KRP: Suomessa on ollut useita Temppeliaukion kirkon terroriuhkaa vastaavia tilanteita iltasanomat 11:48 20.06

Keskusrikospoliisin mukaan terrori-iskun mahdollisuuteen on varauduttu useissa tapauksissa, mutta aiemmat tilanteet on hoidettu vähemmän näkyvästi.


Aarnion valitus hoviin ruotii rankasti KRP:tä: Moitteita "pantatuista" tiedoista ja perättömästä lausunnosta iltalehti 05:56 20.06

Jari Aarnion valituskirjelmässä väitetään KRP:n päällikön esittäneen käräjäoikeudelle paikkansapitämättömiä tietoja. Helsingin hovioikeudelle osoitetun liki 200-sivuisen valituskirjeen keskeisin kärki kohdistuu syyttäjien johtamaan esitutkintaan ja keskusrikospoliisin toimintaan, minkä Jari Aarnio katsoo olleen täysin yksipuolista ja osin suoranaisesti lain vastaista. Aarnio toteaa nykyisen poliisiylijohtajan Seppo Kolehmaisenkin myöntäneen KRP:n ja Helsingin huumepoliisin ongelmalliset välit, joten hänen mukaansa tutkintaa ei ensinkään olisi pitänyt antaa KRP:lle.


Ilmiö kasvanut räjähdysmäisesti: Nuorilta pyydetään netissä alastonkuvia - kiristetään kuvilla seksiä ja rahaa iltalehti 09:41 19.06

Keskusrikospoliisin mukaan Euroopassa nuorimmat kiristyksen uhrit ovat olleet vain 7-vuotiaita. Keskusrikospoliisi kertoo, että rahan ja seksin kiristäminen nuorilta netissä on lisääntynyt räjähdysmäisesti Euroopassa. Sextortioniksi tai webcam blackmailingiksi kutsutuissa rikoksissa rikolliset houkuttelevat uhrin riisuuntumaan tietokoneen kameran edessä tai lähettämään itsestään kuvia vähissä pukeissa. Materiaalin saatuaan rikolliset alkavat kiristää nuorta sillä, että levittävät kuvia nettiin, ellei uhri anna lisää materiaalia, rahaa tai seksiä.


KRP: Suomeen tänä keväänä kaksi uutta liivijengiä - määrä kasvussa, painopiste huumeista talousrikoksiin iltalehti 12:26 17.06

Tänä keväänä Suomessa paikkansa virallistaneet Satudarah ja Outlaws MC ovat molemmat Helvetin enkeleiden vihollisia. Kansainvälinen moottoripyöräkerho Outlaws MC rantautui hiljattain Suomeen. Norjan Outlaws MC:n johtaja julkaisi Facebookissa kuvan, jossa onnitteli Jyväskylän kannattajakerhoa järjestön prospective- eli ehdokasjäsenyydestä. Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Rabbe von Herzen sanoo, että poliisin tietojen mukaan sekä Lappeenrannan että Jyväskylän kerhoilla on nyt ehdokasjäsenyys. Jos ehdokkuus vakinaistetaan, pääsee kerho järjestön alaosastoksi. Silloin kerho olisi von Herzenin mukaan "niin sanotusti saanut täydet värit" eli järjestön täysjäsen ja saa kantaa järjestön liivejä.


Markus Pasi Pönkä lisättiin Euroopan etsityimpien rikollisten listalle iltalehti 18:24 30.05

Paloittelumurhista tuomittu Markus Pasi Pönkä on tällä hetkellä Europolin most wanted -listan ainoa suomalainen. Markus Pasi Pönkä on yksi Euroopan etsityimmistä rikollisista. Hänet lisättiin Europolin most wanted -listalle tänään. Pönkä ei ilmoittautunut Riihimäen vankilaan huhtikuun lopulla sovitun mukaisesti. Asiasta kertoi keskusrikospoliisin tiedusteluosaston päällikkö Sanna Palo Twitterissä tiistaina, ja siitä uutisoi ensin Ilta-Sanomat.


Helsingin apulaispoliisipäälliköksi Heikki Kopperoinen iltalehti 10:38 26.05

Helsingin poliisilaitoksen apulaispoliisipäälliköksi on nimitetty rikosylitarkastaja, oikeustieteen kandidaatti ja varatuomari Heikki Kopperoinen. Kopperoinen työskentelee tällä hetkellä keskusrikospoliisin tutkintaosaston päällikkönä. Hän aloittaa Helsingin poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikön tehtävässä 1. kesäkuuta. Kopperoinen aloitti poliisiuransa vuonna 1984 Helsingin poliisilaitoksen järjestyspoliisissa. Sittemmin hän on työskennellyt muun muassa Helsingin kaupunginviskaalinvirastossa syyttäjänä, keskusrikospoliisiin talousrikostutkinnassa ja keskusrikospoliisin Läntisen osaston päällikkönä Turussa.


MTV: Keskusrikospoliisi selvitti lentopiste-epäselvyyksiä useilta poliiseilta iltalehti 08:12 18.05

Yhdeksällä keskusrikospoliisin (KRP) poliisilla on ollut epäselvyyksiä Finnairin korttipisteistä, kertoo MTV. Epäselvyyksistä ei ole tullut seurauksia. Tapausta käsiteltiin Rikospaikka-ohjelmassa. Sen mukaan KRP:n päällikkö Robin Lardot teki virkamiesoikeudelliset päätöksensä kahdeksaan tapaukseen huhtikuussa, kun kihlakunnansyyttäjä Jukka Haavisto oli tehnyt syyttämättäjättämispäätöksen KRP:n rikostarkastajan samanlaisessa jutussa. Yksi tapaus odottaa virkamiehen paluuta virkavapaalta.


KRP:n analyysi väestöryhmien rikollisuudesta: jyrkkä ajatusmaailma voi lisätä kunniamurhia Suomessa iltalehti 07:59 16.05

Keskusrikospoliisin tuoreessa analyysissä käsitellään suurimpiin turvapaikanhakijakansalaisuuksiin kohdistuneita rikosepäilyjä Suomessa. Vuosien 2015 ja 2016 aikana Suomeen saapui kymmeniätuhansia turvapaikanhakijoita. Heistä suurin osa tuli Irakista, Afganistanista ja Somaliasta. Keskusrikospoliisin analyysin mukaan turvapaikanhakijoiden yleisimmistä kansalaisuuksista suhteellisesti eniten rikosepäilyjä kertyy irakilaisille ja afganistanilaisille.


Poliisi Hirvensalmen perhesurmasta: Hengissä selvinnyt 16-vuotias sai vakavia päävammoja - ei muista mitään iltalehti 10:07 12.05

Poliisi on edistynyt Hirvensalmen perhesurman tutkinnassa. Itä-Suomen poliisi on saanut Keskusrikospoliisin (KRP) tutkimuslausuntoja tapahtumapaikalla otetuista kymmenistä näytteistä, ja niiden perusteella on hahmotettu tapahtumien kulkua tekopäivän iltana. Poliisi tiedottaa, että rikospaikkaan liittyvien tutkimustulosten analysointi ja niiden liittäminen jutun kokonaisuuteen jatkuu edelleen. Huhtikuun lopulla Etelä-Savon Hirvensalmella tapahtunut veriteko järkytti pienellä paikkakunnalla. Kotiin palannut äiti löysi maalaistalosta miehensä kuolleena ja kaksi poikaansa kriittisessä tilassa.


Paloittelusurmaaja Pönkä pakoilee yhä ampuma-asetuomiotaan – poliisi: Jos näet, soita hätänumeroon iltasanomat 16:35 02.05

Keskusrikospoliisin rikoskomisario Kaj Björkqvist sanoo, että Pönkää epäillään myös rikoksesta.


Uutiset