Niinistö tapaa Putinin Venäjällä elokuussa iltasanomat 17:11 17.07

Presidentti Niinistö vierailee Venäjällä 22. elokuuta, kerrotaan Kremlin verkkosivuilla. Tasavallan presidentin kanslia vahvistaa IS:lle Niinistön vierailun.


Kremlin mukaan Sauli Niinistö tapaa Putinin Venäjällä elokuussa – Putin: Helsingistä on tullut maailmanpolitiikan pääkaupunki MTV 17:05 17.07

Presidentti Sauli Niinistö ja Venäjän presidentti Putin tapaavat Venäjällä elokuussa, kertoo Kreml tiedotteessaan.


Kreml tiedottaa: Niinistö tapaa Putinin Venäjällä elokuussa iltasanomat 16:41 17.07

Presidentti Niinistö vierailee Venäjällä 22. elokuuta, kerrotaan Kremlin verkkosivuilla.


Kommentti: EU:lle ja Natolle Helsinki oli katastrofi, koska Putin sai kaiken antamatta mitään takaisin MTV 13:56 17.07

Kremlin isäntä voitti Helsingissä 6–0 erän, jossa käytiin läpi Venäjän sekaantumista Yhdysvaltain vuoden 2016 vaaleihin. Häviävällä puolella oli koko Eurooppa, vaikka tappion aiheutti Donald Trump. Myös muissa erissä kävi huonosti.


Kreml: Helsingin kokouksen toivotaan johtavan uusiin tapaamisiin Moskovassa ja Washingtonissa iltasanomat 20:39 13.07

Trumpin ja Putinin huippukokouksessa asialistalla ovat Kremlin mukaan ainakin Syyria sekä Trumpin Nato-kokouksessa haukkuma Nord Stream 2 -kaasuputkihanke.


Kreml julkisti tietoja Trumpin ja Putinin tapaamisesta – Tutkija: ”Karkeasti kolme skenaariota” uusisuomi 16:21 13.07

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin eivät allekirjoita yhteistä julkilausumaa Helsingissä ensi maanantaina. Asiasta kertoo Kremlin tiedottaja Dimitri Peskov.


Kreml kiistää huhut Trumpin ja Putinin tavoittelemasta Iran-diilistä: ”Täysin epärealistista” uusisuomi 10:16 07.07

Kremlin tiedottaja Dimitri Peskov kiistää huhut, joiden mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump pyrkisivät Helsingissä sopimaan Iranin ja Iranin tukemien joukkojen ajamisesta pois eteläisestä Syyriasta.


Venäjä hyväksyy ehdotuksen: Trump ja Putin tapaavat kahden kesken MTV 12:52 03.07

Venäjä ei vastusta Yhdysvaltojen ehdotusta siitä, että Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump tapaisin Venäjän presidentin Vladimir Putinin kahdenkeskisesti tulevassa Helsingin tapaamisessa, kertoo Kremlin tiedottaja Dmitry Peskov.


Trump ja Putin voivat keskustella Helsingissä kaikesta paitsi Krimistä – Kremlin tiedottajalta lyhyt perustelu iltasanomat 14:47 02.07

Kremlin mukaan Venäjän ja Yhdysvaltain presidentit Vladimir Putin ja Donald Trump voivat keskustella Helsingin tapaamisessaan kaikesta muusta paitsi Krimin tilanteesta, kertoo uutistoimisto AFP.


Kreml: Helsingin huipputapaamisessa voidaan keskustella kaikesta paitsi Krimistä – Putinilta lyhyt perustelu iltasanomat 14:31 02.07

Kremlin mukaan Venäjän ja USA:n johtajat Vladimir Putin ja Donald Trump voivat keskustella Helsingin huipputapaamisessa kaikesta paitsi Krimin tilanteesta.


AFP: Kremlin mukaan Trump ja Putin voivat keskustella Helsingissä kaikesta, paitsi Krimistä iltasanomat 14:13 02.07

Kremlin mukaan Venäjän ja USA:n johtajat Vladimir Putin ja Donald Trump voivat keskustella Helsingin huipputapaamisessa kaikesta paitsi Krimin tilanteesta.


Vladimir Putinin ja Donald Trumpin tapaaminen huolestuttaa asiantuntijoita: ”Varsinainen luuranko Kremlin kaapissa” uusisuomi 10:45 30.06

Valtiotieteen tohtori, historian tutkija Jukka Tarkka arvioi, että Venäjän presidentti Vladimir Putin saattaa tarjota Helsingin huippukokouksessa näennäisiä myönnytyksiä Minskin sopimukseen saadakseen helpotusta Venäjän vastaisiin sanktioihin.


Venäläisreportterin twiitti hämmentää: ”Trump ja Putin tapaavat Helsingissä, Venäjän imperiumin alueella” iltasanomat 21:21 29.06

Monitulkintainen twiitti on tulkittu niin, että lähellä Kremlin sisäpiiriä oleva toimittaja vihjaa Suomen olevan yhä vähintäänkin Venäjän jonkinlaista vaikutuspiiriä.


Nyt se on varmaa: Trump ja Putin tapaavat Helsingissä heinäkuussa uusisuomi 15:09 28.06

Valkoinen talo ja Kremlin vahvistivat tapaamisen sijainnin ja ajankohdan hetki sitten.


Venäjä kiistää osallisuutensa toimittajan murhaan: ”Verinen provokaatio” iltalehti 14:10 30.05

Kremlin tiedottajan mukaan Ukraina yrittää syytöksillään lietsoa russofobiaa eli venäläisvastaisuutta. Aktiivinen Vladimir Putinin arvostelija, toimittaja ja kirjailija Arkadi Babchenko murhattiin Kiovassa kotitalonsa rappukäytävässä tiistaina. Ukrainan poliisi epäilee, että venäläistoimittaja murhattiin työnsä takia ja että Venäjän hallitus olisi osallisena murhassa.


Pääkirjoitus: Putin päästi Fortumin pälkähästä – vai päästikö? iltasanomat 21:00 28.05

Fortumin kannalta ikävää on, että Putinin kehut pikemminkin vain alleviivaavat sitä, kuinka riippuvainen suomalainen valtionyhtiö on Kremlin mielipiteestä.


Kremlin tiedottaja kertoo näkevänsä painajaisia Putinista: ”Sitten herään hiestä märkänä” iltalehti 19:09 27.05

Yllättävän avoimena esiintynyt Dmitri Peskov vastasi toimittajan esittämiin kysymyksiin NTV-televisiokanavan haastattelussa. Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov myönsi venäläisen NTV-televisiokanavan lähetyksessä näkevänsä painajaisia esimiehestään, Venäjän presidentistä Vladimir Putinista. NTV:n toimittaja kysyi Peskovilta, näkeekö Peskov koskaan unia Putinista.


Venäjältä täystyrmäys syytöksille MH17:n alas ampumisesta - puolustusministeriö syyttää Ukrainaa iltalehti 18:58 25.05

Venäjän ulkopoliittinen ja sotilaallinen johto on ponnekkaasti kiistänyt Alankomaiden ja Australian syytökset, joiden mukaan Ukrainassa alas ammuttu lento MH17 olisi Venäjän tekosia. Ukrainassa alas ammutun matkustajakoneen aiheuttama skandaali on edennyt siihen pisteeseen, että Hollanti ja Australia syyttävät avoimesti Venäjää. Maat vaativat Venäjää tilille siitä, että lento MH17 ammuttiin Venäjältä tuodulla Buk-ohjusjärjestelmällä heinäkuussa 2014. Kaikki Malaysia Airlinesin lennolla olleet 298 ihmistä kuoli. Suurin osa heistä oli hollantilaisia, mutta koneessa oli myös 28 australialaista. Tutkimustulosten mukaan ohjusjärjestelmä kuuluu Venäjän 53. prikaatiin ja se tuotiin Kurskista Itä-Ukrainaan. Venäjän johto kiistää jyrkästi kaikki syytökset. Presidentti Vladimir Putinin luottomies ja Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov ilmoitti perjantaina, ettei Moskova luota kansainvälisen tutkimuksen tuloksiin.


Kalervo Kummola ei yllättynyt IIHF:n puheenjohtajan Rene Faselin Putin-vierailusta: ”Siellä oli nämä muutkin kaverit” iltalehti 11:47 11.05

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel kävi Venäjän presidentin Vladimir Putinin virkaanastujaisissa kesken MM-turnauksen. Mitä ajatuksia Faselin Kremlin-vierailu herättää, IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola? - Ei se kutsu mua kyllä yllättänyt ollenkaan. Siellä oli nämä muutkin kaverit Jean-Claude Killy, Schröder ja Berlusconi, jotka ovat hänen ulkomaalaisia ystäviään.


Vladimir Putin paljasti elämänsä tarkoituksen 4. virkaanastujaisissaan uusisuomi 14:37 07.05

Venäjällä Vladimir Putin on aloittanut neljännen kautensa maan presidenttinä. Putin vannoi toisen peräkkäisen kuusivuotiskautensa virkavalan Kremlin suuressa palatsissa maanantaina.


Annimari Korte, 30, lapsen kuolevan metsää –? oli verta Poisjääntipäivitys puhutteleva kuva

Uutiset