Suomalaisella turkiksella on nyt ostajan markkinat: "Tuottajan hinnat kannattavuusrajan alapuolella" MTV 19:45 18.09

Ketunnahkat kävivät tänään kaupaksi Vantaalla pidetyssä turkishuutokaupassa. Viisipäiväisessä huutokaupassa oli paikalla 300 ostajaa kaikilta päämarkkinoilta, kuten Kiinasta, Venäjältä, Etelä-Koreasta ja Euroopan tärkeimmiltä muotimarkkinoilta.


Suomalaisyrittäjillä riitää haasteita Afrikassa, Kiinasta lähtien: "Vauhtia ja vaarallisia tilanteita enemmän kuin HIFK:n matsissa" MTV 22:35 13.09

Afrikka yritysympäristönä vaatii kärsivällisyyttä ja valmiutta yllätysten kohtaamiseen. Sen ovat suomalaisetkin kokeneet. On korruptiota, raaka-aineiden hintojen yllättäviä laskuja ja byrokratiaa, toisaalta firman voi perustaa jopa neljässä päivässä, kuten Ruandassa.


Yksi maailman parhaiten tienaavista elokuvatähdistä katosi julkisuudesta – ihailijat huolestuivat: ”Hän voi olla pahassa vaarassa” iltasanomat 04:37 04.08

Fan Bingbingia ei ole näkynyt julkisuudessa ja sosiaalisessa mediassa yli kuukauteen. Joidenkin tietojen mukaan Fanilta on estetty pääsy Kiinasta pois viime lauantaista eteenpäin.


”Tästä tulee 100 000 euron tappiot” – EU-komission tullipäätös iski sähköpyöriin uusisuomi 11:03 24.07

Euroopan komissio asetti viime viikolla tuontitullit Kiinasta tuoduille sähköpyörille. Tulleilla on tarkoitus puuttua kiinalaisten sähköpyörien polkumyyntiin. Päätös korottaa Evobiken sähköpyörien hintoja noin 300 eurolla, arvioi yhtiön Suomen maajohtaja Anders Andersen.


”Kauppasota on nyt todellisuutta” uusisuomi 09:32 22.07

Yhdysvaltojen tuontitullit ovat nousemassa pääaiheeksi G20-maiden kokouksessa Argentiinassa. Yhdysvallat on asettanut tuontitulleja niin EU-maista kuin Kiinasta USA:han tuotaville tuotteille. Lisäksi presidentti Donald Trump on uhannut Kiinaa uusilla tulleilla.


Kiinalaisten verkkohyökkäysyritykset Suomeen kasvoivat roimasti ennen Trumpin ja Putinin tapaamista MTV 18:17 20.07

Suomeen kohdistui tavallista enemmän verkkohyökkäysyrityksiä Kiinasta ennen Trumpin ja Putinin tapaamista. Asiasta kertoo yhdysvaltalainen F5 verkkoyhtiö.


Miksi ne ovat täällä? Pyryn ja Lumin saapumisesta syntyi dokumentti, joka valaisee suojeluohjelman taustoja ja pandatalon arkea MTV 09:04 08.07

Uudessa Kiinasta Pohjolaan -dokumentissa Pyry ja Lumi sekä heidän hoitajansa valaisevat millaista panda-arkea Ähtärissä eletään.


Kauppasota käyntiin keskiyöllä –? USA:n Kiinan vastaiset tuontitullit astuvat voimaan perjantaina iltasanomat 07:19 05.07

Tullit koskettavat kymmenien miljardien dollarien edestä Kiinasta tuotavia tuotteita.


Otsonikerrosta tuhoavan kemikaalin päästöt nousivat mystisesti – NYT: Syyllinen löytyi Kiinasta iltasanomat 02:11 27.06

New York Timesin mukaan Kiinassa sijaitsevat pienet tehtaat eivät ole noudattaneet maailmanlaajuista kieltoa.


ABC: USA:n puolustusministeri James Mattis Kiinaan sovittelevana iltasanomat 04:39 26.06

Mattis on aiemmin käyttänyt kovaa kieltä puhuessaan Kiinasta.


Pandat aiheuttivat Ähtärille miljoonatappiot - Taloudellisissa vaikeuksissa oleva eläinpuisto tarvitsee kaupungin lisäksi ”yläkerran” apua iltalehti 18:28 11.05

Ähtärin eläinpuisto perustaa tulevaisuutensa Kiinasta lainatun pandakaksikon varaan. Sitä ennen sen pitäisi saada Ähtärin kaupungilta kaksi miljoonaa euroa. Ähtärin kaupungin 99-prosenttisesti omistama Ähtärin Eläinpuisto Oy lähetti helatorstaina tiedotteen, jonka mukaan eläinpuisto ja sen tytäryhtiöt Snowpanda Resort Ähtäri Zoo Oy ja Hotelli Mesikämmen tekivät viime vuonna yhteensä noin miljoonan euron tappion. Yhtiöiden tilinpäätöksiä ei ole vielä vahvistettu.


Jokereihin tulossa kiinalaista rahaa? Valtio satsaa rajusti jääkiekkoon - Hjallis Harkimo kiistää neuvottelut iltalehti 17:03 23.04

Iltalehden haastattelemien lähteiden mukaan Harry Harkimon osuus Jokereista saattaa kiinnostaa kiinalaisia. Harkimo kiistää tiedon. Kiinasta löytyy kiinnostusta talviurheilua ja helsinkiläisjoukkue Jokereita kohtaan, kiitos lähestyvien Pekingin talviolympialaisten. Asian vahvistaa Iltalehdelle jääkiekkoa lähellä oleva raskaan sarjan liikemies, joka tuntee asian taustat erinomaisesti.


The Voice of Finlandin voittaja selviää tänään: jäljellä enää 4 laulajaa iltalehti 06:29 20.04

Laulukisassa on mukana vielä yksi mies- ja kolme naislaulajaa. The Voice of Finlandin voiton vie tänään joko Toni Wirtasen valmentama, Kiinasta Helsinkiin päätynyt Wanqiu Long, Olli Lindholmin Tukholmassa vaikuttava Mia Suszko, Redraman nokialainen Jerkka Virtanen tai Anna Puun espoolainen Fiona Krüger. Vasta 16-vuotias Fiona on kisan nuorin osanottaja, joka on itkettänyt etenkin Annaa herkillä tulkinnoillaan.


Televisiossa tänään: Ennennäkemättömät kuvat Lumin ja Pyryn matkasta Suomeen – mitä kulissien takana tapahtui? MTV 09:58 01.04

Pitkään Kiinassa kirjeenvaihtajana toiminut Petri Saraste oli mukana pandojen matkalla Kiinasta Suomeen ja raportoi dokumentissaan jännittävästä matkasta rahtikoneessa Chengdusta Helsinkiin ja Ähtäriin sekä valmisteluista, joita historian ensimmäisten Suomipandojen tulo aiheutti.


Jussi Halla-ahon kolumni: Ei enää b-sarjan toimija – Kiina on paljon vaarallisempi peluri kuin Venäjä MTV 11:04 22.03

Länsimaissa on keskitytty viime vuosina Venäjään ja sen tekemisiin. Katseet tulisi kuitenkin kääntää Kiinaan, jonka poliittinen mahti leviää hienovaraisemmin ja tunkeutuu syvemmälle. Kiinalla on materiaalisesti kilpailukykyinen vaihtoehto liberaalille länsimaiselle demokratialle, ja juuri tämä tekee Kiinasta paljon vaarallisemman pelurin kuin Venäjä, kirjoittaa perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kolumnissaan.


jatkossa paljastaa rahoittajansa luksushotellista sortui vessasta Helsingin

Uutiset