Nuoren naisen piina - ihastunut 75-vuotias vainosi kirjeillä ja halusi tavata parkkipaikalla iltalehti 19:57 28.06

Mies lähetteli nimettömiä kirjeitä "kauniille nuorelle neidolle". Käräjäoikeus tuomitsi miehen sakkoihin vainoamisesta. Hovioikeudesta ei irronnut jatkokäsittelylupaa. Kymenlaaksolaisen 20-vuotiaan naisen elämä muuttui viime vuoden toukokuussa piinaksi, kun 76-vuotias mies alkoi vainota häntä. Mies lähetteli naiselle kolmen kuukauden ajan nimettömiä lemmenkirjeitä, joissa hän muun muassa kehui naisen ulkonäköä ja tunnusti rakkauttaan. Lisäksi mies käsitteli kirjeissä naisen terveyteen, seksualisuuteen, lääkitykseen ja uskontoon liittyviä asioita. Kirjeistä ilmeni, että vainoaja tiesi milloin nainen oli ollut pois kotoaan.


Futislegenda Paolo Maldinin tennisura loppui lyhyeen - 42 minuuttia nöyryytystä riitti iltalehti 19:06 28.06

Jalkapallolegenda Paolo Maldini päätti kokeilla siipiään tenniksessä. Maanantaina 49 vuotta täyttänyt futisikoni pääsi osallistumaan villillä kortilla Milanissa järjestettyyn Aspria Tennis Cupin nelinpeliin. Maldinin parina toimi entinen tennisammattilainen Stefano Landonio. Parivaljakon turnaus - ja ilmeisesti myös Maldinin tennisura - päättyi kuitenkin lyhyeen, kun Tomasz Bednarek ja David Pel löivät turnauksen avausottelussa homman pakettiin 42 minuutissa. Loppulukemat kirjattiin 6-1, 6-1.


Defense News: Venäjän alus ja helikopteri ahdistelivat yhdysvaltalaista rahtilaivaa Itämerellä iltalehti 18:57 28.06

Sivuston mukaan rahtilaiva oli kuljettamassa varusteita Itämerellä pidettävään sotaharjoitukseen. Defense News -sivuston mukaan Venäjän laivaston alus ja helikopteri ahdistelivat Liettuaan matkalla olevaa Yhdysvaltain rahtialusta toukokuun lopussa. Yhdysvaltalaisaluksen kapteeni kuvaili kohtaamista sisäisessä raportissa intensiiviseksi ja uhkaavaksi. Raportissa ei tarkennettu, millaisista toimista oli tarkalleen ottaen kyse.


Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirihallituksen puheenjohtaja erosi: "Eri puolue" iltalehti 18:32 28.06

Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirihallituksen puheenjohtaja Janne Aso on jättänyt tehtävänsä kesken kauden keskiviikkoiltana, Aso tiedottaa. Aso kokee perussuomalaisten olevan tämä päivänä eri puolue, kuin se johon aikoinaan liittyi vuonna 2011. - Koin tuolloin, että Perussuomalaiset jatkaisivat sitä alkiolaista linjaa, jonka Veikko Vennamo toi Maalaisliitosta Suomen Pientalonpoikien puolueeseen, hän kertoo tiedotteessa.


Satatuhatta siviiliä loukussa Isisin "pääkaupungissa" Syyriassa iltalehti 18:18 28.06

173 siviiliä on menehtynyt liittouman iskuissa. YK arvioi, että satatuhatta siviiliä on loukussa Isisin pääkaupungikseen julistamassa Raqqassa, Syyriassa. Yhdysvaltojen tukema liittoutuma saartaa tällä hetkellä kaupunkia. Iskut maalta ja ilmasta muuttuvat koko ajan intensiivisemmiksi - Pommitukset viime viikkoina ovat kauhistuttaneet siviilejä. He eivät tiedä, mistä etsiä turvaa, kertoi YK:n edustaja.


IL paljastaa: Kokoomuksen ex-piirijohtajaa epäillään tuhansien eurojen väärinkäytöksistä - puoluetoimisto yritti salata iltalehti 18:11 28.06

Kokoomuksen palkkalistoilla ollutta toiminnanjohtajaa epäillään pitkään jatkuneista väärinkäytöksistä. Puolue yritti lakaista sille kiusallisen tapauksen maton alle. Iltalehden tietojen mukaan väärinkäytösepäilyt koskevat vuosia 2011-2017. Toiminta on ollut jatkuvaa. Entisen toiminnanjohtajan epäillään käyttäneen piirin varoja henkilökohtaisiin menoihinsa tuhansia euroja vuodessa. Kokoomuksen puoluetoimisto ei halua kommentoida tapausta. Väärinkäytösepäilyt tulivat ilmi alkuvuodesta, kun piirin johto kiinnitti huomiota yhdistyksen pankkitilin saldoon. Tarkemman tarkastelun myötä selvisi, että piirin kirjanpidossa oli paljon piirille kuulumattomia menoja.


Pohjois-Korea uhkaa Etelä-Korean ex-presidenttiä kuolemalla – syytetään Kim Jong-unin murhan juonimisesta iltasanomat 17:43 28.06

Pohjois-Korean valtion turvallisuuden ministeriö ilmoitti toukokuussa estäneensä amerikkalaisten ja eteläkorealaisten juonen tappaa Kim Jong-un biokemiallisella aseella.


Syyttäjä: Sarjakuristaja aikoi kuristaa alaikäistä tyttöä - laati tarkan suunnitelman iltalehti 17:17 28.06

Sarjakuristajana tunnetun Michael Penttilän rikosepäilyä käsiteltiin tänään Helsingin käräjäoikeudessa. Penttilä sai keskiviikkona syytteen törkeään henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Asianomistajana tapauksessa on alaikäinen tyttö. Syyttäjän mukaan Penttilä on laatinut yksityiskohtaisen suunnitelman päästä tapaamaan uhria ja suunnitellut tapaamisen yhteydessä tappavansa tai ainakin törkeästi pahoinpitelevänsä tämän kuristamalla.


Pohjois-Korea uhkaa Etelä-Korean ex-presidentin henkeä iltalehti 17:14 28.06

Pohjois-Korea uhkaa Etelä-Korean syrjäytetyn presidentin henkeä ja vaatii tälle "kuolemantuomiota". Pohjois-Korean uutistoimisto KCNA:n mukaan entinen presidentti Park Geun-Hye oli osallinen salajuoneen, joka tähtäsi maan johtajan Kim Jong-Unin murhaamiseen. Pohjois-Korean valtion turvallisuuden ministeriö ilmoitti toukokuussa estäneensä amerikkalaisten ja eteläkorealaisten juonen tappaa Kim biokemiallisella aseella. KCNA vaati Etelä-Koreaa luovuttamaan "petturi Park".


Tyttö pelkäsi sarjakuristajan tarkkailleen häntä pitkään - "Varmaan yritti, että tapaisin sen ja se kuristais mutki" iltalehti 16:29 28.06

Sarjakuristajana tunnettua Michael Penttilää syytetään törkeään henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Syyttäjän mukaan Pentillä oli laatinut yksityiskohtaisen suunnitelman päästäkseen tapaamaan naapurissa asuvaa 17-vuotiasta tyttöä. Tapaamisen yhteydessä hän oli syyttäjän mukaan suunnitellut tappavansa tai ainakin törkeästi pahoinpitelevänsä uhria kuristamalla. Tyttö kertoi poliisikuulustelussa, että kaikki alkoi, kun joku yritti tulla perheen kotiin sisälle. Tyttö oli tuolloin yksin kotona, hänen isänsä oli lähtenyt töihin iltavuoroon.


Facebook ilmoitti ylittäneensä kahden miljardin käyttäjän rajan – ”Tavoitteena on yhdistää maapallon koko väestö” hs 16:06 28.06


Jättiyllätys! Marcus Grönholm palaa rallipoluille Jyväskylän MM-rallissa - kartturi haussa iltalehti 15:57 28.06

Rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm nähdään kymmenen vuoden tauon jälkeen Jyväskylän MM-rallissa. Viimeisen MM-rallinsa vuonna 2010 ajanut Grönholm kaasuttelee Harjun kaupunkierikoiskokeen ennen muita kilpailijoita. 49-vuotiaalla konkarikuskilla on hienot muistot kyseisestä pätkästä, sillä vuonna 1992 hän sai Harjulla alleen ensimmäistä kertaa tehtaan Toyotan. - Ajoin silloin urani ensimmäisen erikoiskoepohja-ajan MM-rallissa heti ykköspätkällä Harjulla. Pohjat tuli tasa-ajalla Markku Alénin kanssa, joka ajoi myös Toyota Celicaa. Olihan se kova juttu heti kärkeen, kun olin Alénin kanssa tasa-ajalla rallin johdossa, Grönholm muistelee uransa ensimmäistä starttia tehdasautolla.


Kokaiinista kärynnyt tennispelaaja Evans joutuu luopumaan sponsoristaan hs 14:37 28.06


Sarjakuristajan kirje pelästytti koko perheen: "Kukaan ei uskalla mennä enää yksin ulos" iltalehti 14:20 28.06

Alaikäisen tytön isä jutteli sarjakuristajan kanssa kerrostalonsa pihalla ja käski miehen olla lähestymättä enää perhettään. Syyttäjän mukaan sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä olisi laatinut yksityiskohtaisen suunnitelman päästäkseen kuristamaan naapurirapussa asunutta alaikäistä tyttöä. Syytteen mukaan Penttilä oli ensin kymmenen minuutin ajan yrittänyt päästä jotakin esinettä apunaan käyttäen tytön asunnon ovesta sisään. Kaksi kuukautta myöhemmin Penttilä pudotti alaikäisen tytön asunnon postiluukusta kirjeen. Tyttö soitti itkuisena isälle


Leijonien valmennusryhmään muutoksia - Tapparan mestariluotsi Jussi Tapola mukaan iltalehti 14:00 28.06

Leijonien valmennusryhmä muuttuu ensi kaudeksi. Päävalmentaja Lauri Marjamäen apuna Leijonien valmennusryhmässä toimivat Kärppien päävalmentajana tulevalla kaudella operoiva Mikko Manner sekä Tapparan mestariluotsi Jussi Tapola, joka siirtyi tamperelaisseurassa urheilu- ja kehitysjohtajaksi. Tapola valmensi Tapparaan kahteen peräkkäiseen mestaruuteen. Manner oli Leijonien mukana jo kevään MM-kisoissa. - Hienoa, että saamme näin kokeneet kaverit mukaan valmennustiimiin. Tapola tuntee suomalaispelaajat ja Manner puolestaan tuo jatkuvuutta pystyessään jatkamaan A-maajoukkueen mukana kevään jälkeen, Leijonien GM Jere Lehtinen lausui tiedotteessa.


USA:n Nato-liittolaiset kasvattavat puolustusmenojaan yli 4 prosenttia, kertoo Stoltenberg iltalehti 13:55 28.06

Yhdysvaltain liittolaismaat Natossa ovat kasvattamassa puolustusmenojaan tänä vuonna yli neljällä prosentilla, kertoo sotilasliiton pääsihteeri Jens Stoltenberg. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on aiemmin vaatinut Nato-liittolaisia nostamaan puolustusmenojaan. Trumpin mielestä sotilasliiton taakanjako on ollut epäreilu yhdysvaltalaisten veronmaksajien näkökulmasta. Stoltenbergin mukaan Trumpin näkemykset ovat ymmärrettäviä ja niihin on syytä kiinnittää huomiota.


Sarjakuristaja selitti poliisin löytämiä nahkahanskoja fetissillä - "Koko soppa lähti siitä, että erehdyin deittisivustolle" iltalehti 13:54 28.06

Sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä kiisti keskiviikkona oikeudessa syytökset rikoksista alaikäistä tyttöä kohtaan. Penttilän mukaan kyseessä on väärinkäsitys, eikä hänen ollut tarkoitus ottaa yhteyttä alaikäiseen, vaan luuli lähettävänsä kirjeen treffisivustolla tapaamalleen naiselle. - Tämä koko soppa lähti siitä, että erehdyin deittisivustolle menemään ekaa kertaa elämässä, Penttilä sanoi keskiviikkona oikeudessa.


Sipilä väittää epäilleensä yhtiöittämistä jo aiemmin iltalehti 13:50 28.06

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus menee hyvään suuntaan, jos yhtiöittämisvelvoitetta ei ole, arvioi pääministeri Juha Sipilä (kesk). Hänen mukaansa oli odotettavissa, että perustuslakivaliokunnalla on huomautettavaa soteen sisältyvästä valinnanvapauskokonaisuudesta. Sipilä kertoo epäilleensä yhtiöittämisvelvoitteen tarpeellisuutta jo aiemmin. Julkisuudessa hän kuitenkin puolusti yhtiöittämistä vielä esimerkiksi marraskuussa pääministerin haastattelutunnilla Ylellä. Tuolloin hän sanoi, että yhtiöittämisestä on tehty mörkö ja että sillä ei ole merkitystä mitä laskussa lukee, jos palvelu toimii.


Uutiset