Varo tätä källiä, jos tilaat pyörän netistä - Tulli: lopullinen hinta voi olla yli kaksinkertainen ostohintaan nähden iltalehti 10:17 16.03

Syynä ovat tullimaksut ja arvonlisävero. Jos tilaa polkupyörän netistä, niin kannattaa katsoa, missä maassa se on valmistettu - se voi nimittäin vaikuttaa pyörän hintaan ratkaisevasti. Tulli kertoo tiedotteessaan, että Kiinasta, Sri Lankasta, muutamasta muusta Aasian maasta ja Tunisiasta lähetettyihin polkupyöriin ja Kiinasta lähetettyihin pyörän osiin voi joutua maksamaan yleisen tullimaksun ja arvonlisäveron lisäksi polkumyyntitullimaksun.


Lukijat kertovat painajaisten meikkiostoksista: ”Huuleeni ilmestyi vesikelloja, jouduin kortisonikuurille” iltalehti 08:18 08.03

Iltalehti kertoi eilen Annista, jonka huulet tulehtuivat Kiinasta tilatun halpishuulipunan takia. Osa Iltalehden kyselyyn vastanneista kertoo saaneensa pahoja oireita myös Suomesta ostetusta kosmetiikasta. Iltalehti kertoi keskiviikkona tapauksesta, jossa turkulainen Anni tilasi nestemäistä huulipunaa Kiinasta ja sai siitä varsin ikäviä sivuvaikutuksia. Annin huulet turposivat, ja kipu oli lähes sietämätöntä. Kysyimme lukijoilta, onko heillä ikäviä kokemuksia kosmetiikasta. Kyselystä ja Iltalehden Facebookista kerätyistä kommenteista käy ilmi, että vastaavia kokemuksia on monella muullakin. "Tilasin kiinakaupasta meikkejä, joilla tasoitetaan ihon värivirheitä. Parin kerran käytön jälkeen huuleni alkoi ilmestyä vesikelloja. Siitä sitten levisi paha tulehdus huulten ympärille ja jouduin kortisonikuurille."


Kiinasta tilattu huulipuna sai Annin huulet mätimään - Tukesin asiantuntija: EU:n ulkopuolelta tilattu kosmetiikka saattaa sisältää kiellettyjä ainesosia iltalehti 20:35 07.03

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin ylitarkastaja Terhi Tauriala-Rajala kertoo, että läheskään kaikista kosmetiikan aiheuttamista haittavaikutuksista ei ilmoiteta, joten ilmi tulevat tapaukset ovat vain jäävuoren huippu. Iltalehti uutisoi aiemmin 23-vuotiaasta Annista, jonka Kiinasta tilaama huulipuna aiheutti hengenvaarallisen allergisen reaktion. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin ylitarkastaja Terhi Tauriala-Rajala sanoo, että lukumäärää ulkomailta tilatun kosmetiikan aiheuttamista ei-toivotuista vaikutuksista on vaikea arvioida, koska kaikki tapaukset eivät tule Tukesin tietoon. Etenkään lievemmistä tapauksista ei Tukesille yleensä ilmoiteta.


Anni, 23, tilasi halvan huulipunan Kiinasta: huulet turposivat ja tulehtuivat - ”mätää valui ulos 1-2 teelusikallista” iltalehti 10:55 07.03

Turussa asuvan Annin oireet alkoivat helpottaa vasta kortisonikuurin jälkeen. Ilman lääkkeitä hän olisi voinut kuolla muutaman euron maksaneen huulipunan takia. Turkulainen Anni, 23, on tilannut säännöllisen epäsäännöllisesti huulipunia ja muita meikkejä Kiinasta. Hänelle ei ollut koskaan aiemmin tullut tuotteista mitään oireita, eikä hän tietääkseen ole allerginen millekään. Viime viikolla hän tilasi uutta nestemäistä huulipunaa, joka maksoi noin kaksi euroa. Hän laittoi sitä huuliin ja oli oikein tyytyväinen - hyvännäköinen väri halvalla.


Karhukuiskaaja Sulolta suorat sanat Ähtärin pandoista: "Pehmoleluja" MTV 09:03 05.03

Pehmoleluja. Näin kuvailee Kuusamon suurpetokeskuksen johtaja ja ”karhukuiskaaja” Sulo Karjalainen Kiinasta Suomeen muuttanutta pandakaksikkoa.


”Kauppasodat ovat hyväksi” - Trump uhkaa asettaa Euroopassa tehdyille autoille lisäveron iltalehti 02:48 04.03

Trumpin mukaan kyseessä on vastatoimi EU:n kaavailemille lisätulleille, joita unioni aikoo asettaa vastauksena USA:n ilmoittamille teräksen ja alumiinin tuontitulleille. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump sai teollisuusmaat takajaloilleen perjantaina ilmoittamalla, että Yhdysvallat asettaa tuontitullit teräksen osalta 25 prosenttiin ja alumiinin osalta 10 prosenttiin. Toimenpiteellä Trump haluaa suojella amerikkalaista terästeollisuutta, mutta analyysien mukaan toimenpide kääntyy maan valmistavaa teollisuutta, kuten autoteollisuutta vastaan. Autovalmistaja Toyota ilmoitti perjantaina, että sen tuotantolaitokset Yhdysvalloissa joutuvat vaikeuksiin, jos teräksen tuonti Kiinasta kallistuu kaavaillulla tavalla.


Pandaneiti keimaili pääministerille Ähtärissä – Lähettiläs: "Kiinalla on nyt kolme suurlähettilästä Suomessa" MTV 20:15 03.03

Kolmevuotias pandaneiti Lumi, eli kiinalaiselta nimeltään Jin Baobao näytti koko joukon parhaita temppujaan, kun pääministeri Juha Sipilä teki tuttavuutta Kiinasta Suomeen tuotuihin pandoihin Ähtärin pandatalon virallisissa avajaisissa.


Bachelor-Jenny kertoo, miten jenkkiversiossa kävi - suurta draamaa ja neljä paria iltalehti 15:25 27.02

Jenny itse ei löytänyt elämänsä rakkautta Yhdysvalloissa kuvatusta Bachelor Winter Games -ohjelmasta. Bachelor Suomen ensimmäisellä kaudella Juha Rouvista tavoitellut Jenny osallistui ohjelman jenkkiversioon, tarkemmin ottaen Unelmien poikamiehen spinoff-sarjaan nimeltään Bachelor Winter Games. Ohjelmaan otettiin 14 naista ja 11 miestä, jotka kaikki ovat osallistuneet omassa maassaan Bachelor-ohjelmaan. Eniten osallistujia oli Yhdysvalloista, Jenny oli ainoa suomalainen. Muut osallistujat tulivat Australiasta, Iso-Britanniasta, Uudesta-Seelannista, Ruotsista, Japanista, Kiinasta ja Saksasta.


Vesa Keskinen hullaantui Lumista ja Pyrystä - Ähtärissä ajelee kyläkaupan pandalla koristeltu limusiini iltalehti 08:28 19.02

Kyläkauppias Vesa Keskinen ottaa kaiken irti pandoista. Pyry-panda touhuili uudessa kodissaan Ähtärissä. Ähtärin pandahuuma huipentui viikonloppuna, kun yleisö pääsi vihdoin katsomaan eläinpuistoon tulleita pandoja. Kaksikko Lumi ja Pyry saapuivat Kiinasta Ähtärin eläinpuistoon pari viikkoa sitten.


Ähtärin pandat Pyry ja Lumi ensimmäistä kertaa yleisön edessä – ISTV esitti suorana iltasanomat 12:01 17.02

Jin Baobao eli Lumi ja Hua Bao eli Pyry saapuivat Kiinasta Suomeen tammikuussa. Ähtärin Pandatalo aukeaa lauantaina 17.2., jolloin yleisö näki pandat ensimmäistä kertaa.


SUORA LÄHETYS JUURI NYT – Ähtärin pandat Pyry ja Lumi ensimmäistä kertaa yleisön edessä iltasanomat 10:44 17.02

Jin Baobao eli Lumi ja Hua Bao eli Pyry saapuivat Kiinasta Suomeen tammikuussa. Ähtärin Pandatalo aukeaa lauantaina 17.2., jolloin yleisö näkee pandat ensimmäistä kertaa.


Ähtärin pandat Pyry ja Lumi ensimmäistä kertaa yleisön edessä – suora lähetys lauantaina klo 9.45 iltasanomat 11:57 16.02

Jin Baobao eli Lumi ja Hua Bao eli Pyry saapuivat Kiinasta Suomeen tammikuussa. Ähtärin Pandatalo aukeaa lauantaina 17.2., jolloin yleisö näkee pandat ensimmäistä kertaa.


Yksityinen tunneli Helsingistä Viroon? IL listasi hankkeen 10 haastetta iltalehti 07:37 04.02

Peter Vesterbacka puuhaa Suomen ja Viron yhdistävää tunnelia. Virossa tunnelisuunnitelmaa pidetään rikkaan punahupparisen suomalaisen päähänpistona, vaikka ei sitä täysin tyrmätäkään. Pelifirma Roviossa kuuluisuutta ja rahaa kerännyt Peter Vesterbacka aikoo rakennuttaa tunnelin Helsingistä Tallinnaan. Sen pitäisi olla valmis jo jouluksi 2024, ja se olisi maailman pisin rautatietunneli, 92 kilometriä. Vesterbackan laskelmien mukaan tunneli maksaisi 15 miljardia euroa. Rahoista 70 prosenttia tulisi Kiinasta ja loput pohjoiseurooppalaisilta sijoittajilta eli ainakin eläkeyhtiöiltä.


Omituinen sekaannus: Risto joutui poliisikuulusteluun oman postipakettinsa varastamisesta epäiltynä - ”inhimillinen virhe” iltalehti 13:09 31.01

Kiinasta tilattu postipaketti vei espoolaisen Riston yllättäen poliisikuulusteluun. Postin mukaan kyseessä on inhimillinen virhe, jossa kahteen saapumisilmoitukseen on vahingossa kirjoitettu sama koodi. Espoossa asuva Risto sai joulun alla Postista saapumisilmoituksen Kiinasta tilaamasta paketistaan. Hän kävi noutamassa paketin saman tien Espoon kauppakeskus Ison Omenan Postista. Kolme viikkoa myöhemmin Risto sai yllätyksekseen kirjeen poliisilta, jossa häntä pyydettiin kuulusteluun.


Uutiset