Pontikkaa ulosteesta, konekiväärin jäähdytysnestettä... Veteraanien hurjat tarinat paljastavat, kuinka rintamalla ryypättiin iltalehti 08:00 21.10

Uutuuskirja kertoo, että suomalainen sotilas joi rintamalla tarpeen tullen vaikka polttopullon sisältöä, ulosteista tehtyä pontikkaa tai konekiväärinestettä. Itsenäisyyspäivän aattona 5. joulukuuta 1941 jaettiin juhlaryyppyjä Karhumäen valtauksen kunniaksi. Ikärajana tuolloin viinan saamiseen rintamalla oli 21 vuotta. Muiden nautiskellessa juhlaryyppyjä rupesi alaikäisenä sotinut poika juomaan konekiväärin jäähdytinnestettä. Se sisälsi alkoholia, sillä talvisin jäähdytykseen ei voitu käyttää vettä.


K-Vantaa mursi Peli-Karhujen kotitaian – Jani Kautto muurina lohipaitojen maalin suulla jatkoaika.com 23:24 20.10

Sarjakakkonen K-Vantaa oli lopulta se joukkue, joka onnistui ensimmäisenä viemään sarjapisteet Kankaan montusta tämän kauden Mestiksessä. Helpolla pisteet eivät tulleet, sillä IPK teki ottelussa kaikkensa, jotta pisteet pysyisivät Iisalmessa.


Mitä tapahtui Lasse Kukkoselle? Kärppäikoni lähti pukukoppiin ennen aikojaan iltasanomat 22:50 20.10

Lasse Kukkonen makasi hetken jäällä ennen kaukalosta poistumistaan.


Kiitelty yhdistetyn päävalmentaja pohtii jatkoaan: "Tällä hetkellä on tahtoa jatkaa, mutta viikon päästä homma voi mennä perseelleen" iltalehti 21:48 20.10

Ydistetyn luotsin Petter Kukkosen diili on katkolla tämän kauden jälkeen. Yhdistetyn päävalmentajan Petter Kukkosen sopimus päättyy tähän kauteen. Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala vihjasi aiemmin tällä viikolla Iltalehdessä, että Kukkosen jatko olisi toivottavaa. - Tällä hetkellä on tahtoa jatkaa, mutta tämä valmentajan työ on sellaista, että viikon päästä homma voi mennä perseelleen, Kukkonen sanoo.


Muistatko vielä nämä radiohelmet Kimi Räikkösen F1-uralta? - "Haluan lyödä häntä" iltalehti 16:38 20.10

Kimi Räikkönen on vuosien varrella tarjonnut herkullisia äänipaloja F1-sarjan ystäville. Iltalehti kertaa ne mehukkaimmat. Bakun kisa tältä vuodelta jää historiaan lähinnä Sebastian Vettelin rattiraivon takia. Se on sääli, sillä tallikaveri Kimi Räikkösen falsettiin nouseva viha ansaitsee myös paikkansa ikivihreänä radioviestinä. - Ratti! Ratti! Hei joku sanokaa sille, että antaa minulle rattini.


Venäjä ostaa amfibiolentokoneita lähes 30 miljoonan euron edestä iltalehti 15:51 20.10

Venäjän hallitus antoi määräyksen, jonka mukaan hätätilaministeriön on ostettava kuusi Berijev Be-200 -amfibiolentokonetta. Venäjän hätätilaministeriö aikoo ostaa Berijev Be-200 -amfibiolentokoneita kahden miljardin ruplan eli lähes 30 miljoonan euron edestä. Sekä maalle että veteen laskeutumaan pystyviä amfibiolentokoneita on Venäjän hallituksen antaman määräyksen mukaan tarkoitus ostaa kuusi kappaletta.


Mies virtsasi myymälässä porakoneen ja puukkosahan päälle – heräsi poliisivankilasta ilman muistikuvia iltasanomat 15:15 20.10

Virtsan turmelemien tuotteiden arvo on lähes 500 euroa.


Räikköseltä kysyttiin omasta kaudesta - iski tiskiin legendaarisen patenttivastauksen iltalehti 11:51 20.10

Kimi Räikkönen istahti toimittajien jututettavaksi Austinissa. Saksalaisen Speedweekin mukaan Räikköseltä pyydettiin itsearviota loppumetreille kääntyneestä F1-kaudesta. Vastaus on taattua Kimiä - hän ei todellakaan ole kiinnostunut ulkopuolisten näkemyksistä. - Joskus saan autosta kaiken irti, joskus en. Yleisesti ottaen olen tyytyväinen itseeni. Se, mitä muut ajattelevat, on aivan sama minulle, Räikkönen heitti tyylilleen uskollisesti.


Toimittaja uteli ongelmista - Räikköseltä tuima vastaus: "En tiedä, mistä puhut" iltalehti 11:05 20.10

Kimi Räikkönen asteli toimittajien eteen Austinissa. Toimittaja kysyi Räikköseltä Ferrarin ongelmista aika-ajoissa. Sebastian Vettel ja Räikkönen ovat ajaneet Ferrarille tällä kaudella neljä paalupaikkaa 16:sta mahdollisesta. Mercedes on edellä muutenkin, mutta erityisesti lauantaisin Mersut ovat usein menneet menojaan. Räikkönen heitti uteluihin tuiman vastauksen.


Kimi Räikköseltä tiukka vastaus toimittajalle: ”En tiedä, mistä puhutte” iltasanomat 10:17 20.10

Kimi Räikkönen oli Austinin F1-varikolla täysin eri mieltä erään toimittajan kanssa.


Räikkönen ei kommentoinut tallipäällikön potku-uhkaa - "Ferrarin lähestymistapa ei ole muuttunut" iltalehti 23:36 19.10

Ferrarilla eletään kriisissä. Sebastian Vettelin mestaruussaumat ovat käytännössä menneet kahden edellisen kisan tekniikkamurheisiin, ja huhut keikuttavat jo pallia Maurizio Arrivabenen alla. Tallipäällikkö olisi esimerkiksi Sky Sportsin tietojen mukaan saamassa kenkää, ja pääjohtaja Sergio Marchionne ottaisi Ferrarin suoraan komentoonsa. Hänen apurinaan toimisi nykyinen tekninen johtaja Mattia Binotto.


Ferrarin viime kisojen surkeus ei hetkauta Kimi Räikköstä: "Minun roolini ei ole muuttunut, eikä muutu" iltalehti 22:33 19.10

Ferrari-tallin viime kilpailujen vaikeudet eivät saa Kimi Räikköstä raiteiltaan. Räikkönen keskittyy formulamaailmassa omaan tekemiseensä. - Minun roolini ei ole muuttunut, eikä muutu, MM-sarjassa viidentenä oleva Räikkönen kommentoi Austinissa.


Finnairin Airbus A350-koneeseen iski vika Venäjän yllä – Tokion-lento kääntyi takaisin Helsinkiin iltasanomat 21:25 19.10

Finnairin laskeutui Helsinki-Vantaan lentoasemalle hieman iltayhdeksän jälkeen.


Oppositio ryöpytti sote-linjauksia kyselytunnilla - ”tuntuu aika paksulta” iltalehti 17:05 19.10

Oppositiopuolueet ovat arvostelleet jälleen ankarasti Juha Sipilän (kesk) hallituksen sote-linjauksia eduskunnan kyselytunnilla. Kovinta ryöpytystä tarjosi vasemmistoliiton Aino-Kaisa Pekonen. - Onhan tämä nyt perin kummallista.


Suomen uintitähti pääsi eroon poikkeuksellisesta maksimisykkeestään – sydän lyö nyt aivan eri tavalla kuin 2 vuotta sitten iltasanomat 04:10 19.10

Ari-Pekka Liukkonen selätti vuosia jatkuneet vaikeudet ja nousi maailman ehdottomaan eliittiin.


Rytmihäiriöiden kanssa uineen Ari-Pekka Liukkosen sydän lyö nyt aivan eri tahtiin kuin 2 vuotta sitten – ”Kuulostaa hullulta” iltasanomat 03:58 19.10

Ari-Pekka Liukkonen selätti vuosia jatkuneet vaikeudet ja nousi maailman ehdottomaan eliittiin.


Ihmiskaupasta syytetty marjayrittäjä: ”Tämä on firman loppu” iltasanomat 22:22 18.10

Jos ovat thaipoimijat joutuneet marjojen vuoksi ahtaalle, on myös ihmiskaupasta syytetty marjayrittäjä Matti Hankonen nyt tiukilla.


Neuvostoliitto tyrkytti Molotovia Suomeen suurlähettilääksi, Kekkonen sanoi Njet iltalehti 22:08 18.10

Valtataistelun hävinnyt entinen ulkoministeri ei päässyt Helsinkiin ja joutui tyytymään Ulan-Batoriin. Molotovin cocktailina tunnetulle polttopullolle nimensä antanutta Vjatšeslav Molotovia kaavailtiin suurlähettilääksi Suomeen 1950-luvun lopulla, Stalin-kirja paljastaa. Professori Kimmo Rentolan mielestä ehdotus oli Kremliltä paha virhearvio. Ajatus ehkä kaatui presidentti Urho Kekkoseen ja suomalaisiin kommunisteihin.


Valioliiga: Vauhtikoneet Wembleyllä – Tottenham isännöi huippumatsissa Liverpoolia iltasanomat 20:13 18.10

Kierroksen ehdottomasti kutkuttavin matsi on Tottenhamin ja Liverpoolin kohtaaminen. Maaleja on lupa odotella.


Uutuuskirja: Kekkonen junaili Neuvostoliiton kanssa hallituksen kaatoa - "täytyy saada Suomen hallituspiireille vakava signaali" iltalehti 18:00 18.10

Uuden aineiston mukaan Urho Kekkonen kasasi yhteistyössä Neuvostoliiton kanssa painetta itse nimittämäänsä Fagerholmin hallitusta kohtaan. Uutuuskirja Varjo Suomen yllä - Stalinin salaiset kansiot (Docendo) tarjoaa uutta tietoa myös Suomen ja Neuvostoliiton yöpakkaskriisistä vuodelta 1958. Kriisi sai alkunsa, kun Neuvostoliitto ei voinut hyväksyä elokuussa 1958 nimitettyä Karl-August Fagerholmin hallitusta.


Uutiset