OP:n uusi viestintäjohtaja Tuuli Kousa: ”Tehtävä edellyttää politiikasta luopumista” uusisuomi 12:19 06.08

OP:n uudeksi viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtajaksi noussut, vihreiden Helsingin kaupunginvaltuutettu Tuuli Kousa kertoo luopuvansa politiikasta.


Sote-paini jatkuu perustuslakivaliokunnassa - puheenjohtaja Lapintien mukaan kuumeisesti odotetun lausunnon on määrä valmistua tällä viikolla iltalehti 11:31 29.05

Lapintie ei ottanut kantaa valiokuntakäsittelyn kipukohtiin. Eduskunnan perustuslakivaliokunta linjasi viime viikon lopulla sote-vuodon takia, että valiokunta luopuu toistaiseksi sähköisen työtilan käytöstä, käsittelyasiakirjoja ei lähetetä sähköpostilla ja valiokunnan kokoushuoneen ovet pidetään lukittuna kokousaikojen ulkopuolella. Poikkeustoimet näkyivät tiistaina, kun perustuslakivaliokunta kokoontui jälleen käsittelemään sote-uudistukseen keskeisesti liittyvää valinnanvapauslakia: kokoushuoneen ovi oli lukossa.


Perustuslakivaliokunnassa kovat konstit käyttöön tietovuodon vuoksi - Risikko: ”Vuoto on äärimmäisen vakava” iltalehti 14:24 25.05

Perustuslakivaliokunta on päättänyt, että valiokunta luopuu toistaiseksi sähköisen työtilan käytöstä. Lisäksi jatkossa kokousaikojen ulkopuolella ovet pidetään lukittuna ja valiokunnan käsittelemiä asiakirjoja ei lähetetä enää sähköpostitse. Perustuslakivaliokunta ja eduskunnan puhemiesneuvosto käsittelivät tänään perustuslakivaliokunnasta vuodettua lausuntoluonnosta. Eduskunnan puhemies Paula Risikko (kok.) kertoi tiedotustilaisuudessa, että perustuslakivaliokunta on päättänyt, että valiokunta luopuu toistaiseksi sähköisen työtilan käytöstä. Lisäksi jatkossa kokousaikojen ulkopuolella ovet pidetään lukittuna ja valiokunnan käsittelemiä asiakirjoja ei lähetetä enää sähköpostitse.


Perustuslakivaliokunta järeisiin toimenpiteisiin tietovuodon vuoksi – Risikko: Ovet lukitaan ja kokousasiakirjat jaetaan vain paperilla MTV 14:12 25.05

Puhemiesneuvoston kokouksesta palannut Paula Risikko kommentoi medialle kokouksen sisältöä ja toimenpiteitä, jotka otetaan käyttöön tietovuodon vuoksi.


SDP iski heti: ”Mistä kokoomus leikkaisi 780 miljoonaa euroa?” uusisuomi 18:27 22.05

SDP:n eduskuntaryhmän verovastaava, kansanedustaja Timo Harakka nostaa esiin kokoomuksen puoluekokousaloitteen aiheuttaman vajeen valtion verotuloissa.


Kokoomus haluaa tappaa valkoposkihanhia – puoluekokouksessa hyväksytään myös aloite Alkon monopolin purkamisesta iltasanomat 14:40 22.05

Kokoomuksen Turun puoluekokoukseen on tehty 219 puoluekokousaloitetta.


Kokoomuksen puoluekokousaloitteet: Valkoposkihanhet pois rauhoituksesta, konjakki ruokakauppoihin, Alkon monopoli historiaan... iltalehti 13:42 22.05

Kokoomuksen puoluekokoukselle tehtiin kaikkiaan 219 puoluekokousaloitetta. Iltalehti kävi aloitteet läpi ja poimi esimerkkejä niiden värikkäämmästä päästä. Pirkanmaan Kokoomusnuoret esittää, että Jean Sibeliuksen Finlandia-hymnistä tulee Suomen kansallislaulu. Samanlainen esitys tehtiin Lappeenrannan vuoden 2016 puoluekokoukselle. Kaksi vuotta sitten kokoomuksen puoluehallitus tuki esitystä.


IL-TV:n suora lähetys veteraanipäivästä - myös presidentti Niinistö osallistuu juhlallisuuksiin iltalehti 13:29 27.04

Kansallinen veteraanipäivä huipentuu Finlandia-talossa pidettävään valtakunnalliseen pääjuhlaan perjantaina 27. huhtikuuta kello 14. Seuraa tästä IL-TV:n suoraa lähetystä Finlandia-talon pääjuhlasta. Juhlapäivän ohjelmaan kuuluvat kaikille avoin perinteinen muistotilaisuus Mannerheiminaukiolla kello 10. Seremoniassa ovat mukana kenttäpiispa Pekka Särkiö, Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tuuli Kousa sekä veteraanien ja nuorten edustajia. Tämän jälkeen siirrytään Hietaniemen hautausmaalle laskemaan seppeleet Sankariristille ja Suomen marsalkka Mannerheimin haudalle.


IL seuraa kansallista veteraanipäivää - myös presidentti Niinistö osallistuu juhlallisuuksiin iltalehti 10:23 27.04

Kansallinen veteraanipäivä huipentuu Finlandia-talossa pidettävään valtakunnalliseen pääjuhlaan perjantaina 27. huhtikuuta kello 14. Juhlapäivän ohjelmaan kuuluvat kaikille avoin perinteinen muistotilaisuus Mannerheiminaukiolla kello 10. Seremoniassa ovat mukana kenttäpiispa Pekka Särkiö, Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tuuli Kousa sekä veteraanien ja nuorten edustajia. Tämän jälkeen siirrytään Hietaniemen hautausmaalle laskemaan seppeleet Sankariristille ja Suomen marsalkka Mannerheimin haudalle. - Veteraanipäivä on tärkeä juhla, ja tänä vuonna on Helsingin vuoro toimia sen näyttämönä. Haluamme juhlistaa sotaveteraanien merkitystä maamme itsenäisyyden turvaamisessa näille kunniakansalaisille arvoisellaan tavalla, sanoo Helsingin kaupungin pormestari Jan Vapaavuori tiedotteessa.


Keskustan puoluekokousaloitteet: Linnunpöntöistä lisää verovähennystä, Väyrynen ulos, bordellit laillistettava... iltalehti 11:51 22.03

Keskustan puoluekokoukselle saapui 302 aloitetta. Keskustaväen mitta kunniapuheenjohtaja Paavo Väyryseen alkaa olla täynnä, ilmenee keskustan puoluekokoukselle tehdyistä aloitteista. Keskustan monet piiri- ja kunnallisjärjestöt sekä paikallisyhdistykset esittävät, että keskustan jäsen ei voi olla toisen puolueen jäsen ja että Väyryseltä tulisi ottaa kunniapuheenjohtajan titteli pois. - Keskustan jäsen ei voi olla samanaikaisesti sekä keskustan että jonkun toisen puolueen jäsen, vaaditaan esimerkiksi keskustan Keski-Suomen piirin aloitteessa.


senaatin eteen –

Uutiset