Kesää vietettiin sotien varjossa: Katso harvinaiset värikuvat Suomen neljästä sotakesästä iltalehti 11:51 24.06

Harvinaislaatuiset värikuvat heijastavat ajan arkea ennennäkemättömällä tavalla. Suomessa elettiin 1940-luvulla kaikkiaan neljä sotakesää. Kesäkuussa 1941 alkanut jatkosota kesti yli kolme vuotta aina syyskuuhun 1944 asti. Neuvostoliiton suurhyökkäys keväällä 1944 riitti murtamaan suomalaisten puolustuslinjat ja veristen torjuntataistelujen jälkeen aseet laskettiin syyskuun alussa.


Kaveriporukan juhannus pilalla: Himokselta 850 eurolla vuokrattu mökki oli huijausta - tontilla odotti pelkät perustukset iltalehti 13:22 23.06

Ilmeisesti tyhjä tontti on vuokrattu muillekin, sillä useampi seurue on kysellyt saman osoitteen mökkiä Himoksella. Forssalaismies kertoo saapuneensa kaveriporukkansa kanssa Himokselle torstaina, mutta seurueen vuokraamaa mökkiä ei ollut missään. Seurue oli ilmeisesti tullut jumautetuksi mökillä, josta on tontilla vain perustukset. He olivat maksaneet kolmesta yöstä 850 euroa. Mies kertoo, että he näkivät vuokrailmoituksen aiemmin keväällä Tori.fi-sivustolla. Ilmoituksessa oli vuokrattavana mökki juhannukseksi aivan Himoksen lomakeskuksen läheltä.


AP: Suomalainen pokerimiljonääri jäi osa-aikaeläkkeelle 27-vuotiaana iltalehti 22:30 22.06

Jens Kyllönen luo uraa sijoittajana, Arvopaperi kertoo. Suomen parhaaksi pokerinpelaajaksi keväällä jo kolmatta kertaa valittu Jens Kyllönen on onnellisessa asemassa, Arvopaperi kertoo. Kyllönen on ansainnut kymmenvuotisella pokeriurallaan useita miljoonia euroja ja saavuttanut taloudellisen riippumattomuuden.


HS: Alkoholiuudistuksella enemmän vastustajia kuin kannattajia iltalehti 20:36 22.06

Helsingin Sanomat selvitti, että kansanedustajien enemmistö vastustaa hallituksen esitystä, joka toisi 5,5-prosenttiset juomat kauppoihin. Alkoholilain uudistuksesta äänestetään syksyllä. Helsingin Sanomien selvityksen mukaan enemmistö kansanedustajista ei hyväksy 5,5-prosenttisten juomien myyntiä kaupoissa. Se tarkoittaisi hallituksen esityksen kaatumista syksyllä eduskunnassa. Tällä hetkellä kaupoissa saa myydä enintään 4,7-prosenttisia alkoholijuomia. Hallituspuolueissa on tällä hetkellä 105 äänivaltaista kansanedustajaa äänestämässä alkoholilaista, mutta ainakin keskusta on tehnyt asiasta omantunnon kysymyksen. Keväällä keskustan kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen keräsi 28 hallituspuolueen kansanedustajan nimen kapinakirjeeseen, jossa vastustettiin 5,5 prosenttisten juomien tuloa kauppoihin. Kirjeen allekirjoittaneista 15 oli keskustalaisia.


Hartwall hävisi hovissakin - irtisanottu kuittaa 9 kuukauden palkan iltalehti 06:43 21.06

Työntekijän työsuhde ehti kestää runsaat viisi vuotta ennen keväällä 2014 tapahtunutta irtisanomista. Irtisanomista perusteltiin taloudellisin ja tuotannollisin syin. Hartwall perusteli asiaa alan markkinaympäristön kiristymisellä ja töiden uudelleen organisoinnilla. Työntekijän mukaan irtisanomisen aikoihin yhtiö oli palkannut uusia työntekijöitä samoihin tehtäviin.


EU julisti supikoiran haitalliseksi vieraslajiksi iltalehti 08:31 20.06

EU on lisännyt supikoiran torjuttavien haitallisten vieraslajien luetteloon. Supikoira oli yksi listalle lisätyistä 12 lajista, kertoo maa- ja metsätalousministeriö. Siitä tulee kuitenkin virallisesti vieraslaji vasta keväällä 2019 siirtymäajan jälkeen. Vieraslajilla tarkoitetaan eliölajia, jonka ihminen on tuonut tarkoituksella tai vahingossa sen luontaisen levinneisyysalueen ulkopuolelle. Haitallinen vieraslaji uhkaa luonnon monimuotoisuutta uudella elinalueellaan.


Helsingin pörssi vahvimmassa vedossa vuosikymmeneen - 10 000 pisteen raja rikki iltalehti 19:09 19.06

Helsingin pörssin yleisindeksi oli tänään kaupanteon loppuessa yli 10 000 pisteen rajan. Viimeksi yleisindeksi kävi näin korkealla keväällä 2008. Indeksi oli pörssin sulkeuduttua 10 012. Viimeisten 12 kuukauden aikana indeksi on laskenut alimmillaan hieman alle 7 400 pisteen.


Vaikeat brexit-neuvottelut alkavat tänään Brysselissä iltalehti 11:24 19.06

Neuvottelujen on määrä päättyä maaliskuussa 2019. Brexit-ministeri David Davis aloittaa tänään maanantaina eroneuvottelut Brysselissä. Neuvottelut määrittelevät tavan, jolla Britannia tulee lähtemään Euroopan unionista. Lähes vuosi sitten britannialaiset äänestivät EU-erosta. Keväällä maan pääministeri Theresa May ilmoitti, että ero tulee tapahtumaan maaliskuuhun 2019 mennessä. Puolitoista viikkoa sitten järjestetyissä parlamenttivaalissa Mayn asema heikentyi.


Kalle, 4, sai kaupan hankkimaan uudet kauppakärryt - formulapiirros sulatti sydämen iltalehti 18:44 18.06

Kauppias toteutti 4-vuotiaan Kallen toiveen nopeammista kärryistä. Hämeenlinnassa asuva 4-vuotias Kalle ja hänen äitinsä Veera Karhu tuumivat keväällä, että Idänpään S-marketin vanhat ostoskärryt ovat liian vanhat ja hitaat. - Tilanteen korjaamiseksi Kallelta lähti kauppiaalle viesti, että uudet kärryt olisivat tarpeen ja hän voisi auttaa niiden tilaamisessa, Veera Karhu kertoo.


Työkkäristä ei löytynyt töitä - Mika laittoi itsenä "myyntiin" Tori.fi:ssä: Työpaikka löytyi vihdoinkin! iltalehti 10:02 17.06

Mika Pekkanen laittoi itsensä myyntiin Tori.fi:ssä 2322 euron palkalla, mutta työ löytyikin muulla tavalla. Iltalehti kertoi keväällä, kuinka Mika Pekkanen, 34, kyllästyi, kun työtä ei löytynyt ja laittoi itsensä "myyntiin". Etsin työtä. Myydään. Ilmoittaja: Mika Pekkanen. Palkka: 2 322 €


Kummassa on enemmän kaloreita - sokeroidussa virvoitusjuomassa vai makeassa siiderissä? - Testaa, tunnistatko terassin kaloripommit! iltalehti 09:04 17.06

Kesä houkuttelee usein tissuttelemaan tavallista useammin, mutta tiedätkö juomasi kalorimäärät vai luuletko valitsevasi terveellisen vaihtoehdon, joka on todellisuudessa kalorihirviö? Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan väestön lihominen on lisääntynyt viime vuosikymmeninä niin, että sillä on vakavia kansanterveydellisiä ja kasvavia kansantaloudellisia vaikutuksia. Lihavuus on Suomessa yleisempää kuin muissa Pohjoismaissa, sillä yli puolet suomalaisista aikuisista on ylipainoisia tai sairaalloisen lihavia. Keväällä mediassa uutisoitiin, että sairaalloisen lihavien määrä on lisääntynyt merkittävästi. Kookkaimmat ihmiset, jotka sairaanhoito joutuu kuljettamaan, painavat 250-300 kiloa. Heidän kuljettamiseensa tarvitaan erikoisambulanssi ja -paarit.


IL seuraa: Vihreät valitsee tänään uuden puheenjohtajan - Niinistön tilalle Kari vai Aalto? iltalehti 08:01 17.06

Vihreät valitsee suosionsa huipulla olevalle puolueelle uuden puheenjohtajan Tampereella. Tampereella viikonloppuna järjestettävä vihreiden puoluekokous on tällä viikolla jäänyt pahasti perussuomalaisten puoluekokouksen jälkimylläköiden jalkoihin. Politiikan toimijat ovat keskittyneet seuraamaan perussuomalaisten hajoamista ja hallituskriisiä, ennakoivat arviot vihreiden puheenjohtajakisasta ovat jääneet vähemmälle. Tampereella ei olekaan odotettavissa näyttäviä ulosmarsseja, puolueen hajaannusta tai hallituskriisiä, mutta puoluekokous on poliittisesti tärkeä koko Suomelle, sillä siellä valitaan puheenjohtaja, joka mitä todennäköisimmin istuu seuraavan hallituksen muodostamiskokouksissa viimeistään keväällä 2019.


Työpiste: 6 keinoa, joilla estetään syrjäytyminen työiässä iltalehti 11:45 16.06

Tutkijat pohtivat keväällä järjestetyssä seminaarissa, kuinka syrjäytymistä ehkäistään. Mukana oli tutkijoita ministeriöistä, oppilaitoksista kaupungeista, eduskunnasta, järjestöistä sekä yliopistoista ja tutkimuslaitoksista.


Iltalehden lukijoiden vinkit ruokakuluissa säästämiseen - "Opettele kokkaamaan ja leipomaan" iltalehti 08:29 16.06

Iltalehden lukijat ovat kertoneet vinkkejä, miten säästää ruokakuluissa ja pitää kulut kurissa. Monen vinkeissä toistuvat samat ajatukset: tee itse, pakasta sekä hyödynnä tarjouksia ja alennuksia. Minä leivon paljon leipiä ja kaikkea, mitä nyt suuressa perheessä kuluu. Lisään taikinoihin puurohiutaleita, perunamuusista tulee loistavaa perunarieskaa. Jämäruuat käytän seuraavana päivänä jatkettuna, Mifua pataan ja pakastekasviksia, syntyy aivan erilainen pata. Maustetun jogurtin jäämät käytän pannukakun pohjaan. Jos juustoja jää kuivumaan, on lasagnepäivä tiedossa. Minä kierrätän ruokaa tehokkaasti, koska hukkaan heitetty ruoka näkyy ruokalaskussa turhana menoeränä. Näin keväällä "pinaattilätyt" syntyvät kätevästi nokkosesta eivätkä lapset oikeasti huomaa eroa, jos eivät näe.


Näkökulma: Suututetun Soinin blitzkrieg iltalehti 22:06 13.06

Timo Soini hylkäsi itse perustamansa puolueen, jotta sai pitää henkilökohtaisen hillotolppansa, kirjoittaa politiikan toimittaja Tommi Parkkonen. Kun kokoomuksen silloinen puheenjohtaja Alexander Stubb kasasi hallitusta keväällä 2015, hän totesi politiikan olevan kompromissien taidetta. Kompromissi on sivistyssana, joka tarkoittaa sitä, että on valmis antamaan periksi tai luopumaan jostakin, jotta saavuttaa haluamansa tavoitteen.


Määttä nousi Kurrin ja Tikkasen rinnalle - vakuuttavaa jälkeä mestarien puolustuksessa iltalehti 06:59 12.06

Suomalaispuolustaja teki keväällä kovan nousun Penguinsin tähtipakiksi. Pittsburgh Penguinsin puolustaja Olli Määttä pääsi juhlimaan maanantaiaamuna uransa toista NHL:n mestaruutta. Samalla hän nousi vakuuttavaan joukkoon, sillä häntä ennen ainoastaan kaksi suomalaista on pystynyt voittamaan himoitun Stanley cupin kahtena kautena peräkkäin.


Tuontiperuna vie paikan kotimaiselta: ”Olisi sitä perunaa saatavilla, mutta kun ei ne mene kaupaksi” iltasanomat 11:00 10.06

Viljelijät paiskivat keväällä töitä kellon ympäri perunasadon pelastamiseksi. Kylmä kevät ei viljelijän mukaan ole päässyt olennaisesti vaikuttamaan sadon laatuun tai määrään.


KKO: Kun Airpron työntekijä irtisanottiin, hänelle olisi pitänyt tarjota tarvittaessa töihin tulevien töitä iltalehti 10:45 09.06

Työnantajan olisi pitänyt tarjota tarvittaessa töihin tulevien töitä vakituiselle työntekijälle irtisanomisen sijaan, linjaa korkein oikeus (KKO) ennakkopäätöksessään. Oikeus otti kantaa tapaukseen, jossa Finavian tytäryhtiön Airpron työntekijä irtisanottiin keväällä 2013 vedoten työn vähentymiseen. Irtisanotun kanssa solmittiin tarvittaessa töihin tulevan työntekijän sopimus, mutta KKO:n mukaan se ei täyttänyt lain velvoitetta tarjota irtisanotulle soveltuvaa työtä. Ennakkopäätöksen mukaan tarvittaessa töihin tulevien työntekijöiden kukin työjakso muodostaa oman määräaikaisen sopimuksensa. Näin heitä on pidettävä uusina työntekijöinä suhteessa irtisanottuun.


Jopa 4 000 euron palkka - pulaa työntekijöistä, mutta myös tuhansia työttömiä iltalehti 09:52 06.06

Rakennusalalla on jatkuvasti pulaa työntekijöistä, mutta samaan aikaan alalla on myös työttömiä. Useissa rakennusalan ammateissa on viime aikoina ollut runsaasti avoimia työpaikkoja. Esimerkiksi viimeisimmän keväällä julkaistun ammattibarometrin mukaan pula-ammattien top 15 -listalla olivat rakennusalan työnjohtajat, betonirakentajat ja raudoittajat, rakennusinsinöörit sekä kattoasentajat ja korjaajat.


Petteri Forsellin kummallinen kevät Puolassa - peliaika loppui käsittämättömin perustein iltalehti 16:25 05.06

Petteri Forsellin kausi Miedz Legnicassa sai keväällä dramaattisen käänteen. Petteri Forsell hyllytettiin kauden viime viikkoina Puolassa. Miedz Legnican päävalmentaja väitti Forsellin tehneen sopimuksen uuden seuran kanssa. Väite oli perätön, eikä seuran omistajan tukikaan muuttanut Forsellin asemaa. Seura ei noussut Puolan pääsarjaan. Forsellin peliaika loppui kuin seinään. Päävalmentaja Ryszard Tarasiewicz jätti Forsellin vaihtopenkille ja lopulta katsomoon.


Uutiset