Oulun poliisi löysi kotietsinnässä ennätysmäärän amfetamiinin raaka-ainetta iltalehti 12:53 13.07

Oulun poliisi kertoo selvittäneensä epäiltyjen huumausainerikosten sarjan, jossa takavarikoitiin metamfetamiinia ja selvitettiin amfetamiinin ja metamfetamiinin välittämistä. Lisäksi poliisi löysi kotietsinnöissä noin 24 litraa bentsyylimetyyliketonia, jota käytetään lähes pelkästään amfetamiinin valmistamiseen. Poliisin ja Tullin mukaan yhtä suurta määrää ei ole aiemmin takavarikoitu Suomessa. Tutkinnan aikana on ollut vangittuna kolme ihmistä. Asia on syyteharkinnassa.


Tämän kirjeen sarjakuristaja pudotti teinitytön postiluukusta iltasanomat 14:12 28.06

Poliisi löysi kotietsinnässä runsaasti nahkahansikkaita.


Saaresta kantautui ammuskelun ääniä - poliisi takavarikoi mökiltä useita aseita iltalehti 14:13 19.06

Poliisi on ottanut kaksi miestä kiinni rikoksesta epäiltynä. Tapausta tutkitaan törkeänä ampuma-aserikoksena. Itä-Suomen poliisi sai sunnuntaina kello 22 aikaan ilmoituksen, jonka mukaan Outokummun Viinijärvellä sijaitsevasta saaresta kuuluu ammuskelua. Poliisipartiot menivät saareen yöllä. Saaressa olevasta mökistä löydettiin kaksi miestä. Kotietsinnässä mökistä löydettiin useita ampuma-aseita, joista osan epäillään olevan sarjatuliaseita.


Teinityttö sai tuomion terrori-iskun yrityksestä Tanskassa - kotona aineita "Saatanan äidin" valmistamiseen iltalehti 13:48 16.05

Tanskalainen tuomioistuin on todennut Isisiä ihannoineen 17-vuotiaan tytön syylliseksi terrori-iskun yritykseen. Holbækin käräjäoikeuden mukaan tanskalaistyttö suunnitteli pommi-iskua kahteen kouluun. Kundbyn tyttönä tunnettu teini otettiin kiinni tammikuussa 2016. Hän oli tuolloin vasta 15-vuotias. Kotietsinnässä tytön kotoa löytyi tavanomaisia kosmetiikkaliikkeestä saatavia kemikaaleja kuten vetyperoksidia ja asetonia, joilla hän oli tehnyt kokeita. Kyseisiä aineita voidaan käyttää asetoniperoksidin eli TATP:n valmistamiseen. TATP:tä on käytetty muun muassa Pariisin terrori-iskuissa marraskuussa 2015. Aine on erittäin räjähdysherkkää, mistä syystä sen lempinimi on "Saatanan äiti".


Uutiset