Valtio jyrähtää: 20 Kittilän luottamushenkilöä pidätetään viralta välittömästi uusisuomi 09:31 19.06

Kittilän kuntapolitiikan kriisi tuli tiistaina eräänlaiseen käännekohtaan, kun valtiovarainministeriö päätti kunnan luottamushenkilöiden eli kunnanvaltuutettujen pidättämisestä luottamustoimistaan.


Syytteessä olevat Kittilän kuntapäättäjät pidätetään luottamustoimista – syytteet ovat vakavia väärinkäytösepäilyjä MTV 09:23 19.06

Valtiovarainministeriö pidättää 20 syytteessä olevaa Kittilän kunnan luottamushenkilöä luottamustoimista, kunnes heitä vastaan nostetut syytteet on käsitelty tuomioistuimessa.


Kittilän hissihaaraa käsitellään todennäköisesti vielä hovissa – syyttäjä ilmoitti tyytymättömyyttä käräjätuomioon MTV 11:25 18.06

Kittilä-vyyhden niin sanottua hissihaaraa käsitellään näillä näkymin vielä hovioikeudessa.


Jouni Palosaari todettiin syyttömäksi Kittilän hissihaarassa – vuoti tietoja, muttei aiheuttanut yhtiölleen vahinkoa MTV 17:07 15.06

Levi Ski Resortin toimitusjohtajan Jouni Palosaaren syyte luottamusaseman väärinkäytöstä kaatui perjantaina Lapin käräjäoikeudessa. Kihlakunnansyyttäjä Sari Anttonen kertoi päättävänsä alkuviikosta, valittaako tuomiosta. Palosaari puolestaan toivoi, että oikeusjupakka olisi nyt hänen osaltaan tässä.


Käräjäoikeus hylkäsi Jouni Palosaaren syytteen Kittilän kuntajupakan hissihaarassa MTV 11:16 15.06

Lapin käräjäoikeus on hylännyt Levi Ski Resortin toimitusjohtajan Jouni Palosaaren syytteen luottamusaseman väärinkäytöstä Kittilän kuntajupakan niin sanotussa hissihaarassa.


Kittilän kunta­päättäjien kohtalo nyt valtio­varain­ministeriön käsissä iltasanomat 16:06 23.05

Valtiovarainministeriö harkitsee nyt, pidättääkö se Kittilän syytteessä olevat kuntapäättäjät luottamustoimistaan.


Kittilän kuntapäättäjien kohtalo valtiovarainministeriön käsissä – kuulemismenettely loppuu tänään MTV 15:50 23.05

Valtiovarainministeriö harkitsee nyt, pidättääkö se Kittilän syytteessä olevat kuntapäättäjät luottamustoimistaan.


Kittilän kuntapäättäjien kohtalo nyt valtiovarainministeriön käsissä MTV 15:50 23.05

Valtiovarainministeriö harkitsee nyt, pidättääkö se Kittilän syytteessä olevat kuntapäättäjät luottamustoimistaan.


Kittilä ei aio pidättää kuntapäättäjiä virasta MTV 21:40 22.05

Kittilän kunta ei aio pidättää syytteessä olevia luottamushenkilöitä virasta. Kunnanhallituksen tiistaina hyväksymän lausunnon mukaan niin kutsutun Lex Kittilän valmistelu oli perustuslaillisesti ongelmallinen.


Tulvavaara ohi Kittilässä – kunnan kiinteistöissä ei näkyviä vaurioita MTV 18:39 18.05

Kittilässä tulvavedet olivat laskussa perjantaina. Lähipäiville ei ole ennustettu sateita, jotka vaikuttaisivat tulvavettä nostavasti, ilmoitti Kittilän kunta lehdistötiedotteessaan.


Tulvavedet nousevat yhä Kittilässä – evakuointiriski ei vielä täysin väistynyt MTV 10:19 14.05

Tulvavedet ovat jatkaneet nousuaan yön aikana Kittilän kunnassa Lapissa. Nousun nopeus on hidastunut, kerrotaan pelastuslaitoksesta.


Tulvavesien nousu rauhoittunut Kittilässä – evakuointiriski ei vielä täysin väistynyt iltasanomat 08:53 14.05

Tulvavedet jatkoivat nousuaan yön aikana Kittilän kunnassa Lapissa.


Kittilässä Ounasjoen veden nousu on hidastunut - toistaiseksi ei tarvetta evakuoinneille iltalehti 20:35 13.05

Palopäällikkö Jorma Ojalan mukaan tulvavaara ei ole tällä hetkellä niin akuutti, että erityistoimenpiteisiin pitäisi ryhtyä. Kittilän kunnan päättäjät sekä viranomaiset kokoontuivat sunnuntaina puimaan tulvatilannetta. Sunnuntaina kokous päätti, että evakuointeihin ei toistaiseksi ryhdytä. Ounasjoen tulvinta saattaisi uhata muun muassa palvelutaloa ja muutamaa muuta asuinkiinteistöä.


Katso, miten Tornionjoki tulvii - Vesi nousee nyt 30 senttiä vuorokaudessa iltalehti 17:50 13.05

Suurimmassa vaarassa ovat Tornion, Haaparannan sekä Kittilän alueet. Tulvahuippu ajoittuu ensi viikon lopulle. Lapin pelastuslaitos varoittaa Tornion, Haaparannan ja Kittilän seutujen asukkaita tulvavesistä.


Katso, miten Tornionjoki tulvii - viranomainen patistaa asukkaita suojaamaan omaisuutensa iltalehti 17:32 13.05

Suurimmassa vaarassa ovat Tornion, Haaparannan sekä Kittilän alueet. Tulvahuippu ajoittuu ensi viikon lopulle. Lapin pelastuslaitos varoittaa Tornion, Haaparannan ja Kittilän seutujen asukkaita tulvavesistä.


Nainen katosi keskiviikkona kotoaan Kittilässä - ei ole saatu yhteyttä aamupäivän jälkeen iltalehti 06:34 10.05

Lapin poliisilaitos ilmoittaa keskiviikkona kotoaan kadonneesta Kaarina Karvosesta. Karvonen poistui kotoaan Kittilän keskustasta aamupäivällä. Häneen ei ole tämän jälkeen saatu yhteyttä. Poliisi kertoo 68-vuotiaan Karvosen pituuden olevan 160 senttiä. Hänellä on lyhyet tummat hiukset.


Turistiryntäykseen vastataan miljoonapanoksilla - Rovaniemen lentokentän terminaali kaksinkertaistuu iltalehti 21:17 03.05

Investointiohjelman myötä Lapin lentoasemat ovat valmiita palvelemaan kahta miljoonaa matkustajaa vuodessa. Viime vuonna kenttien kautta kulki yli 1,3 miljoonaa matkustajaa. Lapin kolmen lentokentän kasvu on rajua. Viime vuonna Rovaniemen, Kittilän ja Ivalon kentillä matkustajamäärät kasvoivat parinkymmenen prosentin molemmin puolin kullakin kentällä. Kasvun uskotaan jatkuvan rajuna, sillä kolmelle kentälle tehdään yhteensä 55 miljoonan euron investoinnit.


Lumiraja pakenee ja hanget hupenevat nyt vauhdilla – Espoossa lunta sentin, Kittilässä metrin MTV 21:18 19.04

Kittilän Kenttärova on Suomen lumisin paikka.


ja joukkoraiskattiin muovikassi roinaa – seasta siirtolaisperheiden erottamisen vuoksi

Uutiset