Trumpin uusi turvallisuusstrategia: Venäjä ja Kiina Yhdysvaltain kilpailijoita MTV 13:20 18.12

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump on muuttamassa kansallista turvallisuusstrategiaa nimittämällä Kiinan ja Venäjän Yhdysvaltain kilpailijoiksi.


EU:n jättävä Britannia vahvistaa suhteitaan Kiinaan MTV 10:09 16.12

Kiina ja Britannia ovat sopineet vahvistavansa siteitään talouden ja kaupankäynnin saralla. Britannian valtiovarainministeri Philip Hammond on ollut Pekingissä tapaamassa Kiinan valtion edustajia.


Vartijat hakkasivat kuvatoimittajan brutaalisti Kiinassa, Etelä-Korea raivostui - katso video iltalehti 09:39 15.12

Valokuvaaja oli seuraamassa Etelä-Korean presidentin vierailua Pekingissä. CNN:n videolla näkyy, miten vartijat potkivat maassa makaavaa valokuvaajaa. Eteläkorealaiset mediat ovat ilmaisseet perjantaina raivoaan kiinalaisten turvamiesten pahoinpideltyä eteläkorealaisen kuvajournalistin Pekingissä. Valokuvaaja oli raportoimassa Kiinan pääkaupungissa Etelä-Korean presidentin Moon Jae-Inin vierailusta.


Uhkarohkeita selfie-kuvia ottanut mies putosi 62. kerroksesta ja kuoli – kenen vika onnettomuus oli? iltasanomat 20:00 14.12

Kiinan valtiollinen sanomalehti vierittää pääkirjoituksessaan syytä sosiaalisen median niskoille. Toinen rohkeista kuvistaan tunnettu harrastaja puolestaan korostaa rohkeista kuvista palkkioita maksavien yritysten vastuuta.


SuperPark levittäytyy vauhdilla maailmalle - avajaiset Hongkongissa lauantaina iltalehti 14:09 14.12

SuperPark avaa ensimmäinen sisäaktiviteettipuistonsa Suomen ulkopuolella Kiinan Hongkongissa ensi lauantaina. Hongkong on 2012 Vuokatissa perustetun ketjun kahdestoista puisto. - Olemme valmistelleet ensimmäisen kv-kohteemme avaamista jo toista vuotta ja nyt se vihdoin on totta, SuperPark Oy:n toimitusjohtaja Juha Tanskanen sanoo yhtiön tiedotteessa.


Kova päätös - Javier Mascherano jättää Barcelonan kesken kauden iltalehti 13:31 14.12

Barcelonaa pitkään palvellut toppari Javier Mascherano on vaihtamassa maisemaa tammikuun siirtoikkunassa. Katalonialaislehdet Sport ja Mundo Deportivo kertovat Mascheranon suuntaavan Kiinan liigan Hebei Fortuneen, jota valmentaa Manuel Pellegrino. Argentiinalaistoppari on jo julkisesti vihjaillut lähtöaikeistaan. Mascherano on joutunut tällä kaudella kuluttumaan vaihtopenkkiä Barcelonassa, koska Samuel Umititi on vallannut paikan Gerard Piquén viereltä.


Kansanedustajat perustivat vienninedistämisfoorumin - Niikko vei kiinalaiset savusaunaan ja avantoon iltalehti 21:04 12.12

Kiinalaistaustainen RealMax ilmoitti keskiviikkona sijoittavansa miljoona euroa Vantaalla sijaitsevaan yksikköönsä. Kansanedustajien perustama vienninedistämisfoorumi isännöi tiistaina kiinalaisdelegaatiota eduskunnassa, jonka korkea-arvoisin edustaja on Kiinan valtiollisen investointiyhtiön SDIC:n (China State Development and Investment Corporation) älykkäät teknologiat -osa-alueen toimitusjohtaja Liu Yuanan. Vienninedistämisfoorumi on kymmenen kansanedustajan muodostama kerho, jonka tavoitteena on edesauttaa suomalaisyritysten vientiä ulkomaille ja ulkomaisten investointien saamista Suomeen.


Kiinako jäähdyttelyliiga? Maan suurseura hylkäsi Barcelona-tähden ”liian vanhana” suomifutis 14:11 09.12

Kiinan Superliigassa pelaava Tianjin Quanjian on kiistänyt huhut, joiden mukaan Barcelonan argentiinalaispuolustaja Javier Mascherano olisi liittymässä seuraan. Mascherano, 33, on hyvin todennäköisesti jättämässä Barcelonan ensi...


Video: Hurjia kolareita ja auto vaihtoon lennosta! Oliko tämä sähköformuloiden dramaattisin kisaviikonloppu? suomiF1 10:33 09.12

Hong Kongin kilpailuviikonlopussa riitti vauhdikkaita ohituksia, vaarallisia kolareita ja yllättäviä tilanteita. Formula E julkaisi YouTube-kanavallaan videon, jossa kerrataan Kiinan kisojen ällistyttävimmät tilanteet. Kapealla kaupunkiradalla nähtiin...


Carlos Tévez jättämässä Kiinan jo nyt? – ”Haluan hankkia hänet” suomifutis 08:53 09.12

Argentiinalaisseura Boca Juniors toivoo, että hyökkääjä Carlos Tévez selvittäisi asiat nykyisen joukkueensa, kiinalaisen Shanghai Shenhuan kanssa ja palaisi tammikuussa Bocaan, jossa hänen ammattilaisuransa alkoi...


Kiina syyttää Intiaa lennokin lähettämisestä maan ilmatilaan iltasanomat 08:56 07.12

Kiinan puolustusministeriö syyttää Intiaa lennokin lähettämisestä Kiinan ilmatilaan.


Venäjän laivasto järjestää yli 500 sotaharjoitusta vuonna 2018 iltalehti 22:50 01.12

Valtiolliset venäläismediat kertovat, että Venäjän laivasto järjestää yli 500 sotaharjoitusta ensi vuonna. Uutistoimisto Tassin mukaan Venäjän laivasto harjoittelee ahkerasti ensi vuonna. Asiasta kertoo laivaston komentaja Vladimir Koroljov Venäjän puolustusministeriön julkaisussa Krasnaja Zvezda. Suunnitelmissa on yli 500 harjoitusta pelkästään laivastossa. Venäjä harjoittelee paitsi itsenäisesti niin myös Kiinan ja Intian kanssa yhdessä. Lisäksi Venäjän laivasto osallistuu kansainväliseen "Armeijapeliin", joka pidetään heinä-elokuun vaihteessa ensi vuonna.


Kiinassa takavarikoitiin jättierä uhanalaisen muurahaiskävyn suomuja iltasanomat 08:40 30.11

Laitonta kauppaa taltuttavat Kiinan viranomaiset ovat takavarikoineet jättimäärän salakuljetettuja muurahaiskävyn suomuja.


Trump lupaa uusia ”merkittäviä pakotteita” Pohjois-Koreaa vastaan tänään iltalehti 19:32 29.11

Trump ja Xi Jinping puhuivat iltapäivällä puhelimessa. - Puhuin juuri Kiinan presidentille Xi Jinpingille koskien Pohjois-Korean provosoivia tekoja. Uusia merkittäviä pakotteita langetetaan Pohjois-Korealle tänään. Tämä tilanne hoidetaan! Trump tviittasi iltapäivällä. Hän ei kertonut yksityiskohtia pakotteista tai niiden langettajasta. Valkoisen talon mukaan Trump pyysi Pekingiä käyttämään "kaikkia mahdollisia vipuvarsiaan" painostaessaan Pohjois-Koreaa.


Johanna Nordlingin kolumni: Tiibetin lipun heiluttaminen suututti Kiinan – kiistanalaisesta hankkeesta tulossa järjestäjille kymmenien tuhansien lasku iltasanomat 18:40 29.11

Saksan divariottelun jälkipyykki osoittaa, kuinka pihalla Kiinassa ollaan futiskulttuurista ja länsimaisista käytännöistä, kirjoittaa Johanna Nordling.


Johanna Nordlingin kolumni: Tiibetin lipun heiluttaminen suututti Kiinan – kiistanalaisesta hankkeesta tulossa järjestäjille kymmenien tuhansien lasku iltasanomat 18:40 29.11

Saksan divariottelun jälkipyykki osoittaa, kuinka pihalla Kiinassa ollaan futiskulttuurista ja länsimaisista käytännöistä, kirjoittaa Johanna Nordling.


Trump lupaa uusia ”merkittävitä pakotteita” Pohjois-Koreaa vastaan tänään iltalehti 17:22 29.11

Trump ja Xi Jinping puhuivat iltapäivällä puhelimessa. - Puhuin juuri Kiinan presidentille Xi Jinpingille koskien Pohjois-Korean provosoivia tekoja. Uusia merkittäviä pakotteita langetetaan Pohjois-Korealle tänään. Tämä tilanne hoidetaan! Trump tviittasi iltapäivällä. Hän ei kertonut yksityiskohtia pakotteista tai niiden langettajasta. Valkoisen talon mukaan Trump pyysi Pekingiä käyttämään "kaikkia mahdollisia vipuvarsiaan" painostaessaan Pohjois-Koreaa.


Kiinan satamakaupungin suuri räjähdys johtui laittomista räjähteistä iltasanomat 12:12 28.11

Karkuri oli pyytänyt sukulaisiaan hävittämään räjähdemateriaaleja.


IL selvitti: Näin Trump on muuttanut maailmaa iltalehti 06:00 27.11

Kovista puheistaan huolimatta Trump on saanut toistaiseksi vähän aikaan. Venäjä ja Kiina ovat vahvistaneet asemiaan Yhdysvaltain passiivisen ulkopolitiikan ansiosta. Donald Trumpin erikoisuuksia on ihmetelty ympäri maailmaa erityisesti sen jälkeen, kun hänet valittiin Yhdysvaltain presidentiksi vuosi sitten. Mutta miten Trump on todella muuttanut maailmaa? Asiantuntijoiden mukaan Trump on saanut toistaiseksi vähän aikaan, mikä sekin on vaikuttanut maailman voimatasapainoon - Venäjän ja Kiinan eduksi. Trumpin odotettiin tekevän presidenttinä merkittävän ”diilin” Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa. Kyseessä olisi ollut turvallisuuspoliittinen järjestely, jolla olisi ratkaistu ainakin Ukrainan ja erityisesti Krimin tilanne. Trumpin ja Putinin odotettiin vuosi sitten neuvottelevan myös muista kriisipesäkkeistä kuten Syyrian sisällissodasta, Iranin tilanteesta ja Pohjois-Korean uhasta.


Kiinassa räjähti tehdasalueella - ainakin kaksi kuollut ja kymmeniä viety sairaalaan iltalehti 09:08 26.11

Ningbon satamakaupungissa tapahtuneen räjähdyksen aiheuttaja ei toistaiseksi ole tiedossa. Poliisi tutkii asiaa. Kiinan koillisosassa Ningbon kaupungissa on sattunut räjähdys varhain paikallista aikaa. Räjähdys tapahtui teollisuusalueella tehtaassa, . Valtiollisen median mukaan ainakin kaksi on kuollut ja 30 ihmistä on viety loukkaantuneena sairaalaan. Kahden heistä on raportoitu loukkaantuneen vakavasti.


Uutiset