Lähtevätkö demarit hallitukseen Saksassa? Ratkaisu tänään ylimääräisessä puoluekokouksessa MTV 05:12 21.01

Saksassa sosiaalidemokraateilla (SPD) on tänään ylimääräinen puoluekokous.


Puhemiehet: Sipilä hirttäytyy oudosti Vanhaseen iltalehti 19:35 19.01

Yksi varteenotettava vaihtoehto on, että Sipilä luopuu puheenjohtajuudesta ensi kesänä keskustan puoluekokouksessa, mutta jatkaa pääministerinä vaalikauden loppuun. Tylsistä pressanvaaleista saattaa viimeisellä viikolla kehkeytyäkin ihan kiinnostava kisa. Ei sillä, etteikö Sauli "Tolkun mies" Niinistöstä tulisi pressa vielä kuudeksi vuodeksi, mutta joku muista ehdokkaista saattaa vielä päästä mainostamaan itseään ja puoluettaan vaalien toiselle kierrokselle. Keskustan Matti "Asia" Vanhanen vaeltaa yhä varjojen mailla, mitä tulee kannatukseen. Kepun ydinjoukoissa on v....tuksen sekaisella kauhulla seurattu Vanhasen touhuja: mies kuvittelee pelaavansa valioliigassa, vaikka nyt pitäisi ryskätä ykkössarjan nousukarsinnoissa ja potkita nilkoille Paavo "Muki" Väyrystä.


20 maan ulkoministerit pohtivat Pohjois-Korea-pakotteita – Suomi, Venäjä ja Kiina ulkopuolella MTV 12:07 16.01

Vancouverissa Kanadassa järjestettävässä, ulkoministerien huippukokouksessa on tarkoitus keskustella Pohjois-Korean pakotteiden paremmasta toimeenpanosta.


Puhuiko presidentti "persläpimaista"? – Trump: Senaattori vääristeli sanomisia ja kaatoi suojeluohjelman MTV 06:26 16.01

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan demokraattisenaattori Dick Durbin vääristeli sitä, mitä Trump sanoi DACA-suojeluohjelmaa käsitelleessä kokouksessa.


Senaattori: Trump käytti persläpi-sanaa toistuvasti iltalehti 18:57 12.01

Presidentti itse on kiistänyt käyttäneensä halventavaa kieltä. Donald Trumpin kielenkäytöstä syntynyt kohu ei ota laantuakseen. Kokouksessa paikalla olleen senaattori Richard J. "Dick" Durbinin mukaan Trump käytti sanavalintaa "persläpimaat" toistuvasti. Durbin kertoi asiasta MSNBC:n haastattelussa perjantaina. Durbinin mukaan puheet kokouksessa olivat vihantäyteisiä, halpamaisia ja rasistisia.


Norjan mieshiihtäjät kriisikokouksessa – Isometsä: Pakka täysin levällään, edessä armoton viikko MTV 06:30 08.01

Norjan miesten maastohiihtomaajoukkueessa on hiostava tilanne, kun olympialaisten alkuun on aikaa reilu kuukausi.


Iranin parlamentti kokoontui keskustelemaan kuolonuhreja vaatineista mielenosoituksista iltalehti 13:02 07.01

Iranin parlamentti on kokoontunut suljetuin ovin keskustelemaan viime viikolla alkaneista mielenosoituksista. Parlamentti kuuli asiassa sisäministeriä, tiedusteluministeriä ja kansallisesta turvallisuudesta vastaavaa ministeriä. Kokouksessa esitettiin huoli muun muassa maan hallinnon päätöksestä estää internetin ja erityisesti maan suosituimman viestintäsovelluksen Telegramin käyttöä.


Kalevi Sorsa -säätiön toiminnanjohtaja Mikko Majander: ”SDP:n anteeksipyyntö 1918 kapinasta ei ole enää tarpeen” iltalehti 11:29 05.01

Sisällissotaa voidaan käsitellä ilman tunnekuohuja. Kalevi Sorsa säätiön toiminnanjohtaja Mikko Majander ei näe tarpeellisena, että SDP pyytäisi anteeksi vuoden 1918 aseellista kapinaa. - SDP sanoutui selkeästi irti väkivallasta uudestisyntymiskokouksessaan syksyllä 1918. En pidä mielekkäänä palata tähän. Syntyisi vain uusi kiistojen kierre: kenen pitää pyytää anteeksi mitäkin, ja hyvä tarkoitus kääntyisi itseään vastaan.


Me Naiset: Jaana Pelkonen palasi töihin vauvan ollessa kaksi päivää: ”Hyvä, kun pystyin istumaan” iltalehti 08:52 28.12

Jaana Pelkonen hoitaa perheen 10-kuukautista vauvaa yksin arkiviikot, kun mies on töissä toisessa kaupungissa. Kansanedustaja Jaana Pelkonen, 40, kertoo vauva-arjestaan. Pelkonen paljastaa hoitavansa arkiviikot vauvaa yksin, kun kihlattu Niko Aho on töissä ilmavoimissa Tampereella. Pariskunta on jo vuosia jakanut arkensa kahden kodin välillä. Pariskunnan esikoisen syntymästä on nyt kulunut kymmenen kuukautta. - Olen tottunut pyörittämään arkea aika lailla yksin. Vauvan kanssa siitä tuli vähän haastavampaa, Pelkonen toteaa. 40-vuotias Pelkonen palasi töihin eduskuntaan ja Helsingin kaupúnginhallitukseen ja -valtuustoon nopeasti. Nainen päätti piipahtaa valtuuston kokouksessa, kun synnytyksestä oli kulunut kaksi päivää. - En ihan tiedä itsekään, miksi sinne piti lähteä tai oliko se ideoistani timanttisin. Hyvä, kun pystyin istumaan, Pelkonen sanoo Me Naisissa. Pelkonen iloitsee haastattelussa siitä, että pariskunnan vauva on ollut valoisa ja utelias vauhtimimmi. Tyttö viihtyy, kun ympärillä on vilinää. Perheen ohjelmassa on muun muassa muskaria ja vauvauintia.


Harvinainen kuva paljastaa - Kim Jong-unin pikkusisko on edennyt vallan sisäpiiriin iltalehti 16:19 27.12

Sisko istui muiden napahenkilöiden vieressä puolueen kokouksessa. Pohjois-Korean diktaattorin Kim Jong-unin pikkusisko Kim Yo-jong näyttää sementoineen asemansa vallan sisäpiirissä. Valtiollisessa mediassa julkaistussa kuvassa Yo-Jong on sijoitettu istumaan eturiviin muiden puolueen johtavien henkilöiden kanssa. Hän on kuvan ainoa nainen.


Pohjois-Korea kokee YK:n pakotteet sotatoimiksi iltalehti 07:12 24.12

Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto vastasi Pohjois-Korean marraskuisiin ohjuskokeisiin pakotteilla, jotka maa nyt tuomitsee. Pohjois-Korea on ottanut kantaa YK:n turvallisuusneuvoston pakotteisiin. Reutersin mukaan maan ulkoministeriö kokee pakotteet sotatoimiksi ja on uhannut rangaista tahoja, jotka tukivat YK:n pakotteita. YK:n turvallisuusneuvosto tuomitsi Pohjois-Korean toimet kokouksessaan perjantaina ja päätti yksimielisesti rajoittaa maan öljyn saantia, kriittisen tärkeiden tuontituotteiden saantia ja kieltämällä maalta kaiken jäljellä olevan merkittävän viennin. Myös Pohjois-Korean pääasialliset kauppakumppanit, Kiina ja Venäjä äänestivät pakotteiden puolesta.


YK torjui USA:n Jerusalem-päätöksen selvin luvuin - 128 maata asettui Trumpia vastaan iltalehti 19:58 21.12

YK:n yleiskokouksessa on äänestetty USA:n Jerusalem-päätöstä vastaan. YK:n yleiskokouksen hätäistunnossa äänestettiin selvästi USA:n toimia vastaan. Kokouksessa tuomittiin USA:n yksipuolinen päätös tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi ja sanottiin, että Jerusalemia koskevat kysymykset pitää ratkaista neuvottelemalla. Päätöksellä ei voida pakottaa Yhdysvaltoja tekemään yhtään mitään. USA:n presidentti Donald Trump oli aiemmin ilmoittanut seuraavansa äänestystä ja uhannut kostaa Yhdysvaltoja vastaan äänestäville.


Kansanedustaja Outi Mäkelä jättää eduskunnan ja siirtyy Nurmijärven kunnanjohtajaksi iltalehti 20:32 20.12

Kokoomuksen kansanedustaja Outi Mäkelä on valittu Nurmijärven kunnanjohtajaksi. Kunnanvaltuusto on päättänyt asiasta kokouksessaan keskiviikkona. Outi Mäkelän mukaan tarkkaa aloituspäivää kunnanjohtajana ei ole vielä sovittu, mutta ajankohta on mahdollisesti maaliskuun alkupuolella.


Kansanedustaja Outi Mäkelä on valittu Nurmijärven kunnanjohtajaksi iltasanomat 19:41 20.12

Kunnanvaltuusto päätti Outi Mäkelän (kok) valitsemisesta kunnanjohtajaksi 20. joulukuuta pidetyssä kokouksessa. Nykyinen kunnanjohtaja Kimmo Behm jää tehtävästään vanhuuseläkkeelle.


Presidentti Tarja Halonen Helsingin yliopiston hallituksen johtoon iltalehti 16:15 20.12

Presidentti Tarja Halonen ryhtyy johtamaan Helsingin yliopiston hallitusta. Helsingin yliopiston hallitus valitsi järjestäytymiskokouksessaan keskiviikkona puheenjohtajakseen presidentti Tarja Halosen. Hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin Teija Tiilikainen. Hallituksen toimikausi on neljä vuotta 1.1.2018-31.12.2021. Halonen näkee yliopistolla olevan merkitystä yhteiskunnassa monella tasolla.


Pohjois-Korean tilanteeseen haetaan edistystä Kanadan ja USA:n järjestämässä huippukokouksessa MTV 07:28 20.12

Kanada ja Yhdysvallat järjestävät tammikuussa ulkoministerien huippukokouksen, jossa on määrä etsiä keinoja Pohjois-Korean kriisin ratkaisemiseksi.


Pohjois-Korean tilanteeseen haetaan edistystä Kanadan ja USA:n järjestämässä huippukokouksessa iltasanomat 01:52 20.12

Kanada ja Yhdysvallat järjestävät tammikuussa ulkoministerien huippukokouksen, jossa on määrä etsiä keinoja Pohjois-Korean kriisin ratkaisemiseksi.


Uutiset