KRP: Turun joukkopuukotuksen pääepäilty ei välttämättä ole 18-vuotias - oikeat nimet ja iät selvittelyssä iltalehti 18:17 23.08

Tutkinnanjohtajan mukaan myös muiden epäiltyjen henkilöllisyyden selvittäminen on työn alla. Turun puukotusten tutkinnanjohtaja, keskusrikospoliisin rikoskomisario Crista Granroth kertoo Iltalehdelle, että terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista ja murhien yrityksistä epäillyn marokkolaismiehen henkilöllisyyttä ja ikää selvitellään yhä. - Yksi osa esitutkintaa on pääepäillyn henkilöllisyys. Myös hänen syntymäaikansa on selvittelyn alla, Granroth mainitsee.


KRP myöntää: Turun joukkopuukotuksen pääepäilty ei välttämättä ole 18-vuotias - oikeat nimet ja iät selvittelyssä iltalehti 18:17 23.08

Tutkinnanjohtajan mukaan myös muiden epäiltyjen henkilöllisyyden selvittäminen on "työn alla". Turun puukotusten tutkinnanjohtaja, keskusrikospoliisin rikoskomisario Crista Granroth kertoo Iltalehdelle, että terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista ja murhien yrityksistä epäillyn marokkolaismiehen henkilöllisyyttä ja ikää selvitellään yhä. - Yksi osa esitutkintaa on pääepäillyn henkilöllisyys. Myös hänen syntymäaikansa on selvittelyn alla, Granroth mainitsee.


Poliisi seuraa vakavien väkivaltarikosten estämiseksi tuhatta henkilöä iltalehti 18:03 23.08

Suojelupoliisin seuraamien ihmisten määrä nousi julkisuuteen Turun perjantaisten puukotusten jälkeen. Noin tuhat henkilöä on poliisin kohteena vakavien väkivaltarikosten estämiseksi, keskusrikospoliisin (KRP) päällikkö, poliisineuvos Robin Lardot sanoo STT:lle. Lardot sanoo, että näistä noin 350 on terrorismin torjunnan kohdehenkilöitä, joiden seuranta on jaettu suojelupoliisin, KRP:n ja paikallispoliisien vastuulle.


Yksi Turun epäillyistä tekijöistä yhä karkuteillä - KRP: "Meillä on ajatuksia sijainnista" iltalehti 18:06 22.08

Turun tapahtumista etsintäkuulutettua henkilöä ei ole vielä tavoitettu. Neljä Turun iskusta epäiltyä vangittiin tiistaina Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Keskusrikospoliisin rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Olli Töyräs sanoi pitämässään infossa toimittajille, että poliisi selvittelee vangittujen välistä yhteydenpitoa kuluneen vuoden aikana. Poliisi selvittää, miten muut kuin väkivallantekoon syyllistynyt liittyvät tekoon.


Marokkolaismies oleili Turun Pernossa - käyttäytyi oudosti, istui yksin maassa ja puhui itsekseen iltalehti 22:19 21.08

Pansion vastaanottokeskuksessa asunut 18-vuotias marokkolaismies oli herättänyt huomiota Turun Pernossa. Pernossa pizzeriayrittäjä kertoo, että mies kävi viimeisen puolen vuoden ajan hänen pizzeriassaan Pernon keskustassa. Keskusrikospoliisin mukaan mies tuli Suomeen vuonna 2016. Iltalehden tietojen mukaan mies asui Pansion vastaanottokeskuksessa. Miehen lisäksi pidätettynä on neljä muuta marokkolaismiestä, joilla epäillään olevan osallisuutta rikoksiin.


KRP: Iskusta epäiltyä esitetään vangittavaksi maanantaina iltalehti 14:38 20.08

Keskusrikospoliisi esittää huomenna aamupäivällä Varsinais-Suomen käräjäoikeudelle, että Turun puukotuksista epäilty marokkolaismies vangitaan. Asian vahvistaa keskusrikospoliisin (KRP) viestintäpäällikkö Klaus Kaartinen STT:lle. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Crista Granroth kertoo STT:lle, että pääepäillyn vangitsemisoikeudenkäynti on mahdollista käydä siten, että epäilty ei ole itse paikalla käräjäoikeuden istunnossa. Granrothin mukaan poliisi ja terveydenhuoltohenkilökunta arvioivat maanantaina, millainen on pääepäillyn terveydentila.


Aurajoen ylittävä Kirjastosilta valaistiin perjantain puukkohyökkäyksen uhrien muistoksi iltalehti 03:58 20.08

Kirjastosilta valaistiin Suomen lipun väreihin. Puukotusten uhreista kaksi kuoli ja kahdeksan haavoittui. Keskusrikospoliisin mukaan uhreiksi valikoitui ennen kaikkea naisia. Turun perjantaista iskua tutkitaan terroristisessa tarkoituksessa tehtyinä murhina ja niiden yrityksinä.


Turun terroriepäillyn taltuttaneille poliiseille sataa kiitosta, sivullisia auttajia ylistetään - "pistivät oman elämänsä likoon" iltalehti 19:19 19.08

Monet poliitikot ovat lauantaina kehuneet Turun epäillyssä terrori-iskussa paikalla olleiden ihmisten urheaa toimintaa. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö, pääministeri Juha Sipilä (kesk) ja sisäministeri Paula Risikko (kok) ovat lähes kilvan kiittäneet viranomaisten toimintaa Turussa. Poliisin, etenkin terroriepäillyn taltuttaneen partion, toimintaa ripeää toimintaa kehuttiin myös keskusrikospoliisin lauantaisessa tiedotustilaisuudessa. Poliisin mukaan hälytys puukotuksesta tuli 16.02, ja epäilty otettiin kiinni kello 16.05. Sipilä ja Risikko muistivat Valtioneuvoston linnassa lauantaina pitämässään tiedotustilaisuudessa poliisin ensipartiota. Lisäksi Turun torilla iskun aikaan olleet ihmiset ovat saaneet päättäjiltä kiitoksia.


Näin keskusrikospoliisin tiedotustilaisuus eteni: Hyökkääjä mahdollisesti valikoi naisia uhreiksi, tuli Suomeen vuonna 2016 turvapaikanhakijana hs 15:45 19.08


Näin keskusrikospoliisin tiedotustilaisuus eteni: Hyökkääjä mahdollisesti valikoi naisia uhreiksi, tuli suomeen vuonna 2016 turvapaikanhakijana hs 15:01 19.08


SUORA LÄHETYS: KRP pitää tiedotustilaisuuden Turun puukotuksista iltasanomat 14:36 19.08

Ilta-Sanomat näyttää suoran lähetyksen Keskusrikospoliisin tiedotustilaisuudesta.


KRP: Epäilty 18-vuotias ei ole halunnut puhua poliisille - pidätettynä lisäksi neljä henkilöä iltalehti 14:06 19.08

Molemmat puukotuksissa kuolleet henkilöt ovat suomalaisia naisia. Keskusrikospoliisin lauantaipäivällä pitämässä tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista ja murhien yrityksistä epäilty 18-vuotias marokkolaismies valikoi uhrikseen naisia. Poliisin mukaan molemmat Turun puukotuksissa kuolleet henkilöt ovat suomalaisia naisia. Lisäksi kahdeksasta loukkaantuneesta kuusi on naisia.


Uutiset