Äijä-koirasta tuli Eränkävijöiden suurin tähti – juhli Venlaa luulla ja buffet-pöydän herkuilla iltasanomat 11:26 13.01

Ylen Eränkävijät-sarja palkittiin Kultainen Venla -gaalassa parhaana tv-ohjelmana. Palkintoa saapuivat noutamaan Äijä-koira isäntänsä Aki Huhtasen kanssa Kilpisjärveltä sekä sarjan tuottaja Teemu Hostikka Oulusta.


Äijä-koira pääsi lavalle Kultainen Venla -gaalassa - lähti matkaan jo keskiviikkona iltalehti 23:09 12.01

Parhaan tv-ohjelman palkinnon voittaneen Eränkävijöiden Aki Huhtanen ja lapinkoira Äijä matkustivat Helsinkiin Kilpisjärveltä. Eränkävijät vei parhaan tv-ohjelman palkinnon Kultainen Venla -gaalassa. Tuottaja Teemu Hostikka ja ohjelman tähdet Aki Huhtanen ja suomenlapinkoira Äijä kävivät lavalla pokkaamassa yleisöäänestyksen perusteella jaetun palkinnon. Voiton jälkeen takahuoneessa Äijä jaksoi poseerata valokuvaajille, mutta oli omistajansa Huhtasen mukaan tavallista vaitonaisempi. - Äijä meni sanattomaksi, kun piti antaa ensimmäisen kerran haastattelua kameralle. Äijä ei edes haukkunut, kun yleensä se osaa puhua, Huhtanen kertoo nauraen.


Kai Lehtisen esittämä Jallu lähtee viemään filosofia taksilla Kilpisjärveltä Linnan juhliin – illalla televisiossa Suomen juhlavuoden tv-elokuva iltasanomat 10:16 03.12

Tämän suomalaisempaa televisioelokuvaa saa hakea.


Raidista tutut näyttelijät taas koossa - Kai Lehtinen on nyt taksikuski Jallu iltalehti 09:23 03.12

Linnan juhlat kertoo Jallun ja Brunon matkasta Kilpisjärveltä Helsinkiin. Kotikatsomossa ajetaan 1 200 kilometriä Kilpisjärveltä Helsinkiin. Matkaa taittavat Linnan juhlissa Lapin karaisema taksikuski Jallu ja hänen kyydissään istuva filosofian tohtori, hallituksen palkkaama Bruno. Reissun aikana tohtori näkee ne suomalaiset, jotka eivät koskaan saa kutsua Linnan juhliin, tuohon jokavuotiseen seurapiiritapahtumaan, joka on myös katsotuin tv-ohjelma.


Tähdenlentoja havaittiin viime yönä koko Suomessa - katso lukijoiden kuvat Salosta ja Kilpisjärveltä iltalehti 11:04 21.10

Orionidien meteoriparvi loisti kirkkaimmillaan perjantain ja lauantain välisenä yönä. Viime yönä oli paras aika nähdä taivaalla orionidien meteoriparveen kuuluvia tähdenlentoja. Iltalehden lukijat nappasivat tähdenlennoista kuvia Salossa ja Kilpisjärvellä. Tähtieteellisen yhdistyksen Ursan tiedottaja Anne Liljeström kertoo, että yhdistykselle ei ole tullut suoria havaintoja viime yön orionideista.


Uutiset