Uutuuskirja perussuomalaisten hajoamisesta - Kirjailija Lännen Medialle: "Asiaan oli hallituksen sisällä valmistauduttu hyvissä ajoin" iltalehti 06:59 24.10

Perussuomalaisten hajoamisesta kirjoittanut politiikantoimittaja kertoo Lännen Median haastattelussa, ettei hajoaminen ollut yllätys. Lännen Median toimittaja Lauri Nurmi on haastatellut tänään julkaistavaan kirjaansa Perussuomalaisten hajoamisen historia (Into Kustannus) kymmeniä tapahtumiin osallistuneita poliitikkoja, joista osa on antanut haastattelunsa nimettöminä. Haastateltujen joukossa on monia perussuomalaisten ja sinisten keskeisiä jäseniä. Nurmi ennakoi puolueen hajoamista jo viikkoa ennen puoluekokousta 2. kesäkuuta kirjoittamassaan Lännen Median uutisessa. Siinä kerrottiin hallituksen sisäisistä keskusteluista, joissa oli esitetty, että perussuomalaisten eduskuntaryhmän soinilais-terholainen enemmistö muodostaa oman eduskuntaryhmänsä ja jatkaa hallituksessa.


Aamulehti: Tänään julkaistun kirjan mukaan Halla-aho antoi lupauksen Soinin haastamisesta jo alkukesällä 2016 iltalehti 06:56 24.10

Soini kertoo tienneensä salaisesta kokouksesta. Perussuomalaisten nykyinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho oli antanut häntä tukeneille kansanedustajille lupauksen silloisen puheenjohtaja Timo Soinin haastamisesta jo alkukesällä 2016 salaisessa kokouksessa, kertoo tiistaina julkistettu Perussuomalaisten hajoamisen historia -kirja. Kokouksen järjestivät niin sanotut halla-aholaiset eduskunnassa. Kirjan on kirjoittanut Aamulehden toimittaja Lauri Nurmi, joka työskentelee tällä hetkellä Lännen Median politiikan toimituksessa. Kirjan sisällöstä uutisoi Aamulehti.


Aamulehti: Uutuuskirja paljastaa – Halla-aho lupasi salaisessa kokouksessa haastaa Soinin jo kesällä 2016 iltasanomat 06:23 24.10

Soini kertoo tienneensä salaisesta kokouksesta.


Kiista puolalaisen putkimiehen työehdoista repi railon EU-maiden välille iltalehti 01:57 24.10

Sipilä lupaili Suomen tukea Macronille Pariisin-vierailullaan. EU-maat pääsivät myöhään maanantai-iltana sopuun lähetettyjen työntekijöiden työehdoista 15-tuntisen kokouksen jälkeen. Väliaikaisesti toiseen EU-maahan lähetetty työntekijä olisi sovun myötä saamassa saman palkan työstään kuin vastaava paikallinen työntekijä. Luxemburgissa koolla olleet työministerit eivät onnistuneet tekemään päätöstä yksimielisesti, vaan Puola, Unkari, Liettua ja Latvia äänestivät ratkaisua vastaan.


Rugbytähti yritti paijata leijonaa karmein seurauksin – kuva ei herkimmille iltasanomat 22:48 23.10

Scott Baldwinin koko ura oli hetken vaakalaudalla. Artikkelissa olevan kuvan katsomista ei suositella herkille.


Video: Melania Trump kampanjoi kiusaamista vastaan - vieraili koulussa Michiganissa ja antoi lapsille neuvoja iltalehti 22:40 23.10

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin vaimo teki yllätysvierailun kouluun maanantaina. Hyvin paljon miehensä rinnalla ja varjossa viihtyvä Melania Trump teki maanantaina yllätysvierailun yläkouluun Michiganissa. Presidentin puoliso jutteli lasten kanssa ja antoi heille neuvoja, miten tutustua koulussa muihin lapsiin. Melania myös poseerasi lasten kanssa selfieissä. Trump halusi vierailullaan tuoda esille, millaisia pelkoja ja vaikeuksia monilla lapsilla on päivittäin koulussa. Lasten oikeudet ja kiusaamisteema ovat lähellä Melania Trumpin sydäntä. Hän kertoi viime kuussa YK:n yleiskokouksen puheessa tulevansa presidentin vaimona kampanjoimaan kiusaamista vastaan.


EU-komissio esittää 2,5 miljoonan euron tukipakettia Anttilan ja Stockmannin irtisanotuille työntekijöille iltalehti 20:28 23.10

Euroopan komissio esittää 2,5 miljoonan euron tukea entisille Anttilan ja Stockmannin työntekijöille Suomessa. Suomi haki globalisaatiorahaston tukea, kun vähittäiskaupan yritykset olivat irtisanoneet Suomessa 1 660 työntekijää. Anttila hakeutui konkurssiin vuonna 2016 ja lopetti toimintansa kokonaan alkuvuodesta 2017. Myös Oy Vallila Collectionin henkilöstö menetti työpaikkansa. Se on Vallila Interiorin tytäryhtiö. Yhtiön mukaan 25 työntekijää irtisanottiin, mutta Vallila on tarjonnut töitä heistä 15:lle.


Video: Puhelias Peukko-riekko palasi Kainuuseen – ”Pientä riitaahan se haastaa koko ajan” iltasanomat 20:01 23.10

Hyrynsalmen syrjäkulmalla iloitaan, sillä Peukko on palannut.


Peukko is back – kesy riekko keikkailee taas Kainuussa iltasanomat 20:01 23.10

”Pientä riitaahan se haastaa koko ajan.”


F1-tallin kuskipari muuttuu taas iltasanomat 19:41 23.10

Scuderia Toro Rosso lähtee taas uudella kokoonpanolla Meksikon F1-viikonloppuun.


Mika Myllylän tytär Olivia ylistää riipaisevaa valokuvaa uutuuskirjassa: ”Se kertoo koko iskän tarinan” iltasanomat 14:10 23.10

Olivia Myllylä kehuu uutuuskirjassa isästään Tervanevan suolla otettua valokuvaa.


Saksassa avattiin ensimmäinen bordelli, jossa on vain nukkeja "työntekijöinä" iltalehti 11:42 23.10

Tuntitaksa seksinuken kanssa on 80 euroa. Dortmundilainen ilotalo on nimeltään Bordoll, yhdistelmä bordellista ja dollista, nukesta. Niitä on yhteensä 11, jokaisella on oma nimensä. Nuket ovat eri kokoisia, toisilla on suuret rinnat, tosilla pienemmät. Ne painavat noin 30 kiloa. Nuket on tuotettu Aasiasta, yksi nukke maksaa noin 2 000 euroa.


Presidentti Macronin Nemo-koira keskeytti ministerien kokouksen – lorotti suoraan Elysée-palatsin takkaan iltasanomat 10:07 23.10

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta kun presidentillinen koira aiheuttaa hämminkiä.


Perustuslakivaliokunta antanee lausunnon Malmin lentokentän aloitteesta huomenna iltalehti 10:01 23.10

Perustuslakivaliokunta antaa lausunnon Lex Malmi -aloitetta käsittelevälle liikenne- ja viestintävaliokunnalle. Perustuslakivaliokunta pyrkii antamaan lausunnon Malmin lentokenttää koskevasta kansalaisaloitteesta huomisessa kokouksessaan, kertoo valiokunnan puheenjohtaja Annika Lapintie (vas). Perustuslakivaliokunta antaa lausunnon Lex Malmi -aloitetta käsittelevälle liikenne- ja viestintävaliokunnalle.


Kärpät onnistunut pelin nopeuttamisessa – Lukko Liigan paras kiekkokontrollijoukkue jatkoaika.com 10:00 23.10

Kärpät on tuonut Liiga-kartalle uudenlaista suoraviivaista peliä, kun taas toisessa päässä Pekka Virran Lukko jauhaa mallikkaasti kiekkokontrollia. Osa joukkueista on myös epäonnistunut pelin nopeuttamisessa. Jatkoaika analysoi viiden eri joukkueen pelitavat.


Katalonian puolueet kokoontuvat miettimään jatkotoimia iltalehti 09:24 23.10

Katalonian puolueiden on määrä kokoontua tänään pohtimaan jatkotoimiaan. Niiden odotetaan sopivan, milloin alueparlamentti kokoontuu puimaan Espanjan hallituksen aikeita rajoittaa alueen itsehallintoa. Aluehallinnon tiedottajan mukaan uusien vaalien järjestäminen ei ole asialistalla. Espanjan hallitus antoi lauantaina esityksensä Katalonian itsehallinnon rajoittamiseksi. Hallitus haluaa muun muassa järjestää Kataloniassa uudet vaalit kuuden kuukauden kuluessa. Aluehallinnon tiedottaja on nimittänyt hallituksen aikomia toimia vallankaappaukseksi.


Kiekkokontrolli tuo happea HIFK:lle, peruspelissä vielä petrattavaa jatkoaika.com 09:00 23.10

HIFK kärsi syyskuun otteluissa maalinteon tehottomuudesta, mutta on lokakuun aikana alkanut löytää hieman tehojaan. Tässä artikkelissa mietitään, että mikä on oleellisesti muuttunut, mikä pelaamisessa toimii ja mikä ei.


Usain Boltin valmentaja ei katkaise huhuja: ”Koko maailma toivoo Boltin paluuta” iltalehti 07:50 23.10

Jamaikalaisvalmentaja Jermaine Shand löytää säästä selityksen, miksi Jamaika ei menestynyt Lontoon MM-kisoissa. Spekulaatiot Usain Boltin paluusta alkoivat välittömästi sen jälkeen, kun tämä päätti uransa viime kaudella. Tuoreen teorian mukaan Bolt palaa kaudeksi 2019 ja tähtää Tokion 2020 olympiakisoihin. - Rehellisesti sanottuna en tiedä, aikooko hän palata. Tietysti toivon sitä, koko maailma toivoo, Boltin valmennustiimiin kuulunut Jermaine Shand toteaa.


Uutiset