasanomat 13:16 13.02

Keski-Suomessa Viitasaarella on valunut satoja litroja polttoainetta rekasta tielle.


Alle kolmekymppisen naisen epäillään yrittäneen murhata miehensä: Puukotti hengenvaaralliselle alueelle ja poistui kotoa MTV 13:39 06.02

Poliisi epäilee alle kolmekymppisen naisen yrittäneen murhata aviomiehensä viime sunnuntaina pariskunnan yhteisessä asunnossa Joutsassa Keski-Suomessa.


Neljää matkustajaa kyydinnyt rattijuoppo menetti auton hallinnan – jatkoi pientareella 80 metriä ja päätyi katolleen MTV 13:06 04.02

Toivakassa Keski-Suomessa sattui eilen ulosajo, jossa rattijuoppo suistui tietä kyydissään neljä matkustajaa. Auto päätyi lumipenkkaan, jatkaen matkaa vielä noin 80 metriä ennen katolleen päätymistä.


Kelivaroitus autoilijoille: lumipyry jatkuu Etelä- ja Keski-Suomessa iltalehti 04:36 02.02

Myös tamppaantunut lumi tekee tiet liukkaaksi, kertoo Ilmatieteen laitos. Ajokeli jatkuu perjantaina huonona erityisesti Etelä- ja Keski-Suomessa, kertoo Ilmatieteen laitos. - Lunta sataa perjantaina aamulla Etelä- ja Keski-Suomessa. Voimassa on kelivaroitus huonon ajokelin takia, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Nina Karusto kertoo Iltalehdelle.


MTV seuraa lumimyräkkää: Sohjomössöinen ja liukas ajokeli jopa surkea eri puolilla maata MTV 08:06 18.01

Aamun huono ajokeli jatkuu päivällä Etelä- ja Keski-Suomessa, varoittaa MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.


Lähes 30 nautaa kuoli navettapalossa Uuraisilla iltasanomat 17:39 15.01

Lähes 30 nautaa kuoli navettapalossa maanantaina Uuraisilla Keski-Suomessa.


Lähes 30 nautaa kuoli ilmileikkeihin roihahtaneen navetan palossa Uuraisilla – kolme vasikkaa ehdittiin pelastaa MTV 09:36 15.01

Keski-Suomessa Uuraisilla lähes 30 nautaa on kuollut navettapalossa varhain aamulla. Pelastuslaitoksen päivystävän päällikön Tapio Viitasen mukaan ilmiliekeissä ollut navetta romahti hyvin pian sen jälkeen, kun palokunta oli päässyt paikalle.


Uuraisilla palava navetta romahtamaisillaan – sisällä noin 30 nautaa MTV 07:32 15.01

Keski-Suomessa Uuraisilla on syttynyt varhain aamulla palamaan navetta, jossa on sisällä noin 30 nautaa.


Uuraisilla navetta ilmiliekeissä – sisällä noin 30 nautaa MTV 06:36 15.01

Keski-Suomessa Uuraisilla palaa navetta, jossa on sisällä noin 30 nautaa, kertoo pelastuslaitos. Pelastuslaitoksen mukaan navettarakennus oli ilmiliekeissä, kun pelastuslaitos saapui kohteeseen.


Torstai avautuu pilvisenä - lunta sataa paikoin heikosti iltalehti 05:59 11.01

Sää on paikoin sumuinen ja lunta sataa hitusesti. Etelä- ja Keski-Suomessa torstaipäivä on monin paikoin erittäin pilvinen. Paikoin esiintyy myös sumua ja kevyttä lumisadetta tai jäätävää tihkua. Lämpötila vaihtelee -4:stä ja -10:een celsiusasteeseen.


Palvelutalon saunassa syttyi tulipalo Karstulassa – asukkaat evakuoitiin iltasanomat 19:48 10.01

Karstulassa Keski-Suomessa evakuoitiin keskiviikkona palvelutalo sen saunatiloissa syttyneen tulipalon vuoksi.


Saunapalo palvelutalossa Karstulassa – 20 ihmistä evakuoitiin MTV 11:06 10.01

Karstulassa Keski-Suomessa on evakuoitu 20 ihmistä palvelutalossa syttyneen tulipalon vuoksi. Pelastuslaitoksen mukaan palo syttyi palvelutalon saunatiloissa.


Karstulan terveysasemalla saunapalo – ihmisiä evakuoitu MTV 11:06 10.01

Karstulassa Keski-Suomessa on evakuoitu terveysasemaa rakennuksen saunatiloissa syttyneen tulipalon vuoksi.


Länteen tulossa kova myrsky - "Tuuli voi kaataa puita maan lounaisosissa, sähkökatkoja luvassa" MTV 20:38 07.01

Tuuli on voimistunut myrskylukemiin läntisillä merialueilla, länsirannikolla ja Lounais-Suomessa. MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo, että maan länsi-ja eteläosaan voi sataa yön aikana muutama sentti lunta. Lännessä ja Keski-Suomessa sataa lunta eniten.


Uutiset