Rinne oikoo lausuntoaan synnytystalkoista: Vaadimme yhteiskunnallista perhestrategiaa iltalehti 11:37 24.08

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne aiheutti keskiviikkona kohua lausunnollaan ”synnytystalkoista”. Rinne kertoo puheensa liittyneen yhteiskunnalliseen perhestrategiaan. - Koko puheeni liittyi perhepolitiikkaan. Taustalla oli ajatus siitä, että meillä on tarvetta parantaa yksinäisten perheiden, ja perhekäsityksen laajasti ottaen myös isovanhemmat mukaan lukien, tilaa. Sen tilannetta on pakko parantaa, koska nämä ihmiset joutuvat kärsimään, Rinne pohtii.


Marokkolaiset osoittivat mieltään seksuaalista ahdistelua vastaan - teinit kuvasivat bussissa videon, jolla he koskettelevat itkevää naista iltalehti 11:05 24.08

Kuusi teiniä pidätettiin naisen seksuaalisesta ahdistelusta bussissa. - Emme ole peloissamme! Vapauttakaa julkinen tila! huusivat Casablancaan kokoontuneet mielenosoittajat. Mielenosoittajat kokoontuivat Marokon taloudellisessa pääkaupungissa osoittamaan mieltään naisiin kohdistuvaa seksuaalista ahdistelua vastaan.


Fanien raivo riistäytyi käsistä Englannissa – häirikkö tarttui valioliigapelaajaa kurkusta iltasanomat 10:31 24.08

Burnleyn Ashley Westwood joutui ikävän hyökkäyksen kohteeksi.


IL listasi 8 asiaa: Nämä ovat turvapaikanhakujärjestelmän ongelmakohdat iltalehti 10:11 24.08

Iltalehti listasi ongelmia, joita nykyisessä turvapaikanhakujärjestelmässä on havaittu. Minkä tahansa maan kansalainen voi hakea turvaa Suomesta. Taustalla on YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus, jonka mukaan jokaisella kotimaassaan vainon kohteeksi joutuneella on oikeus hakea ja saada kansainvälistä suojelua toisessa maassa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei turvapaikkaa hakevaa ihmistä voida poistaa maasta ennen kuin hänen oikeutensa saada suojelua on tutkittu.


Petter Northugilta tuima tilitys Johaugin kilpailukiellosta - "Ei olisi pitänyt rangaista lainkaan" iltalehti 09:07 24.08

Norjan hiihdon supertähti Petter Northug kokee suurta myötätuntoa Therese Johaugia kohtaan. Johaug sai toissapäivänä tietää, ettei pääse osallistumaan ensi talven olympialaisiin, kun hänen kilpailukieltonsa piteni CAS:n päätöksellä 18 kuukauteen. Northug ei osannut odottanut maajoukkueystävänsä pannan kovenemista.


Taifuuni riehuu Kiinassa - ainakin 12 kuollut iltalehti 08:32 24.08

Taifuuni aiheutti eri puolilla Kiina itärannikkoa myös satoja loukkaantumisia. Kiinassa taifuunissa kuolleiden ihmisten määrä kohosi ainakin 12:een torstaina. Hirmumyrsky Hato iski pahimmin Macaon erityishallintoalueelle, missä menetti henkensä kahdeksan ihmistä. Taifuuni aiheutti eri puolilla Kiina itärannikkoa myös satoja loukkaantumisia.


Käsirysyksi Helsinki-Vantaalla äitynyt odotus on ohi - lomalento nousi ilmaan 48 tuntia myöhässä iltalehti 08:24 24.08

Alun perin lennon piti lähteä kohti Kreikan Samoksella sijaitsevaa lomasaarta tiistaiaamuna kello kahdeksalta. Lennon lähtemisen vahvisti Iltalehdelle Tui Finlandin PR- ja viestintäpäällikkö Pauliina Pajunen. - Kone on ihan justiinsa lähdössä. Siellä on final call, joten kyllä se lento lähtee kahdeksalta, Pajunen sanoi torstaina ennen aamukahdeksaa.


Sarjakuristajan tapaus hovioikeuteen - Syyttäjä: valmisteli naapurin tytön kuristamista iltalehti 08:20 24.08

Sarjakuristajana tunnetun Michael Penttilän tuoreimpia syytteitä käsitellään seuraavaksi hovioikeudessa. Syyttäjän mukaan Penttilä valmisteli 17-vuotiaan tytön kuristamista ja yritti tunkeutua tytön asuntoon. Helsingin käräjäoikeus kuitenkin hylkäsi syytteet törkeään henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Oikeuden mukaan asiasta ei ollut riittävää näyttöä.


25-vuotias Milla jäi leskeksi - Facebook-yhteisö järjesti kolmen lapsen äidille koskettavan yllätyksen iltalehti 07:05 24.08

Huhtivauvat 2017 -Facebook-ryhmän jäsenet halusivat muistaa ryhmään kuulunutta Milla Wahlmania, jonka mies menehtyi kesällä äkilliseen sairauteen. Lohjalainen Milla Wahlman jäi leskeksi 25-vuotiaana, kun hänen 27-vuotias aviomiehensä kuoli äkilliseen haimatulehdukseen heinäkuun lopulla. Mies taisteli hengestään kolme viikkoa teho-osastolla, mutta lopulta mitään ei ollut tehtävissä, kun sairaus tuhosi myös maksan. - Kyllähän se tuli aika isona yllätyksenä. En ollut ihan ajatellut, että elämä muuttuisi jo tässä iässä näin paljon. Aika paljon kummastusta herätti se sairaus, kun mieheni ei ollut mikään alkoholisti, Wahlman kertoo.


Floyd Mayweather uhoaa lyövänsä likoon mammuttimaisen vedon voitostaan - asiantuntija: miljoonien dollarien lappu iltalehti 06:47 24.08

Urallaan tappioton nyrkkeilijä Floyd Mayweather kohtaa lauantaina Las Vegasissa vapaaottelun puolella meritoituneen Conor McGregorin. Ottelua on markkinoitu kaikkien aikojen suurimpana, mutta nyrkkeilijän ja vapaaottelijan kohtaaminen kohtaamista kehässä on myös epäilty pelkäksi mainostempuksi. Mayweather, joka lähtee otteluun ylivoimaisena suosikkina, kertoi aikovansa tehdä rahaa voitollaan. Panostamaansa summaa hän ei kuitenkaan vielä suostu paljastamaan.


Pariskunta tuomittiin lasten hyväksikäytöstä satanistisissa rituaaleissa - sai miljoonakorvauksen väärästä tuomiosta iltalehti 06:38 24.08

Yhdysvalloissa perhepäivähoitajina työskennellyt pariskunta sai miljoonakorvaukset väärästä tuomiosta, jonka vuoksi he istuivat vankilassa syyttöminä 21 vuotta. Perhepäivähoitajina työskennelleiden Dan ja Fran Kellerin tapaus aiheutti kohua vuonna 1991, kun heidän syytettiin seksuaalisesti hyväksikäyttäneen lapsia osana satanistista kulttia. Pariskunnan väitettiin lisäksi silponeen lapsia ja kiduttaneen lemmikkieläimiä synkissä rituaaleissaan.


Päivän ravivihje: Toto4, Pori 24.8. iltalehti 06:07 24.08

Juliana Comet pikkutuoltakin. Porin torstairavien Toto4-vihjerivi sommitellaan kakkoskohteen Juliana Cometin varaan. Tamma palaa nyt yli kuukauden tauolta, mutta tuskin vire on mihinkään pudonnut. Viimeksi Teivossa nopea tamma avasi 10,5-kyytiä, mutta jaksoi silti puristaa toiseksi nappijuoksun saaneen Moonlight Awsomen jälkeen. Voitto on nyt ulottuvilla, ellei alussa tarvitse kaahailla liikaa. Toto4-vihjerivi:


Amnesty: Tuhansia siviilejä jäänyt loukkuun "kuoleman labyrinttiin" Raqqassa iltalehti 05:10 24.08

Pohjois-Syyriassa sijaitsevassa Raqqan kaupungissa tuhannet loukkuun jääneet siviilit ovat joutuneet keskelle ristitulta. Asiasta kertoo ihmisoikeusjärjestö Amnesty International tuoreessa raportissaan. Järjestön mukaan satoja siviilejä on kuollut ja haavoittunut kesäkuun jälkeen, kun viimeisin Isisiä vastaan kohdistettu hyökkäys alkoi.


Guardian: Palomiehet saivat syötäväkseen pelastamansa porsaat – Somekohu seurasi: ”Miksei voi vain kiittää?” iltasanomat 03:49 24.08

Eläinsuojelujärjestö Peta kertoo lähettäneensä pelastuslaitokselle vegaanista makkaraa, jotta tietäisivät miten ”oikeasti olla sankari eläimille”.


Guardian: Palomiehet saivat syödäkseen pelastamansa porsaat – Somekohu seurasi: ”Miksei voi vain kiittää?” iltasanomat 03:49 24.08

Eläinsuojelujärjestö Peta kertoo lähettäneensä pelastuslaitokselle vegaanista makkaraa, jotta tietäisivät miten ”oikeasti olla sankari eläimille”.


Yhdysvallat luisuu takaisin kohti pääroolia Afganistanissa hs 02:00 24.08


Alastonkuvakohussa uusi käänne - käyvätkö Lindsey Vonn ja Tiger Woods turhaa taistelua? iltalehti 23:01 23.08

Alppitähti Lindsey Vonn ja golftähti Tiger Woods uhkasivat kaksikon alastonkuvat julkaissutta sivustoa oikeustoimilla, minkä jälkeen kuvat otettiin pois. Asiasta kertoo muun muassa Los Angeles Times. LA Timesin mukaan kuvat poistettiin ne alun perin julkaisseelta sivustolta myöhään tiistaina paikallista aikaa.


Sarvikuonojen sarvien huutokauppa nostatti suuttumuksen Etelä-Afrikassa iltasanomat 21:14 23.08

Etelä-Afrikassa alkoi keskiviikkona sarvikuonojen sarvien verkkohuutokauppa, joka on herättänyt suuttumusta etenkin eläinsuojelujärjestöissä.


Enontekiön surman uhrin WhatsApp-viestejä luettiin oikeudessa - sisko varoitti: "Hän voi tappaa sinut" iltalehti 20:31 23.08

Syyttäjä lukemien WhatsApp-viestien mukaan murhasta epäilty oli lyönyt uhria suututtuaan tämän vitsailusta toisen miehen kanssa Syyttäjä luki oikeudessa Enontekiön surman uhrin puhelimesta löytyneitä WhatsApp-viestejä, jotka poliisi oli tutkinut tapauksen jälkeen. Viestit oli osoitettu uhrin siskolle. 2.-3. joulukuuta lähetetyistä viesteistä ilmenee syyttäjän mukaan uhrin ja syytetyn aiempi riita ja sukulaisten ilmaisema uhriin kohdistuva aiempi väkivallan uhka.


Yli 30 kuoli ilmaiskuissa Jemenin pääkaupungissa iltalehti 20:26 23.08

Yli 30 ihmistä kuoli ilmaiskuissa Jemenin pääkaupungissa Sanaassa keskiviikkona, kertoivat avustusjärjestöt. Kuolleiden joukossa oli siviilejä. Jemenin Punaisen Puolikuun edustajan mukaan ainakin 35 ihmistä kuoli Sanaan pohjoisosiin kohdistetuissa iskuissa. Lisäksi ainakin 13 haavoittui. Sanaa on Iranin tukemien ja maan hallitusta vastustavien huthikapinallisten hallussa. He syyttivät iskuista Saudi-Arabian johtamaa arabimaiden liittoumaa. Uutistoimisto AFP:n mukaan liittouman edustajaa ei tavoitettu kommentoimaan asiaa.


Uutiset