Kaksi miestä hukkui Valtimolla veneen kaaduttua - vain koira palasi lähtöpaikalle iltalehti 16:24 24.06

Pohjois-Karjan pelastuslaitos tiedottaa, että Valtimolla Kalajärvellä vene kaatui kohtalokkain seurauksin. Pelastuslaitos sai ilmoituksen tapahtuneesta kello 13.10. Poliisi tiedotti iltapäivällä kello 16 jälkeen, että pelastuslaitoksen veneyksikkö löysi miehet hukkuneina kello 14.05. Onnettomuudessa menehtyivät 60-vuotias nurmeslainen ja 67-vuotias valtimolainen mies.


Juhannusyön juhlinta yltyi joukkotappeluksi Kajaanissa – mies sai teräaseesta, poliisiautoa vahingoitettiin iltasanomat 16:00 24.06

Paikalle tullutta poliisipartiota kohtaan käyttäydyttiin aggressiivisesti.


Qatar kritisoi saamaansa vaatimuslistaa: "Kohtuuton ja loukkaa maan suvereniteettia" iltasanomat 15:28 24.06

Qataria kehotettiin suhtautumaan vaatimuksiin vakavasti, tai edessä häämöttää naapuriero.


Törkeä pahoinpitely Kajaanissa: Yhtä lyötiin teräaseella, poliisiautoa vahingoitettiin iltalehti 14:52 24.06

Yhtä miestä lyötiin teräaseella tappelussa. Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja tapahtumista ja tapahtuma-aikaan paikalla olleista henkilöistä. Poliisi kertoo tiedotteessaan, että Kajaanin Lohtajassa tapahtui juhannusaattoiltana ennen puolta yötä useamman henkilön välinen tappelu. Tapahtumapaikka oli Kaikukatu 4:n piha-alue. Tappelussa yhtä miestä lyötiin teräaseella. Poliisipartioiden tullessa paikalle myös poliisia kohtaan käyttäydyttiin aggressiivisesti, ja lisäksi poliisiautoa vahingoitettiin. Poliisi tutkii asiaa törkeänä pahoinpitelynä ja virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena sekä vahingontekona.


Sheikin leskiprinsessa ja 7 tytärtä saivat vankeustuomion Belgiassa - pitivät 20 palvelijaa luksushotellissa lähes orjatyössä iltalehti 13:58 24.06

Kahdeksan Abu Dhabin kuninkaallista sai 15 kuukautta vankeutta ja maksettavaksi suuret vahingonkorvaukset. Brysselin tuomioistuin on perjantaina tuominnut kahdeksan Abu Dhabin kuningashuoneen jäsentä palvelijoidensa huonosta kohtelusta. Jokainen syytetty sai 15 kuukautta ehdollista vankeutta ja maksettavaksi korvauksia 165 000 euroa. Tuiomion mukaan kuningashuoneen jäsenet pitivät 20 ihmistä lähes orjuudessa vierailullaan Belgiassa vuonna 2008. Kuninkaalliset olivat vuokranneet Brysselissä luksushotellin kerroksen moneksi kuukaudeksi.


Yli-Viikarin urakehitys VTV:ssä herättää ihmetystä - ylijohtajaksi ilman julkista hakua iltalehti 12:40 24.06

Yli-Viikari rekrytoitiin alun perin Tuomas Pöystin avustajaksi. Pöystin mukaan ranskan kielen taito katsottiin haussa eduksi. - Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtajana vuoden 2016 alussa aloittaneen Tytti Yli-Viikarin urakehitys herättää hämmästystä viraston sisällä. - Yli-Viikari nousi vuonna 2009 VTV:n esikuntapäälliköksi ilman julkista hakua. Neljä vuotta myöhemmin Yli-Viikari kohosi ylijohtajaksi - jälleen ilman avointa hakua.


Ravivihje: Pitkäveto Härmä 24.6.2017 iltasanomat 11:25 24.06

IS Ravit ja Veikkaus ovat Härmän ravien suhteen harmillisen samoilla linjoilla, mutta yksi kohde herättää peli-innostuksen.


Lottoarvonta siirtyy sunnuntaille – siirron taustalla ajakohtainen syy iltasanomat 10:52 24.06

Lottoarvonta siirtyy juhannuspäivältä huomiselle, tiedottaa Veikkaus.


IL-raportti Valtiontalouden tarkastusvirastosta: "Kultaisessa häkissä muhii paha olo" iltalehti 10:24 24.06

VTV:n työntekijät avautuvat pelon ilmapiiristä, tarkastajien itsesensuurista ja johtoa kohtaan tunnetusta tyytymättömyydestä. Valtiontalouden tarkastusviraston työntekijät väittävät, että virasto on menettänyt otettaan ydintoiminnassaan eli valtion varainhoidon vahtikoirana toimimisessa. Työntekijöiden mukaan tarkastusaiheita rajataan etukäteen, jolloin valittavaksi päätyy harmittomia teemoja. Virastossa vallitsee työntekijöiden mukaan pelon ilmapiiri. Eniten ilmapiiri on tulehtunut tuloksellisuustarkastuksen ja finanssipolitiikan tarkastuksen yksikössä. Työilmapiiriongelmia on yritetty parantaa muun muassa taukotanssilla ja naurujoogalla. Iltalehti kertoi kesäkuun alussa, että valtion taloudenhoitoa tarkastavassa ja finanssipolitiikkaa valvovassa Valtiontalouden tarkastusvirastossa kuohuu.


Lukuisia turhia hälytyksiä pelastuslaitoksille: Juhannuskokoiksi paljastuneet palot pitivät kiireisinä iltalehti 10:22 24.06

Vastarannoilta tehdyt ilmoitukset savusta ovatkin osoittautuneet juhannuskokoiksi. Juhannuskokkojen polttaminen on aiheuttanut työtä pelastuslaitoksille. Juhannusaattoillan aikana Etelä-Savon pelastuslaitos kävi ilmoitusten perusteella tarkistamassa tilanteen Kerimäellä, Mikkelissä ja Mäntyharjulla. Pelastuslaitos sai ilmoituksia vastarannalta näkyvästä savusta ja paloista. Kohteisiin päästyä selvisi, että paikalla on poltettu juhannuskokkoa. Mäntyharjulla kokko oli pelastuslaitoksen mukaan jo lähes sammunut.


Kaikkien aikojen juhannuskohusta on 53 vuotta – Juhannustanssit toi Hannu Salamalle kuritushuonetuomion iltasanomat 10:00 24.06

Kun Hannu Salama sai kuritushuonetuomion Juhannustanssien jumalanpilkasta 53 vuotta sitten, hän ei voinut kuin ihmetellä: näinkö paljon täällä on pimeyttä?


Kaikkien juhannuskohusta on 53 vuotta – Juhannustanssit toi Hannu Salamalle kuritushuonetuomion iltasanomat 10:00 24.06

Kun Hannu Salama sai kuritushuonetuomion Juhannustanssien jumalanpilkasta 53 vuotta sitten, hän ei voinut kuin ihmetellä: näinkö paljon täällä on pimeyttä?


Ei antibioottia keuhkoputkentulehdukseen, yskänlääkkeet tehottomia... - lääkäreille ohjeet turhien hoitojen välttämiseksi iltalehti 09:19 24.06

Ohjeiden on tarkoitus auttaa luopumaan näyttöön perustumattomista ja vanhentuneista hoitokäytännöistä. Lääkäriseura Duodecim on alkanut julkaista ohjeita, joiden avulla terveydenhuollossa pyritään luopumaan turhista hoidoista. Tähän mennessä Vältä viisaasti -suosituksia on tehty muun muassa diabeteksen, alaselkäkivun, kaksisuuntaisen mielialahäiriön, kohoneen verenpaineen, niskakivun ja hengitystieinfektioiden hoitoon liittyen.


Miro Heiskanen teki kiekkohistoriaa – NHL:n varaustilaisuudessa kaikkien aikojen suomalaisvuosi iltasanomat 09:17 24.06

Peräti kuusi suomalaista varattiin ensimmäisellä kierroksella. Ilta-Sanomat seuraa NHL:n varaustilaisuutta paikan päällä Chicagossa.


Ykköskierroksella varattu suomalaislupaus pettyi – ”Kaikki ei napsahtanut kohdilleen” iltasanomat 08:59 24.06

Eeli Tolvanen täydensi vahvan suomalaisluokan varaustilaisuudessa Chicagossa.


Päivän ravivihje: Toto76, Härmä 24.6. iltalehti 08:45 24.06

Juhannusviikonloppuna ravataan joka päivä usealla paikkakunnalla. Kohokohtana on Härmän Powerparkin radalla järjestettävä Nordic King -lähtö, missä paras kylmäverinen voittaa 50 000 euroa. Toto76-1: Avauskohde vaikuttaa kierroksen tasaisimmalta. Vienan Myrsy voitti Kuopiossa alkulaukkansa jälkeenkin. Epäsopivassa sarjassa starttaava Mysteerio kiri Porissa viimeiset 700 metriä 21,7-tempossa. Toto76-2: Lämminveristen tammalähtö pitäisi normaalioloissa olla suupala Twigs Voicille, mutta esitykset ovat viime aikoina vaihdelleet. Lisäksi takarivin lähtöpaikka on haitta. Sauvignon Blance vakuutti Kaustisen välistartissaan voittamalla varmasti 08,5-avauksen jälkeenkin.


Uutiset