Salon arvokuljetusryöstön yritystä puidaan korkeimmassa oikeudessa iltalehti 16:07 20.10

Korkein oikeus on myöntänyt kahdelle Salon arvokuljetusryöstön yrityksestä tuomitulle miehelle valitusluvan. 45-vuotias mies sai hovissa 6 vuoden ja 9 kuukauden vankeustuomion ja 46-vuotias mies 6 vuoden ja 3 kuukauden vankeustuomion. Hovioikeus päätti käräjäoikeuden tavoin, että kaksikko syyllistyi törkeän ryöstön yritykseen.


Salon arvokuljetusryöstöä yrittäneille valituslupa korkeimmasta oikeudesta - kovennettiinko tuomioita oikein perustein? iltalehti 09:29 20.10

Valituslupa koskee Turun hovioikeuden heinäkuussa 2017 antamaa tuomiota. Korkein oikeus on myöntänyt valitusluvan Salon arvokuljetusryöstön yritystä koskevassa asiassa. Valituslupa on myönnetty kahdelle arvokuljetusryöstöä yrittäneelle miehelle. Tuomioonsa haki muutosta myös kolmas jutun vastaajana ollut mies, mutta hänelle ei myönnetty lupaa.


Salon arvokuljetusryöstön yritystä puidaan korkeimmassa oikeudessa iltasanomat 09:20 20.10

Korkein oikeus (KKO) on myöntänyt kahdelle Salon arvokuljetusryöstön yrityksestä tuomitulle valitusluvan.


Historiallinen dopingepäily Yhdysvalloissa: Koirille syötettiin voimakkaita lääkkeitä iltalehti 21:35 19.10

Alaskassa järjestettävässä perinteisessä Iditarod-koiravaljakkokisassa on nähty historiallinen dopingtapaus, kertoo muun muassa The Guardian. Lehden mukaan useamman koiran elimistöstä on löytynyt jälkiä voimakkaasta tramadoli-kipulääkkeestä. Tramadoli on opioidi, jonka voimakkuus on korkeintaan noin viidennes morfiinista, mutta se on kuitenkin esimerkiksi kodeiinia voimakkaampaa. Aine on kielletty valjakkokisoissa. Kyseessä on vuodesta 1973 järjestetyn kilpailun ensimmäinen dopingtapaus kautta historian. Kisajärjestäjän mukaan koirat testattiin noin kuusi tuntia maaliin saapumisen jälkeen.


Niinistö ylistää suomalaisia puolalaislehdessä: ”Tällaisia tuloksia ei löydy mistään muusta Euroopan maasta” iltasanomat 08:48 19.10

Presidentti Niinistön mukaan suomalaisten maanpuolustustahto on korkein koko Euroopassa.


Äiti tappoi 5 vauvaa ja kätki ruumiit astioihin – 13 vuoden tuomio jäi pysyväksi iltasanomat 09:29 17.10

Korkein oikeus ei myöntänyt syyttäjälle eikä äidille valituslupaa niin sanotussa Oulun vauvatappojutussa.


Äiti tappoi 5 vauvaa ja säilöi ruumiit astioihin – ei valituslupaa korkeimpaan oikeuteen iltasanomat 09:29 17.10

Korkein oikeus ei myöntänyt syyttäjälle eikä äidille valituslupaa niin sanotussa Oulun vauvatappojutussa.


Korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa Oulun vauvasurmajutussa - äidin tuomio jäi voimaan iltalehti 09:22 17.10

Korkein oikeus on hylännyt valituslupahakemukset. Nainen tuomittiin viidestä synnyttämänsä vauvan taposta 13 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Tänään Korkein oikeus hylkäsi syyttäjän ja jutun vastaajana olleen oululaisnaisen valituslupahakemukset. Oulun käräjäoikeus totesi vuonna 2015 oululaisen Kaisa Emilia Vornanen-Karadumanin syyllistyneen kolmen tyttönsä ja kahden poikansa murhaamiseen ja antoi elinkautisen tuomion. Nainen valitti tuomiostaan Rovaniemen hovioikeuteen, joka katsoi, ettei yksikään viidestä henkirikoksesta ollut murhan tunnusmerkistössä edellytetyllä tavalla kokonaisuutena arvostellen törkeä. Hovioikeus antoi naiselle 13 vuoden vankeusrangaistuksen viidestä taposta.


Lehtomäki ja Heinäluoma saavat Putinilta Ystävyyden kunniamerkin iltasanomat 09:21 17.10

Ystävyyden kunniamerkki on korkein mahdollinen ulkomaalaiselle henkilölle myönnettävä Venäjän valtion huomionosoitus.


Uutiset