Ruotsissa ihmetellään Suomen kapteenin poisjääntiä maaottelusta – vetosi aikatauluunsa: ”Olisi ollut suuri suosikki voittajaksi” iltalehti 07:32 21.08

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä ei ole mukana viikonloppuna Tukholmassa oteltavassa Ruotsi–Suomi-maaottelussa. Vielä viime kaudella naisten yleisurheilumaajoukkuetta johtanut Kristiina Mäkelä jää pois Tukholman Ruotsi-ottelusta. 26-vuotiaalla Mäkelällä ilmeni viime viikonloppuna lieviä hermotushaasteita Espoon GP:n yhteydessä, minkä vuoksi hän jättää odotetun maaottelun väliin. Sen sijaan hänen on määrä kilpailla parin viikon päästä Berliinissä.


Maajoukkueen kapteeni jää pois Ruotsi-ottelusta – myös Antti Ruuskanen ja Ella Junnila sivussa iltalehti 13:01 20.08

Naisten yleisurheilumaajoukkuetta viime kaudella johtanut Kristiina Mäkelä ei kilpaile viikonloppuna Tukholmassa. Miesten keihäässä Lassi Etelätalon ja Toni Kuuselan taistelu Dohan MM-kisapaikasta jatkuu Naisten yleisurheilumaajoukkueen kapteenina viime kaudella toiminut kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä ei kilpaile viikonloppuna Tukholmassa järjestettävässä Ruotsi-ottelussa. Mäkelän alkuperäisenä ajatuksena oli tehdä Ruotsissa alle kuusi kisasuoritusta, mutta sunnuntaina Espoon GP:ssä ilmenneet lievät jalkojen hermotushaasteet laittoivat suunnitelmat uusiksi. Mäkelä arvioi, että on viisaampaa jättää Ruotsi-ottelu väliin. Hän kilpailee seuraavan kerran parin viikon päästä Berliinissä.


Rävähtääkö yleisurheilussa taas uusi SE? ”Kauhea into on päästä näyttämään” iltalehti 18:17 18.08

Kristiina Mäkelä odottaa kolmiloikkapaikalla itseltään kovaa tulosta Espoon GP-kisassa sunnuntaina. Ella Junnila, Krista Tervo ja Annimari Korte – kolme yleisurheilun Suomen ennätystä tänä suvena tehnyttä naista. Kristiina Mäkelä haluaa mukaan listalle. Kolmiloikkaaja ilmoitti jo kaksi kuukautta sitten, että tavoitteena on rikkoa Heli Koivulan SE 14,39.


Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelän yllätysratkaisu kantaa hedelmää: "Se oli hyvä valinta" MTV 07:00 18.08

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä laittoi tämän kauden ohjelmansa täysin uusiksi verrattuna viime vuoteen. Keskelle kautta osunut harjoitusjakso on tehnytkin terää, sillä Mäkelä on löytänyt itselleen tasaisen 14 metrin tason. 


Simo Lipsasen vauhti alkaa kulkea – loikkatekniikka piiputtaa iltasanomat 19:36 04.08

Kolmiloikkaaja Simo Lipsanen ponnisti kaksi mitattua hyppyä ja otti odotetun mestaruuden kotikisoissaan, Lappeenrannan Kalevan kisoissa.


Kolmiloikkaaja Mäkelä otti jälleen SM-kultaa – myötätuulessa 14,19 iltasanomat 17:07 04.08

Orimattilan Jymyn Kristiina Mäkelä on voittanut viidennen peräkkäisen kolmiloikan SM-kultansa.


Alkukausi mennyt matalaliidossa – Simo Lipsanen yrittää saada loikkansa kuntoon MTV 20:20 01.08

Kolmiloikkaaja Simo Lipsanen yrittää korjata vaisun alkukautensa korkeampaan lentoon kotikentällään Kimpisellä, kun Lappeenrannan Kalevan kisoissa hypätään kolmiloikan Suomen mestaruudesta sunnuntaina.


Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä on tottunut siirtämään unelmiaan: "Jos en urheilisi, minulla olisi varmasti jo perhe" yle 08:58 31.07

Askeettista ammattilaisurheilijan arkea elävä Kristiina Mäkelä haaveilee lasten ja puolison lisäksi muun muassa mahdollisuudesta viettää enemmän aikaa ystäviensä seurassa.


Kaksinkertainen olympiavoittaja on huolissaan lajinsa tulevaisuudesta – "Älä kerro minulle, että se on poissa" MTV 07:42 20.07

Kolmiloikkaaja Christian Taylor on huolissaan lajinsa säilymisestä.


Montako maalia Kaapo Kakko teki kevään MM-kisoissa? Pelaa keskiviikon 10 kysymystä! iltalehti 06:00 17.07

Iltalehden perinteinen urheiluvisa on myös verkossa. Montako tiedät? 1) Mistä kaupungista kolmiloikkaaja Simo Lipsanen on kotoisin? 2) Montako maalia Kaapo Kakko teki viime keväänä jääkiekon MM-kisoissa Slovakiassa?


Sveitsissä erikoinen tilanne: pituushyppääjän suoritus tuomittiin yliastutuksi vain lankkua katsomalla – videokuva paljasti oikeusmurhan iltalehti 23:26 09.07

Japanilaisen hyppy tuomittiin yliastutuksi, vaikka sitä se ei ollut. Sveitsin Luzernissa miesten pituushyppykilpailussa nähtiin tiistaina erikoinen tilanne. Japanin Kota Minemura hyppäsi viidennen kierroksen hyppynsä, mutta toimitsijat ryntäsivät tutkimaan lankkua. Toimitsijat tuomitsivat lankun katsomisen perusteella hypyn yliastutuksi ja nostivat punaisen lipun. Kommentaattorina toiminut kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä protestoi menettelyä heti sanomalla, ettei tilannetta voi tarkistaa vain lankkua katsomalla.


Saga Andersson lähtee Euroopan tilastokärkenä kultajahtiin – yleisurheilun alle 19-vuotiaiden EM-joukkue nimetty. MTV 18:58 08.07

Suomi lähtee 36 urheilijan joukkueella yleisurheilun 19-vuotiaiden EM-kisohin Boråsiin. Joukkueessa on puolenkymmentä arvokisojen ensikertalaista, mutta myös useisiin nuorten arvokisoihin osallistuneita urheilijoita, kuten pikajuoksija Samuel Purola, kolmiloikkaaja Jessica Kähärä, keihäänheittäjä Topias Laine ja seiväshyppääjä Saga Andersson.


Kristiina Mäkelä teki kovan ratkaisun, mutta mitä se tarkoittaa Timanttiliigan kannalta? – ”Se on raaka peli” MTV 08:02 28.06

Suomalainen naiskolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä ei stressaa liikoja kilpautauosta huolimatta.


Heli Koivula-Krugerin Suomen ennätys siintelee jo Kristiina Mäkelän silmissä: ”Kaikki puhuu sen puolesta – otetaan se talteen” MTV 06:55 27.06

Varmana hyppykunnostaan pitkälle kilpailutauolle jäänyt kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä aikoo loppukauden isoissa kisoissa parantaa omaa ennätystään – ja se tarkoittaisi samalla myös pian 16 vuotta vanhan Suomen ennätyksen rikkomista.


Kristiina Mäkelä taustoittaa kovaa päätöstään: ”Täysillä hyppääminen ei ole minun kohdallani järkevä ratkaisu” MTV 20:24 26.06

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä päätyi poikkeavaan ratkaisuun jäätyään pitkälle kilpailutauolle reilut kaksi viikkoa sitten. Kesä-heinäkuu on pyhitetty tyystin harjoittelulle, ja tarkoitus on palata kilpakentille elokuussa Kalevan kisoissa. MM-kisat ovat ohjelmassa syys-lokakuun vaihteessa Qatarissa.


Kristiina Mäkelä päätyi poikkeavaan ratkaisuun – jää pitkälle kilpailutauolle ja palaa kentille vasta elokuussa yle 18:07 24.06

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä aloittaa kuntohuipun rakentamisen kohti Dohan MM-kilpailuja.


Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä uhkuu itsevarmuutta – haamusuoritus ja SE tulossa: ”Ei ole tunnetta, että oltaisiin edes lähellä täydellistä” iltalehti 09:28 10.06

EM-hallikisoissa kuudenneksi sijoittunut nainen puhuu 14,50 ylityksestä. Takana on uran paras perusharjoittelukausi. Ainahan urheilijoilla on takana ”uran paras treenijakso”, mutta kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelän tapauksessa ei ole kyse siitä kuuluisasta ylioptimismista.


Valtavia siivuja miesten kolmiloikassa – Suomen MM-mitalitoivon keskiviikon tulos kaukana perässä iltalehti 22:57 06.06

Rooman Timanttiliigassa Omar Craddock voitti kolmiloikan tuloksella 17,50. Simo Lipsasen keskiviikon tuloksella 16,23 olisi jäänyt jumboksi. Suomen urheiluliiton valmennuspäällikkö Kari Niemi-Nikkola nimesi maanantaina lehdistötilaisuudessa kolmiloikkaaja Simo Lipsasen Dohan MM-mitalitoivoksi. Lipsanen loikki keskiviikkona Lahdessa GP-kisassa kauden avauksessaan 16,23.


Missä kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä on syntynyt? Pelaa viikonlopun 10 kysymystä! iltalehti 06:00 25.05

Iltalehden perinteinen urheiluvisa on myös verkossa. Montako tiedät? 1) Montako jääkiekon Suomen mestaruutta Jokerit on voittanut? 2) Missä kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä on syntynyt?


Allegro-junassa – moni yrittävät pelastaa

Uutiset