Mies katosi sairaalasta Tampereella, poliisi julkaisi tuntomerkit - Oletko nähnyt Pekkaa? iltalehti 16:39 14.12

Poliisin mukaan miestä on etsitty vapaaehtoisten etsijöiden, koirien ja sukeltajien voimin - toistaiseksi tuloksetta. 71-vuotias Pekka Rantala poistui sunnuntaina 10. joulukuuta Hatanpään puistosairaalasta Tampereelta. Poliisin tiedotteen mukaan mies lähti sairaalasta kello 14-17 välisenä aikana. Rantalaa on etsitty vapaaehtoisten etsijöiden, koirien ja sukeltajien avulla Hatanpään ja Rantaperkiön alueilta tuloksetta.


Osittain kuuro Pekka, 71, katosi sairaalasta viikonloppuna – miestä etsitty koirien ja sukeltajien avulla MTV 16:32 14.12

Sisä-Suomen poliisi pyytää havaintoja sunnuntaina Tampereen Hatanpään puistosairaalasta poistuneesta Pekka Rantalasta. Poliisin mukaan Rantala, 71, katosi kello 14–17 välisenä aikana.


Bulldoggiemo yritti karata pennuiltaan – 9 pentua seurasi perässä stara 15:30 10.12

Koiranpentujen hauskat temmellykset sulattavat monien sydämiä. Lemmikkikoirien omistajat kuvaavat usein


Viihdelehti Stara.fi stara 15:30 10.12

Koiranpentujen hauskat temmellykset sulattavat monien sydämiä. Lemmikkikoirien omistajat kuvaavat usein


Mikrosirupakko voisi vaikeuttaa koirien laitonta kauppaa MTV 19:04 08.12

Laitonta koirakauppaa, pentutehtailua ja eläinsuojelurikoksia voitaisiin suitsia mikrosiruilla ja rekisteröintipakolla, sanoo Kennelliitto.


Laiton koiranpentubisnes kasvussa, vain harva jää kiinni valvonnassa – Asiantuntija: Näin tunnistat pentutrokarin MTV 08:57 08.12

Koirien määrä on kasvanut Suomessa viime vuosina valtavalla vauhdilla. Koirien suosio lemmikkeinä on kasvattanut myös pentujen laitonta maahantuontia.


Kadonneen Leenan etsinnät jatkuvat: Naapuri kuvasi ruumiskoirat tutkimassa taloyhtiön jätesäiliöitä iltalehti 16:23 07.12

Iltalehdelle puhunut naapuri kertoo tunteneensa kadonneen ja tämän taposta epäillyn puolison. Riihimäellä marraskuun alussa kadonneen Leena Pekkarisen etsinnät jatkuvat. Poliisi vapautti torstaina Pekkarisen taposta aiemmin epäiltynä vangitun avopuolison. Pekkarisen ja tämän avopuolison kanssa samassa rakennuksessa asuva naapuri havaitsi viime maanantaina poliiseja ruumiskoirien kanssa tutkimassa taloyhtiön jätesäiliöitä.


Tutkimus sen todistaa: Koirien aivoissa tapahtuu enemmän kuin kissoilla — kultaisella noutajalla kaikista kiireisimmät aivot iltalehti 07:16 04.12

Uuden tutkimuksen mukaan koirien aivoissa on tuplasti enemmän hermosoluja kuin kissoilla. Uusi tutkimus paljastaa, että koirien aivoissa on enemmän toimintaa kuin kissoilla. Koirien aivokuoressa on kaksi kertaa niin paljon ajattelusta, suunnittelusta ja käytöksestä vastaavia hermosoluja kuin kisoilla. Aivokuori on se osa aivoja, jossa hermosolut muodostavat yhteyksiä toisiinsa. Tutkimusta varten Suzana Herculano-Houzelin johtama ryhmä psykologian ja biologian professoreja Vanderlit University -yliopistossa tutki petoeläimien hermosolujen määrää ja aivojen kokoa. Petoeläimet ovat tutkijoille erityisen kiinnostavia, koska niiden täytyy olla saaliitaan älykkäämpiä selvitäkseen. Tämä taas voi viitata hermosolujen suurempaan määrään ja siten suurempaan älykkyyteen.


Raisa Räisäsestä mahdollisesti valvontakamerakuvaa katoamisillalta - maastoetsinnöissä ei havaittu mitään, ja Pälkäneen-tutkintalinja hylättiin iltalehti 21:28 27.11

Tampereella vuonna 1999 kadonnutta Raisa Räisästä etsitään edelleen vihjeiden perusteella. Keskusrikospoliisin tutkinnanjohtaja ja rikoskomisario Paavo Tuominen kertoo Iltalehdelle, että poliisi on tutkinut maastoa Pirkanmaalla sijaitsevalla Pälkäneellä, eikä sieltä ole löytynyt mitään Raisa Räisäseen viittaavaa. - Etsinnät on tehty, eikä ole löydetty minkäänlaista jäännöstä ihmisestä niiltä alueita, mitä on tutkittu ruumiskoirien avulla, Tuominen sanoo.


Raisa Räisäsestä on valvontakamerakuvaa katoamisillalta - maastoetsinnöissä ei havaittu mitään, ja Pälkäneen-tutkintalinja hylättiin iltalehti 19:21 27.11

Tampereella vuonna 1999 kadonnutta Raisa Räisästä etsitään edelleen vihjeiden perusteella. Keskusrikospoliisin tutkinnanjohtaja ja rikoskomisario Paavo Tuominen kertoo Iltalehdelle, että poliisi on tutkinut maastoa Pirkanmaalla sijaitsevalla Pälkäneellä, eikä sieltä ole löytynyt mitään Raisa Räisäseen viittaavaa. - Etsinnät on tehty, eikä ole löydetty minkäänlaista jäännöstä ihmisestä niiltä alueita, mitä on tutkittu ruumiskoirien avulla, Tuominen sanoo.


Poliisi: Turussa kadonnut Juuso-Petteri löytyi kuolleena Aurajoesta iltalehti 16:46 22.11

Asiassa ei tähän mennessä ole ilmennyt mitään rikokseen viittaavaa. Turussa 11.11. kadonneeksi ilmoitettu mieshenkilö on löydetty menehtyneenä. Viranomaiset ja vapaaehtoiset etsivät kadonnutta yli viikon ajan . - Valvontakameratallenteiden sekä Aurajoesta löytyneiden kenkien perusteella etsinnät keskitettiin Aurajokeen. Aurajoella tehtiin useana päivänä etsintöjä poliisin ruumiskoirien avulla, poliisi kertoo tiedotteessaan


Kadonnutta Juusoa etsittiin ruumiskoirien kanssa iltalehti 18:16 17.11

25-vuotiasta Juuso Salervoa etsittiin sukeltajien ja ruumiskoirien voimin perjantaina. Lounais-Suomen poliisi on tänään perjantaina suorittanut kadonneen Juuso Salervon etsintää Aurajoella. 25-vuotias Salervo katosi matkalla tyttöystävänsä luokse Port Arthurin kaupunginosaan 11. marraskuuta. Viranomaisten mukaan etsinnöissä on ollut käytössä kolme ruumiskoiraa, Rajavartiolaitoksen viistokaikuluotain sekä Puolustusvoimien sukeltajia.


Karmeassa kunnossa löydetyn Hele-koiran entinen omistaja sai tuomionsa - pentutehtailijalle sakkoa iltalehti 05:00 25.10

Iltalehti kertoi vuosi sitten pentutehtaasta pelastetusta Hele-koirasta. Helen entinen omistaja on nyt saanut tuomion eläinsuojelurikoksesta. oli yksi kauhajokelaisesta pentutehtaasta helmikuussa 2016 Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys Pesu ry:lle kuntoutukseen tulleista koirista. Saapuessaan eläinsuojeluyhdistykselle se oli hermoheikko, kaikkea pelkäävä, alipainoinen kaksivuotias koira, jonka tassussa oli hoitamaton murtuma, kehossa koirien välisistä tappeluista aiheutuneita jälkiä ja silmissä tulehdusta.


Sankarikoirat herättivät palavan paritalon asukkaat haukkumalla - kukaan ei loukkaantunut iltalehti 07:25 20.10

Sankarikoirat herättivät perheensä tulipalon keskeltä Kouvolan Eskolanmäessä torstain ja perjantain välisenä yönä. Paritalossa oli syttynyt tulipalo, joka vaurioitti toista huoneistoa. Palo olisi saattanut levitä laajemmallekin ilman tilanteeseen havahtuneita koiria. - Paritalon toisessa asunnossa oli pesuhuoneen sisäkatosta alkanut tulipalo. Asukkaat heräsivät koirien haukkumiseen, tekivät hätäilmoituksen ja poistuivat asunnosta, kertoo päivystävä palomestari Asko Rouhiainen.


Koirien haukku havahdutti paritalon asukkaat öiseen tulipaloon Kouvolassa iltasanomat 05:14 20.10

Haukkumalla isäntäväkensä herättänyt koirakaksikko pelasti todennäköisesti ainakin kaksi ihmistä tulipalolta Kouvolassa perjantain vastaisena yönä.


Koirien valppaus pelasti paritalon asukkaat öisessä tulipalossa Kouvolassa iltalehti 04:18 20.10

Haukkumalla isäntäväkensä herättänyt koirakaksikko pelasti todennäköisesti ainakin kaksi ihmistä tulipalolta Kouvolassa perjantain vastaisena yönä. Tulipalo sai alkunsa Kouvolan Siilipolulla sijaitsevan paritalon toisen asunnon pesuhuoneen sisäkatosta. Asunnossa olleet kaksi asukasta havahtuivat paloon, kun koirat alkoivat haukkua. Hälytettyään pelastuslaitoksen asukkaat poistuivat asunnosta omin avuin ja kävivät herättämässä myös naapurinsa.


Uutiset