Nelosolut ja aito lonkero kauppoihin, juomia myös ravintolasta kotiin – tämä kaikki muuttuu uuden alkoholilain myötä MTV 16:42 15.12

Eduskunta päätti perjantaina sallia korkeintaan 5,5 prosenttia alkoholia sisältävien juominen myynnin kauppojen hyllyillä.


Nelosolut tulossa ruokakauppoihin iltasanomat 11:42 15.12

Kaupassa myytävien juomien korkein alkoholiprosentti on nousemassa 5,5:een.


Teloittiko Kim Jong-un läheisimmän neuvonantajansa? Miestä ei ole näkynyt julkisuudessa kahteen kuukauteen iltalehti 08:32 15.12

Hwang Pyong-so on ollut tuttu näky Kim Jong-unin rinnalla uutiskuvissa. Kim Jong-unin korkea-arvoinen neuvonantaja Hwang Pyong-so on joutunut teloituskomppanian eteen, arvioivat useat mediat. Pohjois-Korean toiseksi vaikutusvaltaisimmaksi mieheksi kutsuttua Hwangia ei ole näkynyt julkisuudessa lokakuun 13. päivän jälkeen. Kenraali Hwang on Pohjois-Korean armeijan korkein johtaja heti ylipäällikön eli Kim Jong-unin jälkeen. Kaksikko on nähty hyvin usein uutiskuvissa rinnakkain.


KKO torppasi Sebastian Tynkkysen valituksen - Tynkkysen katse kohti ihmisoikeustuomioistuinta iltalehti 10:13 14.12

Korkein oikeus (KKO) on hylännyt PS-nuorten puheenjohtajana toimineen Sebastian Tynkkysen valituslupahakemuksen. Valituslupa koski Tynkkysen oikeutta valittaa hovioikeuteen Oulun käräjäoikeudesta saamastaan tuomiosta. Käräjäoikeus tuomitsi Tynkkysen viime tammikuussa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta 50 päiväsakon sakkorangaistukseen. Tynkkynen haki tuomioon muutosta Rovaniemen hovioikeudelta. Se ei kuitenkaan myöntänyt hänelle jatkokäsittelylupaa.


KKO hylkäsi Sebastian Tynkkysen valituksen – aikoo viedä asian Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen MTV 09:37 14.12

Korkein oikeus on hylännyt perussuomalaisten nuorten entisen puheenjohtajan Sebastian Tynkkysen valituslupahakemuksen, joka koski käräjäoikeuden tuomiota kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta.


Korkein oikeus hylkäsi Sebastian Tynkkysen valituslupa­hakemuksen kansan­kiihotus­tuomiosta iltasanomat 09:32 14.12

Korkein oikeus hylkäsi perussuomalaisten nuorten puheenjohtajan Sebastian Tynkkysen valituslupahakemuksen.


Sebastian Tynkkysen 300 €:n sakot pysyvät – Korkeimmalta oikeudelta päätös uusisuomi 09:15 14.12

Korkein oikeus (KKO) ei myöntänyt valituslupaa Sebastian Tynkkysen tuomioon uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.


Ilmastonmuutokseen vaikuttavalle suomalaistutkijalle alansa korkein kansainvälinen palkinto iltalehti 08:30 14.12

VTT:n kitkatutkija, professori Kenneth Holmberg on saanut alan arvostetuimman kansainvälisen palkinnon. Kenneth Holmberg palkittiin Tribology Gold Medal Award -palkinnolla pitkäaikaisista tutkimuksistaan ja huomattavista saavutuksistaan materiaali- ja kitkatutkimuksen alalla. Palkintoa pidetään "tribologian Nobelina", koska valinnassa käytetään Nobel-palkinnon myöntömenettelyä. Tribologia tarkoittaa poikkitieteellistä tutkimusaluetta, joka tarkastelee kosketuspintojen kitkaan, kulumiseen ja voiteluun liittyviä ilmiöitä.


Väestöliitto: Suomalaismiesten lapsettomuus maailman korkeimpia – yhtenä syynä naisten parempi koulutus MTV 09:04 13.12

Lastensaanti-iän ohittaneista suomalaismiehistä joka neljäs on lapseton. Luku on maailman korkein, kertoo Väestöliiton tutkimusprofessori Anna Rotkirch. 


Väestöliitto: Suomalaismiesten lapsettomuus maailman korkeinta – syynä naisten parempi koulutus MTV 09:04 13.12

Lastensaanti-iän ohittaneista suomalaismiehistä joka neljäs on lapseton. Luku on maailman korkein, kertoo Väestöliitto. 


Korkein oikeus kumosi markkinaoikeuden päätöksen - XXL:n mainontaa arvioidaan pian uusien seikkojen valossa iltalehti 16:05 12.12

Kuluttaja-asiamies katsoo, että XXL on johtanut kuluttajia harhaan mainonnallaan. Korkein oikeus on palauttanut XXL:n hintalupaus-asian takaisin markkinaoikeuteen, tiedottaa (KKV). Kuluttaja-asiamies katsoi vuonna 2014, että urheiluvälineliike XXL:n esittämät väitteet tuotteiden edullisuudesta verrattuna muihin toimijoihin yhdessä hinnanerotusta koskevan lupauksen kanssa olivat harhaanjohtavia.


Aasian korkein puinen pagoda paloi maan tasalle iltalehti 22:51 11.12

Mysteeripalo riehui neljä tuntia. Valtoimenaan riehunut tulipalo tuhosi 16 kerroksisen buddhalaisen pagodan Sichuanin maakunnassa Kiinassa sunnuntaina. Lingguan-temppelin pagodassa oli 16 kerrosta ja sen kerrotaan olleen Aasian suurin puinen pagoda.


Väyrynen hehkuttaa 26 000 kannattajakorttiaan: "Tämä oli se korkein kynnys" MTV 11:59 11.12

Neljättä kertaa presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Paavo Väyrynen on huojentuneen oloinen siitä, että valitsijayhdistys on saanut kasaan yli 26 000 kannattajakorttia.


Media: Etelä-Korea varautuu nitistämään Kim Jong-unin salaisessa operaatiossa - ”mestausyksikön” uusien aseiden budjetti hyväksyttiin iltalehti 14:09 10.12

Jos sota syttyisi, Etelä-Korealla on kansainvälisen median mukaan suunnitelma tuhota Pohjois-Korean sotilaallinen johto maan diktaattoria Kim Jong-unia myöten. Itsemurhalennokkeja, tiedustelulennokkeja ja kranaattikonekiväärejä. Muun muassa näillä aseilla Etelä-Korea aikoo varustaa armeijansa erikoisjoukkojen "mestausyksikön", jonka tehtävä olisi sotatilanteessa tuhota Pohjois-Korean ylin sotilaallinen johto. Kohteisiin kuuluisivat kansainvälisen median mukaan niin maan johtaja Kim Jong-un kuin korkein upseeristokin. Asiasta on uutisoinut muun muassa Independent. Etelä-Korea ei ole ilmaissut asiaa suoraan, mutta median ja asiantuntijoiden mukaan viesti on harvinaisen selvä. Yksikön tarkoitus on katkaista komentoketju nopeasti eliminoimalla sotilaallinen johto. Siitä tulee myös synkkä lempinimi mestausyksikkö. Muun muassa Japan Timesin mukaan vastaavanlaiset yksiköt ovat erityisen tehokkaita silloin, kun komento on keskitetty pienelle ryhmälle tai yhdelle johtajalle.


Sveitsiläisyritys myy jo marihuanaa - pian sen hasista saa kioskeista iltalehti 21:34 09.12

Sveitsiläinen startup-yritys tuottaa hasis- ja kannabistuotteita, jotka ovat laillisia yhä useammassa maassa. Vuonna 2014 perustettu KannaSwiss-niminen yritys valmistaa jo marihuanaa, jota Sveitsin lakien mukaisesti sisältää korkeintaan yhden prosentin tetrahydrokannabinolia (THC) eli kannabiksen huumaavasti vaikuttavaa, psykoaktiivista yhdistettä. Nyt yritys alkaa tuottaa myös hasista Sveitsin markkinoille. Sen tarkoituksena on laajentua myöhemmin maihin, joiden huumelainsäädäntöä ollaan löysentämässä.


Hrrrr! Talven tähän mennessä korkein pakkaslukema mitattu – 33,5 miinusastetta MTV 20:20 07.12

Tämän talven kovimmat pakkaslukemat on mitattu tänään kahdesti Inarin Väylässä.


Menettääkö Mestarien liigan yllätysjoukkue topparinsa? – Saksassa kiinnostusta suomifutis 16:19 07.12

Basel on Sveitsissä ehta suurseura, mutta koko Euroopan mittakaavassa hyvällä tahdollakin korkeintaan keskisuuri. Silti Basel raivasi jälleen kerran tiensä Mestarien liigan pudotuspeleihin sijoituttuaan kakkoseksi...


Hrrrr! Talven tähän mennessä korkein pakkaslukema mitattu – 32,5 miinusastetta MTV 10:43 07.12

Inarin Väylässä on mitattu kuluvan talven tähän asti korkein pakkaslukema. Lämpötila painui 32,5 miinusasteeseen, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.


Hrrrr! Talven tähän mennessä korkein pakkaslukema rikki – 32,5 miinusastetta MTV 10:43 07.12

Inarin Väylässä on mitattu kuluvan talven tähän asti korkein pakkaslukema. Lämpötila painui 32,5 miinusasteeseen, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.


Katalonian Puigdemont aikoo jäädä toistaiseksi Belgiaan – pidätysmääräys yhä voimassa MTV 15:59 06.12

Katalonian erotettu aluejohtaja Carles Puigdemont aikoo toistaiseksi pysytellä Belgiassa, vaikka Espanjan korkein oikeus kumosi eilen häntä koskevan kansainvälisen pidätysmääräyksen.


Uutiset